-
Για αυτήν ακριβώς την περίπτωση (ατυχήματος και λάθος χέρια πχ τρομοκρατία) και μόνο θα έπρεπε να υπογράψουν όλοι συνθήκη άμεσου πυρηνικού αφοπλισμού. Αλλά βλέπουμε τι γίνεται με τα mini-nukes κλπ...
Πολύ εύστοχο το παράδειγμά σου για το πυροβόλο. Σε μιά χώρα που απαγορεύται η οπλοκατοχή στους πολίτες πλην των σωμάτων ασφαλείας (όπως η Ελλάδα) οι θάνατοι από όπλα είναι φυσικό να είναι λιγότεροι απ'ότι στις ΗΠΑ (βέβαια έδω βρίσκουμε άλλως τρόπους να ξεκάνουμε ο ένας τον άλλο-βλέπε τροχαία ). Η διαφορά στην περίπτωση των πυρηνικών είναι ότι και τα αντίστοιχα 'σώματα ασφαλείας' (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ) κάνουν μιά χαρά τη δουλεία τους και χωρίς αυτά.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Και η πραγματικοτητα ποια ειναι? Οι 72 πυρηνικοι πολεμοι που εχουν γινει ηδη?
Ειμαστε στην πραγματικοτητα. Δεν νομιζω οτι καμμια πυρηνικη δυναμη θα χρησιμοποιουσε πυρηνικα για επιθεση. Εχουν καλη ιδεα τι θα σημαινε αυτο. Το να λεμε οτι ειναι για ειρηνικους σκοπους ειναι λιγο παρατραβηγμενο. Το να λεμε οτι δεν υπαρχει λογος ανησυχιας ειναι παρατραβηγμενο επισης.
Ειναι σαν να λεμε εχουμε ενα πυροβολο οπλο στο σπιτι. Οσο και να μην το
χρησιμοποιουμε παντα υπαρχει η περιπτωση ατυχηματος, η να πεσει στα λαθος χερια. Το οποιο φυσικα ειναι πολυ πιο σοβαρο.Νικος
συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο.
αλλά κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά σε ποιανού τα χέρια θα πέσουν τα πυρηνικά όπλα. Το θέμα είναι οι δυνατότητες που σου δίνουν αυτά, και όχι για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται. Ειδικά όταν αυτά βρίσκονται και σε κράτη που ο κόσμος έχει μείνει πίσω και μπορεί να επικρατήσει κάποιο περίεργο καθεστώς, και δεν ξέρεις αν κάποιος ψυχάκιας θα ξεκινήσει να τα χρησιμοποιεί..@gaby: salvatore salva tutti salva l'anima dei cornutti
η πραγματικότητα είναι: Χιροσιμα-Ναγκασακι, όπου αλλού έχουν χρησιμοποιηθεί όπλα που δημιουργούν βιολογικές βλάβες (τώρα δε θέλω να σου πω για Γιουγκοσλαβίες κλπ μη σε στεναχωρίσω.. ), όπου έχουν γίνει δοκιμές για πυρηνικά όπλα πάνω στο περιβάλλον της γης και τα πυρηνικά ατυχήματα.. πχ Τσερνομπιλ.
αυτά εμένα μου φτάνουν για να πιστεύω ότι κανείς δεν ξέρει τί μπορεί να γίνει στο μέλλον όσο υπάρχουν οι δυνατότητες.
επίσης άσε το ειρώνικο υφάκι σε μένα u fkin mrcan cnt
εντελώς φιλικά -
Ο χρήστης lukeduke έγραψε:
Για αυτήν ακριβώς την περίπτωση (ατυχήματος και λάθος χέρια πχ τρομοκρατία) και μόνο θα έπρεπε να υπογράψουν όλοι συνθήκη άμεσου πυρηνικού αφοπλισμού. Αλλά βλέπουμε τι γίνεται με τα mini-nukes κλπ...Πολύ εύστοχο το παράδειγμά σου για το πυροβόλο. Σε μιά χώρα που απαγορεύται η οπλοκατοχή στους πολίτες πλην των σωμάτων ασφαλείας (όπως η Ελλάδα) οι θάνατοι από όπλα είναι φυσικό να είναι λιγότεροι απ'ότι στις ΗΠΑ (βέβαια έδω βρίσκουμε άλλως τρόπους να ξεκάνουμε ο ένας τον άλλο-βλέπε τροχαία ). Η διαφορά στην περίπτωση των πυρηνικών είναι ότι και τα αντίστοιχα 'σώματα ασφαλείας' (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ) κάνουν μιά χαρά τη δουλεία τους και χωρίς αυτά.
