-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Κάτι δηλώσεις σαν τις παραπάνω διαβάζω ή ακούω και μού 'ρχεται να αρχίσω κι εγώ ν'αγοράζω μετοχές...
Tρεχα,ισως προλαβεις μερικες τραπεζες πριν καταρρευσουν
A, έχουμε και πληροφορίες για το ποιοι θα καταρρεύσουν πρώτοι;
Nαι,Πειραιως και Αλφα εχουν παρει χαρτακι προτεραιοτητας για το παρτυ
Υποψη οτι τις μικρες δεν τις μετραμε,τις θεωρουμε ηδη τελειωμενεςΜπα, αν είναι έτσι, δεν πάω πουθενά... Αφού τα χρήματά μου τα έχω σε μια πολύ μικρή (τοπική), μια μικρή (Αττικής) και την Alpha...
Πάει, χάθηκα...
-
Παίζει να δούμε και κανένα ελληνικό bank run δηλαδή;
-
Η μετοχή της GM έπεσε κατά 17% και πήγε στο 1,5 ευρώ.
Ώρες ώρες μου έρχεται να βάλω κανένα δεκαχίλιαρο και να το αφήσω να το βρουν τα παιδιά μου. Δε μπορεί, στο τέλος όταν το αγγούρι φτάσει μέσα μέσα η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα την στηρίξει και θα σηκωθεί.
Εσείς τι λέτε? -
Οχι, η μετοχη ειναι χαμενη απο τον περασμενο Σεπτεμβριο. Κατα 95% θα παει στο μηδεν. Η εταιρεια δεν πρεπει να επηζησει οπως ειναι αλλα να κηρυξει πτωχευση και να μεινουν μονο οσα κομματια ειναι βιωσημα.
Ειναι τρελλα αυτο που εγινε με αυτην την εταιρεια.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Η μετοχή της GM έπεσε κατά 17% και πήγε στο 1,5 ευρώ.
Ώρες ώρες μου έρχεται να βάλω κανένα δεκαχίλιαρο και να το αφήσω να το βρουν τα παιδιά μου. Δε μπορεί, στο τέλος όταν το αγγούρι φτάσει μέσα μέσα η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα την στηρίξει και θα σηκωθεί.
Εσείς τι λέτε?Αυτος ο τροπος σκεψης ειναι ακρως επικινδυνος,ζουμε πρωτογνωρα πραγματα (εμεις,οχι οτι δεν εχουν ξαναγινει αυτα στην παγκοσμια οικονομια) και πρεπει να αποχωριστουμε λογικες του στυλ μα θα κλεισει η Χ μεγαλη εταιρεια,μα θα κλεισει η Χ τραπεζα κτλ,ναι μια χαρα μπορει να κλεισει,αλλωστε πιο ευκολα βρισκεις νεοκοπη επιχειρηση παρα επιχειρηση με 1 αιωνα ζωης
-
Αυτό το έχω και εγώ απορία...
AIG, FNM κλπ έχουν χρεωκοπήσει/κρατικοποιηθεί και γενικά τους έχει συμβεί ό,τι χειρότερο μπορεί να τους συμβεί για τους μετόχους και όμως οι μετοχές τους εξακολουθούν να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο.
Αν υπάρχει πιθανότητα αυτές οι μετοχές να αποκτήσουν έστω και το 1/10 της αρχικής τους αξίας την επόμενη δεκαετία...αξίζουν!
Τελικά υπάρχει περίπτωση όλες αυτές οι κρατικοποιήσεις να μην περιλαμβάνουν τον εκμηδενισμό των μετόχων?
Γιατί αν συμβαίνει αυτό, πρώτον είναι κατάπτυστον και δεύτερον αποτελούν την ευκαιρία αγοράς του αιώνα ίσως.ΥΓ. Ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται ποτέ να μπει μια ωραία πρωία λουκέτο σε όλα τα εργοστάσια της GM ή όποιας άλλης. Θα συνεχίσει να (υπο)λειτουργεί με τις πλάτες μια τράπεζας/κράτους/κράτους-τράπεζας ή ό,τι άλλο θα έχει επινοηθεί.
