-
Σήμερα το πρωί κατέβηκα στο πάρκινγκ για να ελέγξω τα λάδια.
Πάω να βάλω μπροστά και έμεινα με το... κλειδί στο χέρι.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι, πριν από ούτε 2 εβδομάδες, παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα και το Cosmo του ξαδερφού μου.
Τότε, αφού του αλλάξανε μίζα χωρίς να υπάρχει λόγος, του είπαν, μόλις ξαναπαρουσίασε το πρόβλημα μετά από λίγες μέρες, ότι είχαν πάρει βενζίνη τα μπουζί επειδή δεν το άφηνε να λειτουργήσει 2-3 λεπτά πρίν το σβήσει .
Πολύ φοβάμαι ότι και το δικό μου έχει το ίδιο πρόβλημα, αν και εγώ θα απαιτήσω μια πιο λογική εξήγηση...
Ξέρει κανείς κάτι; -
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι, πριν από ούτε 2 εβδομάδες, παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα και το Cosmo του ξαδερφού μου.
Τότε, αφού του αλλάξανε μίζα χωρίς να υπάρχει λόγος, του είπαν, μόλις ξαναπαρουσίασε το πρόβλημα μετά από λίγες μέρες, ότι είχαν πάρει βενζίνη τα μπουζί επειδή δεν το άφηνε να λειτουργήσει 2-3 λεπτά πρίν το σβήσει .
Πολύ φοβάμαι ότι και το δικό μου έχει το ίδιο πρόβλημα, αν και εγώ θα απαιτήσω μια πιο λογική εξήγηση...
Ξέρει κανείς κάτι; -
Ξέρει κανείς κάτι; -
κατι παρομοιο (???) ειχε γινει και με το RX 8 του περιοδικου EVO ,
δεν θα σου πω τι να κανεις (το εχω το αρθο/λυση μπροστα μου) , γιατι δεν γνωριζω το δικο σου το προβλημα και στην τελικη μην σου πω καμια μπαρουφα......(αν και ειπανε οτι το συγκεκριμενο προβλημα ηταν μονο στα πρωτα RX8 , μετα λεει το διορθωσαν....)
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
δεν θα σου πω τι να κανεις (το εχω το αρθο/λυση μπροστα μου) , γιατι δεν γνωριζω το δικο σου το προβλημα και στην τελικη μην σου πω καμια μπαρουφα......(αν και ειπανε οτι το συγκεκριμενο προβλημα ηταν μονο στα πρωτα RX8 , μετα λεει το διορθωσαν....)
Πες μου τουλάχιστον τί είχε εκείνο πληροφοριακά και μόνο.
Όπως και να'χει δεν πρόκειται να βάλω χέρι στη μηχανή. Αύριο πρωί-πρωί το πάιρνει η οδική και κατευθείαν στον Καλογρίτσα... -
το προβλημα ειναι το μπουκωμα του κινητηρα , λογω υπερβολικου εμπλουτισμου του μιγματος κατα τη φαση της ψυχρης εκκινησης.
ΛΥΣΗ : αποσυνδεση της αντλιας της βενζινης , μιζαρεις μεχρι να στεγνωσουν οι θαλαμοι καυσης και τα μπουζι, ξανασυνδεεις την αντλια και τελος....
μετα ομως ειπαν οτι δεν υπηρχε προβλημα διοτι αναπρογραμματιστηκε ο εγκεφαλος και βαλανε τα μπουζι των νεοτερων εκδοσεων....
-
Ο χρήστης nickpaip έγραψε:
Όπως και να'χει δεν πρόκειται να βάλω χέρι στη μηχανή. Αύριο πρωί-πρωί το πάιρνει η οδική και κατευθείαν στον Καλογρίτσα...Σορυ για το ασχετο, αλλα ο καλογριτσας εχει και μαζντα;; νομιζα οτι εχει μονο νταϊχατσου (γείτσες, φχαριστώ)
-
το προβλημα ειναι το μπουκωμα του κινητηρα , λογω υπερβολικου εμπλουτισμου του μιγματος κατα τη φαση της ψυχρης εκκινησης.ΛΥΣΗ : αποσυνδεση της αντλιας της βενζινης , μιζαρεις μεχρι να στεγνωσουν οι θαλαμοι καυσης και τα μπουζι, ξανασυνδεεις την αντλια και τελος....
μετα ομως ειπαν οτι δεν υπηρχε προβλημα διοτι αναπρογραμματιστηκε ο εγκεφαλος και βαλανε τα μπουζι των νεοτερων εκδοσεων....