Αυτο γινεται σιγα σιγα. Μειωση ειναι το πρωτο βημα και εξαλειψη στο μελλον. Το αν πιστευω οτι θα εξαλειφθουν παντελως οχι δεν το πιστευω. Και αυτο γιατι ποτε ολα τα κρατη δεν θα σταματησουν να τα εχουν.
Το οτι μπορει να εχει καποιος οπλο στο σπιτι του δεν σημαινει οτι ειναι φυσικο να γινονται πιο πολλοι σκοτωμοι. Παντα χρειαζεται ενας μ$λακ$ς να τραβηξει την σκανδαλη. Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Το θεμα ειναι οτι στις ΗΠΑ υπαρχουν ενα κιλο τρυπες στον τροπο/νομο που αποκτουνται τα οπλα και μετα καταληγουν στα λαθος χερια. (και σε περιπτωση που ανρωτιεστε αν εχω οπλο στο σπιτι οχι δεν εχω και ουτε νομιζω να αποκτησω ποτε )
Νικος
-
Το θέμα είναι οτί ούτε αυτή η μείωση γίνεται. Μπορεί να οι βόμβες μεγατόνων σταδιακά να αποσύρονται (καθώς είναι πρακτικά άχρηστες), υπάρχουν όμως σχέδια ανάπτυξης μίνι-πυρηνικών όπλων με ίσχυ συγκρίσιμη με αυτή τών συμβατικών που θα μπορούν να φέρονται από οχήματα η ακόμα και οπλίτες. Και αθροιστικά η ζημιά που θα προκαλούν θα είναι μεγαλύτερη ακόμα και αν είναι σε περιορισμένο γεωγραφικά χώρο.
Σχετικά με την οπλοκατοχή επιμένω πώς φυσικά και είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων. Αν δεν υπήρχε κανένα όπλο σε κάμία κρεβατοκάμαρα που θα το έβρισκε ο εν λόγω μ$λακ$ς... Ή θα μειώθουν οι μ$λ$κες (αδύνατο) ή ό αριθμός τον όπλων.
Όσο προσεγμένος και να είναι ο τρόπος/νόμος παραχώρησης δεν λύνεται το πρόβλημα. Ακόμα και αν όλα καταλήγουν εκεί που 'πρέπει' μέσω τίς νόμιμης οδού είναι πολύ πιο ευκολό να κλαπεί ένα όπλο απο την κατοικία κάποιου ή κάποιο κατάστημα από ότι απο ένα Αστ. Τμήμα ή στρατόπεδο (καλά για το στρατό δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά-ό άλλος έκλεψε ολόκληρο Hummer ) -
6 Αυγούστου σήμερα
επέτειος της ρίψης της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα και πολλά θα ειπωθούν
και όλοι μα όλοι θα κρίνουν το γεγονός απομονωμένο χωρίς να το τοποθετήσουν στο ιστορικό του πλαίσιο , τα γνωστά δηλαδή , Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι !Ας πάμε όμως πιο κοντά στα χρόνια του ΒΠΠ και να δούμε τι λένε αυτοί που θα έκαναν την απόβαση στα κύρια ιαπωνικά νησιά
https://www.uio.no/studier/emner/hf/iakh/HIS1300MET/v12/undervisningsmateriale/Fussel - thank god for the atom bomb.pdf
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ!Διαβάστε το πριν σχολιάσετε..
-
Σταμάτα να τρολλάρεις παντού Τάσο-monam2...
-
@realzeus said in Πυρηνικά όπλα:
Σταμάτα να τρολλάρεις παντού Τάσο-monam2...
