-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
http://www.wizdommusic.com/index.html
http://www.wizdommusic.com/GeoSynth/index.html -
Κελεμπέκι είναι το maple. Τα 2001 όμως δεν είναι από maple, αλλά από basswood (φλαμούρι)
Μια χαρά σετάκι το 2001. Ειδικά αν έχεις φροντίσει ώστε να μην έχει ο χώρος υγρασία κλπ θα σε σε βγάλει μία ζωή.
Δικό μου setup
Sonor 2007 series
12' tom
16' floor tom
20' κασα14' sonor s classix ταμπούρο
Tama iron cobra διπεταλλο.
14 hats sabian b8 pro
16 crash sabian b8 pro
20 ride sabian b8 pro
18 crash stagg dual hammered
20 china wuhan
10 paiste 2002 splashKαι είναι μία θάλασσα μακρυά μου Οι γείτονες στην Αθήνα λογικά δεν είναι τόσο ανεκτικοί
-
Τα συγκεκριμένα Sabian δεν τα έχω ακούσει ποτέ. Λένε τίποτα? Κάποια AAX και HHX που έχω ακούσει μαμάνε. Βάλε καμία φώτο από τις Sonorιες να γουστάρουμε. Γενικά για κάποιο ανεξήγητο λόγο τα Sonor πουλάνε πολύ στον Έλληνα ντράμερ. Είναι όπως ήταν τα Yamaha( ) πριν καμιά 20αρια χρόνια.
Για τα ξύλα του 2001 είσαι σίγουρος? Τόσο λάθος θυμάμαι? Δεν αποκλείεται βέβαια γιατί πάνε και πάνω από 10 χρόνια που τα χω.
-
http://www.sonormuseum.com/identify/indentify.html
Yep. Πάντως καλό είναι να μην μπαίνουμε στο τρυπάκι του τι ξύλο έχει το καθετι. Δηλαδή, έχω παίξει σε Τama Starclassic Birch, και αντίστοιχα τα 2007 μου έχουν επίσης σημύδα, και δεν εχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ (εννοείται πως η Starclassic ήταν έτη φωτός μπροστά), όπως έχω παίξει και σε sonor 505 που είναι από poplar (ή basswood, δε θυμάμαι) και σε σύγκριση με τα pearl export είναι πολυ καλύτερα αν και έχουν το ίδιο ξύλο. Πιο πολύ παίζει ρόλο η προέλευση (όχι, δεν είμαι ρατσιστής ) ή το πόσο ώριμο ήταν το δέντρο του ξύλου παρά ο τύπος, για παράδειγμα. Και εννοείται κούρδισμα + δέρματα.
Μπορεί κανείς να κάνει ένα σετ ψαροκασέλα να ακούγεται ευχάριστα. Σε όλα τα τύμπανα υπάρχει ένα εύρος κουρδίσματος, στο οποίο το τύμπανο αποδίδει. Σε άλλα το εύρος αυτό είναι μικρό, και σε άλλα μεγαλύτερο.
Φώτος.. θα πω στη μάνα να τα βγάλει, έτσι σκονισμένα που είναι και θα παραπονιούνται στο δωμάτιο (αν και πότε πότε έρχεται ο μικρός ξάδερφος και βαράει, ας μπει από τα 7 του στο τρυπάκι, καλό θα του κάνει )
Τα b8 pro δεν είναι τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο από ένα καλό practice σετάκι. Τα έχω χρησιμοποιήσει και σε live (ξέγνοιαστη εφηβεία κλπ κλπ) με οκ αποτέλεσμα. Όχι κάτι τρελό, αλλά με τίποτα δεν αγγίζουν ούτε τα AA, ούτε τα AAX, ούτε τα HHX, ούτε τα K custom πχ (που τα άκουσα από κοντά πριν 1 μήνα και έμεινα μλκς). Τρελό vfm πάντως έχουν τα τούρκικα πιάτα, δηλαδή αν σου αρέσει ο ανοιχτός ήχος (και όχι ο σκοτεινός που έχουν τα περισσότερα paiste -alpha πχ- ή τα hhx) τότε είναι ότι καλύτερο. Φτηνά, χειροποίητα. Πας ταξιδάκι στην Πόλη, παίρνεις 3-4 πιάτα, και φέρνεις και μπακλαβά στο σπίτι
-
Αν σου αρέσουν τα τούρκικα (εμένα μου αρέσουν πολύ), ρίξε μια ματιά εδώ. Είναι και ένα φιλαράκι endorser και παίζει και μια σχετική έκπτωση. Εγώ από σπόντα πήρα ένα 8ρι china σπλασάκι του Αγκόπ (πρώην μάστορας στη Zildjian αν δεν κάνω λάθος) και έχει γίνει το αγαπημένο μου.
Τα ξύλα τα ανέφερα μόνο και μόνο για λόγους αντοχής σε υγρασίες κτλ. Για μένα που τα χω σε υπόγειο παίζει ρόλο. Ο ήχος λίγο πολύ σε όλα τα σετ αυτής της αξίας είναι παρόμοιος. Πιο μεγάλη διαφορά κάνουν όπως λες το κούρδισμα και τα δέρματα και φυσικά η ακουστική του χώρου καθώς όλοι λίγο πολύ παίζουμε σε κακοεξοπλισμένους χώρους από θέμα ηχομόνωσης κτλ.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
http://www.wizdommusic.com/index.html
http://www.wizdommusic.com/GeoSynth/index.htmlΔάσκαλος ο Rudess.