Επειδή μάλλον αυτό το πρόβλημα φαίνεται πως έχω (το έχουν πάθει πολλοί στο RX-8 club), μήπως λέει που βρίσκεται η αντλία;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Όπως και να'χει δεν πρόκειται να βάλω χέρι στη μηχανή. Αύριο πρωί-πρωί το πάιρνει η οδική και κατευθείαν στον Καλογρίτσα...Σορυ για το ασχετο, αλλα ο καλογριτσας εχει και μαζντα;; νομιζα οτι εχει μονο νταϊχατσου (γείτσες, φχαριστώ)
Ο Καλογρίτσας έχει και Mazda στην Ιερά Οδό στο Βοτανικό.
-
καμία σχέση ο Καλογρίτσας Μazda με τον Kαλογρίτσα Daihatsu
Ο Καλογρίτσας στην Ιερα Οδό (Mazda) ειναι απο τους καλυτερους στην Ελλάδα και πολύ ψαγμένος καθώς ο Μήτσος αρχιμηχανικός εκεί έχει ο ίδιος RX8 και ειναι πολύ γνώστης του θέματος. Απο τους λίγους που εμπιστεύομαι το μωρο μου
Aμα πάτε να του πείτε αν δεν σας προσέξει, θα τον περιλάβει ο Σόκος
-
το προβλημα ειναι το μπουκωμα του κινητηρα , λογω υπερβολικου εμπλουτισμου του μιγματος κατα τη φαση της ψυχρης εκκινησης.ΛΥΣΗ : αποσυνδεση της αντλιας της βενζινης , μιζαρεις μεχρι να στεγνωσουν οι θαλαμοι καυσης και τα μπουζι, ξανασυνδεεις την αντλια και τελος....
Δεν χρειάζεται να βγάλεις την ασφάλεια της αντλίας βενζίνης για να μη ψεκάζει καύσιμο. Αν πατάς το γκάζι συνέχεια στο τέρμα όταν μιζάρεις, ο εγκέφαλος καταλαβαίνει ότι θέλεις να ξεμπουκώσεις το αμάξι και δεν ψεκάζει.
Μίζα για 30 δευτερόλεπτα, μετά περιμένεις 2 λεπτά να κρυώσει η μίζα και ξαναπροσπαθείς - το γκάζι συνέχεια στο τέρμα. Αν το πρόβλημα είναι μόνο μπούκωμα θα πάρει σίγουρα.
-
Αυτο με τον εγκεφαλο που λες συμβαινει και σε αλλα αμαξια; Δηλαδη αν κρατας πατημενο το γκαζι καταλαβαινει αυτο που λες;
Επειτα μιζαρεις για 30 δευτερολεπτα;;;; Δεν ειναι παρα πολυ;;;;Αναμεσα στις προσπαθειες κρατας ακομα πατημενο το γκαζι;;;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Αυτο με τον εγκεφαλο που λες συμβαινει και σε αλλα αμαξια; Δηλαδη αν κρατας πατημενο το γκαζι καταλαβαινει αυτο που λες;
Επειτα μιζαρεις για 30 δευτερολεπτα;;;; Δεν ειναι παρα πολυ;;;;Αναμεσα στις προσπαθειες κρατας ακομα πατημενο το γκαζι;;;
Εγω πιστευω οτι αμα το κανεις αυτο θα γινει αυτο ακριβως που λεει και το nickname σου....
-
Οχι ρε παιδια...Αμα εχει μπουκωσει απο βενζινη το μοτερ και δεν παιρνει μπροστα, ακριβως αυτο κανεις. Μιζαρεις με τερμα γκαζι μεχρι να παρει.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι ρε παιδια...Αμα εχει μπουκωσει απο βενζινη το μοτερ και δεν παιρνει μπροστα, ακριβως αυτο κανεις. Μιζαρεις με τερμα γκαζι μεχρι να παρει.Ειχα την (εσφαλμενη; ) εντυπωση οτι αυτό το κάνεις μόνο σε καρμπυρατεράτα αυτοκινητα.
-
Το έχουν προγραμματίσει στον εγκέφαλο για να μιμείται τα καρμπιρατέρ στο ξεμπούκωμα.
-
μισο...αυτο το κολπακι με το ξεμπουκωμα (τερμα γκαζι και μιζα) ισχιει για ολλα τα αυτοκινητα?
-
Οχι παιδιά , δεν ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα.
Ειδικά για το RX-8 μην το δοκιμάσεις !!
-
Ο χρήστης nickpaip έγραψε:
Ξέρει κανείς κάτι;Αυτο παλι τι εξηγηση ειναι;;; Στεκει αυτο που σου ειπαν;;;;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ξέρει κανείς κάτι;Αυτο παλι τι εξηγηση ειναι;;; Στεκει αυτο που σου ειπαν;;;;
Στέκει .... τα πρώτα RX-8 έχουν αυτό το πρόβλημα. Με ένα reflash στην ecu και νέα μπουζί ... εξαφανίζεται. Η Mazda έχει εκδόσει τεχνική οδηγία για τη λύση του προβλήματος.
To RX-8 μου δεν παίρνει μπροστά...