-
[quote='johnkyr']προσωπικά δεν κάνω συμβιβασμούς..... για 1000-2000
-
[quote='dpolal'][quote='johnkyr']προσωπικά δεν κάνω συμβιβασμούς..... για 1000-2000
-
Για να βοηθήσουμε λίγο την κουβέντα ..
http://www.suzuki.co.jp/dom4/lineup/swiftsport/http://www.suzuki-accessory.jp/new_swift/
(να ξέραμε και τζαπωνεζικα... )
-
Epidi exete kataliksi opos katalaveno perisotero anamesa sto C2 kai sto COLT kai arxizete na kedrizete tin sizitsi sto poso pirazete to ena kai poso to alo, pistevo pos ine atixes i sigrisi se ena atmosferiko kai se ena tourbo.Kala ine na sigedrothoume perisotero sto patima sto stripsimo stin piotita kataskevis kai sinarmologisis kai stin anthektikotita stis kagouries pou bori na kani me afto o kathe mourlamenos.Pados ego apo tin plevra mou tha sxoliaso kati pou graftike parapano oti to c2 exi akousti oti exi problimata ...POU TO IDES AFTO ???? ... ean simveni kati tetio kata tin tapini mou gnomi nomizo oti i idioktites afton to pane gia service opote tous gavl**** h i mixaniki pou ta kanoune service vargide na ksisoune tin miti tois......
-
Ο χρήστης xsystem έγραψε:
gavloniόχι και ότι καλύτερο να βλέπεις γραμμένο σε ένα φορουμ σαν και των 4τροχών... λίιιγο παραπάνω προσοχή ίσως;
-
signomi agapite alla nomizis oti ine toso poli esxri afti i leksi telos padon to diorthono....kai den sxoliazo allo
-
κολτ...και μετα σουιφτ...
το c2 μου ειναι αδιαφορο...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Και τα 125 ή 150 άλογα σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος, το μικρό μέγεθος και το handling του γάλλου ή την εκρηκτικότητα του ιάπωνα ελέω τούρμπο μια χαρά χαρούμενο μπορούν να σε κάνουν...Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
Εξαρτάται τί έχεις οδηγήσει πριν, και με τί τα συγκρίνεις.
Ο φίλος johnkyr έχει Rallye και νομίζω ότι ούτε το C2 ούτε το Colt μπορούν να τον κάνουν χαρούμενο.Αντίθετα μετά από βόλτα με το ST θα βγει με ένα χαμόγελο ΝΑ.
Είναι χαλαρά 'το rallye του ώριμου'.Υ.Γ. Ναι, έχω οδηγήσει Fiesta ST, και πολλά Ραλλάκια.
Δεν έχω οδηγήσει C2 ή Colt αλλά απ'ότι διαβάζω στα περιοδικά και απ'ότι μου λένε γνωστοί μου που εμπιστεύομαι, δεν συγκρίνονται. -
ps: Alex το φιεστα του γιώργου μου φάνηκε κάπως μαλακό σε σχέση με το rallye μου ... αλλά συνολικά μου άρεσε γιατι ήταν αρκετά πολιτισμένο στο εσωτερικό του.... (να του πεις να βγάλει τις 17ρες.... γιατι στη κρήτη έχει πολλές λακούβες) !!!
-
Μήπως ξέχασες τί ανάρτηση φοράς?
Εγώ μιλάω για 106 νορμάλ και ST νορμάλ.Τις 17άρες δεν τις βγάζει γιατί είναι κάγκουρας.
Σοβαρά πάντως, σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο το ST βγαίνει με 17άρες και μάλλον είναι η καταλληλότερη επιλογή γι'αυτό. -
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Σοβαρά πάντως, σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο το ST βγαίνει με 17άρες και μάλλον είναι η καταλληλότερη επιλογή γι'αυτό.
Μην είσαι και τόσο σίγουρος: στο 4car είχαν δοκιμάσει το st με τις 17άρες, και το s (1.6) με 16άρες, και κατ' αυτούς το τιμόνι ήταν πολύ καλύτερο σε feedback με τις 16άρες.
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
gavloni
όχι και ότι καλύτερο να βλέπεις γραμμένο σε ένα φορουμ σαν και των 4τροχών... λίιιγο παραπάνω προσοχή ίσως;
μάλλον δεν διαβάζεις πολύ το φόρουμ γενικά...θα δεις πολλά μέλη να βρίζουν περισσότερο.
Επαναλαμβάνω για την ροή της συζήτησης το C2 VTS ΔΕΝ είναι αναξιόπιστο.
-
Να μιλησω και εγω...
