-
(more) bad news report: χθές άλλο ένα Q5 (λευκό, όχι ότι το χρώμα παίζει ρόλο, απλά για να τον εντοπίσουμε) πέρασε τις πόρτες συνεργείου (Autonet) με πρόβλημα στο σασμάν, όπως έλεγαν μεταξύ τους οι τεχνικοί ότι διαμαρτυρήθηκε ο ιδιοκτήτης (που ελπίζω να μην είναι κάποιος από 'εμάς').. από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το σφάλμα, πόσο μάλλον να το διορθώσουν...! κρίμα...
κατά τα άλλα, 15(?) κ σήμερα νομίζω κ ελπίζω.. -
εμενα η γνωμη μου ειναι πως σε γενικες γραμμες το οχημα, το οποια ειχα την ευκαιρια να οδηγησω προσφατα θυμιζει υπερυψωμενο Α4 και εχει την χειροτερη θεση οδηγησης που εχω κατσει ποτε (με υψος 1.80), ακομα και στο στρατο που οδηγουσα STEYER ειχαν καλυτερη θεση.
-
toxoti, μάλλον πως υπερβάλεις λιγάκι...
-
Εγω παλι θεωρω τη καλυτερη θεση οδηγησης που εχω κατσει ποτε ειναι του Q5(1.87)κ εχω κατσει κ σε πολυ καλυτερα αμαξια απο αυτο.Ολα αυτα ειναι υποκειμενικα κ η κριση του καθενος διαφορετικη.Εχω παρει τηλ στη Γερμανια ενα φιλο μου που ασχολειται με αμαξια κ δεν εχει πεσει στην αντιληψη του καποιο προβλημα με Q5 εδω εχω ακουσει ηδη 3 προβληματικα στην Ελλαδα τα εφεραν ολα?
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
εμενα η γνωμη μου ειναι πως σε γενικες γραμμες το οχημα, το οποια ειχα την ευκαιρια να οδηγησω προσφατα θυμιζει υπερυψωμενο Α4 και εχει την χειροτερη θεση οδηγησης που εχω κατσει ποτε (με υψος 1.80), ακομα και στο στρατο που οδηγουσα STEYER ειχαν καλυτερη θεση.680M1 ή 680Μ3?
-
Πάντος αναλογικά είναι πολλά τα κρούσματα μέσα σε ένα thread που γράφουν 10-15 άτομα... και μάλιστα τα 2 περιστατικά έχουν να κάνουν με το κιβώτιο... η συνέχεια θα δείξει...
-
οκ το δεχομαι ειμαι υπερβολικος ισως γτ περιμενα πολλα περισσοτερα απο το συγκεκριμενο οχημα και την θεωρησα ψεγαδι τη θεση οδηγησης, εμενα παντως δεν με ικανοποιησε
-
σε οσα ξενα forums μπηκα αγγλικα,γερμανικα,καναδα,αμερικη,και εψαξα κανεις δεν εχει πει το παραμικρο για προβλημα στο q5.
οι ξενοι ειναι πολυ πιο αυστηροι απο εμας τους ελληναραδες,αν κατι δεν πηγαινε καλα θα ηταν απο τους πρωτους που θα το ελεγαν εδω και ενα χρονο κοντα.διακρινω μια πρεμουρα στο να βγαλετε προβληματικο το συγκεκριμενο αμαξι οποτε 2 τεινα υπαρχουν η καποιος ειναι και νιωθει κομπλεξικος, η ειστε τιποτα μαντραδες που δεν πουλατε τα αυτοκινητα σας και πατε να σαμποταρετε με οποιο τροπο μπορειτε το Q5.
συνεχως τα σχολια σας αφορουν τριτους κατι φιλους των φιλων κατι μπαρμπας και δεν συμμαζευεται που τυχαινει να εχουν q5,ωρα ειναι να μπει τωρα και αυτος με το λευκο που εχει προβλημα με το σασμαν και να πει και αυτος τις μαμακιες του τυφλα να χει το θεατρο σκιων
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Πάντος αναλογικά είναι πολλά τα κρούσματα μέσα σε ένα thread που γράφουν 10-15 άτομα... και μάλιστα τα 2 περιστατικά έχουν να κάνουν με το κιβώτιο... η συνέχεια θα δείξει...πιο κιβωτιο? συγκεκριμενα να μιλατε και οχι γενικα.
