-
Ο χρήστης haris274 έγραψε:
και πως γινετε στο επομενο τευχος να λενε οτι ειναι πιο γρηγορο και στριφτερο απο το c2????Και στροφες θελω γιατι στην ευθεια ολοι γρηγοροι ειναι!!!!!
Τελοσπαντων η σηζητηση παει μακρυα και δεν ειναι χωρος εδω για να λυσουμε τις διαφορες μας...
στο drive χρονια τωρα ειναι ψυχοπαθεις αλλα οι οδηγοι τους ειναι σιγουρα καλοι κσιγουρα καλυτεροι απο μας κ σιγουρα τα ιδια ατομα στο ιδιο μερος..
επισης κ γω εχς διαβασει παλια στα μεγαρα για οδηγο αγωνων να γραφει καλυτερο χρονο απο MINI COOPER S που ειχαν μετρησοι οι δημοσιογραφοι με seat ibiza 1.4 αναφερω το συγκεκριμενο γιατι ειναι απο τον ιδιο οδηγο στο ιδιο μερος -
λοιπον επειδη κουραστηκα και οταν πληκτρολογω κανω ορθρογραφικα και φαινομαι καθυστερας ειμαι ο καλυτερος και ο,τι λεω μονο εγω ειναι το σωστο...Τελος κ γεια σας για σημερα...
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Μήπως τελικά τα γυρολόγια που γράφουν τα περιοδικά δεν έχουν νόημα?
ό,τι πιο ανούσιο και ηλίθιο να βγάζεις συμπεράσματα για την δυναμική ενός αυτοκινήτου από έναν,δύο,πέντε γύρους που έκανε κάποιος κάπου κάποτε κάπως klp klp
Ειδικά αυτά τα fight clubs του DRIVE είναι για γέλια και για κλάματα.
Ακόμα περισσότερο για γέλια και για κλάματα όμως είναι όσοι κάθονται και παίρνουν στα σοβαρά τη διαφορά κλάσματος δευτερολέπτου του α carου από το β κατά το πέρασμά του στην Κ9,στην Κ36 και στην Κ1234
και με βάση τις παραπάνω μπούρδες κινούνται για την αγορά ενός αυτοκινήτου.Τα δύο δευτερόλεπτα διαφορά,άν έγιναν την ίδια μέρα,είναι μία αρκετα υπολογίσημη διαφορα.Ισως όχι για να κρίνει την τελική επιλογή μου,αλλά σίγουρα θα τη λάβω υπ'όψιν μου
-
Ο χρήστης haris274 έγραψε:
και πως γινετε στο επομενο τευχος να λενε οτι ειναι πιο γρηγορο και στριφτερο απο το c2????Και στροφες θελω γιατι στην ευθεια ολοι γρηγοροι ειναι!!!!!
Τελοσπαντων η σηζητηση παει μακρυα και δεν ειναι χωρος εδω για να λυσουμε τις διαφορες μας...
Opos ksanapa epidi meta ta sigrinoun sto dromo eki diladi pou eine to fisiko tous pedio drasis kai den lene gia xronous alla oti akomi ki an kani to C2 paramferis xronous to Swift eine efkolotero kai pio diaskedastiko - kai den pistevo oute sta periodika oute stous apolitous xronous apla epidi i sizitisi ginete pleon me noumera ki oxi me ousia!
Sorry gia ta Greeklish den iparxoun edo poy grafo Ellinika!
-
Ρε Τζίμη,τα περιοδικά δεν γραψανε ότι είναι 'ευκολότερο' και 'διασκεδαστικότερο';
Πώς εμπιστεύεσαι την κρίση του συντάκτη/δοκιμαστη περισσότερο στο θέμα της υποκειμενικότερης 'διασκέδασης' απο την μέτρηση χρόνων,που θεωρητικά είναι 'αντικειμενικότερη'; -
Το χρονόμετρο δεν σταθμίζει κανέναν παράγοντα, απλά μετράει τον χρόνο.
Ο συντάκτης μπορεί να σταθμήσει το κατα πόσο είναι ευκολοδήγητο, ανετο, ευχάριστο, κλπ κλπ, 1-2sec ρε παιδιά πραγματικά δεν μου λένε τπτ.
