-
H Brera και η GT είναι, όπως έχω εξηγήσει, δυο διαφορετικά αυτοκίνητα, με το ένα να είναι λίγο μεγαλύτερο από το άλλο και να διαφέρουν κάπως χωροταξικά και σε διαθέσιμους κινητήρες, για να έχουν έτσι διαφορετικό χαρακτήρα.
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
εγω ψηφισα το R32 γιατι ειναι τετρακινητο με εξελιγμενα
διαφορικα κ φυσικα για την εξωτερικη του εμφανιση. -
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
Φιλαράκο, εσύ είσαι με το σιέλ γκολφ 1400cl; Δε μετράει η γνώμη σου γιατί είσαι πορωμένος...
( ) -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αλλά έχω διαβάσει πάμπολλες φορές δοκιμές που εμπίπτουν στο θεώρημά μου, όχι μόνον στους 4Τ, αλλά και σε όλον τον Ελληνικό Τύπο.EDIT: Το ότι ακόμη δεν έχω διαβάσει την επίμαχη δοκιμή δεν σημαίνει ότι δεν προσφέρεται για έκφραση ενστάσεων. Ξεκινά, όπως έχω πει, εντελώς λάθος, συγκρίνοντας ένα mid-level GT με ένα top-level hot hatchback. Αυτό και μόνον αρκεί για να ακυρώσει την ισχύ της δοκιμής.
Τι έγινε, τώρα η Brera 3.2 έγινε mid-level????
Αλήθεια, κανένα συγκριτικό με κανένα 'low-level' GT, τύπου 407 κουπέ 3.0 πότε θα γίνει;;
-
Ας μας πεί κάποιος για να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία με ποιά αμάξια καταδέχεται να συγκριθεί η Brera.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Τι έγινε, τώρα η Brera 3.2 έγινε mid-level????Από πλευράς κινητήρων και αμαξωμάτων, mid-level είναι. Η μεγαλύτερη κατηγορία είναι καπαρωμένη από οχήματα όπως η Maserati Coupe.
-
Ο χρήστης aboukir έγραψε:
P.S: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DRIVE OKTΩΒΡΙΟΣ **2003 **
Συγκριτικό τεστ ALFA 147 GTA - RENAULT CLIO V6 - GOLF R32 σε δοκιμασία 0-160-0 : η 147 πρώτη.Μπορείς να ανατρέξεις ακόμη πιο παλιά
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
P.S: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DRIVE OKTΩΒΡΙΟΣ **2003 **
Συγκριτικό τεστ ALFA 147 GTA - RENAULT CLIO V6 - GOLF R32 σε δοκιμασία 0-160-0 : η 147 πρώτη.Μπορείς να ανατρέξεις ακόμη πιο παλιά
να το δω αυτο σε ελληνικο δρομο και τι στον κοσμο.......
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Με 50.000+ χιλιάρικα στην τσέπη δεν παίρνεις ούτε το ένα ούτε το άλλο.Δεν νομίζω στο κόσμο να υπάρχει κανένας τόσο μαλάκας που να δώσει τόσα λεφτά για γκόλφ. Ήμαρτον δηλαδή.
Εκτός από κάποιον πωρωμένο αλφίστα δεν νομίζω να δώσει τόσα λεφτά που ζητάει η Brera.
Προσωπικά θα έπαιρνα ή
Την 3200GT (Δεν με απασχολούν τα service! Έχω λεφτά!)
Την Lotus Esprit (Αν χώραγα)
Την Lotus Elise (Αν χώραγα)
Την Gubli Cup
Tην Ferrari 400iΠροσωπικά δεν θα έπαιρνα
Τα Μιτσοσουμπαρού (ωραία πάνε στην πίστα και στον δρόμο αλλά το απόλυτο όπλο για το Μπουρνάζι)
Το 130 (Γιατί είναι μία αηδία και μισή! το επίπεδο του γούστου μου δεν του αρμόζεί να έχω αυτό το σκατό)
Το Ζ (Γιατί είναι Datsun και σε εμφάνιση και σε ποιότητα κατασκευής και σε ήχο και στις στροφές)Αυτά.
