-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Στο στήσιμο αμφιβάλλω αν κατάφερνε οποιαδήποτε Merc να ρεζιλέψει όχι την Ferrari Dino, αλλά ακόμα και το Fiat Dino. Αλήθεια... Για να 'τσαγιάσει' (στις ευθείες, γιατί οι στροφές ποτέ δεν ήταν το φόρτε της φίρμας της Στουτγάρδης) αυτοκίνητα με δίλιτρα (Ferrari Dino 206 και Fiat Dino 2.0) και 2400άρια μοτέρ (Ferrari Dino 246 και Fiat Dino 2.4) χρειαζόταν κοντά στα 7 λίτρα;Μπράβο Μερκεντέ...
Η 3500GT Sebring είναι μια κούκλα. Αλλά έχει ένα σοβαρότατο μειονέκτημα:
Δεν παράγεται πλέον.
Krus αυτό μόνο και σταματώ!
Ακριβώς εκεί είναι και το ζουμί της όλης υπόθεσης και γιαυτό δεν έχει νόημα να τσακώνεστε τώρα για την ιστορία της εκάστοτε μάρκας όταν αναφέρεστε στα σημερινά μοντέλα .. Βλέπεις τώρα βγαίνουν τα μικρα άλφα με 2.2 μοτέρ και τα ΜΒ με 1.8! Όλα έχουν γίνει αχταρμάς! Συγκρίνουμε εδώ AR με VW!!!!!
Αν μιλάμε για ιστορικά, η ΜΒ δεν είχε κανένα λόγο να βγάλει πιεσμένο μοτέρ 2.5 λίτρα γιατι απλούστατα τότε έφτιαχνε λιμουζίνες και GT αυτοκίνητα (όχι σπορ). Αλλά παρά τα δυο τοννάκια της, είναι γεγονός ότι η 6.9 στεκόταν πολύ καλύτερα στο δρόμο από όσο θα περίμενε κανείς.
Για την ιστορία η ΜΒ είχε πειραματιστεί με διάφορα μικρότερα πιεσμένα μοτέρ όπως π.χ. ίσως έχεις υπόψη σου οτι την 350sel ( μια χρονιά πριν το 450) την είχε δοκιμάσει μέχρι και με Wankel μοτέρ (όπως το C111)!!Για τη sebring το δέχομαι, αλλά προτιμώ να κυκλοφορώ 25 μέρες το μήνα με πάντα αυτόματο και πέντε μέρες με αυτήν παρά με το καινούργιο (ή κάποιο από τα συγκρινόμενα εδώ)! Μπροστά της είναι εντελώς ξενέρωτα, πως να το κάνουμε...
-
Το περιοδικό έχει και γύρο στα Μέγαρα ή μόνο τα 0-100 κτλ ?
Δεν έχει έρθει στην επαρχία ακόμα...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Δυστυχώς παχύναμε!Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Brera είναι ένα καλό αυτοκίνητο,ωστόσο πολλοί,δικαίως,θα αμφισβητήσουν τον προσανατολισμό της.
Κάθε 'Αλφα Ρομέο οφείλει να παράγει συναίσθημα,ασχέτως ιπποδύναμης,και η συγκεκριμένη μάλλον δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά στον συγκεκριμένο τομέα.Τουλάχιστον,λιγότερο από τον πρόγονό της το 1996,που με 60 άλογα λιγότερα παρέδιδε μαθήματα γενικώς και ειδικώς!
Μεταξύ των δύο,ασυζητητί Βrera,γιατί θεωρώ το R32 ως άσκοπη υπερβολή μετά το GTI,και γιατί αισθητικά τα δύο αυτοκίνητα τα χωρίζει αβυσσαλέο κενό.
Ως παρένθεση,μην υποτιμάτε το εντυπωσιακό σχέδιο της Brera κρίνοντάς το μόνο από φωτογραφίες (το έκανα και εγώ...).Το σχήμα της είναι αντικειμενικά εντυπωσιακό,και υποκειμενικά όμορφο.Όσοι είχαμε την τύχη να το επεξεργαστούμε από κοντά σε δημόσιο δρόμο πιστεύω ότι συμφωνούμε!Γενικότερα τώρα στα 50000 ευρώ,μάλλον δεν θα την αγόραζα...
