-
ε βέβαια πρέπει να είσαι τρελός για να αγοράσεις πια q5 στην ελλάδα όταν με τα ίδια λεφτά μπορείς να αγοράσεις δυο q5 στο εξωτερικό !
-
Το Σαββατοκύριακο δοκίμασα το αυτοκίνητο σε παραλία με άμμο, χαλίκι και βότσαλο και οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές, ακόμα και με πλήρες φορτίο.... Το αμάξι δεν ίδρωσε ούτε έσκαψε καθόλου ακόμα και στις επιτόπιες μανούβρες!!!! Όλα αυτά με το κατάλληλο οδήγημα όμως, προσεκτικό φρενάρισμα και στρίψιμο και διατήρηση της ορμής στα δύσκολα.Για σκέτη άμμο πρέπει όμως να θέλει προσοχή..
Το παλιό μου καλό ιμπρέζα στην ίδια διαδρομή δυσκολευόταν αρκετά λόγω ύψους και στενότερων ελαστικών.... -
Πάντως σύμφωνα με τα στατιστικά του ΣΕΕΑ πουλήθηκαν 26 Q5 τον Ιούνιο και 464 από την αρχή του έτους.
http://www.seaa.gr/data/segments/2010-6-seg.pdf
Το δικό μου πάντως δεν είναι μέσα ακόμη.
Ψήνομαι στο φούρνο να το πάρω σαν δωράκι στον εαυτό μου
-
πάντως αν δε το πάρεις . . . δεν θα ζήσεις τη στιγμή να το οδηγείς και μιλώντας στον εαυτό σου να λες : πω πω τη βλακεία θα έκανα αν δε το είχα πάρει !!!
-
Ο χρήστης Tasos510 έγραψε:
Το Σαββατοκύριακο δοκίμασα το αυτοκίνητο σε παραλία με άμμο, χαλίκι και βότσαλο και οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές, ακόμα και με πλήρες φορτίο.... Το αμάξι δεν ίδρωσε ούτε έσκαψε καθόλου ακόμα και στις επιτόπιες μανούβρες!!!! Όλα αυτά με το κατάλληλο οδήγημα όμως, προσεκτικό φρενάρισμα και στρίψιμο και διατήρηση της ορμής στα δύσκολα.Για σκέτη άμμο πρέπει όμως να θέλει προσοχή..
Το παλιό μου καλό ιμπρέζα στην ίδια διαδρομή δυσκολευόταν αρκετά λόγω ύψους και στενότερων ελαστικών....Πέρυσι το καλοκαίρι το έβαλα σε μεγαλη αμμουδιά στη κεραμωτή και τα βρήκα σκούρα.Προσπάθησα να το ξεκινήσω μεσά στην αμμο και τα κατάφερα μετά απο οκτώ αποτυχημένες εκκινησεις.(Μου εσβηνε σαν να είχα τραβηγμενο το χειροφρενο και οι τροχοί ήταν πανω απο την άμμο)Μετα βγήκα πολυ ευκολα.Θέλει προσοχή σε σκέτη άμμο.
0
-
Μεγάλο ρόλο παίζουν τα λάστιχα σ'αυτές τις περιπτώσεις.Το έχω περπατήσει σε άμμο ρυακιού και δε δυσκολεύτηκε καθόλου,μόνο μία φορά σε πηλώδη άμμο και κατηφόρα με γλίστρησε.Ένας από τούς λόγους είναι ότι είχα απενεργοποιημένο το το σύστημα σταθερότητας.
-
http://www.audienthusiasts.com/VagCom.html
Υπεροχα κολπακια με το VagCom... -
καλημέρα . . . μπορεί κάποιος να μου πει με το κιβώτιο s tronic αν βάλω πρόγραμμα , τι θα γίνει με την λειτουργία sport και drive ? που έχει το κιβώτιο ? μήπως το drive θα μείνει ως έχει και μόνο στο sport θα λειτουργεί το πρόγραμμα ? τα φώτα σας παρακαλω
-
Ο χρήστης alap έγραψε:
Το παλιό μου καλό ιμπρέζα στην ίδια διαδρομή δυσκολευόταν αρκετά λόγω ύψους και στενότερων ελαστικών....Πέρυσι το καλοκαίρι το έβαλα σε μεγαλη αμμουδιά στη κεραμωτή και τα βρήκα σκούρα.Προσπάθησα να το ξεκινήσω μεσά στην αμμο και τα κατάφερα μετά απο οκτώ αποτυχημένες εκκινησεις.(Μου εσβηνε σαν να είχα τραβηγμενο το χειροφρενο και οι τροχοί ήταν πανω απο την άμμο)Μετα βγήκα πολυ ευκολα.Θέλει προσοχή σε σκέτη άμμο.
