-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Καλως ηρθατε στον 21 αιωνα. Ο 20ος αιωνας περασε ανεπιστρεπτι.Νικος
I know...
They get it eventually...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τί σχεση εχει ποιος ορίζει την τιμή του πετρελαίου; Σημασία εχει ποιος το κατεχει και ποιος το εκμεταλλεύεται.
Τι προσπαθεις ακριβως να πεις?
Το κατεχουν οι Μουσουλμάνοι (κυρίως), το εκμεταλλευονται οι Δυτικοί (κυρίως). Υπεραπλουστευμένο, αλλά αληθινό.
-
Το κανεις και ακουγεται σαν να το κλεβουν οι Δυτικοι
-
Το κανεις και ακουγεται σαν να μην χρειαζοντε πετρελαιο οι Μουσουλμανοι
Δεν καταλαβαινω ακομη τι ακιβως πας να πεις...
-
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Τί σχεση εχει ποιος ορίζει την τιμή του πετρελαίου; Σημασία εχει ποιος το κατεχει και ποιος το εκμεταλλεύεται.
Το κατεχουν οι Μουσουλμάνοι (κυρίως), το εκμεταλλευονται οι Δυτικοί (κυρίως). Υπεραπλουστευμένο, αλλά αληθινό.
-
-
-
Μαααα, το λέω ανοιχτά!!!
-
Μια επιδερμική (αλλά απόλυτα αληθινη!) απάντηση είναι οτι χρειαζονται (και χρησιμοποιούν) πολύ λιγότερο Μια πιο βαθιά ανάλυση θα κατεληγε στο οτι κατι που ειναι δικό τους δεν εχουν αναγκη να το μοιραζονται με κανεναν in the first place
Και για να καταλήξω. Δι-ώ-ξτε τους βρε παιδιά αμα δεν τους γουστάρετε! Αλλά ετοιμαστείτε να δεχτείτε να σας δι-ώ-ξουν ( ) κι αυτοί. Να δούμε ποιον συμφερει τοτε....
(εδω κολλάει, βεβαια, υπέροχα , η λαϊκή θυμοσοφία - και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο )
-
-
Ορίστε η ΚΑΤΑΝΤΙΑ της Ευρασίας: Κράτη που όχι μόνο δεν κυριαρχούν στη χώρα τους και μέσα στα σύνορά τους, αλλά τα @ρχίδι@ τους δεν τομούν να πιάσουν μην παρεξηγηθεί κανένας ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΣ...
Ώστε έρχεται τώρα η Ευρασία να 'συστήσει' στα ΜΜΕ άγραφους κανόνες για την δημοσίευση άρθρων που σχετίζονται με την θρησκεία; Τουλάχιστον, οι ΗΠΑ δεν μασάνε τα @αρχίδι@ τους όταν είναι να μιλήσουν για θέματα που ΔΕΝ πέφτει λόγος σε τρίτες χώρες πώς θα τα χειριστούν οι ΗΠΑ μέσα στο έδαφός τους...
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ και πράσινα άλογα!!!
Με κώδικα δεοντολογίας για τα ΜΜΕ θα αντιμετωπίσει η ΕΕ ζητήματα θρησκείας
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Η ενδοτικότητα ήταν πάντα ιδίωμα των αδυνάτων και των ξεπεσμένων (διάβασε ολίγον τον Καβάφη στους Βαρβάρους).T χρείαν εχουμε τον Καβαφη οταν ακομα αντιχει στα αυτιααμας το περιφημο 'Ευχαριστουμε τους Αμερικανους' και οταν δεν εχουν σβησει οι εικονες του Οτσαλαν με τα ματια δεμενα με ταινια ή για να παμε και λιγο πιο πισω το περιφημο εξισου που ειπε 'Ελληνας' πρωθυπουργος στον Αμερικανο στρατηγο Βαν Φλητ κατα την επιθεωρηση στρατιωτικων τμηματων την περιοδο του Εμφυλιου:'Στρατηγε ιδου ο στρατος σας'.> Είτε το θέλουμε είτε όχι αν πιστεύουμε ότι ο Ελληνικός Πολιτισμός πρέπει να επιζήσει πρέπει ως Ελλήνες να υποστηρίξουμε και τα πνευματικά του παιδιά.
Εγω θα ελεγα αν θελουμε ο Ελληνικος πολιτισμος να επιζησει πρεπει ως Ελληνες να συνεχισουμε να παραγουμε πολιτισμο .... >Γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι η Αμερική είναι το πνευματικό παιδί της Ευρώπης
Aυτο μαλλον το εκλαμβανω ως ανεκδοτο....
Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα και ακόμα και σήμερα ζει στην Ευρώπη και στην Αμερική.
Ναι ειδικα στην Αμερικη ζει η Δημοκρατια....
Σε τετοιο βαθμο που καποιος μπορει να βγει προεδρος εχοντας μεχρι και 1.000.000 ψηφους λιγοτερους απο τον αντιπαλο του....Κοινώς για αυτό που είναι η Αμερική σήμερα και εμείς είμαστε υπαίτιοι.
Eδω συμφωνουμε.....
