-
http://www.worldcarfans.com/spyphotos.c ... ountry/gcf
-
Η Χ3 FL θα έχει 163ps,αλλαγές στο εσωτερικό το οποίο έχει δεχθεί αρνητικές κριτικές απο κάποιους,ενω θα είναι επανασχεδιασμένοι και οι προφυλακτήρες φώτα κλπ.Εγω τα γνώριζα όλα αυτά το Φεβρουάριο που παρήγγειλα το αυτοκίνητο,ωστόσο δεν ήμουν διατεθειμένος να περιμένω μέχρι το Σεπτέμβριο,διότι το αυτοκίνητο το ήθελα 'εδω και τώρα'.
Οσον αφορά την ποιότητα,στα 3800χλμ δεν ακούγεται τίποτε στο εσωτερικό και όλα δείχνουν σφιχτοδεμένα.
Τέλος όσον αφορά την ποιοτική ή μη όψη του εσωτερικού,ο συνδυασμός μπέζ δέρματος-πλαστικών με σκούρο ξύλο δεν αφήνει περιθώρια για αρνητική κριτική,όσον αφορά το δικό μου αυτοκίνητο και με ικανοποιεί πλήρως.Ενδεχομένως οι άλλες εκδόσεις να δείχνουν φτωχές οπτικά και εκεί να ακούστηκαν κάποιες αρνητικές κριτικές που οδήγησαν την εταιρεία να προβεί σε βελτιώσεις στην Χ3 FL...
Τέλος τα 163 άλογα είναι ευπρόσδεκτα και ήταν επιβεβλημένη η αλλαγή αυτή αλλά και πάλι δεν με απασχολούν ιδιαίτερα,διότι είμαι ήδη στα 176ps με 396Νm με κόστος 900€... -
Tελικα μαλλον η f/l θα εχει και παλι 150 αλογα,οποτε μαλλον επιβεβαιωνονται οι υποψιες μου οτι επιτηδες δε το εκανε τοσο καιρο.Βγαινει και Χ3 3,0sd με εξελιξη του κινητηρα της 535d kai 286 aloga...
http://www.worldcarfans.com/news.cfm/co ... t-revealed -
Οι βασικοί κινητήρες παραμένουν στα 150 άλογα.
'ψηλά' είναι οι διαφορές
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=50844 -
Απ'ότι βλέπω οι αλλαγές είναι λίγες και ελάχιστα επηρεάζουν τον εμφανισιακό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.Ωστόσο δεν παύει να αποτελεί βελτίωση του υπάρχοντος μοντέλου,ιδίως στο θέμα των επιδόσεων στις μεγάλου κυβισμού εκδόσεις...
-
Εμένα πάντως μου αρέσουν πιο πολύ οι προφυλακτήρες τη'παλιάς'
Οι βαμένοι προφυλακτήρες είναι μεγάλο πρόβλημα -
Πραγματικά,έχω λύσει το πρόβλημα του συνεχούς φόβου για γρατσουνιές στο παρκάρισμα.
Βέβαια το πρόβλημα υφίσταται κυρίως πίσω,διότι μπροστά το άβαφο τμήμα παραμένει μεγάλο.Στο εσωτερικό όμως,οι διαφορές είναι μικρές και όχι δύσκολο να εφαρμοστούν και στην Χ3 PHASE1:
phase1:
phase2:
Παρεπιπτόντως (να σας ενημερώνω και λίγο) με την αναβάθμιση της ισχύος στα 176ps η Vmax είναι πιά 215km/h στις 4250σαλ με 6η.
Συνθήκες:
Απόλυτη ευθεία με 0% κλίση (αμέσως μετά το Κάστρο Βοιωτίας) με το clima στο on,και εξωτερική θερμοκρασία 34οC... -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Πραγματικά,έχω λύσει το πρόβλημα του συνεχούς φόβου για γρατσουνιές στο παρκάρισμα.
Βέβαια το πρόβλημα υφίσταται κυρίως πίσω,διότι μπροστά το άβαφο τμήμα παραμένει μεγάλο.Στο εσωτερικό όμως,οι διαφορές είναι μικρές και όχι δύσκολο να εφαρμοστούν και στην Χ3 PHASE1:
phase1:
phase2:
Παρεπιπτόντως (να σας ενημερώνω και λίγο) με την αναβάθμιση της ισχύος στα 176ps η Vmax είναι πιά 215km/h στις 4250σαλ με 6η.