στην άμμο
θέλει το esp να είναι στη λειτουργία off road . το είχες βάλει ?0
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
στην άμμο
θέλει το esp να είναι στη λειτουργία off road . το είχες βάλει ?Είχα το esp στη λειτουργία off road.Μετά απο λίγες ημέρες το πηγα με τον αρχιμηχανικό της ΕΤΕΑ δοκιμή στην Περαία και το βαλαμε στην άμμο και το αυτοκίνητο ήταν Ο.Κ. (Ξεκινούσε με άνεση μέσα στην άμμο.)Ισως να παίζει ρόλο και η άμμος.Τα λάστιχα που φοράω είναι 17αρια.
0
-
Προσεξτε λιγο με τις παραθεσεις γιατι δεν βγαινει ακρη με το ποιος εχει γραψει τι , πατηστε το κουμπι της προεπισκοπησης για να ελενχετε τα μηνυματα σας πριν τα υποβάλετε. [mod]
-
Ο χρήστης stispan έγραψε:
Υπεροχα κολπακια με το VagCom...Ειδικά το Adjustable Ambiance/Background lighting είναι πολύ καλό! Το δοκίμασα χθες!
-
Εχεις παρει το vag com? Αν ναι απο που & ποσο (εστω και με pm);
Αξιζει τον κοπο ή ειναι πολυπλοκο/επικινδυνο;Ευχαριστω!
-
Ο χρήστης nisiotis έγραψε:
Υπεροχα κολπακια με το VagCom...Ειδικά το Adjustable Ambiance/Background lighting είναι πολύ καλό! Το δοκίμασα χθες!
Φίλε nisiotis, επειδή είχες πει παλιότερα ότι είχες ενεργοποιήσει την ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού, είχες ενεργοποιήσει και το Lap Timer που διατίθεται στις σειρές S?Δηλαδή υπάρχει option να ενεργοποιηθεί η θερμοκρασία λάδιου χωρίς να ενεργοποιηθεί το Timer?
*Enabling Lap Timer on MY2010+
*Oil temperature will be enabled as well:
[17 - Instruments]
[Coding - 07] -> Long Coding Helper -> Byte 1 Bit 3 change from 0 to 1
Or Check the box for 'Lap Timer active' if available.http://www.audienthusiasts.com/VagCom.html
Υπεροχα κολπακια με το VagCom...Κώστα για πες μας εντυπώσεις από το πρόγραμμα giac που έβαλες..
-
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Φίλε nisiotis, επειδή είχες πει παλιότερα ότι είχες ενεργοποιήσει την ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού, είχες ενεργοποιήσει και το Lap Timer που διατίθεται στις σειρές S?Δηλαδή υπάρχει option να ενεργοποιηθεί η θερμοκρασία λάδιου χωρίς να ενεργοποιηθεί το Timer?
*Enabling Lap Timer on MY2010+
*Oil temperature will be enabled as well:
[17 - Instruments]
[Coding - 07] -> Long Coding Helper -> Byte 1 Bit 3 change from 0 to 1
Or Check the box for 'Lap Timer active' if available.http://www.audienthusiasts.com/VagCom.html
Υπεροχα κολπακια με το VagCom...Κώστα για πες μας εντυπώσεις από το πρόγραμμα giac που έβαλες..
Λοιπον...λες και το αυτοκινητο εχασε απειρα κιλα και ειναι ενα ελαφρυ σπορ....τουρμπιζει απο τις 2000 και κατι και ανεβαζει αβιαστα μεχρι κοφτη...εχω δει τεραστια διαφορα αλλα να ξερετε οτι οσοι εχετε 2010 μοντελα υπαρχει διαδικασια για το βαλετε γιατι οι εγκεφαλοι μας ειναι antituning...μεσαιες και χαμηλα η καταναλωση ειναι η ιδια αλλα ψηλα ειναι που εχει διαφορα και ειναι λογικο πιστευω.Εχω και το κοντρολακι (flashloader) της GIAC και οποτε θελω το κανω stock και το αντιθετο...
-
και ξανά ρωτάω .... Αφού δε δέχτηκα καμμία απάντηση . Όταν έχεις το πρόγραμμα πως δουλεύουν οι επιλογές ντραιβ και σπορ στο s tronic ?