Γιατι ως γνωστον αυτος ο ανωμαλος τυπος που ειχε βιτσιο με την περιεργεια και ολο εψαχνε -Κολομβο τον ελεγαν νομιζω- γεννηθηκε στη Χιο.....@all. Δεν αφαιρώ το δικαιώμα στον μουσουλμάνο να ζήσει στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη. Αλλά του αφαιρώ το δικαίωμα να θέλει όπου σταθεί και όπου βρεθεί να ασκεί κοινωνικό προσυλητισμό είτε με τη βία είτε με τα λόγια.
Εχεις υποψιν σου καποιο κρουσμα προσυλητισμου απο Μουσουλμανους στην Ελλαδα??Γιατι εγω εχω τετοια κρουσματα πολλα ειδικα απο κατι Ευαγγελιστες Ιεχωβαδες Ουνιτες κλπ κλπ και ολοι τους λενε οτι ειναι Χριστιανοι.....
Κοινώς ήθελα δεν ήθελα δεν μπορούσα να βρίσω τους Ιταλούς κάθε 28η Οκτωβρίου και σεβόμουν το Ιταλικό κράτος στα 5 χρόνια που ήμουν εκεί.
Aυτο σου ελειπε....
Δεν ζούσα σε γκέτο γιατί δεν ήθελα να ζήσω σε γκέτο. Σεβόμουν τις αρχές τους και το τρόπο ζωής τους και δεν θέλησα ποτέ να τους κάνω να νιώσουν άβολα με το να προσπαθώ να επιβάλω το τρόπο ζωής μου.
Και πολυ καλα εκανες.Γιατι σε διαφορετικη περιπτωση ειτε ακομα θα....μετραγες ειτε θα σε ειχαν στειλει πακετο πισω....
Αλλά πόσο τραγέλαφικος θα ήμουν αν ήθελα να πείσω τους Ιταλούς ότι πρέπει να τρώνε μόνον φέτα για τυρί, τα μακαρόνια να τα βράζουν για 20 λεπτά και να γίνονται φιδές, να γιορτάζουν το ορθόδοξο και όχι το καθολικό πάσχα και να μην δημοσιεύουν γελοιογραφίες για τους Έλληνες (Δήμητρα Λιάνη και Παπανδρέου)?? Μήπως θα έπρεπε να επιβάλω στον Ιταλικό Βορρά σε κάθε γυναίκα άνω τον 70 να φορά και μαντήλα γιατί πενθεί???
Tωρα αυτα που κολλανε??
Δηλαδή γιατί θα πρέπει να προσέχω τι λέω και τι κάνω στη χώρα μου για να μην θίξω τα ιδεώδη των μουσουλμάνων της ιντιφάντα.
Για τον ιδιο λογο που και οι Ιταλοι προσεχαν τι λενε για μη θιξουν τον Ελληνα και τα ιδεωδη του.
Η μηπως ανεχοσουν να σε βριζουν??Σου θυμιζω οτι κατι κατι ελεγες για ενδοτισμο πιο πανω....Άλλωστε πως να πας μπροστά με ανθρώπους που πιστεύουν ότι εφόσον πεθάνουν σκοτώνοντας άλλους 10 (και επειδή δεν μπορούν να σκοτώσουν αυτούς που τους θίγουν σκοτώνουν απλούς πολίτες γυναίκες και παιδιά εφόσον είναι εύκολοι στόχοι) θα πάνε στον παράδεισο εφόσον έπεσαν στη μάχη κατά των απίστων.
To να ειναι τετοιες αποτροπαιες πραξεις που κανεις λογικος ανθρωπος δεν θελει να γινονται μοναδικος τροπος αντιστασης και πραξεις απελπισιας το εχεις σκεφτει ποτε??
Υ.Σ. Πάντως τα καλά των Ιταλών προσπάθησα να τα αντιγράψω και να τα αναπαράγω ενώ τα άσχημα τους απλά δεν τα ασπάστηκα. Simple as that.
Πολυ καλα εκανες,οπως κανουν οι Ελληνες που συλλεγουν στοιχεια πολιτισμων 5000 χρονια τωρα.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Οταν η 'πολιτικη ορθοτητα' ειναι συνωνυμη με το τι ειναι σωστο και αποδεκτο απο την κοινωνια τοτε παυει να ειναι 'ηλιθια'. Η αυτολογοκρισια πρεπει να ειναι μελος της σκεψης καθε ελυεθερου δημοκρατικου ανθρωπου γιατι αλλοιως θα εχουμε ατελειωτες συζητησεις για το ποσο κατωτεροι ειναι οι μαυροι και οι Μωαμεθανοι ειναι κατωτεροι και πιο κοντα στο θεμα μας οτι πρεπει να απελασουμε μερικες χιλιαδες Μουσουλμανους και ουτω καθεξης και θα κρυβομαστε πισω απο την 'ελευθερια εκφρασης/λογου κτλ).
Η ελευθερια λογου τελειωνει εκει που αρχιζει η ελευθερια του συμπολιτη μας. Η ελευθερια λογου ειναι ιερη αλλα δεν ειναι δικαιωμα στην ασυδοσια.