Συνθήκες:
Απόλυτη ευθεία με 0% κλίση (αμέσως μετά το Κάστρο Βοιωτίας) με το clima στο on,και εξωτερική θερμοκρασία 34οC...αντε ,γραψε τιποτε...Εμενα παντως 1ς μαλακας μου γδαρε με τις βροχες το χειμωνα την
αριστερη πισω στροφη και πλυμενο φαινετε πολυ...φυσικα αυτος που το κανε εγινε ΛΑΓΟΣ(ξερετε,για τον ποδοσφαιριστη γραφω που την κοπανησε
απ τον Ηρακλη ) -
Λίγα έχω γράψει έως τώρα;
Τέλος πάντων να πώ κι ένα αρνητικό συμβάν:Το φίλτρο μικροσωματιδίων dbf μπούκωσε και αυξήθηκε το backpressure με αποτέλεσμα να πέσει η απόδοση κατακόρυφα.Συγκεκριμένα το μοτέρ μετά τις 3000 σαλ κρέμαγε απελπιστικά.
Η λύση ήταν η απενεργοποίηση του performance προγράμματος για κίνηση εντός πόλεως,γιατί το πολύ καύσιμο που έδινε αύξανε την εκπομπή μικροσωματιδίων και σε συνδυασμό με αδυναμία αυτοκαθαρισμού του φίλτρου dbf λόγω των μικρών ταχυτήτων εντός πόλεως ,οδηγούσε σε μπούκωμά του.
Το φίλτρο φυσικά αυτοκαθαρίστηκε με ένα ταξίδι 100 χιλιομέτρων με ταχύτητες 130-140 km/h (ξεκαπνίστηκε κατα το κοινώς λεγόμενο...) και όλα ΟΚ μετά -
Αντε ρεεεε
Φαντασου ποσο πλουσιο μειγμα εριχνε!!!
Παντος οντως,εντος πολεως ειναι καλυτερα να απενεργοποιεις το προγραμμα.Θα καταναλωνει και λιγοτερο.
Παντως το οτι μπουκωσε το φιλτρο με κουφανε -
Εχει αισθητήρα πίεσης backpressure στην εξάτμιση ακριβώς πριν το φίλτρο μικροσωματιδίων (dbf).Ενω λοιπόν η μέγιστη επιπρεπόμενη τιμή στις 2000σαλ ήταν 150mBar,το δικό μου είχε 350mBar.Aμέσως μετά,κατόπιν συστασης του μηχανικού μου,το οδήγησα για 30' στην Ε.Ο. με 130-140km/h και ξαναγύρισα για μετρήσεις.Η πίεση είχε πέσει στα 98mBar!Το σύστημα αυτοκαθαρισμού του φίλτρου είχε δράσει.Tην άλλη μέρα έκανα ένα ταξίδι 500 km και μετά την επιστροφή πήγα πάλι για μετρήσεις.Η πίεση backpressure είχε πέσει στα 35mBar.Στο μεταξύ το μοτέρ έδινε ρέστα στην εθνική οδό.Το αυτοκίνητο 200άριζε πια για πλάκα ενω φλερτάριζε και με τα 215 με το γκάζι στο πάτωμα.Για καλύτερα αποτελέσματα μείωσα λίγο την ισχύ του performance προγράμματος στο 90% (υπάρχει όντως η δυνατότητα αυτή),ώστε να μην δίνει τόσο πολύ καύσιμο και μπορώ να πω οτι αντί να μειωθεί η απόδοση,αντίθετα αυτή αυξήθηκε.Αυτό έχει την εξήγησή του στο ότι όταν το performance πρόγραμμα ήταν στο 100% ρυθμισμένο,με φούλ γκάζι το φίλτρο μπούκωνε στις πολύ ψηλές στροφές,με αποτέλεσμα το μοτέρ να κρεμάει στις 4000-4100 και η απόδοση να βουτάει προς τα κάτω.Παρατηρούσα επίσης το φαινόμενο με 3/4 γκαζιού να πηγαίνει καλύτερα απ'ότι με 4/4...
