-
Πρίν 2 μέρες έφερα σπίτι αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3424369/
Οι βοήθεια απο το φόρουμ,μεγάλη τον τελευταίο μήνα που είμουν στο ψάξιμο.Ευχαριστώ όλους.
Δέν έχω γράψει χλμ για να μπορώ να πω πολλά,αλλά 1-2 πραμγατάκια να παραθέσω που είδα στην διαδρομή απο Δράμα-Θεσ/νικη.Πρίν το Q5 είχα το ML 320CDI(W164) και πιο πριν ένα 3.0cc X3 βενζινοκάφτη
Το αυτοκίνητο στρίβει σαν τραίνο!Το κράτημα του,και το τιμόνι που σκληραίνει είναι..αυτό που περιμένη βασικά κάποιος απο αμάξι που γράφει πισω quatro.Οι ποιότητα τον υλικών του απο το σαλόνη πολύ καλή.
Είμαι ήδη στο ψαξιμο για αρκετα retrofit projects.Θέλω να αναβαθίσω το parktronic σε plus άμεσα http://www.kufatec.com/index.php?main_page=product_info&products_id=1035
Ισώς και κάμερα αν μας πάρει στο οικονομοικό.'Ολες τις αναβαθμίσεις με Audi parts.
Το έχει κάνει κάποιος απο εσάς?
Εχει προεγκατάσταση τηλ bluetooth.Θα ήθαλα να την εκκινήσω.Αυτό γίνετε στην Αντ/πεία?Χωρίς κάποια ανταλ/κά?
Στην Εγνατία οδο όπως ερχόμουν παρατηρούσα την στιγμιαία κατανάλωση στον υπολογιστή ταξιδιού.Ενω πήγαινα με σταθερές στροφές 2500-3000,οι ενδείξης έδειχναν μια υπερ-ευαισθησία απο 6λτ/100χλμ πεταγγωταν στα 16.έγραφε και κάτι 29 κάτι 43??και μικρές αλλαγές στις στροφές και άλλες φορές μηδενιζε.Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στα προηγούμενα αυτοκίνητα μου.
Με τα paddles στις αλλαγές ταχυτήτων,σε σύγκριση με το cdi κινητήρα της mercedes που είχα, που σαν diesel δουλευεί σε χαμηλές στροφές,με το Audi δεν έκοβε ταχύτητα στα κατεβάσματα.Αυτο μου φάνηκε κάπως παράξενο μετα απο 5 χρόνια με diesel κινητήρα. -
Μπράβο ! Το αμάξι που πήρες ειναι τούμπανο !
Σου εύχομαι να το χαρέις ....
Οσο για αυτο που λες με την ένδειξη της κατανάλωσης δεν ειναι φυσιολογικό σε εμένα δεν το κανει .
Εκτός και αν δεν έχεις την ένδειξη της μέσης κατανάλωσης και έχεις της στιγμιαιας , οπότε ΟΚ . -
Η στιγμιαία κατανάλωση που σου δείχνει είναι φυσιολογικότατη.Σε polo tsi με μισό γκάζι στις 2.000 στροφές με 1η γράφει στιγμιαία 50 και με 2α 30 .
Καλοτάξιδο! Πολλά άνετα,ασφαλή και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!
-
Ο χρήστης bazz6666 έγραψε:
Οι βοήθεια απο το φόρουμ,μεγάλη τον τελευταίο μήνα που είμουν στο ψάξιμο.Ευχαριστώ όλους.
Δέν έχω γράψει χλμ για να μπορώ να πω πολλά,αλλά 1-2 πραμγατάκια να παραθέσω που είδα στην διαδρομή απο Δράμα-Θεσ/νικη.Πρίν το Q5 είχα το ML 320CDI(W164) και πιο πριν ένα 3.0cc X3 βενζινοκάφτη
Το αυτοκίνητο στρίβει σαν τραίνο!Το κράτημα του,και το τιμόνι που σκληραίνει είναι..αυτό που περιμένη βασικά κάποιος απο αμάξι που γράφει πισω quatro.Οι ποιότητα τον υλικών του απο το σαλόνη πολύ καλή.
Είμαι ήδη στο ψαξιμο για αρκετα retrofit projects.Θέλω να αναβαθίσω το parktronic σε plus άμεσα http://www.kufatec.com/index.php?main_p ... ts_id=1035
Ισώς και κάμερα αν μας πάρει στο οικονομοικό.'Ολες τις αναβαθμίσεις με Audi parts.