και ποιος μας λεει οτι καποια ατομα δεν ειναι fake?
-
Ακομα δε κυκλοφορησε τα συνεργεια γεμισαν με ελαττωματικα Q5 .Μηπως ζηλευουν καποιοι εδω μεσα ?
-
Ο χρήστης manoliΣQ5 έγραψε:
Ακομα δε κυκλοφορησε τα συνεργεια γεμισαν με ελαττωματικα Q5 .Μηπως ζηλευουν καποιοι εδω μεσα ?εεε μα ειπαμε να μιλαμε με λογικη...αυτοι θα μας τρελλανουν.
αν ειχαν ζημιες και προβληματα πρωτοι και καλυτεροι θα εγραφαν οσοι τα εχουν αγορασει οι ιδιοι οι κατοχοι με αποδειξεις και οχι ο φιλος του φιλου ωωω φιλε και ο μπαρμπας μου.
φιλε μανωλη οι γερμανοι τα εχουν 1 χρονο νωριτερα απο εμας εδω στην ελλαδα και κανενας γερμανος δεν εχει ακουσει ζημια για το q5 και ξερεις οι γερμανοι δεν αστιευονται με αυτα. -
Ναι ναι, οι πάντες συνωμοτούν κατά του Q5
Ρε πάτε καλά ? Ο μόνος ανταγωνιστής του Q5 είναι η GLK. Αν η Mercedes έχει ρίξει διαδικτιακά κομμάντα να σπιλώσουν την αξιοπιστία του Q5 πάω πάσο . Αλλά σας φαίνεται λογικό?Η Audi έχει πραγματικό πρόβλημα αξιοπιστίας. Σαν καμμένος πρώην ιδιοκτήτης Α3 μπορώ να το υποστηρίζω.
Δεν έχω ξαναδεί πιό ζημιάρικο αυτοκίνητο. Η λίστα με τις ( σοβαρές ) βλάβες που μου έβγαλε μέσα σε τρία χρόνια, ατελείωτη.Μιάς και αναφέρθηκαν τα κιβώτια , το δικό μου μας χαιρέτησε στα 82.000 χλμ. Και δεν είμαι κανένας τελειομανής ψείρας.Το Q5 πιστεύω πως είναι ένα άριστο concept με εξαιρετική υλοποίηση. Σωστό μέγεθος και κινητήρες, πραγματική τετρακίνηση, κιβώτιο DSG , σχεδιασμός Audi.(και handling ελπίζω, δεν το έχω οδηγήσει)
Eίναι το νούμερο ένα υποψήφιο επόμενο αυτοκίνητο γιά μένα, αλλά η αξιοπιστία είναι ένα θέμα που με τρομάζει. Γιατί όσο εισαι στην εγγύηση, οι βλάβες είναι μιά ενόχληση. Μετά το πέρας της εγγύησης όμως μπορεί να γίνουν και αφόρητη αιμοραγία ευρώ, με τις τιμές των ανταλακτικών και τις χρεώσεις εργασίας μιας premium μάρκας.Υ.Γ. Δεν είμαι εγκάθετος ούτε φάντασμα. Τα στοιχεία μου στη διάθεση όποιου τα θέλει.
Αποστόλης Φιλιππίδης -
Ο χρήστης Subifan έγραψε:
Ναι ναι, οι πάντες συνωμοτούν κατά του Q5
Ρε πάτε καλά ? Ο μόνος ανταγωνιστής του Q5 είναι η GLK. Αν η Mercedes έχει ρίξει διαδικτιακά κομμάντα να σπιλώσουν την αξιοπιστία του Q5 πάω πάσο . Αλλά σας φαίνεται λογικό?Η Audi έχει πραγματικό πρόβλημα αξιοπιστίας. Σαν καμμένος πρώην ιδιοκτήτης Α3 μπορώ να το υποστηρίζω.