Τώρα πια με τη ρύθμιση στο 90% τα 4/4 γκαζιού αποδίδουν καλύτερα απο τα 3/4 και επιπλέον το μοτέρ επιταχύνει καταιγιστικά μέχρι τις 4500 σαλ (190km/h με 5η!).Ταυτόχρονα μειώνεται η πιθανότητα να ξαναμπουκώσει το dbf φίλτρο,αν και για το φόβο των Ιουδαίων,εντός πόλεως δουλεύω το μοτέρ 'μαμά'... -
Σου βγαζω το καπελο και υποκλεινομαι Κυριε!
Αντε να παρουμε και εμεις κανενα diesel να βαλουμε και το kitακι που εβαλες. -
Τελικά το αποφάσια και αύριο θα πάω να παραγγείλω το Χ3 2.0d (f/l) σε χρώμα Bluewater και μαύρο εσωτερικό με δερματίνη (sensatec).
Αγαπητέ GTZ με την αναβάθμιση που έκανες στον κινητήρα ισχύει η εγγύηση; -
Κύπρος και μαύρη δερματίνη? μήπως να το ξανασκεφτείς απο άποψη ζέστης?
-
Το sensatec της BMW είναι ένα υλικό που μοιάζει με δέρμα αλλά από ότι μου εξήγησαν δεν ζεσταίνεται όπως το συνηθισμένο δέρμα ή δερματίνη.
-
Ο χρήστης pafos13 έγραψε:
Τελικά το αποφάσια και αύριο θα πάω να παραγγείλω το Χ3 2.0d (f/l) σε χρώμα Bluewater και μαύρο εσωτερικό με δερματίνη (sensatec).
Αγαπητέ GTZ με την αναβάθμιση που έκανες στον κινητήρα ισχύει η εγγύηση;Η εγγύηση δεν ισχύει σε καμμιά περίπτωση...
Ωστόσο το P-Box βγαίνει σε χρόνο μηδέν οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά...
Είναι ευνόητο οτι δεν είναι ανάγκη να το διαλλαλείς εφ'όσον πρόκειται να το κάνεις...
Αλλωστε κι ο εγκέφαλος δεν βγάζει ούτε errors ούτε τίποτε... -
Η BMW X3 φοράει από τη μάνα της Pirelli STR σε διάσταση 235/55/17.
Έχει ψαχτεί κανένας τι άλλα ελαστικά υπάρχουν σε αυτή τη διάσταση?
Δεν βρίσκω κανένα (για SUV πάντα)... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δεν βρίσκω κανένα (για SUV πάντα)...Το δικό μου φοράει Bridgestone Turanza m+s σε αυτή τη διάσταση,τα οποία δεν μου γεμίζουν το μάτι...
Υπάρχουν τα ΝΟΚΙΑΝ WR σε αυτή τη διάσταση και τα Hakkapelitta (της ΝΟΚΙΑΝ κι αυτά)...
Τα πρώτα είναι πολύ ικανά ελαστικά τόσο στο χιόνι όσο και στην άσφαλτο,ενω τα τελευταία είναι το απόλυτο ελαστικό για χιόνι...
Στα μείον τους:Δυσεύρετα λόγω ελληνικής αντιπροσωπίας ,ενω τα Hakkapelitta είναι και πανάκριβα (1400 ευρώ η 4δα).
Δες http://www.nokiantyres.com/passengercar ... PELIITTA+5 -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δεν βρίσκω κανένα (για SUV πάντα)...Μηπως κατα τυχη περισσευει απο κανεναν 1 τμχ με20-30000 χλμ.?το σκισα στη πυλωτη παρρειγγηλα 4 βεβαια απο φιλο(πιστευω )λαστιχα 640ε τετρας...καλο λαστιχο ...
-
Φιλε GTZ,δε μας κανεις κανενα update,ειδικα για την καταναλωση της Χ3 σου?
Κατα τα αλλα εχεις αντιμετωπισει κανενα προβλημα??
Αμα βγει με τον νεο διλιτρο diesel με τα δυο turbo
BMW Χ3 (Ε83)