-
Αφού μετά τα μαμά λάστιχα έβαλα τα 694 της brigenstone A/T 50-50 έχω να πω εντυπώσεις ολοκληρωμένες. Μια χαρά λάστιχο σε μαμά διάσταση για το παλιό τέριος δλδ 205/70/15.
Κρατάει πολύ καλά στην άσφαλτό και όσο φθείρονται τόσο καλύτερα αλλά μέχρι τα 35.000 όπου μετά στο βρεγμένο και στη γλίτσα σπινιάρεις και με 2α.
Λάσπη αρκετά καλά όπως και σε πέτρα. Τα κάνει όλα.Τα συγκεκριμένα τα πείρα με 12.000 χιλιόμετρα και αφού έκανα άλλα 34.000 σύνολο γύρω στα 44.000 και κάτι ψηλά με άφησαν ικανοποιημένο.
Την Παρασκευή αναγκάστικα να τα αλλάξω και έβαλα κάτι πιό άγριο καθότι εκεί που πηγαίνω είναι λίγο πιό απαιτητικά. Έτσι έβαλα τα MAXXIS TREPADOR RADIAL σε μαμά διάσταση και με αναλογία χώματος-άσφαλτο 90-10.
Έκανα το Σ/Κ περί των 1500 χιλιομέτρων
σε Άσφαλτο (130χιλ ταχύτητα): τέλειο κράτημα σε σημείο βεντουζαρίσματος. Καλύτερο και από ασφάλτινο και προπαντώς αθόρυβο.
σε Χώμα: Λες και πας σε άσφαλτο. Προσπάθησα να πετάξω λίγο το κ@λο του αμαξιού αλλά δεν έλεγε με τίποτα
σε Πέτρα: Μαλακό λάστιχο όπου αποροφάει τους κραδασμούς και με ισχυρά πλαϊνά για να μην σχίζονται όπως τα Α/Τ
σε λάσπη: έμεινα με την κοιλιά 2 ξερογκαζιές 4.500 στροφές και τα λάστιχα αρχίζουν και ξεστομώνουν και οργώνεις. Λες και σε τραβάει εργάτης. Η λάσπη είχε βάθος περί 4 παλάμες και βάλε. Με καινούργια Α/Τ είχες κολλήσειΔεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα σε βρεγμένο και δεν μπορώ να πω εντυπώσεις ακόμα.
-
Σε τι διάσταση τα έβαλες και πόσο έκαναν?
Και φυσικά από που τα ψώνισες? -
που πας ρε καραμητροοοοοοο τη κυριακη με ολη αυτη τη βροχα και με τα παλια χαλια λαστιχα μου (ακομα δεν εχουν ερ8ει τα 694)
πηγα στο βουντημα και μια τα λαστιχα, μια που ηθελα να το παιξω εξυπνος , μπηκα στη στροφη με απλη τετρακινηση και τσουπ... παλευαμε κανα 2ωρο με τις λασπες και 1 XJ να το βγαλουμε καθοτι βαρυ το εργαλειο!!! συμπερασμα ΠΟΤΕ μονοι στις λασπες και στα βουνα
(και λιγο σκεψη πριν μπουμε στο βουρκο !!!) -
φιλε lepes εχεις καμμια φωτο να δουμε και εμεις οι θνητοι??
-
για καλη μου τυχη δεν υπαρχουν αποδειξης!!!!!
-
Ενα καινουργιο λαστιχο στην Ελλαδα ειναι το Michelin Latitude Tour HP.
Εντυπωσεις με τον καιρο αν και τα πρωτα δειγματα ειναι καλα!Δυστυχως σε αυτη την κατηγορια δεν υπαρχουν πολλες επιλογες.
-
Ο χρήστης mariospaj έγραψε:
Ενα καινουργιο λαστιχο στην Ελλαδα ειναι το Michelin Latitude Tour HP.
Εντυπωσεις με τον καιρο αν και τα πρωτα δειγματα ειναι καλα!Δυστυχως σε αυτη την κατηγορια δεν υπαρχουν πολλες επιλογες.
einai 80-20 αυτο??σαν ασφαλτινο μου φαινεται... εχω κολλησει με το φορτερα τριπλ αν και δεν ξερω αν το εισαγανε τελικα...
-
Στον καταλογο η Michelin το δινει 90-10.Και με δεικτη βαρους 102 στη διασταση 215-65-16.
-
τελικα δεν φταιγαν τα λαστιχα μου για το κολλημα στο βουντημα...απλα η απερισκεψια μου να μπω στις λασπες χωρις κλειδωμα!!!! ντροπιασα τον αυτοκρατορα
πηγα χθες και τα ελιωσα ολα!!!! LC POWER!!!!
και να πω επισης οτι εχω σκεφτομαι μηπως βαλω και τα cooper st που ειναι 60/40.... -
Ο χρήστης lepes έγραψε:
τελικα δεν φταιγαν τα λαστιχα μου για το κολλημα στο βουντημα...απλα η απερισκεψια μου να μπω στις λασπες χωρις κλειδωμα!!!! ντροπιασα τον αυτοκρατορα
πηγα χθες και τα ελιωσα ολα!!!! LC POWER!!!!
και να πω επισης οτι εχω σκεφτομαι μηπως βαλω και τα cooper st που ειναι 60/40....file lepes σημερα στην π. φωκαια διπλα στον παραλιακο δρομο εχει ενα τεραστιο κτημα που ειχε πολυ λασπη... λιγο πριν την αναβυσσο...βλεπω ενα γκραντ τσεροκι να κανει μπαντιλικια ωσπου κολλησε τελικα στη λασπη...παει ενα μαβερικ να τον τραβηξει κολλαει και αυτος..εν τελει τους τραβηξα εγω και τους δυο απο σταθερο χωμα σπινιαροντας και με τα τεσσερα αλλα εβγαλα πρωτο το μαβερικ και μετα τραβηξαμε και οι δυο τον τσεροκακια...