Δεν έχω ξαναδεί πιό ζημιάρικο αυτοκίνητο. Η λίστα με τις ( σοβαρές ) βλάβες που μου έβγαλε μέσα σε τρία χρόνια, ατελείωτη.Μιάς και αναφέρθηκαν τα κιβώτια , το δικό μου μας χαιρέτησε στα 82.000 χλμ. Και δεν είμαι κανένας τελειομανής ψείρας.Το Q5 πιστεύω πως είναι ένα άριστο concept με εξαιρετική υλοποίηση. Σωστό μέγεθος και κινητήρες, πραγματική τετρακίνηση, κιβώτιο DSG , σχεδιασμός Audi.(και handling ελπίζω, δεν το έχω οδηγήσει)
Eίναι το νούμερο ένα υποψήφιο επόμενο αυτοκίνητο γιά μένα, αλλά η αξιοπιστία είναι ένα θέμα που με τρομάζει. Γιατί όσο εισαι στην εγγύηση, οι βλάβες είναι μιά ενόχληση. Μετά το πέρας της εγγύησης όμως μπορεί να γίνουν και αφόρητη αιμοραγία ευρώ, με τις τιμές των ανταλακτικών και τις χρεώσεις εργασίας μιας premium μάρκας.Υ.Γ. Δεν είμαι εγκάθετος ούτε φάντασμα. Τα στοιχεία μου στη διάθεση όποιου τα θέλει.
Αποστόλης ΦιλιππίδηςΔεν ειπα για ολους οτι συνομωτουν.
Εν πασει περιπτωση αλλο το ενα μοντελο και διαφορετικο το αλλο δλδ επειδη προεκυψε ζημια στο α3 δεν σημαινει πως ολα τα μοντελα τις αουντι ειναι παθητικα,γνωμη μου ετσι?οι ζημιες που λες τι ακριβως ζημιες ηταν? κιβωτιο απλο χειροκινητο? λες μεσα σε τρια χρονια σου εβγαλε ζημιες. τι ζημιες αναλυτικα να μας πεις αν θελεις.Το αυτοκινητο σου το πηρες καινουριο η μεταχειρισμενο?παιζει ρολο και πως το οδηγει κανεις.
στα 82.000 χιλιομετρα φιλε μου ολα τα αμαξια κατι θα βγαλουν κατι ζητανε δεν το βλεπω παραλογο σε αυτα τα χιλιομ... Εγω ας πουμε πιο πολυ φοβαμαι τα τουρμπο οτι ειναι παθητικα και δεν εννοω μονο τις αουντι γενικα τα τουρμπισια,ειμαι φαν της ατμοσφαιρας αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.
Θεωρω πως το μερσεντες απο τιν τιμη και μονο λογω διαφορας αρκετα μεγαλης σε σχεση με το αουντι δεν μπορω να τα συγκρινω, το μερσεντες ξεφευγει παρα πολυ σε τιμη και με κατι εξτρα που θα του βαλεις εχεις σκαρφαλωσει χαλαρα στα 80.000 +++++++ ευρω,επειτα αν βαλουν τεκμηρια στα αυτοκινητα κατι που δεν το εχει ξεκαθαρισει η κυβερνηση,με το μερσεντες εχεις τεκμηριο.Νομιζω σαν πακετο το q5 ειναι ολοκληρωμενο απο ολες τις πλευρες και επειδη το εχω ψαξει πολυ.... κοντα στα 3 χρονια ειμαι χωρις αμαξι και συνεχως κανω ερευνα αγορας και συγκρισεις μεχρι στιγμης δεν εχω βρει κατι που να το πλησιαζει ευκολα
στο θεμα κυβισμου -αποδοσης αλογων, 35 ροπη,υπερπολυτελες,τεχνολογια κουατρο,και τοσο ανταγωνιστικα πακετα αποκτησης στο να βαλεις τα πολυποθητα εχτρα κατι που σε αλλες κυριως γερμανικες μαρκες ειναι απλησιαστα. Το τιγκαν ειναι λιγακι κοντα αλλα η αποψη μου ειναι οτι μειονεκτει
σε καποια πραγματα εναντι του αουντι,και επειδη ειμαι νεος κοντα στα 30 το μερσεντες μου πεφτει βαρυ και εχει απολυτο σχεδιασμο δεν ειναι σπορ... θα μου πεις ισως οτι και η αουντι δεν εχει ταυτοτητα πασο,με μονη εξαιρεση το ρ8 και τα q5-q7 αν και αυτα ειναι υποκειμενικα. αυτα. -