-
Καλημερα.Εχω ενα Α5 με τον ιδιο κινητηρα που εχετε ολοι σας.
Εχω θεμα ομως με το λαδι. Στα 5100χλμ εχω βαλει 4 λιτρα λαδι. Ειχε κανεις σας καποιο τετοιο προβλημα? Απο το συνεργειο περιμενω απαντηση μεσω Γερμανιας για το τι πρεπει να κανω. Θα επρεπε να απαιτησω τιποτα? Πρεπει να φοβαμαι κατι?Επισης θα ηθελα να ρωτησω εαν μια επεμβαση στον εγκεφαλο (προγραμμα) εχει νοημα, αν εχει κινδυνο για το αυτοκινητο, αν παυει να ισχυει η εγγυηση και αν σε αυτες τις 230 σελιδες εχει ξεχωρισει καποιο συγκεκριμενο απο καποια εταιρεια.
Ευχαριστω. -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
και ξανά ρωτάω .... Αφού δε δέχτηκα καμμία απάντηση . Όταν έχεις το πρόγραμμα πως δουλεύουν οι επιλογές ντραιβ και σπορ στο s tronic ?Λευτερη αν ρωτας εμενα να σου πω οτι εχω manual...συμπλεκτης και ξερο ψωμιιιιιιιιι...χαχα
-
Ο χρήστης SOKATSA έγραψε:
Εχω θεμα ομως με το λαδι. Στα 5100χλμ εχω βαλει 4 λιτρα λαδι. Ειχε κανεις σας καποιο τετοιο προβλημα? Απο το συνεργειο περιμενω απαντηση μεσω Γερμανιας για το τι πρεπει να κανω. Θα επρεπε να απαιτησω τιποτα? Πρεπει να φοβαμαι κατι?Επισης θα ηθελα να ρωτησω εαν μια επεμβαση στον εγκεφαλο (προγραμμα) εχει νοημα, αν εχει κινδυνο για το αυτοκινητο, αν παυει να ισχυει η εγγυηση και αν σε αυτες τις 230 σελιδες εχει ξεχωρισει καποιο συγκεκριμενο απο καποια εταιρεια.
Ευχαριστω.Θα σου απαντησω για το θεμα του προγραμματος...για το αλλο θεμα δεν γνωριζω να σου πω κατι...
Λοιπον, τα προγραμματα απο γνωστες στον χωρο εταιριες ειναι αρκετα safe και δεν προκειται να εχεις προβλημα, αυτες οι εταιριες ειναι οι GIAC, MTM, REVO, APR και αν ξεχναω καμια ας με συμπληρωση καποιος...οσο για το θεμα της εγγυησης υπαρχει προβλημα, αν το καταλαβουν οτι εχεις βαλει προγραμμα θα την χασεις.Εγω γι'αυτο εβαλα GIAC γιατι οποτε θελω με το κοντρολακι το κανω stock...αυτααααααααα -
Ο χρήστης SOKATSA έγραψε:
Ευχαριστω.Φίλε μου καλημέρα,
Η κατανάλωση σου είναι ασυνήθιστα υψηλή ακόμη κ για τα πρώτα χιλιόμετρα που υποτίθεται ότι η κατανάλωση είναι υψηλότερη... Να φανταστείς ότι μέχρι την πρώτη αλλαγή λαδιού 7500 km συμπλήρωσα γύρω στα 800 ml.
Το ζεσταίνεις το αμάξι πριν το ξεκινήσεις ή το πλακώνεις απευθείας; Ακολούθησες καθόλου τη διαδικασία ρονταρίσματος;Επίσης το κρυώνεις μετά απο πλακώματα;
Εγώ θα σου πρότεινα πάντως να μην προχωρήσεις αυτή τη στιγμή σε επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου και να περιμένεις την απάντηση της γερμανικής αντιπροσωπείας.. Υπάρχει περίπτωση να έχεις καμιά μικροδιαρροή; Έλεγξες το κάρτερ; Κάπου έχω διαβάσει ότι δικαιολογει η Audi 1l / 1000 Km άρα ενδέχεται να σου πούνε ότι είσαι εντός των αποδεκτών ορίων..
Τα επώνυμα προγράμματα τα οποία έχουνε τοποθετηθεί από χρήστες του topic ειναι τα ABT, Giac και ΜΤΜ. Οι εταιρίες αυτές (δεν γνωρίζω για τη Giac) παρέχουνε εγγύηση 2 ετών από τη στιγμή τοποθέτησης του προγράμματος και είναι αρκετά αξιόπιστα...
AUDI Q5