Αποκλείετε να διάβασες 14 σελίδες σε 12 λεπτά οσο καλά να ξέρεις τα αγγλικά
αλλιώς πες στα επόμενα τρια λεπτά ποιος το είπε , το έγραψε στους δικούς του απο το μέτωπο του Ειρηνικού.
“When I read that we will fight the Japs for years if necessary and will sacrifice hundreds of thousands if we must, I always like to check from where he’s
talking: it’s seldom out here.” -
@monman2 said in Πυρηνικά όπλα:
@realzeus said in Πυρηνικά όπλα:
Σταμάτα να τρολλάρεις παντού Τάσο-monam2...
Αποκλείετε να διάβασες 14 σελίδες σε 12 λεπτά οσο καλά να ξέρεις τα αγγλικά
αλλιώς πες στα επόμενα τρια λεπτά ποιος το είπε , το έγραψε στους δικούς του απο το μέτωπο του Ειρηνικού.
“When I read that we will fight the Japs for years if necessary and will sacrifice hundreds of thousands if we must, I always like to check from where he’s
talking: it’s seldom out here.”Αυτά τα ξέρω χρόνια τώρα. Για αυτό είπα να μην τρολάρεις. Θα σε πάρω τηλ. σε λίγο.
-
ΟΚ ...
για να μαθαίνουν όμως και οι άλλοι αυτά τα λόγια τα έγραψε σε γράμμα στην οικογένεια του ο τότε υποπλοίαρχος του ναυτικού και μετέπειτα Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κέννεντυ, τα μεγάλα λόγια για θυσίες μεχρι της τελευταίας ρανίδας κλπ τα λένε αυτοί που ΔΕΝ είναι στο μέτωπο ...
1ος λόγος που έφαγαν τις Βόμβες οι Ιάπωνες
Οι αποτελεσματικοί Καμικάζι
παρακάτω εχουμε μια οπτικοακουστική παρουσίαση των στοιχείων ενός βιβλίου (Friedman, Norman: Fighters over the Fleet. Naval Air Defence from Biplanes to the Cold War) το οποίο μας λέει οτι η τακτική των καμικάζι ήταν αποτελεσματική οχι μόνο γιατί καταρράκωνε το ηθικό των Αμερικάνων αλλα γιατί ήταν και λογιστικά ορθή! -
2ος λόγος ήταν κανίβαλοι!!!
https://en.wikipedia.org/wiki/Chichijima_incident
ο Πρόεδρος Μπούς (ο μπαμπάς) τη γλύτωσε παρα τρίχα...
https://www.messynessychic.com/2016/01/08/that-time-president-george-h-w-bush-escaped-cannibals/
-
3ος και κυριότερος λόγος αυτά που είδαν και έπαθαν οι Αμερικάνοι στις μάχες της Οκινάουα και Ιβο Ζίμα
https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Okinawa
https://en.wikipedia.org/wiki/Iwo_Jimaόπως είπε λακωνικά ο Στρατηγός ΜακΑρθουρ
“Just awful”Το απαίσιο και το απαισιότερο που σχεδίαζαν οι μιλιταριστές Ιάπωνες για του Αμερικάνους ,τους Συμμάχους τους αλλα και τον ίδιο τον λαό τους μόνο με ενα υπερφυσικό γεγονός- που θα διέλυε κάθε υποψία θειικής υπόστασης του αυτοκράτορα και θα έκανε τους Αξκούς και στρατιώτες να καταπιούν πιο εύκολα την ντροπή της παράδοσης άνευ όρων - μπορούσε να αποσοβεί .
-
-
Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ότι οι Αμερικανοί θεωρούσαν ότι θα έχουν 2 εκ νεκρούς στην διαδικασία κατάκτησης των Ιαπωνικών νησιών, γεγονός που δεν θα γινόταν δεκτό από την αμερικανική κοινωνία, η οποία έτσι και αλλιώς δεν ήθελε να μπλέκει σε πολέμους άλλων ηπείρων, αφού οι μετανάστες κάτοικοι της είχαν φύγει από τις άλλες ηπείρους και για να αποφεύγουν τους συνεχείς πολέμους.