Νικος
Ίσως δεν έγινα αντιληπτός. Το να λες τον μαύρο 'African American' δεν είναι ηλίθια πολιτική ορθότητα; Το ότι από κάποιο σημείο και μετά βγήκε ο κλασικός τεμπέλης Μεξικάνος από τα Λούκι Λουκ δεν είναι μια κλασική περίπτωση αυτο-λογοκρισίας, που υποκινείται από την περίφημη 'πολιτική ορθότητα';
Προφανώς ανέφερα δύο πράγματα στην τύχη, απλώς για να δείξω τι περίπου εννοώ: Εμείς θεωρούμε παράλογο να προσβάλλεται Μουσουλμάνος όταν σκιτσάρουμε το Μωάμεθ, αλλά από την άλλη έχουμε πάντα σηκωμένες τις κεραίες μας για να κατηγορήσουμε κάποιον σαν 'αντισημίτη'. Η διαφορά προφανώς έγκειται στο μέγεθος των αντιδράσεων, και ελπίζω πραγματικά να πάψουν οι λαοί να ποδηγετούνται από τους 'πεφωτισμένους' δεσποτάδες τους.
Ούτε να καίνε τις πρεσβείες και να σεληνιάζονται για 2 ρημαδογελοιογραφίες, ούτε και να κατεβαίνουν σε λαοσυνάξεις για τις 'ταυτότητες' επειδή ο εγχώριος ταλιμπάν θεωρεί ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εναντίον της εκκλησίας.
Τεχνικα το African American ειναι ο τροπος που αποφασαν. Παλια ηταν απλως μαυρος πιο παλια ηταν εγχρωμος και παει λεγοντας. Δεν καταλαβαινω γιατι ειναι αστειο/ηλιθιο; Με τον ιδιο λογο εχουν Hispanic (Iσπανικης καταγωγης), Asian Pacific (ολοι απο Ιαπωνια, Κινα κτλ). Αν θεωρεις την ονοματολογια ηλιθια τοτε τι νομιζεις οτι επρεπε να τους ονομαζουμε; Απλως δαλεχτηκε καποιο ονομα που δεν εχει καποιο ρατσιστικο νοημα.
Δεν εχω την παραμικρη ιδεα τις λες για τον Λουκι Λουκ. Το ιδιο που λενε στην Ελλαδα για τους Ποντιους και τους Χιωτες;
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Αυτη ειναι η Ευρωπη!!!!
Παντα ανεκτικη,με αυτοελεγχο και σοβαροτητα!!!!Τα περι.... ευρασιας γιατι μου ακουγονται ολιγον Καρατζαφεροειδη με μια δοση χρυσων αυγων και μια ιδεα απο Βορχιδη??
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Αυτη ειναι η Ευρωπη!!!!
Παντα ανεκτικη,με αυτοελεγχο και σοβαροτητα!!!!Τα περι.... ευρασιας γιατι μου ακουγονται ολιγον Καρατζαφεροειδη με μια δοση χρυσων αυγων και μια ιδεα απο Βορχιδη??
Για τα περί ανεκτικότητας...καλή η ειρωνία σου: κατευθείαν να επέλθει η φίμωση με φασιστική πρωτοβουλία και ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας.
Όσο για το ότι είπα σου ακούγονται Καρατζαφερικά, χρυσαυγίτικα ή Χιτλερικά(ναι, τολμώ και το γράφω, όχι σαν κάτι αδελφούλες σε άλλα φόρουμ που απαγορεύουν να γράφουμε 'Χίτλερ - ναζί' για το νόμο του Γκόντγουϊν και τέτοιες παπαρι#ς και δεν αφήνουν καν να κάνουμε την κριτική μας για την ναζιστική γερμανία και τα έκτροπα του καιρού), ρώτησε τον ευατό σου για να βρεις απάντηση, καθώς φαίνεται να ξέρεις.
-
Εξεγέρθηκαν κάποιοι μπαμπουϊνοι*** που τόσο τους κόβει τόσο ξέρουν για σκίτσα που συνηθίζονται στην Ευρω-κάτι(-πη , -σια), λες και ΔΕΝ έχουμε/είχαμε γελοιογραφίες με τον Χριστό, ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΥΡΙΑ με τον Χριστό, τους αγίους, θεούς, δαίμονες, λυτούς και δεμένους, λες και ΔΕΝ είχε τολμήσει η Ευρω(-πη, -σια) να καταπιαστεί με θρησκευτικές καρικατούρες τις ίδιας της της θρησκείας πρώτα-πρώτα, και τώρα έρχονται κάποιοι από ΑΛΛΑ μέρη του κόσμου να επιβάλλουν τους κανόνες μέσα ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗ;
ΕΛΕΟΣ πια..., μα τόσο γυναικούλες είναι αυτοί οι Ευρ(-ωπαίοι, -ασιάτες) και δεν έχουν τα @ρχίδια να πούνε στους φιλοξενούμενους της χώρας τους, 'ως εδώ και μη παρ' έκει;'
Όταν πάει γυναίκα της Δύσης στη Σαουδική Αραβία(και παρόμοιες χώρες των σπηλαίων) και τις υποχρεώνουν να φορούνε μπούρκες και βούρκες, ΓΙΑΤΙ κανένας Ευρ(-ωπαίος, -ασιάτης) ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ Η ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ;
***Eίναι οι ίδιοι μπαμπουίνοι που έσφαξαν τον Ολλανδό σκηνοθέτη Βαν Γκογκ πέρυσι τέτοια εποχή, όταν γύριζε ταινία για τη ζωή των γυναικών στον μουσουλμανισμό.
