-
Καλησπέρα.
Έχω το Q5 (Stronic tfsi) από το καλοκαίρι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχει και τα γνωστά θέματα (τρέμουλο στα 120 όχι πολύ , αστάθεια 3.500 στροφές με σταθερό γκάζι). Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι οι περισσότεροι αναφέρετε κατανάλωση λαδιού σχετικά μικρή σε σχέση με την δική μου. Εμένα έχει περίπου 0,35 ml ανα 1000χλμ., έχω κάνει 12.000 χλμ και δεν βλέπω να μειώνεται σε σχέση με την αρχή. Ξέρω ότι μέχρι 0,5 είναι αποδεκτό. Ξέρετε κάτι?? Ευχαριστώ -
Φίλε μου, εγώ το πήρα απόφαση! Έμαθα σήμερα, απο φίλο στην αντι/πεία, ότι θα έρθει πιθανόν στην Ελλάδα τέλος Γενάρη και θα είναι παραδοτέο για να το πάρω στα χέρια μου τέλος Φεβρουαρίου.
Μέχρι τότε θα αρκεστώ στο αγαπημένω μου HYUNDAI TUCSON, που παρεμπίπτοντος στα τέσσερα χρόνια που το έχω (81000 χιλ.) δεν μου έβγαλε καμιά ζημιά.
Υπομονή φίλε μου, υπομονή!!!! -
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην εταιrία του Κ. Α. Τεγούση , που είναι ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της Kosmokar στη Βέροια , στον σύμβουλο service τον. κ. Θωμά Παζάρκα και όλους τους εκεί εργαζόμενους τεχνικούς οχημάτων, που δούλεψαν με σύστημα και υπευθυνότητα για να αποκαταστήσουν το όχημα μου. Δε μάσησαν τα λόγια τους , αλλά με καθαρές κουβέντες mου εξέθεσαν την κατάσταση , χωρίς να εκθέσουν κανέναν και χωρίς να αποδώσουν κατηγορίες σε κανένανς ( ο νοών νοήτω). Εργάστηκαν σιωπηλά και αποτελεσματικά. Μαζί τους αισθάνηκα της ίδια ασφάλεια όπως με τον πεθερό μου , που είναι μηχανικός αυτοκινήτων. Ο κ Απόστολος Τεγούσης είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος , αληθινός gentleman (κιμπάρης στη γλώσσα μας) , ο οποίος μου αναπτέρωσε το ηθικό και μου επανεκίνησε την μνήμη ως προς το θέμα γιατί είχα αγοράσει Audi. ΓΓιατί ακριβώς πρόκειται για μεγάλη και αξιόπιστη εταιρία , που πάντα είναι δίπλα σου . Mε γέμισε φεύγοντας δώρα , γλυκά (περιβόητο ραβανί βεροίας από τον Χουχλιούρου), αλλά το κυριότερο , το σύγραμμα του Μ. Ανδρόνικου 'Βεργίνα οι βασιλικοί τάφοι'). Φεύγω με γεμάτη την καρδιά και τα χέρια. Απέκτησα νέους φίλους και παραστάτες για την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου μου. Είμαι πολύ χαρούμενος. Πρόκειται για μία μεγάλη εταιρία και άξιο συνεργάτη της Kosmokar Α.Ε. στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Βέροια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι πολύ λίγο. Ήδη με έχουν πάρει τηλέφωνο για να δουν αν έφτασα καλά στη Θεσσαλονίκη. Εύγε Audi!
-
10 μερες; Δεν ειν κακο... Εχει βελτιωθει η αουδι...
-
-
Eύχομαι να χαρείς από εδώ και πέρα απροβλημάτιστο το αυτοκίνητο σου! Να είναι καλοτάξιδο και 'άθραυστο' !
Όπως πρέπει να αναφέρουμε τα στραβά πρέπει να αναφέρουμε και τους σωστούς επαγγελματίες. Αν μου επιτρέπεις όμως μιας και ανάφερες σε άλλο θρεντ την επαγγελματική σου ιδιότητα νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος της 'σωστής' αντιμετώπισης προέρχεται από εκεί. Έχω εμπειρία απο Καψιώχα και δεν είναι πολύ καλή. Ήμουν φοιτητής όμως τότε...
Φίλος δικηγόρος εδώ στην Αθήνα είχε πολλά προβλήματα με μία 147 και φυσικά δεν λύνονταν κανένα. Μόλις όμως ανάφερε την ιδιότητα του και ότι πολύ απλά αύριο ξεκινάνε τα εξώδικα, αμέσως 'συμμορφώθηκαν' και ως διά μαγείας διευθετήθηκαν όλα!