Εχει προεγκατάσταση τηλ bluetooth.Θα ήθαλα να την εκκινήσω.Αυτό γίνετε στην Αντ/πεία?Χωρίς κάποια ανταλ/κά?
Στην Εγνατία οδο όπως ερχόμουν παρατηρούσα την στιγμιαία κατανάλωση στον υπολογιστή ταξιδιού.Ενω πήγαινα με σταθερές στροφές 2500-3000,οι ενδείξης έδειχναν μια υπερ-ευαισθησία απο 6λτ/100χλμ πεταγγωταν στα 16.έγραφε και κάτι 29 κάτι 43??και μικρές αλλαγές στις στροφές και άλλες φορές μηδενιζε.Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στα προηγούμενα αυτοκίνητα μου.
Με τα paddles στις αλλαγές ταχυτήτων,σε σύγκριση με το cdi κινητήρα της mercedes που είχα, που σαν diesel δουλευεί σε χαμηλές στροφές,με το Audi δεν έκοβε ταχύτητα στα κατεβάσματα.Αυτο μου φάνηκε κάπως παράξενο μετα απο 5 χρόνια με diesel κινητήρα.Με λίγο ψάξιμο στο google επειδή εψαχνά και εγώ για κάποιο retrofit , υπάρχουν 1-2 μαγαζιά που φέρνουν προϊόντα της kufatec στην Ελλάδα λογικά θα αναλαμβάνουν και την εγκατάσταση τους.
-
Στην Εγνατία οδο όπως ερχόμουν παρατηρούσα την στιγμιαία κατανάλωση στον υπολογιστή ταξιδιού.Ενω πήγαινα με σταθερές στροφές 2500-3000,οι ενδείξης έδειχναν μια υπερ-ευαισθησία απο 6λτ/100χλμ πεταγγωταν στα 16.έγραφε και κάτι 29 κάτι 43??και μικρές αλλαγές στις στροφές και άλλες φορές μηδενιζε.
Η λεξη κλειδι ειναι 'στιγμιαια'
-
Είμαι ήδη στο ψαξιμο για αρκετα retrofit projects.Θέλω να αναβαθίσω το parktronic σε plus άμεσα http://www.kufatec.com/index.php?main_p ... ts_id=1035
Με τα paddles στις αλλαγές ταχυτήτων,σε σύγκριση με το cdi κινητήρα της mercedes που είχα, που σαν diesel δουλευεί σε χαμηλές στροφές,με το Audi δεν έκοβε ταχύτητα στα κατεβάσματα.Αυτο μου φάνηκε κάπως παράξενο μετα απο 5 χρόνια με diesel κινητήρα.Καλορίζικο και καλά χιλιόμετρα. Πραγματικά κορυφαίο από πλευράς εξοπλισμού. Ως πρώην κάτοχος X3 θα μπορούσες να κάνεις μία σύγκριση στην ακρίβεια του τιμονιού και στην πληροφόρηση που δίνει στον οδηγό με το Q5;
Και πάλι καλορίζικο.
-
Καλορίζικο και καλά χιλιόμετρα!!!!
-
Με τα paddles στις αλλαγές ταχυτήτων,σε σύγκριση με το cdi κινητήρα της mercedes που είχα, που σαν diesel δουλευεί σε χαμηλές στροφές,με το Audi δεν έκοβε ταχύτητα στα κατεβάσματα.Αυτο μου φάνηκε κάπως παράξενο μετα απο 5 χρόνια με diesel κινητήρα.Τελειο!Εχει τα παντα!!
Μια ερωτηση εχω μονο:Δε σε απασχολησε το θεμα της καταναλωσης λαδιου?Ρωτησες τον ιδιοκτητη αν εκαιγε λαδια? -
http://www.kufatec.com/index.php?main_page=product_info&cPath=6_160&products_id=1038
Αυτό πρέπει να το βάλω κι εγώ κάποια στιγμή, όπως και αυτό:
http://www.kufatec.com/index.php?main_page=product_info&cPath=6_160&products_id=981
αλλά πολλά τα λεφτά Άρη...
-
Καλοταξιδο... υπαρχει κατι που ΔΕΝ εχει απο εξοπλισμο?
Διαστημοπλοιο λεμε(αυτο με το bluetooth δεν το καταλαβα.. εχει της Παναγιας τα ματια και δεν εχει bluetooth;)
-
Ουδέποτε υπήρξε στάνταρ το bluetooth στο Q5. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά πρέπει να είχε περί τα 800€ ως έξτρα.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ουδέποτε υπήρξε στάνταρ το bluetooth στο Q5. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά πρέπει να είχε περί τα 800€ ως έξτρα.δηλαδη παιρνεις το αμαξι που περιγραφει το παλλικαρι πιο πανω που εχει τα κερατα του και δεν εχει Bluetooth που ειναι ψιλοστανταρντ ακομα και στα μικρα ?