Η GLK και η Χ3 αν και αρκετά παλιότερο σχέδιο, θεωρώ πως είναι τα μόνα αυτοκίνητα που μπορούν να συγκριθούν με το Q5. Έχουν συγκρίσιμο μέγεθος, πραγματική τετρακίνηση, καλά αυτόματα κιβώτια, premium Γερμανική ποιότητα κλπ. Το ότι η GLK ξεκινάει από ψηλά στα ευρώ και φτάνει στο θεό, την βγάζει σε μεγάλο βαθμό από το παιχνίδι και η ηλίκα της Χ3 θολώνει γιά κάποιους την εικόνα της. Το Q5 είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην κατηγορία, αφού η Subaru επιμένει σε αναχρονιστικά αυτόματα κιβώτια και η Mitsubishi δεν λέει να βγάλει το Outlander SST. Το Tiguan με την αστεία τετρακίνηση, το παλαιολιθικό tiptronic και τους χώρους..Golf, είναι μόνο για το φαίνεσθαι.
Το τι ζημιές μου έβγαλε το Α3 , στα 3 1/2 χρόνια,είναι σχετικά Off topic , αλλά αφού ενδιαφέρεσαι παραθέτω ότι θυμάμαι.
Αν θέλουν να διαγράψουν αυτό το κομμάτι οι μοντς, δεν έχω αντίρρηση. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένεις πως κάποιο αμάξι δεν πρόκειται να χαλάσει ποτέ, αλλά όχι κι έτσι. Όσο γιά το πως οδηγώ, πουλάω τα αυτοκίνητά μου το λιγότερο στα 130.000 χλμ και δεν έχω αλλάξει ποτέ δίσκο, πόσο μάλον κιβώτιο.
Λοιπόν :
Σύστημα πλύσης μπαρμπρίζ (αντικατάσταση)
Αερόσακος συνοδηγού (αντικατάσταση)
Μηχανισμός κίνησης καθίσματος οδηγού (δύο φορές, αντικατάσταση)
Αντλία βενζίνης (αντικατάσταση)
Aισθητήρες ABS (αντικατάσταση)
Θερμοστάτης βεντιλατέρ (πάει πακέτο με το βεντιλατέρ ) (αντικατάσταση)
Κιβώτιο ταχυτήτων (αντικατάσταση)
Πολύ έντονο χτύπημα από την μπροστά ανάρτηση -σύστημα διεύθυνσης σε μανούβρες σε ανηφορικό -κατηφορικό έδαφος ,(όταν το πήγαινε η σύυζυγος στη Καρ... γιά σερβις , της έλεγαν πως είναι φυσιολογικό. Όταν μετά την εγγύηηση το πήγα εγώ στο δικό μου συνεργείο μου είπαν πως ήταν προφανές πως τα σινεμπλόκ μπροστά ήταν ελλατωματικά και ήθελαν αλλαγή. -
Παιδία ποιες οι τεχνικές διαφορές του 2.0 TFSI 200 HP και του 2.0 TFSI 211 HP και 35κιλα ροπή που φοράει του Q5 !!!!
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
Παιδία ποιες οι τεχνικές διαφορές του 2.0 TFSI 200 HP και του 2.0 TFSI 211 HP και 35κιλα ροπή που φοράει του Q5 !!!!o 211 εχει το συστημα valvelift δηλαδη εκτος απο μεταβλητο χρονισμο και βυθισμα στις βαλβιδες εξαγωγης, γι αυτο και υπαρχει σημαντικη διαφορα στην ροπη των δυο μοτερ.
-
Η GLK και η Χ3 αν και αρκετά παλιότερο σχέδιο, θεωρώ πως είναι τα μόνα αυτοκίνητα που μπορούν να συγκριθούν με το Q5.Ξεχνας βεβαια το XC60...εκτος αν ψαχνουμε να βρουμε το 2ο καλυτερο οποτε ναι.. ενα απο αυτα που αναφερεις ειναι
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Η GLK και η Χ3 αν και αρκετά παλιότερο σχέδιο, θεωρώ πως είναι τα μόνα αυτοκίνητα που μπορούν να συγκριθούν με το Q5.