Να πώς συμπεριφέρονται στα ζώα τους οι μπαμπουίνοι - Στα Αγγλικά. Έχει και ενδιαφέροντα άρθρα για δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις, ανθρώπινα δικαιώματα, κ.α.
-
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
NOMIZHS ESY OTI TOUS ELHNES TOUS ESOSE TO KRYFO SXOLIO; ;Όχι, γιατί 'κρυφό σχολειό' ποτέ δεν υπήρξε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Να πώς συμπεριφέρονται στα ζώα τους οι μπαμπουίνοι - Στα Αγγλικά. Έχει και ενδιαφέροντα άρθρα για δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις, ανθρώπινα δικαιώματα, κ.α.Υπ'όψιν ότι ο 'κύριος' Αγιατολλάχ Χομεϊνί είχε νομιμοποιήσει την έκδοση ανηλίκων και την παιδοφιλία. Από εκεί κι έπειτα, είναι ΜΑΛΑΚΙΑ να επιβληθεί 'κώδικας δεοντολογίας' για τον κάθε 'προφήτη'. Ε φτάνει πια! Είμαστε κατά όσων βομβαρδίζουν αμάχους εκεί στη Μέση Ανατολή, είμαστε κατά της δαιμονοποίησης των Μουσουλμάνων από τους υπανθρώπους των (π)ΗΠΑ, αλλά δεν θα μας πει κανένας τρελλομουλάς πώς θα εκφραζόμαστε μέσα στο ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. Αν θέλουν να κάνουν κουμάντο, να κάνουν στις χώρες τους. Η ιδέα και μόνον του κώδικα δεοντολογίας είναι αδερφίστικη.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Τεχνικα το African American ειναι ο τροπος που αποφασαν. Παλια ηταν απλως μαυρος πιο παλια ηταν εγχρωμος και παει λεγοντας. Δεν καταλαβαινω γιατι ειναι αστειο/ηλιθιο; Με τον ιδιο λογο εχουν Hispanic (Iσπανικης καταγωγης), Asian Pacific (ολοι απο Ιαπωνια, Κινα κτλ). Αν θεωρεις την ονοματολογια ηλιθια τοτε τι νομιζεις οτι επρεπε να τους ονομαζουμε; Απλως δαλεχτηκε καποιο ονομα που δεν εχει καποιο ρατσιστικο νοημα.
Το 'μαύρος' γιατί δε μας κάνει;
Δεν εχω την παραμικρη ιδεα τις λες για τον Λουκι Λουκ. Το ιδιο που λενε στην Ελλαδα για τους Ποντιους και τους Χιωτες;
Στα Λούκι Λουκ παρουσιάζεται ένας κλασικός Μεξικάνος που διαρκώς βρίσκεται σε σιέστα. Ε αυτό θεωρήθηκε ότι μπορει να προσβάλλει. Άλλο κλασικό παράδειγμα είναι π.χ τα καρτούν όταν σκιτσάρουν κάποιο μαύρο, νομίζω ότι στην Αμερική θεωρείται προσβολή το να σχεδιαστεί ο μαύρος όπως στο Asterix π.χ, με τονισμένα τα χαρακτηριστικά του.
Δε θέλω να στέκομαι συνέχεια σε παραδείγματα, απλώς θέλω να καταστήσω σαφές τι εννοώ.Ανέφερες επίσης προηγουμένως ότι:
Οταν η 'πολιτικη ορθοτητα' ειναι συνωνυμη με το τι ειναι σωστο και αποδεκτο απο την κοινωνια τοτε παυει να ειναι 'ηλιθια'.
Ακριβώς επειδή το τι η κοινωνία θεωρεί αποδεκτό αλλάζει απο εποχή σε εποχή, είναι αναγκαίο να υπάρχει ελευθερία λόγου, ώστε να γονιμοποιείται ο διάλογος. Επίσης, εγώ αντιλαμβάνομαι την 'πολιτική ορθότητα' ως ένα 'βραχνά' που σε εξαναγκάζει σε προσήλωση στον τύπο και όχι στην ουσία.
Θέλω επίσης να ξανατονίσω ότι σε καμμιά περίπτωση δε συγκρίνω τις αντιδράσεις του Δυτικού με το Μουσουλμανικό κόσμο, απλώς προσπαθώ να δείξω ότι ούτε και εμείς είμαστε όσο σωστοί θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου.[/quote]
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
-
-
-
Μαααα, το λέω ανοιχτά!!!