-
Το αυτοκινητο του ανθρωπου,αφου το αγορασε γιατι υπαρχει ακομα σε αγγελια ανεβασμενο ???
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ουδέποτε υπήρξε στάνταρ το bluetooth στο Q5. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά πρέπει να είχε περί τα 800€ ως έξτρα.
δηλαδη παιρνεις το αμαξι που περιγραφει το παλλικαρι πιο πανω που εχει τα κερατα του και δεν εχει Bluetooth που ειναι ψιλοστανταρντ ακομα και στα μικρα ?
Που είναι το περίεργο? Εδώ δεν έχει στανταρ 2ζωνικό και πίσω αεραγωγούς και φωτισμό στα σκιάστρα. Εκεί κόλλησες?
-
εεε ειναι που ειμαι αμαθος απο 'premium' μαλλον
εμεις με τα ciNtroen ειμαστε τσιπιδες σε κατι τετοια, τα θελουμε 'στανταρνΤ' -
εμεις με τα ciNtroen ειμαστε τσιπιδες σε κατι τετοια, τα θελουμε 'στανταρνΤ'Αν το προσέξεις δεν έχει και το πακέτο αποθηκευτικών χώρων.
Το δίχτυ στην πλάτη των καθισμάτων είναι extra , όπως και σε άλλες premium μάρκες…
από προσωπική εμπειρία , έχω πληρώσει ουκ ολίγα αυτονόητα πράγματα στην audi -
εμεις με τα ciNtroen ειμαστε τσιπιδες σε κατι τετοια, τα θελουμε 'στανταρνΤ'Δεν θα έπρεπε καν να γραφεις στο τοπικό τότενες!
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Το αυτοκινητο του ανθρωπου,αφου το αγορασε γιατι υπαρχει ακομα σε αγγελια ανεβασμενο ???Μπορεί ο άνθρωπος να ξέχασε τον κωδικό και να μην μπορεί να διαγράψει την αγγελία...
-
Μια ερώτηση μπας και (που δύσκολα) ξέρει κανεις...
ένας εντελώς ανάπηρος φίλος έπαιζε με το joystick του ΜΜΙ και το έσπασε. Τώρα αν δεν προσέχεις κάθε φορά που το ακουμπάει κάποιος του μένει στο χέρι. Παίζει να φτιάχνεται αυτό χωρίς να ξυλωθεί το μισό αμάξι?
-
Ευχαριστώ όλουσ τις ευχές και τα σχόλια σας.
Δεν έκανα αρκετά χλμ τις τελευταίες μέρες,η καμία σοβαρή διαδρομή.Ολα μέσα στην πόλη όπου και μου έδειξε και τα δόντια του ο tfsi όσο αφορά την κατανάλωση.(14.5l)
Όσο αφορά κάποια σχόλια.
Φίλε Bill33
Όχι πως με ενοχλεί κιόλας,αλλα μου φαίνεται παράξενη η ευαισθησία τις στιγμιαίας ένδειξης κατανάλωσης.Εφόσον οι στροφές της μηχανής δεν είναι οι ανάλογες.Όσο αφορά την ερώτηση για το Χ3.ΕΙχα πάρει απο τις πρώτες εκδόσεις του 2004.Δεν ξέρω αν άλλαξαν κάποια πράγματα όσο αφορά την ανάρτηση.Η γνώμη μου είναι ότι παρά ήταν sport και σε καμία περίπτωση για μικρά παιδιά στο πίσω μέρος που κοιμούνται.Το δε ML ήταν στο άλλο άκρο.¨Βαρκα στο γιαλό¨ένα πράμα
Φίλε Kosti22,ναι ρώτησα για ενδείξεις υπερβολικής κατανάλωσης λαδιου.Ούτε αυτός,ούτε ο AUDI Μανδύλας στο τέστ αγοράς,μου βρήκε κάτι στο ιστορικό του αυτοκινήτου.Νομίζω ότι οι εκδόσεις του 2010 με άριθμο κινητήρα CDN μπροστά δεν είχαν θέματα ούτε για το λάδι ούτε στα ψαλιδια.