Σε καινούργιο θα πήγαινα στο 350Ζ,και θα τελείωνα.....σε μεταχειρισμένο η Μαζεράτι είναι πειρασμός,όχι όμως ο μοναδικόςWell said!
Απόλυτη συμφωνία.
Η Brera είναι ένα πανέμορφο αυτοκίνητο με GT προσανατολισμούς και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Είναι όμως αργό, βαρύ και 'απρόσωπο' οδηγικά όπως λέγεται. Άσε που είναι και πανάκριβο.
Το Golf είναι ένα hatch πολύ γρήγορο αλλά εξίσου πανάκριβο και υπερβολικό.
Η εναλλακτική που αναφέρθηκε πριν σαν πιο φθηνή (η 159 3.2) είναι μόνο κατα 2-3 χιλιάρικα πιο φθηνή, αλλά τουλάχιστον έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό και αποτελεί καλή επιλογή.
Συμφωνώ για την 130i αλλά σε σχέση με την brera είναι ΑΣΧΗΜΗ. Οδηγικά βέβαια η μέρα με τη νύχτα τόσο σε αίσθηση, όσο και σε αποτέλεσμα.
Όσο για την 3200 GT..... έρχεται...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Το περιοδικό έχει και γύρο στα Μέγαρα ή μόνο τα 0-100 κτλ ?Δεν έχει έρθει στην επαρχία ακόμα...
Δεν έχει γύρο στα Μέγαρα...
-
Α, για να μην το ξεχάσω.
Μου άρεσαν τα σχόλια για το συγκριτικό των 4Τ: βλακώδες, δεν ξέρουν βασικά πράγματα και ειρωνία που σπάει κόκκαλα.
Εύγε νέε μου.
-
Το golf εννοείται. H brera είναι άσχημη και αργή και είναι λίγη για χεράδες σαν εμάς. Golf, έκλεισε!
-
Καποια παραπανω στοιχεια μια που πηρα το περιοδικο [Δεν θελω να παρουσιασω μια αντικειμενικη εικονα, απλα αυτα που μου εκαναν εντυπωση]:
Μεγιστη ισχυς/ροπη:
Brera: 186,0@6300, 25,7@4400
R32: 190,4@6400, 26,5@3200Μεγιστη ταχυτητα ανα σχεση:
Brera 53, 102, 152, 198, 240, 240
R32: 53, 85, 120, 159, μη διαθεσιμη τιμη, μη διαθεσιμη τιμη[σχολιο δικο μου: με τετοιες διαφορες στην κλιμακωση δεν παραθετω ρεπριζ]
Τιμη αυτοκινητου δοκιμης:
Brera: 52.000 (ενδεικτ.)
R32: 51.085Σφαλμα ταχυμετρου (ενδειξη 100):
Brera: 100
R32: 95Φρεναρισμα 120-0:
Brera (1744 κιλα, 330/292): 57,2m
R32 (1605 κιλα, 345/310): 58,2mΘορυβος (db) 80χαω/3, 120χαω/4, 140χαω/5, πληρης επιταχ:
Brera: 68, 71, 75, 78
R32: 67, 71, 73, 78edit: Καταναλωση ελαχιστη/μεση/μεγιστη/συγκρ. διαδρομης:
Brera: 14/16,6/22/19,8
R32: 12,5/14,9/19,5/18,1 -
êáé áðï êáôáíÜëùóç ??
-
Η Βrere είναι και βαρύτερη/μεγαλύτερη και σέρνει και 3 διαφορικά αρά έχει και λίγοτερα στον τρόχο και μικρότερες επιταχύνσεις.
Τα 1700++ Kg φυσικά δεν είναι τίποτα λίγοτερο από απαράδεκτο... To Golf δεν πάει και παρα πόλυ πίσω βέβαια...
