-
To θέμα είναι ότι όλα αυτά τα κράτη που κάναν αυτές τις παρεμβάσεις, μέχρι πριν απο λίγους μήνες είχαν στο πυρ το εξώτερο αυτή την πολιτική
Πού είναι η Ε.Ε να μας πεί για τις κρατικές επιχορηγήσεις πχ στην Ολυμπιακή? εκεί το κράτος ήταν κακό? Και γιατί θα πρέπει ο φορολογούμενος να πληρώσει τις μαλακίες κάποιων τραπεζιτών? ΓΙατί, για χρήματα των απλών φορολογούμενων, που με τόση ευκολία ετοιμάζονται να σπρώξουν μιλάμε.
Απλά, να αποφασίσουν και να μας πουν και μας οι καπιταλιστές τί ακριβώς θέλουν , γιατί σε λίγο οι αριστεροί θα έχουν πρόβλημα τί θα ψηφίσουν με τόσο κρατικό παρεμβατισμό από μέρους τους -
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Αλλά εφόσον λες ότι η γυναίκα του έβαλε υποθήκη το σπίτι μην ανησυχείς ιδιαίτερα διότι υποθέτω ότι η εμπορική αξία του σπιτιού καλύπτει την απαίτηση της τράπεζας.
Αυτο βεβαιως μπορει σε λιγο καιρο να μην ισχυει
το υπερκαλυπτει.τι εννοεις μπορει να μην ισχυει;υποθετω οτι αν δε πληρωσει ο δανειζομενος, ερχεται σε μενα και αν κι εγω δεν πληρωσω, παιρνει το σπιτι....υποθετω εγω ενα αμαξι εχω στο ονομα μου
Ποσο μεγαλο δανειο πηραν που εβαλαν ολοκληρο σπιτι προσημειωση και η τραπεζα ηθελε και αλλον εγγυητη;
-
Πλήρης υποστήριξη στην Fortys απ την Ολλανδική κυβέρνηση.
10% πάνω σήμερα -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
//papagalaki mode on
Aπ ότι έμαθα (έγκυρες πηγές, εσωτερική πληροφόρηση ), τα αρνητικά επιτεύγματα της Fortys στο χρηματιστήριο είναι κυρίως προϊόν φημών. Η τράπεζα δεν έχει ανακατευτεί με subprimes, και δεν είχε καλά αποτελέσματα φέτος γιατί έκανε την αγορά της AMRO, και μες σε αυτή την συγκυρία δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμενε. Bάλε και όλη αυτή την υστερία, οπότε καταλαβαίνεις...
//papagalaki mode off//Εγώ πάντως αν καταφέρω να ανοιξω λογαριασμό εδώ, λέω να χτυπήσω κανενα κομματάκι...
Μάλιστα..Ευχαριστώ για την εξήγηση. Πάντως αν όντως υπεραντιδρεί τόσο πολύ η αγορά θα'ταν καλή επένδυση αλλά περαν αυτού με την παρούσα συγκηρία δεν μπορείς να ξέρεις από που μπορεί να σου'ρθει...
-
Εν Ελλάδι πάντως τα τζιμάνια μας ασχολούνταν χθες το πρωί για το τι είπε και αν θα φάνε ένα βουλευτή Δράμας!
-
http://www.nu.nl/info.jsp?n=450828&c=30 ... &id=175960
Exει τρελά σκαμπανεβασματα πάντως...
Τέλος πάντων, πόσο πιο χαμηλά να πάει ? Εχω ψηθεί Εφ όσον δεν παίζεις απ το υστέρημα, και δε τα χρειάζεσαι άμεσα, αν ό,τι έχουμε μάθει έχει βάση, είναι μια υγιής τράπεζα που χαίρει την υποστήριξη της κυβέρνησης, με τα λεφτά των φορολογούμενων. Σπινιάρει η γάτα στο γιαούρτι? -
Ρίξε και συ κανα 10χίλιαρο αν σου περισσεύει, είναι ανάγκη να πας για τα χοντρά....;;;;
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εντυπωσιακη κινηση αλλα εκει 'υπαρχει κρατος',εδω 'δεν υπαρχει κρατος',και επιπλεον εχουμε φαληρισει προ πολλου.
Τόσο εντυπωσιακή που, αυτή τη στιγμή που μιλάμε τουλάχιστο, αποτελεί μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία. Αλλα κι ετσι να μην είναι, εγω κατάλαβα πως 'υπάρχει κράτος και λέγεται ΤΡΑΠΕΖΑ'.