Καταρχην, ειχα την τυχη να ζησω το ST σε 'σωστες' συνθηκες (ητοι Μεγαρα-Σερρες) μεσα σε ενα υπεροχο οδηγικα 5θημερο και να κανω ενα ανεβα-κατεβα την εθνικη οδο (Καβαλας-Ελευσινα) με ενα CZT που μου παραχωρηθηκε απο αλλο περιοδικο (σε βρεγμενο οδοστρωμα) για μια μικρη διαδρομη και ζητηθηκαν τα σχολια μου. Δεν θα σας κουρασω, απλα θα πω πως σε γενικες γραμμες το ST ειναι ενα ραφιναρισμενο Rallye και το CZT ενα ραφιναρισμενο 'Πουντοντζιτο'.
-
Το ST εχει ενα σαφες τιμονι και σου δινει ενα ωραιοτατο πατημα σε Κ3-Κ8
(1:17:56 στα Μεγαρα κατακαλοκαιρο με ποοοολλη ζεστη και 1:43.(ψηλο) στις Σερρες με τις ιδιες συνθηκες). -
Ναι δεν εχει καλη αισθηση στα φρενα. Ομως κατα τα αλλα δεν
'τελειωσαν' ποτε και πουθενα, παρολο το δυσκολο των συνθηκων. -
Μολις βγαλεις το ESP γινεται ενα ακρως ενδιαφερον αυτοκινητο
-
Ειναι ομορφουλι (ειδικα με τις ριγες)
-
Πολλα τα κυβικα ρε γμτ...
-
Το CZT κινειται σαν σαϊτα σε ρεπριζ 3ης-4ης.
-
Εχει μια πολυ καλη ευθυβολια και το τιμονι ειναι ευχαριστα βαρυ γυρω
απο την ευθεια. Η αναρτηση ειναι οπως πρεπει για καθημερινη χρηση. -
Ειναι λιγο 'περιπτερο' αλλα εχει ενα ωραιοτατο καθισμα και ορατοτητα.
-
Το ESP αναψε μονο μια φορα κατα την διαρκεια αναστροφης απο σταση
ουτε καν σε 'καλη' αλλαγη 1ης-2ης στην ασφαλτο της Καβαλας -
Ο ηχος του ομως ειναι σαν να ακους CD του Μπιγαλη
Η δικη μου γνωμη: Αν βγαινει το ESP, (κατι που ρωτησα σε εκθεση της
mitsu αλλα δεν γνωριζαν) Colt. Δεν το 'CZTαω' καν, τουλαχιστον με τις παρουσες επιλογες. Οι δυνατοτητες βελτιωσης προφανως ειναι μεγαλυτερες (πιεση τουρμπο 0,7 πληροφοριακα) απο ο,τι κυκλοφορει σημερα, η αξιοπιστια/εγγυηση αξιολογη και η τιμη καλη για ενα αυτοκινητο με 7,2 περιπου kg/ps για τον 'γρηγορο'... -
-
η αναρτηση του κολτ δεν ειναι σε γενικες γραμμες σκληρη για καθημερινη χρηση????
-
Παιδια δεν ειναι το θεμα μεταξυ ST kai CZT. To fiesta ειναι μια χαρα αυτοκινητο αλλα αν ειχες καλο rallye δεν θα τρελαθεις κι ολας..Σαν μουλαρι, καθημερινο η πρωτο gti για καποιον που μπορει να αντεξει τα μειονεκτηματα που εχει ενα διλιτρο τοτε καλοριζικο. Εδω ομως ειμαστε ενα κλικ πιο κατω.
Το swift πιστευω οτι θα ειναι στην ιδια εριπου τιμη με το c2 για το οποιο δεν μπορω να εκφερω γνωμη αν και οπτικα μου αρεσει μεσα εξω (εκτος απο τα αβαφα μερη του που θεωρω απαραδεκτο). Αν υποθεσουμε οτι παιρνει ενα c2 h ena swift θα του φυγουν ενα σκασμος λεφτα σε φιλτρακια εξατμισεις κτλπ, που οσο και αν ειναι ωραια φαση ανοιγουν μια τρυπα στην τσεπη χωρις και το πιο αξιοσημειοτο αποτελεσμα.... Αν παρει με χρηματοδοτηση δεν μπορουμε να αγνοησουμε και το FR.To tutbo βεβαια θελει και ενα σεβασμο για να μην το παρεις στο χερι σε 40.000 χλμ
Εγω θα επαιζα περισσοτερο μεταξυ czt kai fr (λογω revo και γερμανικου feeling ) και czt λογω μπουγελοφατσουλας που παει κομματια. [/code] -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Σοβαρά πάντως, σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο το ST βγαίνει με 17άρες και μάλλον είναι η καταλληλότερη επιλογή γι'αυτό.