Με την λογική του 0-100 δηλαδή να προτιμήσουμε την 147 GTA με μετρημένα στα 6,1 ?? (άσε που είναι και πίο παιχνιδιάρα)
Το πραγματικό ερώτημα είναι έαν η Brera τελειώνει στα 260HP ή το σασί ζητάει και άλλα ?
Επίσης οι δικές μου πληροφορίες λένε για τιμή της 2.2 κάτω από τα 40 στα 36-38K και η 3.2 στα 45-48K ...
-
Κλασσική τροπή πήρε και αυτό το τόπικ.
Αυτό που μου αρέσει ειναι το εξής: αρχικά λέει κάποιο περιοδικό οτι ενα γερμανικό αυτοκίνητο ειναι ταχύτερο απο ενα ιταλικό.
Φυσικά αυτό ειναι αδύνατον, μιας και το γεγονός αυτό θα αναιρούσε την ύπαρξη όπως την ξέρουμε. Το μαύρο θα γινόταν άσπρο, το πάνω-κάτω κ.λ.π.
Η μόνη λογική εξήγηση ειναι οτι το περιοδικό τα 'παίρνει' απο γερμανούς, δεν ξέρει τι γράφει, έχει 'χαλάσει/νοθευτεί' κ.λ.π.
Φυσικά αν το ιταλικό έβγαινε πιο γρήγορο, σύμφωνα και με το θεώρημα που έχω παραθέσει παλιότερα, οι μετρήσεις αυτές θα αποκτούσαν ύψιστη σημασία, θα θεωρούνταν απόλυτα σωστές και αλάθητες κ.λ.π.
Όπως σωστά γράψαν κάποιοι όμως, τα νούμερα δεν ειναι το πάν. Περισσότερη σημασία έχει η αίσθηση (τονίζω οτι δεν μιλάω ειρωνικά σ' αυτή τη παράγραφο).
Εννοείται φυσικά οτι ενα ταπεινό Γκόλφ δεν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο μιας Άλφα.
Κι έρχεται το ίδιο περιοδικό, στο ίδιο άρθρο και λέει οτι 'ναι, ακούγεται παράξενο, αλλα ειναι γεγονός οτι αυτό το Γκολφ ειναι πιο γρήγορο, πιό σπόρ, πιο ανόθευτο και πιο διασκεδαστικό απο αυτή την Άλφα'.
Και η ιστορία συνεχίζεται όπως και στο πρώτο σκέλος...
Δηλαδή πάει κάπως έτσι (σύνοψη):
-Αυτό το αμάξι ειναι πιο γρήγορο απο αυτό το αντίστοιχης τιμής Ιταλικό.
-Δεν έχουν σημασία οι επιδόσεις, έχει η αίσθηση.
-Μα ειναι και πιο γρήγορο αλλα και πιο fun to drive, πιο καθαρόαιμο.
-... ...ναι, αλλα ειναι για... για... παππούδες! Και πώς το λένε το άλλο οι Άγγλοι, 'you can't polish a turd'!Οι ιταλοί φυσικά μπορούν να απαντήσουν επίσης οτι π.χ. το Χ ιταλικό αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με το Υ γερμανικό/ιαπωνικό κ.λ.π. επειδή 'δεν ειναι στην ίδια κατηγορία'. Κι ας έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά (ιπποδύναμη, κυβικά, βάρος κ.λ.π.). Κι ας κάνουν τα ίδια λεφτά. Φυσικά, σε οποιοδήποτε συγκριτικό το ιταλικό χάνει με κάποιο άλλης εθνικότητας (μή Αρειο) αμάξι θα φταίει το οτι 'το άλλο δεν ειναι στην ίδια κατηγορία'. Με τη διαδικασία της εις άτοπον απαγωγής καταλήγουμε οτι - ω, ναί - το Ιταλικό ειναι σε μια εντελώς δικιά του κατηγορία, πράγμα που το κάνει να μην μπορεί να συγκριθεί με άλλο αμάξι...
Συμπεριφορά παιδιού δημοτικού.