Φίλε STefan147.Η KUfatec ίσως είναι η σοβαρότερη εταιρεία στα retrofits.Χρησιμοποιά ως επι το πλείστον OEM αντ/κα.Οχι όμως τις Αμερικής όπως έβαλες στο attachment σου,αλλά της Γερμανίας.απο Αμερική θα έχουμε τελωνείο και περισσότερα μεταφορικά.
Ήδη επισκέφτηκα ένα μαγαζί εδώ Θες/νίκη ,όπου ο άνθρωπος ξέρει καλά την δουλειά του και μου το είχε αποδείξει και με το ΜL που όλοι έβγαζαν το COMAND άχρηστο και αυτός άλλαξε το can bus που είχε το πρόβλημα.
Παράγγειλα λοιπόν μέσω αυτού το http://www.kufatec.de/shop/en/Audi/Q5-8R/APS-Front/Rear-Retrofit-Audi-Q5-w/MMI-Radio.Βλέπετε,ένα-δυο πραγματάκια δεν μας τα είπε καλά ο πρώιν κάτοχος,όπως ότι τα πίσω parktronic ήταν δώρο τις αντιπροσωπείας και φούλ κινεζαρία,απο τα βάθη τις Κίνας μάλιστα...οι τρύπες είναι λάθος ανοιγμένες στο κάτω κομμάτι του προφυλακτηρα,οπότε παράγγειλα και καινούργια φάσσα νομίζω την λένε με τρύπες του pdc όπως της μαμάς.
Άλλο πραγματάκι που ανακάλυψα είναι ότι δεν εχει τελικα καμία προεγκατάσταση bluetooth.Oπότε θα το περάσουμε και αυτό,όχι όμως απο kufatec.
Το τρίτο και τελευταίο για την ώρα είναι το ADS.
http://www.kufatec.de/shop/en/Audi/A4-B8/8K/Retrofit-set-Drive-Select-Audi-A4-8K-A5-8T-Q5-8R
Εδώ ομολογώ οτι την πάτησα λίγο.Παρολο που η Kufatec στις περιγραφές των πακέτων για τα retrofits,αναφέρει τι χρειάζεται να αγοραστεί,και τι χρειάζεται να έχει στον ήδη εξοπλισμό το αυτοκίνητο.Στην περίπτωση του ADS δεν αναφέρει κάτι.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι απο τις 3 επιλογές που έχει η ADS,Comfort/dynamic/auto,μόνο η dynamic φαίνετε,να παρουσιάζει αισθητή αλλαγή στην οδήγηση.Κατι σαν το ¨S¨στο Stronic.
Όσο αφορά το comfort που ήταν και το ζητούμενο στην περίπτωση μου,χωρίς ηλεκτρονική ανάρτηση απο την μαμά δεν...
Το συζητάνε εδω http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=2835179. Ο Spijun τα λέει ωραία.Δείτε και αυτο,λέει για τις αναρτήσεις.
http://www.audiusaparts.com/parts/2009/AUDI/Q5/PRESTIGE/?siteid=215820&vehicleid=1444287§ion=FRONT SUSPENSION&group=FRONT SUSPENSION&subgroup=SHOCKS %26 COMPONENTS&component=ShockΣτην Audi Μανδυλας που πήγα για το τεστ αγοράς που έκανα,ψιλο απαγοητευτηκα.Τους είχα παει για να μου περάσουν ένα DVD που μου έδωσε στο χέρι ο πρωιν κάτοχος με χάρτες του 2012 για το GPS.
Μου είπαν ότι λείπει απο μέσα η sd κάρτα??
Την έψαξα λίγο την δουλειά με την αντ/πεια Σερρών που αγοράστηκε το αμάξι.Ρωτόντας και εκείνος την Κοσμοκάρ μου είπε ότι το MMI 3 G αναβαθμίζεται με DVD μαζί με τους 3 κωδικούς που έρχονται μαζί στην συσκευασία.(τους βρήκα).
Το MMI 3G plus η high,όπως αλλιώς λέγεται,χρειάζεται sd κάρτα για την αναβάθμιση.Αν μπορεί κάποιος να το επιβεβεαιώση παρακαλώ.
Πήρα τον Μανδυλα και τους το είπα.Θα το ψάξουν μου είπαν...Τέλος δεν μπορώ να καταλαβω ακριβώς τι παιζει με τις έκδοσης του ήχο συστήματος.
Chorus/concert/symphony?
Έχει σχεση το MMI με αυτές?δηλ αν έχεις MMI δεν έχεις καμία απο τις τρεις?
Η άλλο πράγμα το MMI και άλλο αυτό.
AUDI Q5