-
Ο χρήστης meco έγραψε:
δηληδή ένα πράγμα 90/10??????
Ναι, δεν είναι καν all season. 95/05 θα τα χαρακτήριζα.
Σε ευχαριστώ για την απαντηση!
Αρα προσανατολίζομαι στα Nokian WR G2, μόνο που η μαμά εταιρεία τα δίνει για χειμερινά.
Δηλαδή το καλοκαίρι τι θα γίνει???
-
Ο χρήστης loftys έγραψε:
δηληδή ένα πράγμα 90/10??????
Ναι, δεν είναι καν all season. 95/05 θα τα χαρακτήριζα.
Μάλιστα, κατάλαβα, άρα προσανατολίζομαι στα Nokian WR G2, μόνο που η μαμά εταιρεία τα δίνει για χειμερινά. Δηλαδή το καλοκαίρι τι θα γίνει???
Θα έχεις φασαρία, θα φθαρούν γρήγορα και θα έχεις και μειωμένες επιδόσεις (φρενάρισμα, κράτημα) στο στεγνό ασφαλτοτάπητα. Επιπλέον και μία πολύ μικρή αύξηση στην κατανάλωση.
-
Ο χρήστης Spanti έγραψε:
τι γνώμη έχετε για τα Michelin LTX A/T 2??η διάσταση είναι 265-60 R18...
τιμές ξέρουμε στο περίπου?
Τώρα το είδα αυτό.
Αν υπάρχει αυτό το ελαστικό στην Ελλάδα οι πρώτες μου πληροφορίες λένε ότι είναι κορυφαίο. Δεν βάζω όμως το χέρι μου στη φωτιά γιατί είναι καινούριο ελαστικό. -
το έψαξα λίγο το θέμα και από ότι κατάλαβα το LTX είναι ολίγον μαλακό λάστιχο..αυτό σε συνάρτηση με τα 2200κιλά του pajero + την χρήση σε πέτρες σκληρό χώμα,θα οδηγήσει σε γρήγορη φθορά...
ψιλοκατέληξα στα yokohama G012 Geolandar A/T...τι γνώμη έχετε για αυτά? -
Μετά από μια μικρή έρευνα, λέω να βάλω τα COOPER ZEON XST-A...τι λέτε γι αυτά????
-
Γειά σας,
Υπάρχει άποψη για τα SCORPION STR της Pirelli ;
Ενδιαφέρομαι για διάσταση 215/65-16 (για CR-V) και χρήση κυρίως ασφάλτινη (άντε και λίγο χιόνι !).
Με ...'χαλάει' , ότι βγαίνουν με δείκτη Η και ...προτιμώ **Τ **!!
Η άλλη περίπτωση είναι τα Michelin Latitude tour.Ευχαριστώ
Φιλικά
Μάξιμος
-
Έψαξα πολύ , κουράστηκα και δεν βρήκα άκρη. Λέω να ζητήσω γνώμη από άλλους που πιθανά είχαν ίδιο θέμα και το έλυσαν.
Έχω το VW 4motion το οποίο έχει μετατραπεί σε camping car και πολύ συχνά το βάζω σε περιπέτειες ( λάσπη , χωματόδρομοι –κατσικόδρομοικλπ). Αυτό το αμάξι φοράει 235/55/17 . Είναι ένα γρήγορο φορτηγάκι και προφανώς όχι off road αν και έχει και επιλογή για «κάρο» στους πίσω τροχούς. Από to internet δεν μπόρεσα να βρώ πουθενά κάποιο λάστιχο σε αυτές τις διαστάσεις που να μην είναι σχεδόν καθαρά street ( άντε και λίγο χιόνι).
Από τη μάνα του είχε κάποια της Michelin και τώρα έχω κάποια της Noki . Σε 15 μέρες έχω πετάξει 2 λάστιχα μπροστινά από σχίσιμο στα πλάγια.
Αν φορούσε ζάντα 16 όπως η έκδοση diesel θα είχα πολλές επιλογές.
Μερικοί λαστιχάδες μου λένε να βάλω 16 ζάντα άλλοι λένε όχι. Το εργοστάσιο στη Γερμανία φυσικά λέει όχι αλλά αυτοί δεν συναινούν σε καμία απολύτως αλλαγή για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
Μπορεί κανείς να προτείνει κάτι τεκμηριωμένα παρακαλώ; -
Σύμφωνα με το http://www.1010tires.com/tiresizecalculator.asp
μπορείς να πας σε 215/60 R17π.χ. (από http://www.elastika-online.gr/elastika.html)
Bridgestone Dueler Sport 215/60 R17 96H NEUή ακόμα και σε 225/60R17 που θα σου μακρύνουν 1.63% τις σχέσεις (μέσα δηλαδή στο +-3%)
π.χ.
Hankook Dynapro HP RA23 225/60 R17 99H 4PR M+S KennungTo Dueler μάλλον είναι κάπως κατάλληλο για τις ανάγκες σου, ή το Turanza.
Ή αυτό το dunlop.Δεν είμαι σίγουρος για τις διαφόρες τους, απλά το πέλμα βλέπω.
Δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα να πας σε 16άρες ζάντες, λογικά θα έχεις και περισσότερες επιλογές.
-
Mesastou , Ευχαριστώ.
Μου έδωσες υλικό για έρευνα.
Ίσως επανέλθω με ερώτηση -
καλημερα!