μπορείς να μας τον ορίσεις; Αν δώσει 40Κ για R32 που κοστίζει η βασική έκδοση είναι κατά 20% λιγότερο; Αν δώσει 30Κ για Golf τι ποσοστό είναι; Έχουν πωληθεί μερικά και έχουν παραγγελθεί R32, είδες πόσοι υπάρχουν;
Αν αγοράσει δίλιτρη GT με 34Κ είναι ή δεν είναι;
Το Μπουρνάζι τι έχει; δεν είναι trendy;
Δεν μπορούν να πάνε σε άλλες περιοχές οι φτερούγες; ή μήπως κάποια αυτοκίνητα πρέπει να πηγαίνουν σε συγκεκριμένο κοινό ή σε συγκεκριμένες περιοχές;
κι όλα αυτά τα αυτοκίνητα που αναφέρεις τα αγοράζεις ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ με 50Κ;
Υ.Γ: 10 σελίδες από το πρωί χωρίς εμένα;
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Ας μας πεί κάποιος για να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία με ποιά αμάξια καταδέχεται να συγκριθεί η Brera.Η 3.2 με κανένα.-
Εγκυκλοπαιδικά και μόνο, εκτός από το -Golf IV- V6 TT 3.2 με Haldex που φτάνει τα 56 -άρα δεν συγκρίνεται γιατί είναι πιο ακριβό- υπάρχει και το Quattro Sport με τον 1.8Τ στα 240 επίσης με Haldex (Golf IV)
Βέβαια παρόλο που κοστίζει 51,5Κ ΟΥΤΕ αυτό μπορεί να καταδεχτεί να συγκριθεί με την πανέμορφη Ιταλίδα αφού είναι... 1.800 -1.781 για την ακρίβεια- και turbo με 240 άλογα
To 'Z' δεν συγκρίνεται επίσης γιατί είναι αυστηρά διθέσιο, πισωκίνητο -τετρακίνητη η Brera- και υπερέχει στα κυβικά -3.500- και ας κοστίζει 52,9Κ, ενώ έχει και χάλια εσωτερικό.
Το RX-8 είναι 1.300, απορρίπτεται επίσης γιατί έχει Wankel και δεν παίζει με εμβολοφόρους, άσε που έχει 4 πόρτες.
BMW & Merc δεν παίζουν επίσης γιατί είναι πισωκίνητα
To S2000 είναι ανοιχτό πισωκίνητο με δίλιτρο ατμοσφαιρικό και λίγο κάτω από τα 50Κ.
Η Celica. Μα καλά είστε σοβαροί που θα συγκρίνετε Toyota με Alfa Romeo; Drive το κάναμε;
STI & IX ναι μεν έχουν τρία διαφορικά, αλλά είναι κακάσχημα, καγκούρικα, έχουν turbo, λιγότερα κυβικά, περισσότερα άλογα, ΔΕΝ είναι δίπορτα, συμμετέχουν σε ράλι και ας κοστίζουν τα ίδια ευρώ.
Για Porsche ούτε λόγος -απόγονος του σκαραβαίου- κι είναι και πανάκριβη.
Οπότε αναζητείται coupe με ευγενή καταγωγή, τετρακίνητο -μόνιμη φυσικά με τρία διαφορικά- ατμοσφαιρικό V6 στα ±3.195κ.εκ. στους ±260 ίππους, στα 1.800+ κιλά -για να 'χει χειρότερη αναλογία κιλών/ίππο- και βέβαια στα 50-52Κ ευρώ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η Celica. Μα καλά είστε σοβαροί που θα συγκρίνετε Toyota με Alfa Romeo; Drive το κάναμε;Εισαι θεός!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η Celica. Μα καλά είστε σοβαροί που θα συγκρίνετε Toyota με Alfa Romeo; Drive το κάναμε;
Όχι. Κάτι ακόμα καλύτερο και πιο ποιοτικό...
BURN OUT.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Όχι. Κάτι ακόμα καλύτερο και πιο ποιοτικό...
BURN OUT.
Ρε skull δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω...
Δηλαδή και στο 4ΤF θεωρείται 'ιεροσυλία' να συγκριθεί μια Αλφα με ενα Τογιότα;!
Το 'χουμε χάσει μου φαίνεται...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ας μας πεί κάποιος για να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία με ποιά αμάξια καταδέχεται να συγκριθεί η Brera.
Η 3.2 με κανένα.-
Εγκυκλοπαιδικά και μόνο, εκτός από το -Golf IV- V6 TT 3.2 με Haldex που φτάνει τα 56 -άρα δεν συγκρίνεται γιατί είναι πιο ακριβό- υπάρχει και το Quattro Sport με τον 1.8Τ στα 240 επίσης με Haldex (Golf IV)
Βέβαια παρόλο που κοστίζει 51,5Κ ΟΥΤΕ αυτό μπορεί να καταδεχτεί να συγκριθεί με την πανέμορφη Ιταλίδα αφού είναι... 1.800 -1.781 για την ακρίβεια- και turbo με 240 άλογα
To 'Z' δεν συγκρίνεται επίσης γιατί είναι αυστηρά διθέσιο, πισωκίνητο -τετρακίνητη η Brera- και υπερέχει στα κυβικά -3.500- και ας κοστίζει 52,9Κ, ενώ έχει και χάλια εσωτερικό.
