-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Tαξίδεψα το Σάββατο με ένα χ3 diesel ως συνοδηγός. Μου άρεσε.Δεν υπάρχει συνοδηγός που να μην εκφραστει με θετικά σχόλια.Δίνει μεγάλη αίσθηση στιβαρότητας,σταθερότητας και ασφάλειας.Τέλος ο ντήζελ οταν ζεσταθεί,έχει και ωραίο ήχο...
-
Ο χρήστης JABAR έγραψε:
μου κολλησε για 3η φορα μπεκ βενζινης το οποιο ευκολα με τον τροπο που μου χε δειξει τη 2η φορα το παληκαρι του mobile ξεκολλησα μονος...σας εχει τυχει?πηγα ν αγορασω καθαριστικο βενζινης απο την αντιπρ.που παραμελησα τη 2η φορα να βαλω οπως μου ειχαν πει,κι ο υπαλ.ανταλλακτικων.μου ειπε οτι τρεχει ανακληση...μετα απο ελεγχο στο πι-σι του ειπε οτι ανακληση εχουν μονο τα f/l...γνωριζετε τπτ?εμενα στα 30000 χλμ. δεν μουεχει τυχει κατι τετοιο,βαζεις οπουδηποτε βενζινη η την φθηνοτερη π.χ.Δεν ακουσα για ανακληση .ακουσε κανεις?
-
Ανοιγω ενα topic για να γραψουν οσοι εχουν διαφορα προβληματα με το Χ3 τους και πως τα αντιμετωπισαν,φυσικα μπορουν να ενημερωσουν για την μη υπαρξη προβληματων και οι λιγοι? τυχεροί.
Δεν υπαρχει λογος και για δευτερο θεμα,εχουν αναφερθει αλλα και λυθει καποια προβληματα σε αυτο το θεμα οποτε συνεχιζουμε εδω[mod]
-
Ο χρήστης sotiris11 έγραψε:
μου κολλησε για 3η φορα μπεκ βενζινης το οποιο ευκολα με τον τροπο που μου χε δειξει τη 2η φορα το παληκαρι του mobile ξεκολλησα μονος...σας εχει τυχει?πηγα ν αγορασω καθαριστικο βενζινης απο την αντιπρ.που παραμελησα τη 2η φορα να βαλω οπως μου ειχαν πει,κι ο υπαλ.ανταλλακτικων.μου ειπε οτι τρεχει ανακληση...μετα απο ελεγχο στο πι-σι του ειπε οτι ανακληση εχουν μονο τα f/l...γνωριζετε τπτ?
εμενα στα 30000 χλμ. δεν μουεχει τυχει κατι τετοιο,βαζεις οπουδηποτε βενζινη η την φθηνοτερη π.χ.Δεν ακουσα για ανακληση .ακουσε κανεις?
εγω εχω 95000 χλμ.τις τιμες τις κοιταω αλλα δεν παω και στον φθηνοτερο...εχει 1 θεμα αν μεινει χωρις λειτουργια πανω απο 1 μερα...τωρα,νερο εχει,γλυτσα εχει...παντως και τις 3 φορες ειχε να κανει με 100αρα,την τελευταια φορα με μικτη που νομιζα οτι βρηκα τη χρυση λυση(αναλογια 20 95αρα 10 100αρα)...τωρα μονο απλη και βλεπουμε...το παραξενο ειναι οτι και την τελ.φορα οπως μου ειχε δειξει το mοbile service, μολις χτυπησα το κιτρινο μεταλικο κατω απ το πλαστ.καπακι της μηχανης,(οπως εκανε την δευτερη φορα κι ο ιδιος, στην επομενη επανεκιννηση εστρωσε και εκτοτε ουδεν...για ανακληση δεν ειχα κουσει κι εγω,αλλαειχα 1 θεμα παλιωτερα:φιλος με ε46 316 fl 6/02 ειχε ανακληση με χαρτι για πολλαπλασιαστες
χωρις να του παρουσιασουν προβλημα ποτε,του ηρθε ραβασακι απο τρικαλ...ενω ηταν αγορασμενο απο παπ(οι Σαλλονικιοι ξερουν).του πατερα μου 316 ε 46 2/03 αγορασμενο απο τρικαλ.που γραφω παραπανω,εκαψε 2 φορες πολλαπλασιαστη λιγο μετα την διετια της εγγυησης και γκρινιαζοντας τους για τα ευρω,μου ειπαν και πληρωσα φυσικα δεν μας ειδοποιησε κανεις...εμενα για ανακληση στο χ3 μου ειπαν στη ρεσεψιον του τρικαλ...και μου βαλε το κλειδι στη σχισμη τους που το συνδεει ον λαιν για να δει τον αρ.πλαισιου σε σχεση με τα προς ανακληση... -
εδω και λιγες μερες αναβει εν κινηση κιτρινο λαμπακι του ψυγειου μεσα στο στροφομετρο (διπλα στις 6000 στροφες ειναι)και μετα απο λιγο σβηνει...σημερα αναψε 2 φορες σε 5 λεπτα...νερα και θερμοκρασια ειναι οκ...ξερει κανεις τιποτα?...
