-
-
κάνετε λάθος . το έχω ξανάγραψει : στα χιόνια το esp είναι πάντα στο on . δουλεύουμε manual (στην κατηφόρα ) . δεν πάταμε έντονα φρένο και πότε μα πότε δεν ενεργοποιούμε την ελεγχόμενη κατάβαση . τα λέω από εμπειρίΑ . το φυλλάδιο οδηγιών το λέει καθαρά ότι το esp off road είναι μόνο για λασπες χαλικια κλπ . όχι σε χιόνι πάγο . είναι κρίμα αυτό το αυτοκίνητο να το πάτε στα χιονοδρομικά με καλοκαιρινά λάστιχα . . . . . . .θα γελάει και το παρδαλο κατσικι.
-
Το ESP δεν χρειάζεται να πάει σε OFF ROAD MODE στα χιόνια. Προφανώς θα χρειαστεί στην περίπτωση που κάποιος θα κολήσει σε πολύ, μα πάρα πολύ χιόνι, και θα χρειαστεί λίγο παραπάνω σπινάρισμα των τροχών για να ξεκολήσει. Μην ξεχνάτε ότι το esp στα AUDI είναι ρυθμισμένα για καλύτερη απόδοση στο χιόνι παρά στις λάσπες. Αυτό εξηγεί γιατί η AUDI είναι χορηγός (δηλαδή επιλέγει να διαφημίζεται) σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα που έχουν σχέση με το χιόνι και όχι στο CAMEL TROPHY όπου εκεί κυριαρχεί η LAND ROVER τα αυτοκίνητα της οποίας είναι καλύτερα ρυθμισμένα και στημένα για άμμο, λάσπες, κλπ. Πάντως σας διαβεβαιώ ότι α. με χειμερινά ελαστικά, β.με το stronic στην θέση DRIVE και γ. με το ESP κανονικά δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Θα οδηγείται όπως στον στεγνό δρόμο, αρκεί να έχετε το μυαλό στο κεφάλι σας και να μην υπερβείτε τους νόμους της φυσικής. Σε τελική ανάλυση έχει ρόδες, οχι ερπύστριες.
Λευτέρη γιατί δεν προτείνεις την λειτουργία ελεγχόμενης κατάβασης σε δύσκολες συνθήκες? Π.χ. καλοκαιρινά ελαστικά με φρέσκο χιόνι, σε γλιστερή έντονη κατωφέρεια? Γι' αυτήν την δουλειά δεν είναι αυτή η λειτουργία?
-
Περυσι σε χιονοδρομικο τα ειδα ολα .... με καλοκαιρινα λαστιχα το αμαξι να γλυστραει επικυνδυνα και η συζυγος να γκρινιαζει : ΠΡΟΧΩΡΑ !!! τι το πηραμε το Q5 αν δεν ειναι να ανεβαινει στα χιονια ..... και εγω να προσπαθω να εξηγησω οτι τα χειμερινα ελαστικα μπλα μπλα μπλα ....
Οταν ομως γυρισα στο σπιτι ανακαλυψα οτι εκτος απο το μεγαλυτερο μου λαθος (τα καλοκαιρινα ελαστ) πηγα και αδιαβαστος στο βουνο...
Διαβασα εκ των υστερων το manual και γραφει οτι το συστημα ελεγχομενης καταβασης ΔΕΝ το ενεργοποιουμε στην κατηφορα σε χιονι παγο . ΤΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΛΑΣΠΗ ΧΩΜΑ ...
Αποτελεσμα : το ενεργοποιησα σε μια μικρη κατηφορα με παγο και το αυτοκινητο αρχισε να φρεναρει και να γλυστραει ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ.Οταν κατεβαινουμε μια κατηφορα με χιονι παγο δεν πρεπει να παταμε φρενο , η τουλαχιστον να παταμε ελαφρα φρενο. Αντιθετα το συστημα ελεγχομενης καταβασης ενεργοποιει τα φρενα φρεναροντας πιο αποτομα απο οτι πρεπει.
Αρα για χιονι παγο :
- Χειμερινα λαστιχα
- esp ON
- Συστυμα ελεγχομενης καταβασης OFF
- κιβωτιο στο manual.
Σε πολυ χιονι παγο
- Αναβεις το ΤΖΑΚΙ
- Ανοιγεις το laptop
- Αγοραζεις ποπ κορν
- Βλεπεις το παρακατω βιντεο :
http://www.youtube.com/watch?v=B6_ghixV ... re=related
-
Απίστευτο βίντεο! Ειδικά ο πρώτος είναι απίστευτος!