-
Πάντως οι original φιλελεύθεροι (του τύπου θα πεθάνω αλλά θα πεθάνω μαχόμενος ) φρήττουν (το σκότωσα ε?) με το σωσίβιο που ρίχνει το κράτος στις υπό βύθιση τράπεζες μιας και πρόκειται για μια τεράστια νοθεία στον ανταγωνισμό του συστήματος.
Όχι μόνο οι 'σωστές' τράπεζες δε θα επωφεληθούν παρά ελάχιστα η καθόλου (πέραν του ότι δε θα επικρατήσουν) αλλά και οι σωστοί (μη) δανειολήπτες επίσης θα επιβαρυνθούν.
Ρίχνοντας χρήμα στην αγορά θα ανεβάσουν τεχνητά (διάβαζε άδικα) τις τιμές των κατοικιών και ο εγκρατής μικρομεσαίος, που δεν ακολούθησε επικίνδυνες συμπεριφορές, δε θα μπορέσει να επωφεληθεί από την πτώση τους.Το θέμα είναι ότι το σύστημα είναι έτσι δομημένο ώστε πρόβλημα μιας τράπεζας πολύ σύντομα, με τις πωλήσεις των δομημένων προιόντων, να γίνεται πρόβλημα ολόκληρης της αγοράς.
Είναι το αντίστοιχο με το ανέκδοτο του δανειολήπτη και της τράπεζας μόνο που τράπεζα εδώ είναι το κράτος και δανειολήπτης η τράπεζα.*
Αν μια τράπεζα έχει πρόβλημα ίσως (αν δεν είναι από τις πολύ μεγάλες) να μπορέσει να πέσει. Αν έχουν όλες οι τράπεζες πρόβλημα όμως (και στις ΗΠΑ έχει η πλειοψηφία) τότε το πρόβλημα βασικά είναι του κράτους.*Αν δανειστείς 100.000 και δεν εξυπηρετείς το χρέος, χάνεις τον ύπνο σου. Αν δανειστείς 100.000.000 χάνει ο τραπεζίτης τον ύπνο του.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
*Αν δανειστείς 100.000 και δεν εξυπηρετείς το χρέος, χάνεις τον ύπνο σου. Αν δανειστείς 100.000.000 χάνει ο τραπεζίτης τον ύπνο του.
Και να προσθέσω αν δανείστεις 10.000.000.000 και δεν εξυπηρετείς το χρέος, χάνει η κυβέρνηση τον ύπνο της
Σχετικά με το bail out που έκαναν οι κυβερνήσεις της Benelux με την Φορτις, αντίστοιχη διαχείρηση κινδύνου έκανε και η κυβέρνηση του Χονκ Κονγκ όταν η ασιατική κρίση του 97 άρχισε να χτυπάει την πόρτα του Hang Seng. Τότε αποφάσισε να κύριξε 'πόλεμο κατά της αισχροκέρδιας' και με ότι είχε και δεν είχε άρχισε να αγοράζει τις σορταρισμένες μετοχές που διαπραγματεύονταν στο χρηματιστήριο. Μάλιστα είχε φτάσει να κατέχει το 10% του κεφαλαίου της HSBC. Όταν τα πράγματα ήρθαν σε ισορροπία άρχισε να τις πουλάει, μέχρι το 2001 είχαν πουληθεί όλες οι μετοχές που είχαν αγοραστεί το 97 και μάλιστα το κράτος βγήκε με 3δις δολλάρια κέρδος
-
Αυριο θα ξαναπαιξει το εργο 'πολσον'
ετσι και περασει θα δουμε τους δεικτες καταπρασινους.. ας ειμαστε με το δαχτυλο στην σκανδαλη.. π
δολλαριο σημερα 1,38
πετρελεαιο 95,3ολα επεσαν σημερα.. με σκοπο να ανεβουν αυριο γραφοντας καλα κερδη ????
Βασικα θα γινει αυτο που δεν περιμενει ο περισσοτερος κοσμος.. νομιζω οτι οι περισσοτεροι θα ειναι διστακτικοι να τοποθετηθουν καπου μετα το στραπατσο της τριτης....
θα δειξει!