-
Μια επιδερμική (αλλά απόλυτα αληθινη!) απάντηση είναι οτι χρειαζονται (και χρησιμοποιούν) πολύ λιγότερο Μια πιο βαθιά ανάλυση θα κατεληγε στο οτι κατι που ειναι δικό τους δεν εχουν αναγκη να το μοιραζονται με κανεναν in the first place
Και για να καταλήξω. Δι-ώ-ξτε τους βρε παιδιά αμα δεν τους γουστάρετε! Αλλά ετοιμαστείτε να δεχτείτε να σας δι-ώ-ξουν ( ) κι αυτοί. Να δούμε ποιον συμφερει τοτε....
(εδω κολλάει, βεβαια, υπέροχα , η λαϊκή θυμοσοφία - και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο )
Μαλιστα.
-
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Είμαστε κατά όσων βομβαρδίζουν αμάχους εκεί στη Μέση Ανατολή, είμαστε κατά της δαιμονοποίησης των Μουσουλμάνων από τους υπανθρώπους των (π)ΗΠΑ, .Ετσι skullone! Να το κανεις να φενετε οτι ποναει να ξερω που βρισκομαστε.
-
Είμαστε κατά όσων βομβαρδίζουν αμάχους εκεί στη Μέση Ανατολή, είμαστε κατά της δαιμονοποίησης των Μουσουλμάνων από τους υπανθρώπους των (π)ΗΠΑ, .
Ετσι skullone! Να το κανεις να φενετε οτι ποναει να ξερω που βρισκομαστε.
Οχι πες 'αντι για την διαμονοποιησης τνω Μουσουλμανων προτιμουμε την δαιμονοποιηση των Αμερικανων και οτιδηποτε Αμερικανικου'
Ειναι απλο το ενα κακο αντικαθισταται με ενα αλλο κακο. Φαυλος κυκλος.
-
-
-
-
Μαααα, το λέω ανοιχτά!!!
-
Μαλιστα.
Οπως ειπα και παραπανω η δαιμονοποιηση των Αμερικανων. Ολα τα στραβα ψωμια η νυφη μας τα πλαθει.
Δεν τα βλεπεις ρε συ Γαβριηλ. Τα σκιτσα του Μωαμεθ και η αντιδραση των Μουσουλμανων ειναι επιση οι Δανοι ειναι συμμαχοι των ΗΠΑ και γιατι οι Μουσουλμανοι εχουν πολυ πετρελαιο και οι Αμερικανοι το αγοραζουν και δεν κανουν οικονομια. Στα ματια μου, απο την Πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα.
Νικος
-
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Ωραιες προοδευτικες ιδεες εχεις...
Μονο που δεν ειναι και τοσο συγχρονες....
Εφαρμοζονταν στην Ευρωπη εκει γυρω στο μεσαιωνα...
Τις εννοιες φεουδαρχια και δουλοπαροικος τις εχεις ακουστα??Μάλιστα δηλαδή είναι προτιμότερο για έσενα αντί να έχεις το 50% του κάτι να έχεις το 100% του τίποτα. Το πόσο προοδευτικές είναι οι ιδέες που πρεσβεύω ας το αφήσουμε καλύτερα γιατί δεν νομίζω ότι με γνωρίζεις τόσο καλά όπως και εγώ δεν σε γνωρίζω.
Oι οποιοι σεηχηδες της Σαουδικης Αραβιας στηριζονται απο το πιο σκοταδιστικο κομματι του Ισλαμ-μπροστα του οι Ταλιμπαν ειναι Αρσακειαδες-τους Ουαχαμπιτες.
Και κοιτα να δεις κατι παραξενα ρε παιδι μου...
Αυτοι οι αντιδραστικοι ειναι οι πιστοτεροι φιλοι της Αμερικα και φυσικα οι πρωτοι πελατες τους σε οπλικα συστηματα....Και λοιπόν? Στην πολιτική υπάρχουν πολλοί τρόποι να πιέσεις και να κατευνάσεις τα πνεύματα. Το ότι οι Σαουδάραβες είναι και οι καλύτεροι πελάτες δεν σημαίνει ότι είναι και σύμμαχοι των Αμερικανών. Έχουν κάτι που οι Αμερικάνοι θέλουν (όπως και οι Ευρωπαίοι) και αυτό είναι το πετρέλαιο. Για πόσο ακόμα άγνωστο όμως.
Kαι ουτε προκειται να αποκτησει οσο οι 'πολιτισμενοι'Δυτικοι στηριζουν κατα το δοκουν τετοια καθεστωτα οπως το καθεστως της Σαουδικης Αραβιας ή το καθεστως του Πακισταν και το καθεστως των Ταλιμπαν ή το καθεστως Σουχαρτο στην Ινδονησια παλιοτερα....
Ενώ 25 χρόνια με τους Μουλάδες στο Ιράν είδε προκοπή..... Το καθεστώς τις Σαουδικής Αραβίας είναι όσο παλαιά είναι και η χώρα. Το καθεστώς των Ταλιμπάν βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες επί εποχής Μπρεζινσκι με στόχο τους Σοβιετικούς. Όμως το γεγονός είναι ότι δεν έπαψε να είναι ένα απολυταρχικό καθεστώς και απλά όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και στράφηκε ενάντια των Αμερικανών οι Αμερικανοί του έδειξαν το δρόμο για το χρονοντούλαπο.