-
ετσι ετσι ειδες οι αμερικανοι τι παθαινουν....ενα νεο ενδιαφερον σιτε για 4χ4 φωτο http://www.offroadmania.gr/
-
.............. spam
EMMANOYHL -
Παιδιά καλησπέρα. Μια απορία μόνο γιατί θα με τρελάνουν.
Πήγα σήμερα ένα Vitara (του 97) σε ένα μεγάλο βουλκανιζατέρ για αλλαγή μπρος-πίσω λάστιχα. Τα παιδιά εκεί μου είπαν πως δε χρειάζεται τέτοια αλλαγή καθώς στα τετρακίνητα και τα 4 λάστιχα φθείρονται ομοιόμορφα.
Τους εξήγησα πως στο Vitara η τετρακίνηση μπαίνει χειροκίνητα ενώ λόγω της χρήσης του μέσα στην πόλη χρησιμοποιείται κατά 90% κίνηση στους δύο τροχούς. Επέμεναν ότι δεν έχει σημασία αλλά κάτι δε μου πάει καλά.
Είναι σωστό αυτό? -
Εγω παρατήρησα οτι φθείρονται διαφορετικά.
Κυρίως τα μπροστινά στις άκρες, αν κινείσαι σε δρόμους με στροφές.
Μπορείς να το ελένξεις και μόνος σου. Κοίτα προσεκτικά τις άκρες απο τα μπροστα και τα πίσω λάστιχα και με βάση κάποιες μικρές αυλακιές που έχει δες αν έχουν φθορά τα μπροστινά. -
Βλακειες σου λενε ambient, μην τους ακους! Δηλαδη ποσο ασχετος πρεπει να ειναι ο μηχανικος για να καταλαβει οτι αφου δουλευει σαν πισωκινητο θα ειναι πιο πολυ φθαρμενα τα πισω ελαστικα!!
Εγω τα αλλαξα πριν 3 μηνες τα δικα μου και τα πισω λαστιχα ηταν το διπλασιο φθαρμενα απο τα μπροστα και ας εχω κανει αρκετα χιλιομετρα εκτος δρομου! Ασε που και εκτος δρομου να εισαι δεν ειναι απαραιτητο να εχεις βαλει την τετρακινηση, αν δεν ειναι πολυ χαλια το χωμα ή οι πετρες! Τα μπροστινα μου αντεχαν ανετα 5.000 χιλιομετρα ενω τα πισω με λιγο παραπανω γκαζι αμεσως εφευγαν και τα αναποδα τιμονια εδιναν και επαιρναν! -
Τα πίσω φαίνονται να έχουν φθαρεί περισσότερο. Έχουν ήδη αρχίσει να σπινιάρουν σε ανηφόρες-άσφαλτο. Αύριο θα πάω για αλλαγή μπρος-πίσω ότι και αν μου λένε.
-
Παιδιά καλημέρα έχω βάλει εδώ και ένα μήνα περίπου τα 694 στο grand vitara μου και μου φαίνονται αρκετα καλά σε σχέση με τα 688 που είχα πριν.Ξέρει να μου πει κάποιος τη συμπεριφορά τους στο βρεγμένο?τα 688 ηταν αρκετα καλα οταν ηταν φρεσκα!!!
-
Ο χρήστης ambient έγραψε:
Τα πίσω φαίνονται να έχουν φθαρεί περισσότερο. Έχουν ήδη αρχίσει να σπινιάρουν σε ανηφόρες-άσφαλτο. Αύριο θα πάω για αλλαγή μπρος-πίσω ότι και αν μου λένε.Αγαπητέ θα έχεις πρόβλημα στο φρενάρισμα. Τα λάστιχα δεν αλλάζονται συνήθως μπρος-πισω στα τετρακίνητα. Μέσα στο βιβλίο του αυτοκινήτου πιθανός να υπάρχει και κάποιο σχεδιάγραμα σχετικό
-
Ο χρήστης nickos έγραψε:
Παιδιά καλημέρα έχω βάλει εδώ και ένα μήνα περίπου τα 694 στο grand vitara μου και μου φαίνονται αρκετα καλά σε σχέση με τα 688 που είχα πριν.Ξέρει να μου πει κάποιος τη συμπεριφορά τους στο βρεγμένο?τα 688 ηταν αρκετα καλα οταν ηταν φρεσκα!!!αφοβα!! 694 απλα κορυφη σε ολες τους δρομους...εμενα παντως και στο LC αλλα και στο maverick με εχουν βγαλει μια χαρα
-
Ο χρήστης lepes έγραψε:
Παιδιά καλημέρα έχω βάλει εδώ και ένα μήνα περίπου τα 694 στο grand vitara μου και μου φαίνονται αρκετα καλά σε σχέση με τα 688 που είχα πριν.Ξέρει να μου πει κάποιος τη συμπεριφορά τους στο βρεγμένο?τα 688 ηταν αρκετα καλα οταν ηταν φρεσκα!!!
αφοβα!! 694 απλα κορυφη σε ολες τους δρομους...εμενα παντως και στο LC αλλα και στο maverick με εχουν βγαλει μια χαρα
Πολύ καλά λάστιχα. Σε βγάζουν ασπροπρόσωπο
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.