-
Nα και τα δικα μου μερακια..
-
ωραίο τόπικ!
Παίζω από τα 8 μου αρμόνιο, άρχισα με κλασσική μουσική και στα 15 τα παράτησα και το γύρισα σε προγκρεσσιβο 70s επιρροές ακολουθώντας solo των πληκτράδων της εποχής. Άρχισα με ένα yamaha PSR 32, φρεσκαδούρα τότε στη Ξάνθη ο πρώτος που το πήρα το '87, μετά ακολούθησαν άλλοι εκατοντάδες και πριν 7-8 χρόνια ένα DGX 300 με 7- οκτάβες
Πριν 3 4 χρόνια, πήρα από το Νάκα (συμπτωματικά) μισοτιμής ένα μπασάκι ηλεκτρικό, Washburn 2502 που μου ξέρανε τα δάχτυλα, αλλά το κατάφερα, με ένα RB 2 30W, αφού παίζω μόνο στο σπίτι (αν κ θα ήθελα ένα αμέσως μεγαλύτερο) και πλέον το 90% του μουσικού χρόνου πάει εκεί.
Πριν 1 χρόνο πήρα ένα ούτι, έβγαλα μερικά κομμάτια κ το παράτησα. Θα του δώσω τον απαραίτητο χρόνο όταν έχω παραπάνω χρόνο στη διάθεσή μου.
-
Όπως πολλοί θα ξέρετε ξεκίνησα κι εγώ σαν ντράμερ αλλά στο δρόμο άρχισα να παίζω διάφορα κρουστά. Έχω στην κατοχή μου καμιά 15άρια (τουμπελέκια, κονγκας, μπογκάκια, κουδούνες κλπ κλπ). Σήμερα παρείλλειλα ένα cajon, σε έναν ουρουγουανό που μένει εδώ στα Χανιά και φτιάχνει κομψοτεχνήματα (έχω παίξει 3 δικά του). Θα είναι ένα μαύρο με την τρύπα στο πλάι (δεν υπάρχουν πολλά τέτοια στην αγορά) με κουρντιστίρια για τις χορδές και καθαρό μπάσο (χωρίς χορδές), που είναι δικιά του πατέντα.
Θα μοιάζει σαν αυτό:
Σε 2 βδομάδες που θα είναι έτοιμο θα βάλω φωτό!
-
Βλέπω να βγαίνεις μαζί με τον Ουρουγουανό στο Παλιό Λιμάνι και να στήνετε επιχείρηση! Σε λίγο αρχίζουν και οι 5ήμερες!
Αυτά τα χειροποίητα πάντως είναι όλα τα λεφτά. Ο Ουρουγουανός από που φέρνει πρώτες ύλες?
-
-
Εδω να δεις ερωτας
-
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Καλοριζικο Μια χαρουλα, καλο και ευκολο στη χρηση.
Να και το δικό μου παιχνιδάκι:
-
Hi, there.
Δεν ξέρω πόσοι έχετε ακουστά το Coursera, ως ένα site στο οποίο διάφορα Πανεπιστήμια προσφέρουν δωρεάν online video μαθήματα.
Το Μπέρκλεϊ λοιπόν ξεκίνησε από σήμερα το μάθημα** Introduction to Guitar** υπό τον Thaddeus Hogarth.
Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το παρακολουθήσουν από εδώ.- Η εγγραφή και το μάθημα είναι δωρεάν. Μπορείτε να κατεβάσετε τα video στο σκληρό σας ή να τα δείτε online.
-
ακούμπησα στον Νάκα το DGX 640. Απλά δεν έπρεπε.
-
Ξεκίνησα μαθήματα τζαζ με το σαξόφωνο, με έναν ισπανό τρελαμένο σαξοφωνίστα και μου έδωσε ένα βιβλιαράκι για πεντατονικές, πολύ τίμιο
.
Αν ένδιαφέρεται κανας συμφορουμίτης, ας ρίξει μια γραμμή να το σκανάρω και να το ανεβάσω
-
Να και τα δικά μου οργανάκια:
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
ακούμπησα στον Νάκα το DGX 640. Απλά δεν έπρεπε.Αφου οπως ειπες παιζεις αρμονιο, δε σου φαινονται βαρια και ασηκωτα τα πληκτρα του DGX που ειναι για πιο πιανοκατασταση?
-
οχι πιο, αλλά 99% πιανοκατάσταση. καμιά σχέση με απλό αρμόνιο. το 10 ετίας dgx 300 που έχω έχει βαρυκεντρισμένα πλήκτρα μεν, αλλά όχι οσον αφορά το βάρος τους, αλλά το πόσο απότομα θα τα πατήσεις. το 640 είναι almost πιανο - φάση, με όλα τα καλούδια αρμονίου όσον αφορά ήχους, συνδέσεις, κτλ κτλ. Θα το προτιμούσα σε σχέση π.χ. με μια κλαβινόβα κ στα 700 σχεδόν ευρώ η τιμή είναι συμφέρουσα σχετικά με το τι παίρνεις.
Παίζουμε μουσική/σαματά;