-
Μετά απο μαραθώνιες συνομιλίες, η fortis αγοράστηκε απ την BNP Paribas και ένα κομμάτι της κρατικοποιήθηκε, απ την Ολλανδικη και Βελγική κυβέρνηση
Σήμερα έχει ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής μέχρι να δουν τί θα κάνουν.Ήταν τέτοια η ένταση αυτο το ΠΣΚ, που για πρώτη φορά μετά απο 8 χρόνια, ο πρωθυπουργός δεν παρέστη στην καθιερωμένη ώρα του στην τηλεόραση, λέγοντας ότι ήταν πολυ κουρασμένος
Άντε να δούμε τί θα γίνει με τις παρθενικές μου μετοχές στον AEX
Καμιά ιδέα? Τί κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις? Αγοράζουν τις μετοχές με κάποιο περιθώριο? -
Τι εννοείς ? Σε ποιές περιπτώσεις ?
-
Δλδ, εφόσον ένα κομμάτι της κρατικοποιήθηκε (απ ότι κατάλαβα δεν διαπραγματεύεται πλεον) και το άλλο αγοράστηκε απ την BNP, πως θα κάνουν κουμάντο τις μετοχές? Η Fortis απο αύριο σαν Fortis, δεν θα υπάρχει (απ όσο μπόρεσα να καταλαβω...)
-
Α καλά, ιδέα δεν έχω
-
Ν3461/2006, άρθρο 27
Squeeze outedit: υποθέτω οτι μιλάμε για τις λίγες μετοχές της εταιρίας που μπορεί να έχουμε εγώ κι εσύ σωστά;
Και προφανώς ο παραπάνω νόμος αναφέρεται ως *αντίστοιχος *της ελληνικής νομοθεσίας -
Ναι, για τις λίγες μετοχές που έχουμε εγώ κι εσύ
Αν μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο
Aπ τα τελευταία που διάβασα, η φορτις ως φορτις θα υπάρχει πλέον μόνο με τις ασφαλιστικές δραστηριότητες. Οι τράπεζικές κρατικοποιήθηκαν σε Βέλγιο-Ολλανδία, οπότε οι μετοχές που έχουμε αντιστοιχούν σε αυτό το κομμάτι πλέον? -
Η Kαθημερινή στο site της μάλλον προσπάθησε να ωραιοποιήσει την εικόνα πτώσης των μετοχών. Την Εθνική τη δείχνει στα 27,32 (και τόσο είναι) αλλά το εμφανίζει ως πτώση μόνο 0,65%!!!
Τη δε Alpha την εμφανίζει σωστά στα 14,66 αυτό όμως το μετραφράζει ως άνοδο 1,10% -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ναι, για τις λίγες μετοχές που έχουμε εγώ κι εσύ
Αν μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο
Aπ τα τελευταία που διάβασα, η φορτις ως φορτις θα υπάρχει πλέον μόνο με τις ασφαλιστικές δραστηριότητες. Οι τράπεζικές κρατικοποιήθηκαν σε Βέλγιο-Ολλανδία, οπότε οι μετοχές που έχουμε αντιστοιχούν σε αυτό το κομμάτι πλέον?http://www.capital.gr/law/articles.asp?id=485421' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Ειδικότερα, με την επιφύλαξη των διατάξεων για τη δημόσια πρόταση αγοράς κινητών αξιών, εάν ένας μέτοχος απέκτησε μετά την ίδρυση της εταιρείας και εξακολουθεί να διατηρεί τουλάχιστον το 95% του μετοχικού κεφαλαίου της, μπορεί να εξαγοράσει τις μετοχές των μειοψηφούντων μετόχων έναντι ανταλλάγματος που πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία των μετοχών αυτών. Το δικαίωμα αυτό ασκείται εντός πέντε (5) ετών από τότε που ο πλειοψηφών μέτοχος απέκτησε το παραπάνω ποσοστό.
αν ασκηθεί το 'δικαίωμα εξαγοράς μετοχών της μειοψηφίας' όπως λέγεται στα ελληνικά, απλώς θα σου ζητήσουν να παραδόσεις τις μετοχές σου και να πάρεις μετρητά. Αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις πάντως δε νομίζω να μην ασκηθεί.
-
Χλωμο μου φαινεται να πληρωσουν μετοχους της Fortis για να φυγουν...αλλα δεν εχω ιδεα για το εκει νομικο καθεστως τους.Σε τετοιες συνθηκες παντως δυσκολα οι εξελιξεις θα ειναι ευνοϊκες για τον μικρομετοχο...αν θα επρεπε να στοιχηματίσω σε κατι θα ηταν στο οτι οι μικρομετοχοι παιρνουν τον μπουλο και το κρατος τις μετοχες.
-
οχι και πολυ καλη μερα σημερα, περιμενα μεγαλυτερη πτωση...
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)