Δηλαδή είναι κακό να θέλω ως χώρα ένα καθεστώς φιλικό προς την Ελλάδα στην Αλβανία. Μα μόνον μέσα από αυτό θα πετύχω την μακροημερευσή μου. Η φύση σημαίνει ανταγωνισμός (mortem sua vitae miem) και όποιος δεν θέλω να συμμετάσχει σε αυτόν απλά πεθαίνει γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα τον εξοντώσει.
To oποιο Ιραν ειχε και ενα δεκαετη πολεμο με το αγαπημενο παιδι τοτε των Δυτικων κ.Σανταμ και παρολα αυτα αυξησε το προσδοκημο ζωης κατα 6 περιπου χρονια εριξε τον αναλφαβητισμο στο 10%,αυξησε το ποσοστο εκπαιδευσης των γυναικων και ολα αυτα μεσα σε ενα ασφυκτικο οικονομικο περιβαλλον που εχει επιβληθει με διαφορων ειδων εμπαργκο...
Να σου θυμίσω το όνομα Oliver North και τις πωλήσεις όπλων στο Ιράν. Το θέμα είναι ότι η Τεχεράνη επί Σάχη ήταν μία Ευρωπαϊκή πόλη. Σήμερα ας μην συζητήσουμε καλύτερα. Το τραγικό είναι ότι οι Πέρσες πέφτουν ακόμα μία φορά θύμα των Μουσουλμάνων.
Όσον αφορά τον Σαντάμ να σου θυμίσω ότι είχε και την υποστήριξη της τότε Ε.Σ.Σ.Δ. αν αυτό σημαίνει κάτι για σένα. Μάλιστα το άνοιγμα στους πρώην Σοβιετικούς ήταν αυτό που έδωσε τη δυνατότητα στον North να πουλά όπλα στους Ιρανούς.
Αλλά στο ερώτημα τι έκαναν τα λεφτά οι Μουλάδες δεν μου απαντάς γιατί το πετρέλαιο συνεχίζει να ρέει από το Ιράν προς το κόσμο χωρίς σταματημό αλλά δεν είδα καμιά βελτίωση στο τρόπο ζωής των Ιρανών. Εκτός αν θεωρείς το λιθοβολισμό για μία γυναίκα ως φυσιολογική αντίδραση σε περίπτωση μοιχείας.
Βρες ποιος στηριζει το τοπικο καθεστως.....
Εμείς με την ανοχή μας και τον ενδοτισμό μας. Αν πετάγαμε ένα μικρό εμπορικό εμπάργκο (γιατί τις θέλουν τις αγορές μας και τα ευρώ μας οι Μουλάδες γιατί διαφορετικά δεν έχει συνέχεια το καθεστώς τους) σε όλους αυτούς πόσο καιρό θα μπορούσαν να κρατήσουν στο σκοταδισμό όλους τους υπηκόους τους.
Aς ειναι καλα οι Σταυροφοροι και οι Αποικιοκρατες τυπου ANGLO IRANIAN OIL CO.
Eχεις υποψιν καποιον Dr Mossantek τι ηταν τι εκανε και ποιο ηταν το τελος του??Μάλιστα τώρα γίναμε και Σταυροφόροι! Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει η κάθε εταιρεία? Να επενδύσει για την ψυχή της μάνας της? Μήπως τα ίδια δεν κάνουν και οι Ελλήνες Κεφαλαιούχοι σήμερα στα Βαλκάνια? Άρα το να επενδύεις σε κάτι κατά τη γνώμη σου είναι κλοπή εφόσον σκοπό έχεις να κερδίσεις?
Αυτή η Τσαβεζική λογική με τους κακούς Αμερικάνους αλλά να μην φύγουν οι Εταιρείες διαφορετικά μας φάγανε γιατί δεν έχουμε τίποτα για να τις αντικαταστήσουμε είναι ψιλοσχιζοφρενής και ψιλοκαιροσκοπική δεν το νομίζεις. Λαοπλάνοι είναι όλοι αυτοί οι μουλάδες. Απλά έχουν ανάγκη για έναν εχθρό ώστε να επιζήσουν. Και λύση δεν είναι να τους αφήσεις αλλά να τους κόψεις τον αέρα που αναπνέουν. Γιατί όταν θα πάψει ο πακτωλός χρημάτων που διοχετεύεται για τρομοκρατία τότε θα πάψουν να υφίστανται και οι απόψεις περί Σατανικής Δϋσης και επιτέλους θα καθίσουν οι κύριοι αυτοί στο Τραπέζι να διαπραγματευτούν. Και δεν θεωρώ κακό ότι θέλω να κρατήσω το κράτος μου ισχυρό και να οδηγήσω τον άλλο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τουλάχιστον μία πολιτική λύση. Άλλωστε μία κακή πολιτική λύση είναι για το λαό πολυ καλύτερη από τη βέλτιστη στρατιωτική λύση. Και για αυτό υπάρχουν άπειρα παραδείγματα υπέρ και κανένα κατά....