ΔΕΝ εννοώ ότι εσύ χρησιμοποίησες την ιδιότητα σου (το οποίο δεν θα το θεωρούσα και μεμπτό! ) απλά ότι προφανώς λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα τη μάθανε αυτοί που έπρεπε.
Εύχομαι και ελπίζω οι αντιπρόσωποι που αναφέρεις να συμπεριφέρονται το ίδιο σε όλους τους πελάτες τους !
-
Ο χρήστης IRA66 έγραψε:
Φίλε μου, εγώ το πήρα απόφαση! Έμαθα σήμερα, απο φίλο στην αντι/πεία, ότι θα έρθει πιθανόν στην Ελλάδα τέλος Γενάρη και θα είναι παραδοτέο για να το πάρω στα χέρια μου τέλος Φεβρουαρίου.
Μέχρι τότε θα αρκεστώ στο αγαπημένω μου HYUNDAI TUCSON, που παρεμπίπτοντος στα τέσσερα χρόνια που το έχω (81000 χιλ.) δεν μου έβγαλε καμιά ζημιά.
Υπομονή φίλε μου, υπομονή!!!!Σου εύχομαι να μπορέσεις να πεις το ίδιο και για το Q5...
-
Συγχαρητήρια στον κ. Στιβακτάκη για την ευτυχή κατάληξη του θέματος του.
Όλα τα υπόλοιπα όμως(επ/φη χρημάτων, αυθημερόν ανταλλακτικά, δώρα(!) ) πρώτη φορά τα ακούω για οποιαδήποτε αντιπροσωπεία και σχηματίζω την εντύπωση ότι ο συμφορουμίτης ανέφερε ,και καλα έκανε, το λειτούργημα του. -
Λίγο περίεργη η ολη ιστορία....
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
http://alkiviadischantzaras.blogspot.com/το διάβασα όλο
τι να πεις ρε γαμώτο με τους γερμαναράδες
τελικά η αξιοπιστία και το καλο after sales που έχουν ορισμένες εταιρίες δεν είναι τυχαίο
-
Ο χρήστης Γιώργος Στιβακτάκης έγραψε:
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην εταιrία του Κ. Α. Τεγούση , που είναι ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της Kosmokar στη Βέροια , στον σύμβουλο service τον. κ. Θωμά Παζάρκα και όλους τους εκεί εργαζόμενους τεχνικούς οχημάτων, που δούλεψαν με σύστημα και υπευθυνότητα για να αποκαταστήσουν το όχημα μου. Δε μάσησαν τα λόγια τους , αλλά με καθαρές κουβέντες mου εξέθεσαν την κατάσταση , χωρίς να εκθέσουν κανέναν και χωρίς να αποδώσουν κατηγορίες σε κανένανς ( ο νοών νοήτω). Εργάστηκαν σιωπηλά και αποτελεσματικά. Μαζί τους αισθάνηκα της ίδια ασφάλεια όπως με τον πεθερό μου , που είναι μηχανικός αυτοκινήτων. Ο κ Απόστολος Τεγούσης είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος , αληθινός gentleman (κιμπάρης στη γλώσσα μας) , ο οποίος μου αναπτέρωσε το ηθικό και μου επανεκίνησε την μνήμη ως προς το θέμα γιατί είχα αγοράσει Audi. ΓΓιατί ακριβώς πρόκειται για μεγάλη και αξιόπιστη εταιρία , που πάντα είναι δίπλα σου . Mε γέμισε φεύγοντας δώρα , γλυκά (περιβόητο ραβανί βεροίας από τον Χουχλιούρου), αλλά το κυριότερο , το σύγραμμα του Μ. Ανδρόνικου 'Βεργίνα οι βασιλικοί τάφοι'). Φεύγω με γεμάτη την καρδιά και τα χέρια. Απέκτησα νέους φίλους και παραστάτες για την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου μου. Είμαι πολύ χαρούμενος. Πρόκειται για μία μεγάλη εταιρία και άξιο συνεργάτη της Kosmokar Α.Ε. στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Βέροια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι πολύ λίγο. Ήδη με έχουν πάρει τηλέφωνο για να δουν αν έφτασα καλά στη Θεσσαλονίκη. Εύγε Audi!Απάντησέ μου σε παρακαλώ ειλικρινά.