Μην είσαι και τόσο σίγουρος: στο 4car είχαν δοκιμάσει το st με τις 17άρες, και το s (1.6) με 16άρες, και κατ' αυτούς το τιμόνι ήταν πολύ καλύτερο σε feedback με τις 16άρες.
-
Δεν ξέρω ποιό περιοδικό είναι αυτό, και τί εθνικότητας?
Γιατί το αν έχει ή όχι σημασία μια άποψη εξαρτάται από αυτόν που την εκφέρει.
(Μήπως εννοείς το Car? Και αν ναι, ελληνικό ή αγγλικό? ) -
Και οι 2 λύσεις, 16' & 17' θα έχουν κάποια πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα.
Αυτό που λέω παραπάνω είναι ότι τα πλεονεκτήματα των 17' είναι μάλλον αρκετά για να τις κάνουν 'καλύτερη επιλογή'.
Ίσως το feedback του τιμονιού να είναι χειρότερο, δεκτόν. -
Ας μη συγκρίνουμε το S με το ST αφού έχουν τεράστια διαφορά βάρους, και βρίσκεται όλη συγκεντρωμένη πάνω από τους μπροστά τροχούς.
Πολύ καλός λόγος για να προκύψει διαφορά στο 'feedback', ανεξαρτήτως ζαντών... -
Το αν θα είναι καλύτερο ή χειρότερο το feedback, το κράτημα κ.α. με 17άρες ζάντες εξαρτάται και από το ποιές ζάντες θα χρησιμοποιηθούν.
Συγκεκριμένα, για τον 'Γιώργο' που αναφέραμε παραπάνω με τον johnkyr, το κάθε 17άρι ζαντολάστιχο που έβαλε είναι αρκετά ελαφρύτερο από το κάθε 16άρι νορμάλ που αντικατέστησε.
Μπορεί με τις εργοστασιακές 17άρες της Ford να μην ισχύει αυτό.
(το πιο πιθανό)
Φυσικά δεν ήσουν αναγκασμένος να το γνωρίζεις αυτό, απλά το αναφέρω σαν extra Πληροφορία.
-
-
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
- Δεν ξέρω ποιό περιοδικό είναι αυτό, και τί εθνικότητας?
Γιατί το αν έχει ή όχι σημασία μια άποψη εξαρτάται από αυτόν που την εκφέρει.
Δεν είναι περιοδικό, είναι το http://www.4car.co.uk που ανήκει στο channel 4 του BBC. Ιδού το πλήρες τεστ:
http://www.channel4.com/4car/road-tests ... estas.html-
Ας μη συγκρίνουμε το S με το ST αφού έχουν τεράστια διαφορά βάρους, και βρίσκεται όλη συγκεντρωμένη πάνω από τους μπροστά τροχούς.
Πολύ καλός λόγος για να προκύψει διαφορά στο 'feedback', ανεξαρτήτως ζαντών... -
Το αν θα είναι καλύτερο ή χειρότερο το feedback, το κράτημα κ.α. με 17άρες ζάντες εξαρτάται και από το ποιές ζάντες θα χρησιμοποιηθούν.
Συγκεκριμένα, για τον 'Γιώργο' που αναφέραμε παραπάνω με τον johnkyr, το κάθε 17άρι ζαντολάστιχο που έβαλε είναι αρκετά ελαφρύτερο από το κάθε 16άρι νορμάλ που αντικατέστησε.
Μπορεί με τις εργοστασιακές 17άρες της Ford να μην ισχύει αυτό.
(το πιο πιθανό)
Φυσικά δεν ήσουν αναγκασμένος να το γνωρίζεις αυτό, απλά το αναφέρω σαν extra Πληροφορία.
Απολύτως δεκτά!
- Δεν ξέρω ποιό περιοδικό είναι αυτό, και τί εθνικότητας?
-
Και ξαφνικά το st είναι φτηνότερο από το vts! Από σήμερα ξεκίνησε η προσφορά της ford με εκπτώσεις ίσες με το τέλος ταξινόμησης. Κάπου διάβασα ότι το st πλέον τιμάται γύρω στις 16 χιλιάδες ευρώ! Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το υψηλό κόστος χρήσης του, ως δίλιτρου, αλλά σίγουρα το τοπίο αλλάζει στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Α, και επιτέλους οδήγησα και το czt
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Α, και επιτέλους οδήγησα και το czt
Περιμένεις να σε ρωτήσουμε εντυπώσεις;
Εγώ πάντως το czt το βρίσκω ακριβό.
-
elteo, για πες παραπάνω για την σκέψη σου περί τιμής του CZT...
C2 VTS vs Swift 1.6 vs Colt CZT