Θα μου πείτε ο συντάκτης μπορεί να τα μαγκώνει απο κάποια εταιρεία!Στο φινάλε ένα 106 με κάμπερ κάστερ άκερμαν 400 λίμπρες ελατήριο τελείως γυμνό και semi slick (μαμα μοτερ) θα ρίξει με τον ίδιο οδηγό (μιλάμε για τιμόνι όχι για κουλάτζα) σε ένα τελείως μαμά 106 πάνω απο 6-7 sec στις Σέρρες, αν γράφει ένα αρθρο για τον μέσο οδηγό που πάει πίστα 2 φορές το χρόνο, ποιο θα πει ότι είναι καλύτερο? Το μαμά φυσικά.
Οπότε μην συνχέουμε κάποια δευτερόλεπτα, με την allaround κρίση ενός αυτοκινήτου!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ρε Τζίμη,τα περιοδικά δεν γραψανε ότι είναι 'ευκολότερο' και 'διασκεδαστικότερο';
Πώς εμπιστεύεσαι την κρίση του συντάκτη/δοκιμαστη περισσότερο στο θέμα της υποκειμενικότερης 'διασκέδασης' απο την μέτρηση χρόνων,που θεωρητικά είναι 'αντικειμενικότερη';Θα συμφωνουσα απολυτα μαζι σου αν δεν ειχα οδηγησει το STI '06 που ειχαν στις Σερρες οι δημοσιογραφοι που λεμε για συγκριτικο ακριβως την μερα που το παραδωσαν στην αντιπροσωπεια, απλα το ειχαν σκισει (εδω φταιει και η εκαστοτε αντιπροσωπεια που δεν φροντιζει τα αυτοκινητα που δινει να ειναι σε αριστη κατασταση αφου ειναι η καλυτερη και πιο φθηνη της διαφημηση).
Η εξατμιση προφανως απο καποια εξοδο εχανε αερα και δεν ανεβαζε κανονικη πιεση, τα λαστιχα ειχαν φαγωθει τελειως και μονοπατα (λογικο αλλα δεν θα επρεπε να υπαρχει για τετοια περιπτωση δευτερο σετ;), οι αναρτησεις ηταν χειροτερες κατα πολυ απο αυτες του WRX μου που ειχε τα 5πλασια χλμ στο κοντερ, ευθυγραμμιση κουκουρουκου, του λειπαν λαδια (μετα το πηραν οι 4τροχοι αν δεν κανω λαθος κι εσπασε εξαιτιας αυτου κλπ
Αυτο το αυτοκινητο αν το οδηγησει ο καλυτερος οδηγος του κοσμου μπορει να γραψει παρομοιο χρονο με ενα αλλο καλοσυντηρημενο;
Φυσικα ισχυει το ιδιο και για τον δημοσιο δρομο εκεινο ομως που εγραψα ειναι οτι στο δρομο βγαινουν πιο ασφαλη συμπερασματα για καποια πραγματα ειδικα σε οτι εχει να κανει με κρατημα και αισθηση/φιλικοτητα, το 207 πχ απογοητευσε στην πιστα αλλα ειμαι 1000% σιγουρος πως σε δημοσιο δρομο ειναι μακραν καλυτερο απλα γιατι ειναι ευκολο και φιλικο. -
λοιπον το c2 για να τελειωνω ειναι το χεοροτερο αυτοκινητο...ειχα ηρεμησει λιγο με τα απειρα προβληματα που μοθ ειχε βγαλει(γραναζια 2ας,3ης,συγχρονιζε,ηλεκτρικα,μεγαλες σκαλες που αναβαν οποτε γουσταραν κ εμενα στο σκοταδι με 150 στην εθνικη,υποτιθεμενα δερματινα τιμονια που σκανε στον ηλιο και διαλυονται,εδω κ 2 μερες κ ενω εχω σταματησει να τρεχω μετα το σπασιμο διαφορικου στο οποιο ΔΕ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ Η ΕΓΓΥΗΣΗ,το αυτοκινητο κανει κατι παραξενους ηχους σε συγκεκριμενες λακουβες,οταν στριβω τερμα το τιμονι και οταν αλλαζω ταχυτητες...βαρεθηκα να πληρωνω μ@λ@κιες ζημιες κ δε προκειται ποτε να υποστηριξω ξανα πλεον αυτο το ΧΑΡΤΙΝΟ αυτοκινητο...εχει βγαλει τοσες ζημιες σε 30000 χλμ που ουτε καν το renault 19 το πρωτο μου αυτοκινητο το οποιο παρελαβα με 184,000 χλμ δεν ειχε παρουσιασει...ισως το πιο διασκεδαστικο στο δρομο(ισως) αλλα παρα μα παρα πολυ προβληματικο...ΜΑΚΡΙΑ το ποτηρι για μενα ξεχυλισε κ σκεφτομαι πολυ σοβαρα να το καψω....φιλια σε ολους...