Και το ρωτάω επειδή καθημερινά διαβάζουμε εδώ μέσα ιστορίες τρέλας με αντιπροσωπείες και γεγονότα όπως να σε παίρνει προσωπικά τηλ ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας των Ιωαννίνων και να σου καταθέτει λεφτά σε λογαριασμό ή ο ιδιοκτήτητς της αντιπροσωπείας της Βέροιας να σου κάνει δώρο ρεβανί και να σε πέρνει τηλ αν έφτασες στην Θεσσαλονίκη,
είναι για τους περισσότερους για μας ιστορίες ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ (που ούτε καν η
εξυπηρέτηση πελατών δεν απαντάει στα τηλε΄φωνήματα μας)Γιαυτό ρωτάω...Οι αντιπροσωπείες ΕΜΑΘΑΝ (άμεσα /εμμεσα από εσένα ή με κάποιο άλλο τρόπο ) ότι είσαι
δικαστής; -
λες να διαβαζουν 4tf?
-
θα ηθελα να αναφερω σε ολουs τους φιλους του forum επ'ευκαιρια του προβληματος του κυριου Στιβακτακη οτι το ιδιο ακριβως προβλημα αντιμετωπισα τον Μ αιο μετα απο 5000km. Το χρονικο του δικου μου προβληματος το ειχα αναφερει απο την 53 σελιδα του forum. Τελικα κινηθηκα και εγω νομικα με εξωδικα και καταγγελια στο υπουργειο αναπτυξης στον συλλογο προστασιας καταναλωτη.Επισης εστειλα email & fax με γερμανικο κειμενο στην audi Γερμανιας ενημερωνοντας για το προβλημα. Η καταληξη ηταν θετικη αφου πετυχα να μην πληρωσω τιποτα οπως βεβαια ειναι το απολυτως λογικο.
Τα παραπανω τα αναφερω γιατι θα ηθελα να ειμαστε ολοι ενημεροι για τετοιου ειδους προβληματα. Και επειδη καποια συμβαινουν οπως φαινεται ξανα και ξανα, πρεπει να ακολουθουμε ολοι μια γραμμη που ειναι αυτη της δικαστικης οδου.Η υπερασπιση των δικαιωματων μας ειναι πανω απο το συμφερον των εμπορων.
Παρολο λοιπον που στις δικες μας περιπτωσεις η καταληξη ηταν θετικη αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει σε λιγο καιρο να ξανααντιμετωπισουμε το ιδιο προβλημα αφου οπως φαινεται υπαρχει καποιο προβλημα σε δισκο - πλατο.
Γιαυτο λοιπον προτεινω να υπαρχει μεσω του forum μια συνεργασια μεταξυ μας και μια αμεση ενημερωση για ενδεχομενα προβληματα. -
Πολύ ζημιάρικα αυτά τα Q5 τελικά
Μήπως να περιμένουμε αντίστοιχα προβλήματα και σε παρόμοιες πλατφόρμες audi ή τα προβλήματα αυτά είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ προνόμιο των Q5?
-
.Απο οτι βλεπω και στα χειροκινητα κιβωτια .Το περιεργο ειναι οτι εχει μηχανικα μερη που χρησιμοποιυνται και σε αλλα μοντελα,δοκιμασμενα δηλαδη.Που κατασκευαζεται ειπαμε?
-
Καλημέρα σας , πιθανόν η ιδιότητα μου να έπαιξε κάποιο ρόλο σε κάθε περίπτωση όμως οι καταγγελίες μου ήταν σοβαρές και σημαντικές , τις είχα δε αναλύσει στην οκτώ σελίδων επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλα στην Kosmocar. Ήδη όμως από πριν το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών τους είχε αντιληφθεί τις διαστάσεις του ζητήματος. Κατά τα λοιπά και σχετικά με την νέα βλάβη αυτό που συνέβη ήταν το εξής , (από ότι μου έδωσαν να καταλάβω και εν αναμονή της επίσημης απάντησης της Kosmocar) Κατά την τοποθέτηση του σετ συμπλέκτη στα Ιωάννινα το ημιαξώνιο δεν βιδώθηκε σωστά (φύγαν οι βίδες, που βρέθηκαν στην ποδιά του αυτοκινήτου , ίσως γιατί δεν είχαν πιάσει καλά ή κάτι άλλο) με αποτέλεσμα το ημιαξώνιο να φύγει από τη θεση του και να μείνω χωρίς κίνηση σε μπροστινό τροχό. Χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω μου φαίνεται ότι είχα Άγιο και τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα για μένα. Σε απάντηση στο φίλο ότι πρέπει οι νομικοί να βοηθήσουν ώστε να υπάρχουν κάποιες επιτροπές που να επιλαμβάνονται παρόμοιων υποθέσεων τον ενημερώνω ότι σε κάθε νομαρχιακή αυτδιοίκηση στο τμήμα Εμπορίου ενεργοποιείται η επιτροπή του άρθρου 11 του ν. 2251/1994 (προστασία καταναλωτή), η λεγόμενη επιτροπή φιλικού διακαννισμού, η οποία προεδρεύεται από δικηγόρο , που επιλαμβάνεται παρόμοινων υποθέσεων , γνωμοσdτεί σχετικά και βάσει του νόμου οι αρμοδιότητες της και οι δυνατότητες επίλυσης προβλημάτων αρκετά μεγάλες.