Μου φαίνεται πάντως πραγματικά αστείο το εξής:
Οι διάφοροι αλφιστί, όταν ειπωθεί κάτι σχετικά με την αξιοπιστία των Αλφα βγαίνουν αμέσως και λένε (σωστά), 'Αυτές ειναι αμαρτίες του παρελθόντος, οι σημερινές Άλφα ειναι αξιόπιστες!'. Ζητούν άφεση αμαρτιών (και πολύ σωστά κάνουν) και μας λένε 'δείτε το παρόν και όχι το παρελθόν'.
Όταν βγεί κάποιος μή ιταλός και πει κάτι 'παράλογο' του στύλ, 'αυτό το γερμανικό στρίβει και ειναι σπόρ' θα βγούν οι ίδιοι αλφιστί και βασιζόμενοι στο μαύρο παρελθόν της εκάστοτε μάρκας (στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ομολογουμένως χλιαρότατα Γκόλφ ΙΙΙ και ΙV) και αρχίζουν το θάψιμο. Ξεχνώντας φυσικά τη συγχώρεση και το openmindedness που ζητούν οι ίδιοι. Αν αυτό δεν ειναι υποκρισία, τότε δεν ξέρω τι είναι.
-
Το δικό μου alternative στα λεφτά αυτά θα ήταν μεταχειρισμένη M3 ή καινούριο 350Ζ (πρέπει να εχω βαρέσει κόκκινο στο 'εγκάθετ-ο-meter', με τόσα λεφτά Nissan θα αγοράσω!? )
-
Eγω θα επανέλθω με την 130ι που έχει και 10 χιλιάρικα λίγότερο και παραπάνω άλογα... και λίγοτερα κυβικά.... και λίγοτερο βάρος ... και μικρότερη κατανάλωση ..... .ΚΑΙ πίσω κίνηση....
Κρίμα που είναι πανάσχημη.....εκείνη η σειρά 2 τί εγινε τελικα ?
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Το δικό μου alternative στα λεφτά αυτά θα ήταν μεταχειρισμένη M3 ή καινούριο 350Ζ (πρέπει να εχω βαρέσει κόκκινο στο 'εγκάθετ-ο-meter', με τόσα λεφτά Nissan θα αγοράσω!? )
Ξέρεις ποιό είναι το θέμα; Ότι οι 'συζητήσεις' καλές είναι, αλλά ποιός από δω αν είχε κασεράκι ζεστό και λαχταριστό θα πήγαινε να διαλέξει γκόλφω ή μπρέρα;;;
Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς λεβέντικα...
Ζήτημα ένας ή δύο (και πολλούς είπα).
Για μένα πιό 'μάγκας' θα ήταν κάποιος που θα αγόραζε το Γκόλφ παρά τη Μπρέρα στη προκειμένη περίπτωση...
Μην ξεχνάμε οτι οι καινούριες Άλφα ειναι pre$&*(@ και όσο να 'ναι αυτό το πράγμα, ειδικά στην Ελλάδα, 'μετράει'. Ακριβώς όπως τώρα λέμε 'Καλά με τόσα λεφτά θα πάρεις Άλφα αντι για Μέρκ?' επειδή οι Άλφα ειναι πιο ενδιαφέρουσες οδηγικά απο τις Μερκ, έτσι και σε λίγα χρόνια τη θα λέμε (τι λίγα χρόνια, ήδη γίνεται αυτό, βλ. Passat-159) 'Καλά, με τόσα λεφτά θα πάρεις VW αντί για Άλφα?'...
-
Eγω θα επανέλθω με την 130ι που έχει και 10 χιλιάρικα λίγότερο και παραπάνω άλογα... και λίγοτερα κυβικά.... και λίγοτερο βάρος ... και μικρότερη κατανάλωση ..... .ΚΑΙ πίσω κίνηση....Κρίμα που είναι πανάσχημη.....εκείνη η σειρά 2 τί εγινε τελικα ?
Όντως πολύ καλή η 130... Να είχε και μπλοκέ...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Eγω θα επανέλθω με την 130ι που έχει και 10 χιλιάρικα λίγότερο και παραπάνω άλογα... και λίγοτερα κυβικά.... και λίγοτερο βάρος ... και μικρότερη κατανάλωση ..... .ΚΑΙ πίσω κίνηση....