-
Καλά τι χρήση του κάνεις για να έχεις τέτοιες βλάβες(γραναζια 2ας,3ης,συγχρονιζε,σπασιμο διαφορικου)
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Καλά τι χρήση του κάνεις για να έχεις τέτοιες βλάβες(γραναζια 2ας,3ης,συγχρονιζε,σπασιμο διαφορικου)Χρηση Ιαπωνικου!!!
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Καλά τι χρήση του κάνεις για να έχεις τέτοιες βλάβες(γραναζια 2ας,3ης,συγχρονιζε,σπασιμο διαφορικου)τη χρηση την οποια υποτιθεται οτι προσφερει ενα μιρο gti..η συντηρηση του απο μερους μου ειναι αψογη,το εστρωνα υπομονετικα για περιπου 5000 χλμ και παντα το ζεσταινα...και επισης εχω περασει αλλα 3 αυτοκινητα πριν οδηγησω αυτο τα οποια επειδη ηταν της οικογενειας δε τα προσεχα καθολου..κανενα δε μου εβγαλε τετοιες ζημιες...χαρτινο κ δε το συζητω...θα προσπαθησω να το αλλαξω asap γιατι με βλεπω να το πληρωνω τουλαχιστον αλλη μια φορα...
το θεμα ειναι πως ο,τι πληρωνεις παιρνεις και τουλαχιστον απ'οτι φανηκε εγω με 16000 δε καθαριζω...οπως και κανενας που πραγματικα γουσταρει να οδηγει οσο πιο γρηγορα μπορει και ακομα πιο γρηγορα...εχω απογοητευτει πληρως...
οσο για κατι βλακειες που ακουσα απο τους μηχανικους οτι πρεπει να αλλαζεις χαλαρα τις ταχυτητες κ ποτε πανω απο τις 5000 στροφες,ειναι βλακειες και κανονικα δε θα πρεπε να φταιω εγω αν αυτοι προκειμενου το αυτοκινητο μου να δινει 125 αλογα να βαλουν τον κοφτη στις 7200rpm..ειναι πολυ γελοιοι αλλα πιο γελοιος εγω που πιστεψα οτι πηρα ενα σωστο αυτοκινητο με τοσα λιγα λεφτα...δυναμωασαν λιγο τον κινητηρα,ελευθερωσαν την εξατμιση,εβαλαν και πιο σφιχτη αναρτηση κ αγησαν ολα τα υπολοιπα ιδια νομιζοντας οτι ποτε καποιος που θα χρησιμοποιησει ολα αυτα δε θα οδηγησει αυτο το αυτοκινητο...εχουν φτιαξει αμαξι για γκομενες και νομιζουν οτι μονο αυτες θα το οδηγουν..ντροπη και αισχος...ελπιζω μονο να βελτωθουν τα οικονομικα μου καν να μεινω για παντα μακρια απο την αστεια κατηγορια κουβαδες που τρεχουν.... -
εισαι ατυχος....
τα ραλλυ,VTS δεν εβγαζαν προβληματα με τετοια χρηση?
JIM THEO αμφιβαλλω αν το swift αντεχει.τα ιαπωνικα ειναι αξιοπιστα αλλα δε σημαινει οτι αμα τα ζωριζεις δε βγαζουν προβληματα. -
Ο χρήστης patro έγραψε:
εισαι ατυχος....
τα ραλλυ,VTS δεν εβγαζαν προβληματα με τετοια χρηση?
JIM THEO αμφιβαλλω αν το swift αντεχει.τα ιαπωνικα ειναι αξιοπιστα αλλα δε σημαινει οτι αμα τα ζωριζεις δε βγαζουν προβληματα.δε ξερω ρε φιλε...απο την αλλοι κ οσους γνωριζω δεν εχουν επισης κανενα προβλημα...ισως να φταιω κ γω αλλα δε μπορω να πηγαινω χαλαρα απο φοβο μη κ μου χαλασει...δε με νοιαζει και ας μου μεινει στο χερι...θελω να το πεταξω να παρω ειτε κανα s2000 μεταχειρισμενο,αλλα κ παλι το φοβαμαι σε μεταχειρισμενο,δε μπορω αλλα συνεργεια.. ή εστω ενα rx8 καινουριο...επισης θελω πισω κινηση κ μπλοκε οχι αλλο πια μποσθοκινητες φλωριες....