-
Ο χρήστης PORF έγραψε:
Μην ξεχνάτε ότι το esp στα AUDI είναι ρυθμισμένα για καλύτερη απόδοση στο χιόνι παρά στις λάσπες. Αυτό εξηγεί γιατί η AUDI είναι χορηγός (δηλαδή επιλέγει να διαφημίζεται) σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα που έχουν σχέση με το χιόνι και όχι στο CAMEL TROPHY όπου εκεί κυριαρχεί η LAND ROVER τα αυτοκίνητα της οποίας είναι καλύτερα ρυθμισμένα και στημένα για άμμο, λάσπες, κλπ.Φυσικά και είναι ρυθμισμένο έτσι το ESP όπως σε ΟΛΑ τα αυτοκίνητα. Απλά τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα, επιλέγοντας στις ρυθμίσεις της μετάδοσης ότι θα κινηθείς εκτός δρόμου, αλλάζουν και τις παραμέτρους του ESP. Προφανώς αυτό το κάνει και το Q5. Απλά όταν εννοούμε εκτός δρόμου εννοούμε εκτός δρόμου. Τα χιόνια πάνω σε άσφαλτο δεν είναι λάσπες ή χαλίκια.
Από εκεί και μετά:
Ποια είναι τα πρωταθλήματα που έχουν σχέση με το χιόνι;
To Camel Trophy δεν ήταν πρωτάθλημα ή αγώνας εκτός δρόμου. Ήταν μία εκδήλωση της Camel στην οποία χρησιμοποιούσαν Land Rover Defender. -
Ισως δεν ήμουνα σαφής. Πρωταθλήματα που έχουν σχέση με το χιόνι, εννοώ αγώνες σκι, ελεύθερη κατάβαση, κλπ. Οχι αγώνες αυτοκινήτων. Το σχόλιο μου έχει να κάνει με την επιλογή του target group για να διαφημιστείς.
Το esp δεν έχει τις ίδιες ρυθμισεις σε ΟΛΑ τα αυτοκίνητα. Σαφώς ΟΤΑΝ υπάρχει η δυνατότητα ρυθμίσεων μεταβάλεται και η συμπεριφορά του esp. Αλλά και πάλι στο τέλος υπάρχουν διαφορές από κατασκευαστή σε κατασκευαστή στο χρόνο επέμβασης του esp. -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
To είχα δει το βίντεο και παλιότερα κάμποσες φορές, αλλά hold it:
είδα όντως στο 00:07 να ανοίγει αερόσακος; -
Φίλε PORF καταρχήν ευχαριστώ για τις ευχές. Φίλε έχω τρελαθεί με το αυτοκίνητο... είναι τέλειο. Άσε που έχει τα πάντα μέσα!! Τώρα όσον αφορά τα λάστιχα, σε ποιά κατηγορία τα κατατάσεις εσύ τα NOKIAN?? Σε ρωτάω γιατί είμαι λίγο επιφυλακτικός με την σχεδόν 'αναγκαστική' αγορά τους αφού δε βρήκα αυτά που τελικά ήθελα (Dunlop - Continental)
Ναι παιδιά, όπως καταλάβατε το ΠΗΡΑ!!!
-
Νομίζω ότι όλα τα επώνυμα χειμερινά ελαστικά κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ και πάλι.
-
Ο χρήστης george39 έγραψε:
Ναι παιδιά, όπως καταλάβατε το ΠΗΡΑ!!!
Καλορίζικο!!
Επιτέλους..καινούργιος αγοραστής!
-
μπράβο !!! τώρα θα καταλάβεις τι βλακεία θα έκανες αν δε το έπαιρνες ! καλορίζικο ! πόσο σου βγήκε ?
-
Ευχαριστώ παιδιά να είστε καλά!!
Η τιμή που το πήρα τελικά είναι 56.500!! αλλά είναι κάτι παραπάνω από full extra. Έχει τα πάντα μέσα εκτός από ηχοσύστημα B&O. Αλλά χαλάλι του γιατί είναι κουκλί και με 18.000 χλμ μόνο. -
Καλορίζικο φίλε με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Καλορίζικο φίλε με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα!Ευχαριστώ ρε φίλε να 'σαι καλά.
-
Ναι παιδιά, όπως καταλάβατε το ΠΗΡΑ!!!Καλορίζικο φίλε Γερός να είσαι και να το χαρείς
-
Ευχαριστώ παιδιά να είστε καλά!!
Η τιμή που το πήρα τελικά είναι 56.500!! αλλά είναι κάτι παραπάνω από full extra. Έχει τα πάντα μέσα εκτός από ηχοσύστημα B&O. Αλλά χαλάλι του γιατί είναι κουκλί και με 18.000 χλμ μόνο.Καλορίζικο και από εμένα και με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα.
Όποτε μπορείς ανέβασε φωτογραφίες. -
Καλορίζικο και καλοτάξιδο George. Πέτα και κανά σκόρδο μέσα γιατί οι καιροί είναι πονηροί.
-
Ο χρήστης Yaso έγραψε:
Πέτα και κανά σκόρδο μέσα γιατί οι καιροί είναι πονηροί.Καλό!!!!!!!!!!!!!!!
-
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/bl ... _4897.html
AUDI Q5