Μπλοκέ βρίσκεις απο Qaife.. κάπου θα βρεθεί η άκρη
αλλά
.... με το ύπολοιπο όχημα τι κάνεις ?? το ντύνεις με σακούλες ?
-
Μπλοκέ βρίσκεις απο Qaife.. κάπου θα βρεθεί η άκρη
αλλά
.... με το ύπολοιπο όχημα τι κάνεις ?? το ντύνεις με σακούλες ?
Αν έχει και μπλοκέ, δεν νομίζω οτι θα σε νοιάζει και πολύ η εμφάνιση (εμένα τουλάχιστον με αφήνει αδιάφορο)... Εξ' άλλου θα το βλέπεις, ή θα το οδηγείς;
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Ερώτηση προς το κοινό: ξέρετε τι σημαίνει να έχεις στην κατοχή σου (δλδ ΔΙΚΟ σου αμάξι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό) ένα όχημα που να ζυγίζει κάτι λιγότερο από 2 τόνους εν κινήσει και να είναι και να το έχεις και για στρίψιμο; (όχι δλδ απλά να πηγαίνει κρουζιέρες)
Για να δούμε τι θα ακούσουμε τώρα.
Ότι θα πρέπει να έχεις μικτή ασφάλεια;;;
-
Γιατί ρε παιδιά δεν είναι στην ίδια κατηγορία ? 3.200 κυβικά και τα 2, ~250 άλογα και τα 2, 4.4 μέτρα το ένα με 4.2 μέτρα το άλλο, και τα 2 μπορούν να φιλοξενήσουν 4 άτομα με το Golf ίσως να μπορεί να το κάνει πιο εύκολα λόγω των (κατ' επιλογή) 5 πορτών.
Δεν είναι στην ίδια κατηγορία επειδή έχουν διαφορά στην τιμή κατά 10 ολόκληρες χιλιάδες ευρώ (υπέρ του Golf)? Μήπως επειδή το ένα είναι για την πλειοψηφία πιο όμορφο από το άλλο και δεν φέρει την 'ρετσινιά' (γιατί τέτοιο μίσος για τα Golf αλήθεια?) να είναι Golf? Μήπως επειδή η Brera είναι GT ενώ το R32 είναι ένα σκληροπυρηνικό όχημα μόνο για πίστα?
Ας σοβαρευτούμε λίγο σε αυτά που λέμε..
Ούτε εγώ θα αγόραζα κάποιο από τα 2 σε καμία περίπτωση αν είχα 50Κ, ή για Elise θα πήγαινα ή για το 9άρι με τρίτη και με λιγότερες πιθανότητες επιλογή την 130. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα 2 αυτοκίνητα δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε μεταξύ τους..
-
Eγω θα επανέλθω με την 130ι που έχει και 10 χιλιάρικα λίγότερο και παραπάνω άλογα... και λίγοτερα κυβικά.... και λίγοτερο βάρος ... και μικρότερη κατανάλωση ..... .ΚΑΙ πίσω κίνηση....Κρίμα που είναι πανάσχημη.....εκείνη η σειρά 2 τί εγινε τελικα ?
Δεν έχει 10 χιλιάρικα λιγότερα η 130. Το βασικό R32 από 40.550 ξεκινάει και η 130 από 42.100
Με το MPack η 130 ξεπερνά τα 50, όπως και το R με navigation, καθίσματα και DSG
και κάτι άλλο... πως 'ξαφνικά' έγινε GT η Brera; Τόση πλύση εγκεφάλου έχει γίνει για τη νέα GTV, το νέο μπεντσμαρκ, το, το, το...
και ξαφνικά έγινε GT; και η GT τι είναι;
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Ξέρεις ποιό είναι το θέμα; Ότι οι 'συζητήσεις' καλές είναι, αλλά ποιός από δω αν είχε κασεράκι ζεστό και λαχταριστό θα πήγαινε να διαλέξει γκόλφω ή μπρέρα;;;
Πρώτος επιλαχών
R32 vs Brera 3.2