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Λίγο περίεργη η ολη ιστορία....όντως , και ειδικά το καινούργιο θέμα ' μια εταιρία όπως η audi...' περίεργα πράγματα για κάποιον αγανακτησμένο...
θα πέσανε τπτ μηνύσεις -
Ας μην χάνουμε τη σοβαρότητά μας. Να μου κάνουν μήνυση γιατί ? Εγώ δημοσίευσα μόνο γεγονότα. Ας γινόταν κάτι τέτοιο και θα γελούσε ο κάθε πικραμένος. Απλά δεν μπορώ , έστω και τα καθυστερημένα,αντανακλαστικά, ασχέτως αιτίας διαμόρφωσης τους (δημοσιότητα, αναγνώριση λάθους, φόβος έννομων συνεπειών , δικής μου επιμονής ή και ιιδότητας ή κάτι άλλο) να μην τα αναγνωρίσω. Όλοι στη θέση μου θα θέλαμε να μην είχα αναγκαστεί να φτάσω ως εδώ , να μην έχω ταλαιπωρηθεί, ούτε να εχει μεσολαβήσει το δεύτερο συμβάν που κυριολεκτικά τους ταρακούνησε (ευνοήτως) και έτσι τέθηκε επί τάπητος και το πρώτο συμβάν και πήρα πίσω τα χρήματά μου. αλλά το ζήτημα να είχε λυθεί ήδη από την Kosmocar εη τη γενέσση του. Κατά τα λοιπά το πρόβλημα επικοινωνίας με τις μεγάλες εταιρίες και κατανόησης εκ μέρους τους είναι δεδομένο και παραμένει επίκαιρο πάντοτε. Αν μου εξηγήσει ο φίλος τι εννοεί με το περίεργη ιστορία και κυρίως αυτό που με εναδιαφέρει που εντάσει τη δική μου εμπλοκή (ως προς το περίεργα).
-
Ο χρήστης Γιώργος Στιβακτάκης έγραψε:
Ας μην χάνουμε τη σοβαρότητά μας. Να μου κάνουν μήνυση γιατί ? Εγώ δημοσίευσα μόνο γεγονότα. Ας γινόταν κάτι τέτοιο και θα γελούσε ο κάθε πικραμένος. Απλά δεν μπορώ , έστω και τα καθυστερημένα,αντανακλαστικά, ασχέτως αιτίας διαμόρφωσης τους (δημοσιότητα, αναγνώριση λάθους, φόβος έννομων συνεπειών , δικής μου επιμονής ή και ιιδότητας ή κάτι άλλο) να μην τα αναγνωρίσω. Όλοι στη θέση μου θα θέλαμε να μην είχα αναγκαστεί να φτάσω ως εδώ , να μην έχω ταλαιπωρηθεί, ούτε να εχει μεσολαβήσει το δεύτερο συμβάν που κυριολεκτικά τους ταρακούνησε (ευνοήτως) και έτσι τέθηκε επί τάπητος και το πρώτο συμβάν και πήρα πίσω τα χρήματά μου. αλλά το ζήτημα να είχε λυθεί ήδη από την Kosmocar εη τη γενέσση του. Κατά τα λοιπά το πρόβλημα επικοινωνίας με τις μεγάλες εταιρίες και κατανόησης εκ μέρους τους είναι δεδομένο και παραμένει επίκαιρο πάντοτε. Αν μου εξηγήσει ο φίλος τι εννοεί με το περίεργη ιστορία και κυρίως αυτό που με εναδιαφέρει που εντάσει τη δική μου εμπλοκή (ως προς το περίεργα).Τα 2 ποστ έρχονται σε πλήρη αντίθεση μεταξύ τους , κυρίως ως προς το ύφος (και την αντιμετώπιση) και είναι εύλογο κάποιον να τον παραξενεύει αυτό... Που είναι το περίεργο δηλ???
-
Δεν ειναι και τοσο παραλογο αυτο.Εχει να κανει με την διαφορα στην αντιμετωπιση αλλα και στα εκάστοτε δεδομενα.Απο τη στιγμη που τα προβληματα λυθηκαν ,χωρις οικονομικη επιβαρυνση και μαλιστα ουσιαστικα ,αναγνωριζοντας τα λαθη τους λογικο ειναι να αλλαξει υφος ο κ.Στιβακτακης.
AUDI Q5