Κανονικά βέβαια οι μέτοχοι το μπ@ύλο. Μήπως δεν ισχύει το κανονικά όμως στους μη κανονικούς καιρούς που ζούμε? -
Με τη Fortis μια χαρά τον πήραμε τον μπούλο, μην αγχώνεσαι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Με τη Fortis μια χαρά τον πήραμε τον μπούλο, μην αγχώνεσαι...'πούλο' αγαπητέ
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τελικά υπάρχει περίπτωση όλες αυτές οι κρατικοποιήσεις να μην περιλαμβάνουν τον εκμηδενισμό των μετόχων?
ΥΓ. Ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται ποτέ να μπει μια ωραία πρωία λουκέτο σε όλα τα εργοστάσια της GM ή όποιας άλλης. Θα συνεχίσει να (υπο)λειτουργεί με τις πλάτες μια τράπεζας/κράτους/κράτους-τράπεζας ή ό,τι άλλο θα έχει επινοηθεί.
Κανονικά βέβαια οι μέτοχοι το μπ@ύλο. Μήπως δεν ισχύει το κανονικά όμως στους μη κανονικούς καιρούς που ζούμε?Δυσκολο ερωτημα και προσωπικα δεν εχω σιγουρη απαντηση,παρολλα αυτα νομιζω οτι πχ στην περιπτωση της citygroup προσπαθουν να προστατεψουν τους υφισταμενους μεγαλομετοχους και δεν θελουν να προβουν στην πληρη κρατικοποιηση.Βεβαια το μαγαζι θα συρρικνωθει παρα πολυ,και πιθανοτατα θα εξαφανιστει σχεδον απο ολες τις χωρες πλην ΗΠΑ.
Η ΑΙG ειναι αυτο που λεμε too big to fall,κανεις και σε καμια χωρα δεν θελει να συζητησει ρεαλιστικα ενα τετοιο ενδεχομενο γιατι οι συνεπειες θα ειναι πολυ μεγαλες...ομως το τι ακριβως θα γινει με τις μετοχες της...δεν εχω καμια απολυτως ιδεα αφου φαινεται οτι ηδη υπαρχει νομικο κενο στις ενεργειες της FED.
Σε οτι αφορα την GM,πιθανως θα μπορουσε να συνεχισει να λειτουργει εαν εκλεινε ενα ματσο θυγατρικες και εβγαζε πολυ λιγοτερα αυτοκινητα.Και ισως καποτε να ξαναγυριζε στις παλιες της δοξες-σε πολλα χρονια ομως.
-
Πως μπορεί να παίξει κανείς σε ξένο χρηματιστήριο από Ελλάδα (πχ. NYSE). Μήπως πάρω καμιά μετοχή σε κανένα σοβαρό χρηματιστήριο για τη φουκαριάρα τη μάνα μου
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πως μπορεί να παίξει κανείς σε ξένο χρηματιστήριο από Ελλάδα (πχ. NYSE). Μήπως πάρω καμιά μετοχή σε κανένα σοβαρό χρηματιστήριο για τη φουκαριάρα τη μάνα μουΣε οποιαδηποτε χρηματιστηριακη θα σε εξυπηρετησουν,αλλα συνηθως ζητανε σοβαρα ποσα για να ασχοληθουν με το θεμα,παλαιοτερα θυμαμαι 50.000€
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
...'πούλο' αγαπητέ
μπούλο, μπέναλτι κλπ....έχει άλλη αίγλη
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
...'πούλο' αγαπητέ
μπούλο, μπέναλτι κλπ....έχει άλλη αίγλη
Μπάοκ
έτσι πέστα
όταν άκουγα τον πατερα μου να λεει μπέναλτι τον έβλεπα που γέμιζε το στόμα του -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πως μπορεί να παίξει κανείς σε ξένο χρηματιστήριο από Ελλάδα (πχ. NYSE). Μήπως πάρω καμιά μετοχή σε κανένα σοβαρό χρηματιστήριο για τη φουκαριάρα τη μάνα μου
Σε οποιαδηποτε χρηματιστηριακη θα σε εξυπηρετησουν,αλλα συνηθως ζητανε σοβαρα ποσα για να ασχοληθουν με το θεμα,παλαιοτερα θυμαμαι 50.000€
Τουλάχιστον για τις μεγάλες εταιρείες δε ζητάνε και κάτι το ιδιαίτερο.