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Καλά τι χρήση του κάνεις για να έχεις τέτοιες βλάβες(γραναζια 2ας,3ης,συγχρονιζε,σπασιμο διαφορικου)
Χρηση Ιαπωνικου!!!
-
Συμφωνώ με το ότι πληρώνεις παίρνεις.Αλλά εμένα τα 16000 που κοστίζει μου φαίνονται ήδη πολλά.Πόσα δηλαδή να κανεί ένα μικρό γρήγορο ?
Δεν μπορώ να ξέρω τι χρήση του κάνεις και δε λέω οτί φταίς εσύ σε καμία περίπτωση.Απλά μου φαίνονται οι ζημιές αυτές σε μαμά αυτοκίνητο εξωφρενικές .
Και άλλωστε ένα αυτοκίνητο μπορεί και να οδηγείται πολύ πολύ γρήγορα και να κάνει και πολύ συχνά πίστες αλλά να μην ταλαιπωρείται εάν οδηγείται σωστά.Ενώ μπορεί να το οδηγεί άλλος αργά και και να το ταλαιπωρεί πολύ.Δν είναι θέμα του να οδηγεί κανείς χαλαρά δηλαδή. -
Φίλε μου, τα σαξόραλα πάντα είχαν πρόβλημα στο σαζμάν ειδικά με 2ρα. Τώρα το ότι σου έβγαλε τόσα προβλήματα...τι να πω μάλλον είσαι και λίγο σιδεροφάγος! Δεν γίνεται αλλιώς, εγώ στο 106 του έχω πιει το αίμα, απο σαζμάν μόνο ένα ξεπρεσάρισμα κορώνας έχω κάνει, και αυτό μέγαρα που δεν είχα φρένα κα ιφρέναρα με σαζμάν!
-
Πρόβλημα στα συγχρονιζέ είχαν, όχι όλα όσα είπε το παιδί.
-
Ρε όργιο τράβα να μιλήσεις για τα άνετα καθίσματα και την απόσβεση της ανάρτησης σου, που θα συμετάσχης και σε συζήτηση για σπορ οχήματα!
Λες να μην ξέρω τι πρόβλημα βγάζανε-βγαζουν τα 106?
-
Eγω ψηφιζω Swift καθως υπαρχει ενα στην οικογενεια οποτε μιλαω-ψηφιζω εκ πειρας πανω στο συγκεκριμενο αυτοκινητο.
Πιο σπορτιφ αισθητικα κατ εμε σε θεμα εμφανισης,εσωτερικης και εξωτερικης, πολυ καλος ηχος της μηχανης και πολυ καλος εξοπλισμος(απενεργ/μενο ESP ,6 αεροσακκους,clima).
Μια χαρα ειναι το μικρο.Τωρα εξαρταται κανεις τι θελει.Εγω παντως Γαλλικουρα για να τρεχω δεν θα αγοραζα ,ιδιως το C2,και το Colt ειναι ενα ημιφορτηγακι,ασχετα απ το γκαζι και το μη απενεργ/μενο ESP (το εχω οδηγησει και αυτο). -
Ψηφιζω Swift, και το παραγγειλα σημερα μετα το τεστ drive. Ειναι νομιζω το πιο ολοκληρωμενο για τον πιο 'σκληροπυρηνικο' απο τα 3. Το C2 χανει απο ποιοτητα κατασκευης και αισθηση, το CZT χανει απο το ESP και ισως απο την χαλαρη ρυθμιση των αναρτησεων.
Σχετικα με τον φιλο με το VTS, δεν ειναι για πεταμα οι κουβαδες. Μην απελπιζεσαι. Clio 1.4 εχω, αρκετα πολύ βελτιωμενο, το παω παντου πιτα, 4 φορες πιστα, κοφτη στις 7000 στοφες, καθε λιγο και λιγακι και δεν εχει βγαλει κανα προβλημα αξιο λογου. Μονο που δεν εχει αισθηση στιβαρης συναρμολογησης των πλαστικων (ειναι και κουτσουρο).
Επισης ραλλυ ειχα (μονο για 28.000 χλμ), του ειχα πιει το αιμα και κανενα προβλημα.Ο φιλος ειτε ειναι ατυχος και του ετυχε αμαξι περιεργο ειτε δεν οδηγαει με τον 'σωστο' τροπο.
C2 VTS vs Swift 1.6 vs Colt CZT