Το RX-8 είναι 1.300, απορρίπτεται επίσης γιατί έχει Wankel και δεν παίζει με εμβολοφόρους, άσε που έχει 4 πόρτες.
BMW & Merc δεν παίζουν επίσης γιατί είναι πισωκίνητα
To S2000 είναι ανοιχτό πισωκίνητο με δίλιτρο ατμοσφαιρικό και λίγο κάτω από τα 50Κ.
STI & IX ναι μεν έχουν τρία διαφορικά, αλλά είναι κακάσχημα, καγκούρικα, έχουν turbo, λιγότερα κυβικά, περισσότερα άλογα, ΔΕΝ είναι δίπορτα, συμμετέχουν σε ράλι και ας κοστίζουν τα ίδια ευρώ.
Για Porsche ούτε λόγος -απόγονος του σκαραβαίου- κι είναι και πανάκριβη.
Οπότε αναζητείται coupe με ευγενή καταγωγή, τετρακίνητο -μόνιμη φυσικά με τρία διαφορικά- ατμοσφαιρικό V6 στα ±3.195κ.εκ. στους ±260 ίππους, στα 1.800+ κιλά -για να 'χει χειρότερη αναλογία κιλών/ίππο- και βέβαια στα 50-52Κ ευρώ
κανονικά και με το νόμο για funniest πιστεύω....
Αφού σε αυτό το forum δε βγήκε ποτέ άκρη σε τέτοιες μονομαχίες, τι το παλεύουμε και γράφουμε 10σελ/μέρα. ειναι και δυσανάγνωστο και σύσκολο να το παρακολουθήσεις όπως κα ιαν το κάνουμε. Εκτός αν διαθέτεις καμια 10αρα ώρες μόνο για το 4τf
-
Ο χρήστης polinikis7 έγραψε:
Εκτός αν διαθέτεις καμια 10αρα ώρες μόνο για το 4τfYou must be new here... (όλη μέρα σήμερα σχεδόν ειμαι online)
-
Κανενα απο τα 2. Με 50 χιλιαρικα μπορει ο καθενας να εχει ονειρικο αυτοκινητο... ουτε Γκολφω ουτε ενα κουπε 1800 κιλα που θελει να λεγεται Alfa.Ντροπη.
-
Kάτι τέτοια συγκριτικά πρέπει να γίνονται που και πού,
για να 'ταρακουνιόμαστε' λίγο,και να σκεφτόμαστε πρίν γράφουμε ότι 'αντίπαλος' της Brera
είναι η μικρή Cayman.Πλέον, σε επίπεδο δυναμικών χαρακτηριστικών (και όχι design),
ποιός είναι ο αντίπαλος της μικρής Cayman, η Βrera ή το Golf ;;; -
Ο χρήστης Alfa 156 GTA έγραψε:
ουτε ενα κουπε 1800 κιλα που θελει να λεγεται Alfa.Ντροπη.Απίστευτο!
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
ουτε ενα κουπε 1800 κιλα που θελει να λεγεται Alfa.Ντροπη.
Απίστευτο!
Το οτι η Alfa καταντησε να βγαζει αυτοκινητα 1800 κιλα που ειναι οτι πρεπει για επιδειξη? Οντως απιστευτο...
-
Τι να κάνουμε βρε συ... Άμα το κάνει να ζυγίζει λιγότερο, θα βγουν οι 'αντικειμενικοί' και θα λένε 'α, δεν είναι ποιοτικό, δεν βγάζει 45 αστέρια στο EuroNCAP, δεν είναι άνετο' και δεν θα καταφέρει να μπει στη χρυσοφόρο αγορά των εταιρικών στόλων. Τέτοιοι είναι δυστυχώς οι καιροί μας, αυτά έχουν επιβληθεί και δε μπορεί - δυστυχώς - η Alfa να πράξει αλλιώς.
Και πάλι, παρά τα κιλά που αναγκάστηκε να βάλει, μια χαρά κατάφερε και το έστησε το αυτοκίνητο.
R32 vs Brera 3.2