Ξεχνας βεβαια το XC60...εκτος αν ψαχνουμε να βρουμε το 2ο καλυτερο οποτε ναι.. ενα απο αυτα που αναφερεις ειναι
Η αλήθεια είναι πως ξέχασα το Tribeca. To XC 60 το αφήνω έξω μαζί με όσα άλλα έχουν μουσαντένια τετρακίνηση (Haldex). Τώρα μην ακούσω τίποτα του στυλ 'με ένα καλό σετ χιονολάστιχα¨, γιατί έτσι δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να μην πάει στα χιόνια.
-
Η GLK και η Χ3 αν και αρκετά παλιότερο σχέδιο, θεωρώ πως είναι τα μόνα αυτοκίνητα που μπορούν να συγκριθούν με το Q5.
Ξεχνας βεβαια το XC60...εκτος αν ψαχνουμε να βρουμε το 2ο καλυτερο οποτε ναι.. ενα απο αυτα που αναφερεις ειναι
Η αλήθεια είναι πως ξέχασα το Tribeca. To XC 60 το αφήνω έξω μαζί με όσα άλλα έχουν μουσαντένια τετρακίνηση (Haldex). Τώρα μην ακούσω τίποτα του στυλ 'με ένα καλό σετ χιονολάστιχα¨, γιατί έτσι δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να μην πάει στα χιόνια.
Μια χαρα τα καταφερνει στα χιονια και χωρις χιονολαστιχα. Εδω παλαιοτερα haldex τα καταφερνουν μια χαρα και σε αυτοκινητα που δεν εχουν καν offroad χαρακτηρα. Αν θες πιο hardcore εκτος δρομου χρηση εισαι σε λαθος κατηγορια. To Tribeca καλα εκανες και το ξεχασες...δεν ειναι premium!
Edit: Μολις ειδα οτι ειναι και 20 εκ μακρυτερο απο το Q5 και τα αλλα οποτε παει κατηγορια Q7 σε τιμη βεβαια Q5..
Edit2: Sorry κιολας αλλα ειδα και επιδοσεις....3.0 με 240 αλογα και 9.3 0-100 οταν τα αλλα ειναι στο 7-7.5 δεν το λες ουτε sport!! -
9.3 τα 0-100 δεν είναι και τόσο άσχημα, όσο τα 11,5 της Χ3 2.0
Το Tribeca το πρόσθεσα λόγω παρόμοιας τιμής και αληθινής τετρακίνησης.
Τώρα αν είναι premium και τι είναι premium..ας μην αρχίσουμε τέτοια κουβέντα.
Γιά τα haldex τετρακίνητα επέτρεψε μου να έχω άποψη, αφού τα βλέπω να αγκομαχάνε, να προσφέρουν θέαμα με παντιλίκια, να ακινητοποιούνται και να τα περνάνε φιατάκια, Υαρις , χιουντάι και ο κάθε πικραμένος ελαφρύς μπροστοκίνητος, στις ανηφόρες. Δεν ξέρω αν μένεις στη Σουηδία, αλλά εδώ στην Ελλάδα ότι έχω δει με Haldex...δράμα. Υπ όψιν ότι πάω τουλάχιστον δώδεκα μέρες το μήνα γιά σκι ανεξαρτήτως καιρού τα τελευταία 20 χρόνια και έχω δει αρκετά ώστε να έχω άποψη.
Σε κάθε νέα γενιά Haldex, μας υπόσχονται γρηγορότερη εμπλοκή του πίσω άξονα και τελικά, μία από τα ίδια.
Στα δύσκολα κολώνουν . Αν είναι έτσι ένα μπροστοκίνητο είναι πολύ πίο τίμια πρόταση από ένα δήθεν τετρακίνητο.Υ.Γ.Θα ήθελα να δω το βαρούτσικο XC 60 με τους 285 τουρμπίσιους ίππους και το haldex, στο χιόνι.
AUDI Q5