Όπως είπα αν μπορούν οι Άραβες ας αναπτύξουν τεχνολογία μόνοι τους χωρίς εξωτερική βοήθεια και ας πάψουν να έχουν ανάγκη την Α ή Β βιομηχανία. Βέβαια αυτό το κατά πόσο είναι δυνατό όταν δεν επιτρέπεις ως θρησκεία στο 51% να μορφωθεί (και μπορεί οι γυναίκες να μην διαπρέπουν και τόσο στις θετικές επιστήμες στη Δύση αλλά τα παιδιά μορφωμένων γυναικών έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να διαπρέψουν από παιδιά που μεγαλώνουν με μητέρα χωρίς γνώσεις) και για το υπόλοιπο 49% απαγορεύεις να διαβάσει οτιδήποτε δεν έχει περάσει τον έλεγχο του εκάστοτε 'Ειδικού' είναι άλλο θέμα. Οι Θρησκευτικές κοινωνίες δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα απολυταρχικά καθεστώτα. Χούντες είναι αισχύστου είδους.
Mε μια ελαφρα πραφραση αυτων θα μπορουσε καποιος να πει:
'Ελεος δηλαδη που θα απολογουμαστε στους Ελληνες για το ποια ονομασια θα χρησιμοποιουμε.Εμεις για το τοπο μας γουσταρουμε το ονομα Μακεδονια και αν δε τους αρεσει να παρουν τα σουπερ μαρκετ τους και να γυρισουν στην Αθηνα'.Δεν πάνε να ονομάζονται οι Σκοπιανοί και Δημοκρατία της Κάτω Αιγύπτου. Ας πιστεύουν ότι είναι απόγονοι και του Σωκράτη και του Σόλωνα. Αυτό δεν με θίγει καθώς δεν θεωρώ τον ευατό μου περιούσιο λαό. Το θέμα είναι ότι όταν μου βγάζουν χάρτες όπου η Μακεδονία είναι δικιά τους με λιμάνι και κόμβο την Θεσσαλονίκη δεν θα κάτσω να τους κοιτώ χωρίς αντίδραση γιατί αυτό ανοίγει περισσότερο την όρεξη αυτών που θέλουν ένα κομματάκι από μία χώρα που έφτυσα αίμα για να στήσω και θέλω να κληρονομίσω στα παιδιά μου και όχι στο κάθε ξυπόλητο καιροσκόπο που δεν ίδρωσε για να φτιάξει τα όσα έχω φτιάξει με το υστέρημα μου (εδώ δέστο γενικά ως Λαός και όχι ως άτομο). Αλλά και πάλι μήπως κάψαμε ή σκοτώσαμε κανένα Σκοπιανό? Μήπως πάψαμε να αγοράζουμε Σκοπιανά προϊόντα? Όσο για το εμπαργκό Μίκυ Μάους του Παπανδρέου να σου θυμίσω ότι η Ελλάδα δεν απαγόρεψε ποτέ τη διακίνηση εμπορευμάτων προς τα Σκόπια και δεν σταμάτησε ούτε μία στιγμή να παρέχει πετρέλαιο στους γείτονες. Επιστρέφοντας στο αντικείμενο μας όμως μήπως ο Δανός σκιτσογράφος εξυπηρετούσε κανένα συμφέρον με στόχο την αποσταθεροποίηση του Ισλάμ γενικότερα ή προσπαθούσε να περάσει με το πενάκι του ένα απλούστατο μήνυμα? Ότι ο φανατισμός από όπου και να προέρχεται (και τώρα είναι οι Άραβες πριν χρόνια ήταν οι Ισραηλινοί αύριο μπορεί να είναι ο οποιόσδήπτε) οδηγεί σε πόνο και καταστροφή.
Εμεις ομως που κοπτομαστε για το φιλελευθερισμο καναμε μεγα διαδηλωσεις εναντια στο δικαιωμα ενος λαου να αυτοπροσδιοριζεται...
Ξαναγυρνόντας στα Σκόπια.
Οι διαδηλώσεις δεν έγιναν για θέμα αυτοπροσδιορισμού. Οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες σκοπό έχουν να πνίξουν στην γέννηση του ένα μελλοντικό πρόβλημα. Γιατί εφόσον ανοίγεις τον ασκό του Αιόλου για αλύτρωτες πατρίδες παίζεις το παιγνίδι των ισχυρών που θέλουν να πωλούν τα αεροπλανάκια και τα τανκάκια τους. Το παιγνίδι το παίζεις ακόμα και με την απάθεια καθώς απλά ανοίγεις την όρεξη του αντιπάλου. Και μία αδύναμη χώρα με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθεί σε σύρραξη καθώς όσο μειώνεται η στρατιωτική της ισχύ και η θέληση των κατοίκων της να υπερασπιστούν το status vivendi και quo τόσο μειώνονται οι βραχυ-μεσοπρόθεσμες απώλειες λόγω μίας πολεμικής σύρραξης εναντίον της με αποτέλεσμα ένα σενάριο πολέμου να είναι πιο πιθανό.Κοινώς επειδή η ιστορία κάνει κύκλους ειδικά σε λαούς που είναι ανιστόρητοι και αμόρφωτοι (είδε Έλλαδα) δεν θα με εξέπλητε να ζήσω μία σύρραξη με Αλβανούς, Σκοπιανούς, Βούλγαρους και Τούρκους από τη μία και τους Έλληνες από την άλλη (όπως η Τουρκία είχε ζήσει ως θύμα στους 1ους Βαλκανικούς Πολέμους). Κοινώς ή διατηρούμε την ισχυρή μας στρατιωτική θέση ή θα χαθούμε ως έθνος.