Θα ηθέλα την γνώμη σας στο θέμα λαστιχα, εχω X3 2.0 2006 που φοραγε michelin 235/55/17 τα οποία εχουν φθαρθεί μετά τα 46.000 km και θέλουν άλλαγμα.
τα θέλω περισσότερο για άνεση και ασφάλεια στη άσφαλτο και μετά για χιόνι, δεν κάνω κάποια ιδιαίτερη χρήση off road.
ποιές είναι οι προτάσεις και οι εμπειρίες σας?
ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
-
Καλημερα...
Εχει κανεις εμπειρια απο τα Toyo και συγκεκριμενα τα Open Country H/T;
Καποιος συνφορουμιτης τα δοκιμασε σε Outlander και ειχε καλες κριτικές για ασφαλτο και χιονι.
Με την προσφορα της ΕΚΟ βγαινουν σε πολυ καλη τιμη και ισως ειναι ευκαιρια να διωξω τα Yokohama της 'μαμας'
Τα Toyo ειναι Γιαπωνεζικα;Αλλιως στη διασταση που θελω (215/55/17) μονο τα STR παιζουν κι αυτα με μια μικρη παραχωρηση οπως και τα Τουο σε 225/55/17
αν μπορουσε καποιος να μου υπενθυμισει τις σελιδες με τα τεστ ελλαστικων...
edit: το www.tirerack.com δεν τα εχει καν τα Toyo
-
Γεια σας και καλες διακοπες σε οσους δεν εχουν παει ακομη.Θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι ειλικρινα εχω πελαγωσει Εφτασε η ωρα τις αλλαγης και της αναβαθμισης μετα απο τρια χρονια,το διλημα μου λοιπον ειναι MICHELIN LATITUDE CROSS H BRIDGESTONE Dueler A-T 694.H διασταση ειναι 245/70/16 για ISUZU D-MAX.Η χρηση κατα βαση ειναι ασφαλτινη μια και κανω αρκετα ταξιδια στο εξωτερικο αλλα θελω τα Σ/Κ να μπορω να παιρνω τα βουνα και να μην σκεφτομαι την λασπη.
-
Goodyear Wrangler??
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Καλημερα...
Καποιος συνφορουμιτης τα δοκιμασε σε Outlander και ειχε καλες κριτικές για ασφαλτο και χιονι.
Με την προσφορα της ΕΚΟ βγαινουν σε πολυ καλη τιμη και ισως ειναι ευκαιρια να διωξω τα Yokohama της 'μαμας'
Τα Toyo ειναι Γιαπωνεζικα;Αλλιως στη διασταση που θελω (215/55/17) μονο τα STR παιζουν κι αυτα με μια μικρη παραχωρηση οπως και τα Τουο σε 225/55/17
edit: το http://www.tirerack.com δεν τα εχει καν τα Toyo
http://www.1010tires.com/tire.asp?tireb ... ntry+H%2FT
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Καλημερα...
edit: το http://www.tirerack.com δεν τα εχει καν τα Toyo
Θα σου πρότεινα να δεις και τα Nokian WR G2 SUV http://www.nokiantires.com/tyre?id=1195 ... n+WRG2+SUV
για τα οποία διάβασα πολύ καλές κριτικές σε διάφορα φόρουμ (forester, tribeca, tuareg, CX-7, xc70)...
Σύντομα θα αλλάξω κι εγώ αλλά πάλι σε εργοστασιακή διάσταση 215/55/R17 και μάλλον θα βάλω αυτά. -
Μπορει να λει για ολο το χρονο, αλλα η σχεδιαση του μου φερνει σε χειμερινο (πολλες μικρες εγκοπες).
Διασταση εχει 215/60/17.
Οντως τα Νοκιαν εχουν καλες κριτικές απο τους Σουμπαρεους.
Αν κανεις το βημα, μας λες -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Μπορει να λει για ολο το χρονο, αλλα η σχεδιαση του μου φερνει σε χειμερινο (πολλες μικρες εγκοπες).
Διασταση εχει 215/60/17.
Οντως τα Νοκιαν εχουν καλες κριτικές απο τους Σουμπαρεους.
Αν κανεις το βημα, μας λεςΈχουν δείκτη V και τα βγάζει και σε διάσταση 215/55/R17 - το διασταύρωσα τηλεφωνικώς.
Ο δικός μου ενδιασμός ήταν η συμπεριφορά σε υψηλές θερμοκρασίες μόνο... -
ψαξε αν θες στα σουμπαροφορουμ για κριτικες καλοκαιρινες και αντοχη.
απο τιμη πως πανε; -
Και το Goodyear Assurance TripleTred είναι πολύ καλό,
http://www.ityre.com/en/tyres/catalog/g ... del/21003/
αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη αν υπάρχει στην Ελλάδα. -
Ειμαι κατοχος ενος Hyundai Tucson 2008, που απο το εργοστασιο φορουσε, Hankook 235/60/16.
Επειδη πηγαινω για κυνηγι, ειμαι προσανατολησμενος να αγορασω Bridgestone Dueler 694, 215/70/16.
Υπαρχουν φιλοι που τα εχουν δοκιμασει για να μου πουν την γνωμη τους;
Με ενδιαφερει να καλυτερευσει το αυτοκινητο μου στην λασπη και και στις πετρες, αλλα χωρις να χασω πολυ απο την προσφυση μου στον εθνικο δρομο, και χωρις βεβαια να με ξεκουφανει...
Σας ευχαριστω πολυ...Η γνωμη σας με ενδιαφερει.
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.