-
Εμένα μου αναψε μια δυο φορές οταν το δοχειο νερού είχε σχετικά χαμηλή στάθμη και πάνω σε παρατεταμένη δεξιά στροφη με 140-150.
Προσθεσα λιγο νερο και όλα ΟΚ!!! -
telika ειχε τρυπησει το πλαστικο παγουρι...γραψτε 100(€)...
-
http://www.youtube.com/watch?v=TZW6FTaeouY
monster το Χ5:) (και φυσικα την εκανε με ελαφρια πηδηματακια)... -
Χ5 einai...
Απιστευτο... -
Καλησπέρα στο forum.Ήρθε η ώρα για αλλαγή στα λάστιχα του Χ3 μου και απο τα 'μαμά' Pirelli Scorpion STR σε διάσταση 235/55/17 λέω να πάω σε λίγο πιο ασφάλτινα.Σκέφτομαι τα καινούρια Pirelli Scorpion Verde, τα Michelin (latitude diamaris ή τα Tour hp),τα Dunlop SP Sport S1 και τα Continental conti 4x4contact.Έχω μπερδευτεί κι όποιος έχει δοκιμάσει ή γνώρίζει κάποια από αυτά ή έχει να προτείνει κάποιο άλλο καλοδεχούμενη η γνώμη του.
-
Ο χρήστης JABAR έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=TZW6FTaeouY
monster το Χ5:) (και φυσικα την εκανε με ελαφρια πηδηματακια)... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Χ5 einai...
Απιστευτο...MEA CULPA...το διορθωσα...(απαραδεκτος ειμαι...)
-
Καλησπέρα στο forum kai απο μένα.. Παιδιά εγώ εχω ένα χ3 20d 2005 (100000km).
το τελευταίο διάστημα μου βγάζει ένα μπλε καπνό κατα την εκκίνηση του αμαξιού όταν βάζω μπρος, ο οποίος διαρκεί 1 λεπτό και μετα όλα μια χαρά. Το αμάξι στο δρόμο δεν βγάζει καθόλου κάπνα εαν όμως σταματήσω και δουλεύει ρελατι για 5-10 λεπτά μολις εκκινήσω η κάπνα συνήθως επιστρέφει...... Δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί το κάνει στο ρελατι...και δεν το κάνει πάντα
Ετυχε σε κάποιο απο σας κάτι παρόμοιο με το δικό του? -
Μια δυο σελιδες πιο πισω αναφέρω την εμπειρία μου απο τα Continental Crosscontact UHP,για τα οποία να αναφέρω πλέον μετα από 7000χλμ ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη επιλογή που είχα ως τώρα!Πριν φορούσα Michelin Latitude HP ,τα οποία ήταν η αλλαγη στα εργοστασιακά Pirelli Scorpion STR!
-
Μιας και μιλάμε για λάστιχα,εγω χρησιμοποιω 2 τετράδες.Τα Latitude Τour HP για καλοκαίρι και τα Latitude Alpin HP για χειμώνα.Τα πρώτα ειναι αρκετά υποδεέστερα απο τα δευτερα σε όλες σχεδον τις συνθήκες.Το μόνο προσόν τους ειναι ο ελαφρά λιγότερος θορυβος.Σε όλες τις άλλες συνθηκες υπερτερούν τα χειμερινά!!!!Τι θέλετε να σας πω;Κράτημα στο βρεγμένο,κράτημα στο στεγνο,άνεση;Παντου ειναι καλύτερα τα χειμερινά!Απλά βάζω τα καλοκαιρινά τώρα πια για να μην φθειρω το 'τακούνι' των χειμερινών...