Και γενικότερα για την Ευρώπη. Η διατηρούμε το σφρίγος μας και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι ή απλά θα μετατραπούμε σε προτεκτοράτο των Μουσουλμάνων. Και αν κάποιοι δεν ενοχλούνται να φορέσουν Τουρμπάνι (άλλωστε οι Εφιάλτες δεν ήταν κάτι το άγνωστο στην περιοχή) εγώ ενοχλούμε τα μάλα.....
Αυτά και σε φιλικό στυλ.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Πολυ καλα εκανες,οπως κανουν οι Ελληνες που συλλεγουν στοιχεια πολιτισμων 5000 χρονια τωρα.
Για να μην το τραβήξω (στα περί το κατά πόσον η Αμερική είναι παιδί ή όχι της Ελλάδος). Τουλάχιστον οι Έλληνες παρήγαγαν κάτι που δεν υπήρξε όμοιο του πουθενά. Τη Δημοκρατία και το δικαίωμα που έχει ο οποιοσδήποτε να αναριχηθεί στα ανώτατα αξιώματα. Και το πέτυχαν δίνοντας το δικαίωμα στη μόρφωση σε όλους (ακόμα και γυναίκες) κάτι που για κάποιους άλλους είναι απλά SF.
Όσο δε για το που ταιριάζουν οι φέτες και τα άλλα στο θέμα μας. Μήπως όλοι αυτοί οι PC μουλάδες δεν προσπαθούν να επιβάλλουν σε έμας τους άπιστους το πως πρέπει να διαχειριζόμαστε μία θρησκεία?? Θα τι διαχειριστούμε όπως διαχειριζόμαστε και την κρατούσα θρησκεία στην Ευρώπη. Με πολύ γέλιο και όταν ακούμε γελοία αποφεύγματα όπως 'όχι στα αντισυληπτικά και στις προγαμιαίες σχέσεις' και με προσοχή όταν έχει κάτι σοβαρό να πει. Σε αντίθεση με τους μουλάδες δεν θεωρούμε ότι τα λεγόμενα του Ευαγγελίου είναι σωστά δίχως αμφισβήτηση. Κώδικες είναι που στηριζόντουσαν στις τότε συνθήκες. Οιμέ αν στο έτος 2006 γεννοβολούσα 12 παιδιά γιατί το θέλει ο Θεός. 2~3 μου φτάνουν και είναι και αειφόρο ως νούμερο.
-
Θα ήθελα να πω μια σκέψη που μόλις τώρα πέρασε απο το μυαλό μου, αυτή είναι: αν μια Αμερικάνικη εφημερίδα έβγαζε αυτά τα σκίτσα και ισλαμιστές καίγανε Αμερικάνικες Πρεσβείες τότε η Ευρώπη μάλλον θα ήταν με το μέρος των αράβων...
Τεσπα, ΚRIEZA αυτά που λες είναι ωραία και ενδιαφέροντα αλλά κατ' εμέ τα σκίτσα αυτά δεν είχαν καμία πρόθεση να προσβάλουν τους μουσουλμάνους. Είναι σκίτσα που δείχνουν ότι ο φανατισμός ή ο φονδαμενταλισμός μπορούν έχουν καταστροφικές συνέπειες. Εξ' ου και η βόμβα/κεφάλι του Μωάμεθ. Πριν λίγο καιρό είχαν βγει σκίτσα που έδειχναν έναν Ραβίνο να είναι κανίβαλος αλλά κανείς δεν παραπονέθηκε...
EDIT: Μου αρέσει πώς οι Talibans καταστρέφουν Βουδιστικά μνημεία που είναι κάποια απο τα πιο εντυπωσιακά και σημαντικά τεχνουργήματα στην ιστορία της Θρησκείας και κανείς ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Και όταν κάποιος ζωγράφισε σκίτσα του Προφήτη τότε γίνεται πανικός. Αυτό φίλοι μου δεν το αποκαλούμε Double Standard;
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
EDIT: Μου αρέσει πώς οι Talibans καταστρέφουν Βουδιστικά μνημεία που είναι κάποια απο τα πιο εντυπωσιακά και σημαντικά τεχνουργήματα στην ιστορία της Θρησκείας και κανείς ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Και όταν κάποιος ζωγράφισε σκίτσα του Προφήτη τότε γίνεται πανικός. Αυτό φίλοι μου δεν το αποκαλούμε Double Standard;
Που να δεις κάποιους που τους πατρονάριζαν τους Ταλιμπάν, μέχρι το 1996, και έλεγαν ότι δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να αποδυναμωθούν, διότι είναι...γηγενείς Αφγανοί. Ως και στην έδρα των Η.Ε τους υπεράσπιζαν
Σκίτσα του Μωάμεθ