Απλά υπάρχει ένα μίνιμουμ προμήθειας που αντιστοιχεί σε 1500 ευρώ περίπου, δηλαδή είτε κάνεις αγορά 500 ευρώ είτε 1500 ευρώ η προμήθεια είναι η ίδια. Από εκεί και πέρα ανεβαίνει ανάλογα το ποσό.Σχετικά πάνως με ΑIG, City κλπ. εγώ θα το ξαναπώ ότι αν σκοπεύουν να διατηρήσουν τους μετόχους, έστω και μειώνοντας την ιδιοκτησία τους με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, αποτελούν μάλλον καλή αγορά έστω και ως ΛΟΤΤΟ!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Σχετικά πάνως με ΑIG, City κλπ. εγώ θα το ξαναπώ ότι αν σκοπεύουν να διατηρήσουν τους μετόχους, έστω και μειώνοντας την ιδιοκτησία τους με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, αποτελούν μάλλον καλή αγορά έστω και ως ΛΟΤΤΟ!
Mα αυτα ειναι πολυ κρισιμα 'αν',δεν ειναι λιγο να ξερεις 100% οτι δεν προκειται οι μετοχες σου να αποκτησουν μηδενικη αξια,αμα ειχες την δυνατοτητα να ξερεις κατι τετοιο στα σιγουρα τοτε δεν θα επαιζες λοττο αλλα θα ληστευες εκκλησια
Βεβαια εαν παρεις και τις δυο και κατσει μονο η μια,παλι κερδισμενος θα εισαι μακροχρονια.
Παντως για GM κτλ δεν το συζηταω,τα ρισκα ειναι τεραστια. -
[>Καθώς οι συνολικές ζημιές από την αρχή της κρίσης υπερέβησαν τα 42 τρισ. δολάρια η πτώση των μετοχών παγκοσμίως σήμερα είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της Μεγάλης Υφεσης του ΄29
](http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=18&artId=258407)
Είναι πράγματι έτσι?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
[>Καθώς οι συνολικές ζημιές από την αρχή της κρίσης υπερέβησαν τα 42 τρισ. δολάρια η πτώση των μετοχών παγκοσμίως σήμερα είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της Μεγάλης Υφεσης του ΄29](http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=18&artId=258407)
Είναι πράγματι έτσι?
Από ότι φαίνεται είναι αλλά πρόκειται για διαφορετικές εποχές. Η κρίση αυτή τη στιγμή λόγω παγκοσμιοποίησης είναι πιο ευρεία από την κρίση του 29 αλλά η έντασή της, τουλάχιστον σε ΗΠΑ αλλά και σε Ευρώπη υποθέτω, υπολείπεται ακόμα πολύ.
-
Η ΒΝP Paribas αγόρασε την fortis
(με τον πόνο μου εγώ ) -
(με τον πόνο μου εγώ )Υποθέτω ότι θα σε αποζημιωσουν...ηθικά
-
(με τον πόνο μου εγώ )Καλησπέρα,
Τυχερέ μεγαλο-μέτοχε της ΒΝP Paribas......'ποιός σε πιάνει τώρα'
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)