Και τα δυό είναι σε 235/55/17 99Η... -
Σχετικα με τα ελαστικα εχει ρωτησει καποιος στην περιπτωση που κατεβουμε σε 225-60-17 απο 235-55-17 τι χρηματα γλιτωνουμε..!! γιατι γνωριζω πως οταν το λαστιχο εχει πλαϊνο 55-45-35-κ.τ.λ ειναι πολυ πιο ακριβο απο 40-50-60.κ.τ.λ. περα απο αυτο εχει αποδειχτη στατιστικος πως στην ελλαδα με την ακαταλληλη και γλυστερη ασφαλτο το φαρδυ λαστιχο εχει αντιθετα αποτελεσματα και στο στεγνο και στο βρεγμενο..!!
-
Ο χρήστης dimitris bmw x3 3.0d έγραψε:
Σχετικα με τα ελαστικα εχει ρωτησει καποιος στην περιπτωση που κατεβουμε σε 225-60-17 απο 235-55-17 τι χρηματα γλιτωνουμε..!! γιατι γνωριζω πως οταν το λαστιχο εχει πλαϊνο 55-45-35-κ.τ.λ ειναι πολυ πιο ακριβο απο 40-50-60.κ.τ.λ. περα απο αυτο εχει αποδειχτη στατιστικος πως στην ελλαδα με την ακαταλληλη και γλυστερη ασφαλτο το φαρδυ λαστιχο εχει αντιθετα αποτελεσματα και στο στεγνο και στο βρεγμενο..!!Για το πρώτο ισχύει μεν αλλά όχι απόλυτα. Μερικές σε 5 διαστάσεις είναι τόσο συνηθισμένες που είναι πιο φτηνές από τις κοντινές τους σε 0. Κλασικό παράδειγμα το 225/45-17.
Σχετικά με το δεύτερο επίσης ισχύει μόνο μερικά, δηλαδή στο στεγνό μπορεί να είσαι λίγο χειρότερα αλλά στο στεγνό μάλλον είσαι καλύτερα (χωρίς υπερβολές). Και αμφισβητώ την στατιστική απόδειξη στην οποία αναφέρεσαι, αν υπάρχει περιμένω τεκμήρια! -
Ο χρήστης sotiris11 έγραψε:
Ανοιγω ενα topic για να γραψουν οσοι εχουν διαφορα προβληματα με το Χ3 τους και πως τα αντιμετωπισαν,φυσικα μπορουν να ενημερωσουν για την μη υπαρξη προβληματων και οι λιγοι? τυχεροί.Δεν υπαρχει λογος και για δευτερο θεμα,εχουν αναφερθει αλλα και λυθει καποια προβληματα σε αυτο το θεμα οποτε συνεχιζουμε εδω[mod]
Αλλαγη κινητηρα στα 2500 χιλιομετρα(20000 ευρω),αλλαγη αυτοματου κιβωτιου στα 35000(15000),αλλαγη θερμοστατη (δε θυμαμαι χιλιομετρα). Το κοστος καλυφθηκε πληρως απο την εργοστασιακη εγγυηση.X3 2,5si(facelift).
Οσον αφορα τα λαστιχα τοποθετησα τα pirelli scorpion zero αφου τα εργοστασιακα ειχαν καλυψει αισιως 42000 χιλιομετρα.
Στα 39000 χιλιομετρα αναψε η ενδειξη για inspection I το κοστος του οποιου εφτασε τα 870 ευρω αφου εγινε και μια εκπτωση.Αλλαγη τακακιων μπρος-πισω,αλλαγη φιλτρου κλιματισμου,αλλαγη λαδιων-φιλτρου.
-
service στα 100 000 (διλιτρο βενζινη)με βαλβολινες τακακια λαδι (bmw)φιλτρα κτλ.χθες στον Ηρακλη Θεσσαλονικη(οχι εξουσιοδοτημενος,αλλα μονο bmw...)αρκετα κατω απο 400€...
-
Φιλε GTZ μετα απο 4 και μισο χρονια πισω απο το τιμονι μιας BMW X3 2.0D Με αριστα το 10 τι βαθμο θα εβαζες στο αυτοκινητο ..? θα ηθελα να μας πεις τα + και τα - βαση της εμπειρια σου πανω στο αυτοκινητο..ποσες χιλιαδες χιλιομετρα εχει γραψει το οδομετρο..? σχετικα με την βελτιωση εχω ακουσει πως τρωει ζορι η τουρμπινα με αποτελεσμα την γρηγορη φθορα και αντικατασταση της.Εσυ ειχες εχεις καποιο προβλημα εκανες καποιο σερβις στιν τουρμπινα,, κουζινετα αξονα καθαρισμα φτεροτης..?
ευχαριστω δημητρης.
BMW Χ3 (Ε83)