Από την άλλη η επίθεση στο Πέρλ Χάρμπορ, χωρίς κήρυξη πολέμου, είχε δώσει επίσης το ηθικό δικαίωμα στους Αμερικανούς να είναι σκληροί απέναντι στους Ιάπωνες.
Ολα αυτά τους έκαναν εύκολα αποδεκτή την πυρηνική επίθεση και τον φόνο αμάχων. Αλλωστε και στους συμβατικούς βομβαρδισμούς άμαχοι πέθαιναν και οι Ευρωπαίοι δεν είχαν μείνει πίσω σε αυτούς, αλλά και αμερικανικά αεροπλάνα είχαν βομβαρδίσει πόλεις. Να θυμηθούμε τον βομβαρδισμό του Πειραιά και από τους Γερμανούς και από τους Συμμάχους, με θύματα πάντα Ελληνες. Οπως και του Βόλου και άλλων πόλεων.
Τέλος η συμπεριφορά των Ιαπώνων, απέναντι στους λαούς που είχαν κατακτήσει, αλλά και στους αιχμαλώτους, είχαν δώσει άλλα επιπλέον ηθικά ερείσματα, ώστε η καταστροφή να γίνει με ελαφριά καρδιά, ενώ σημαντική ήταν η αποθεοποίηση του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας με αυτό το γεγονός.
-
Ξεχνάμε κάτι πολύ βασικό, ακόμη και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν ήξεραν την εποχή εκείνη ακόμα την δυναμική αυτής της βόμβας. Δεν μπορούσε να γίνει εύκολα υπολογισμός απωλειών.
Πράγματι οι Αμερικάνοι υπολόγιζαν ότι οι Ιάπωνες θα υπερασπίζονταν σθεναρά τα δικά τους νησιά. Αλλά πλέον τη στιγμή εκείνη οι Ιάπωνες ήταν ανύπαρκτοι σχεδόν από άποψη ισχύος. Υπερεκτιμουσαν συνηδειτα ή όχι (δε γνωρίζω) τις προσδοκώμενες απώλειες. Ήδη η Ιαπωνία ήταν στα πρόθυρα της παράδοσης και ήδη γίνονταν συνομιλίες. Το αγκάθι ήταν ο ρόλος του αυτοκράτορα, αν θα παρέμενε ή όχι, όλα τα άλλα είχαν σχεδόν λυθεί. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν εισβολή των σοβιετικών στην Ιαπωνία, ούτε ένα πόλεμο που θα τραβούσε σε βάθος. Υπάρχουν και έρευνες τους που λένε ότι οι παράπλευρες απώλειες αμάχων στην απόβαση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες από τις βόμβες , έχουν μια βάση ως λογική.
Άλλη μια παράμετρος είναι ότι άλλαξε η πολιτική της Αμερικής. Όσο και να μας φαίνεται περίεργο στους ισωπεδοτικους βομβαρδισμούς της Ευρώπης οι Αμερικάνοι απλά ακολουθούσαν το δόγμα των Άγγλων με το οποίο διαφωνούσαν. Μετά τη Δρέσδη μάλιστα καταφέρνουν και επικρατεί το δικό τους δόγμα. Αυτό αλλάζει μετά το θάνατο του Ρούζβελτ. Στην Ιαπωνία οι συστηματικοί βομβαρδισμοί τους ξεκινούν με το νέο δόγμα, γιατί νωρίτερα δεν μπορούσαν λόγω ελλείψεως βάσεων να τις εφαρμόσουν.
Σίγουρα οι βόμβες ήταν και επίδειξη δύναμης και ευκαιρία δοκιμής. Εγώ όμως δε μπορώ να κρίνω το γεγονός μόνο ως τέτοιο, δε γίνεται να απορρίψεις εύκολα και τα επίσημα επιχειρήματα τους. Πολεμούσαν και αυτοί στον πιο βάρβαρο πόλεμο της ιστορίας.... Η δεύτερη βόμβα δείχνει εκδικητικότητα, αλλά να το ξαναπώ, δεν μπορώ να κρίνω έτσι εύκολα. Όταν είσαι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρεις, λέει.....
-
Σαν στρατιωτικός, ε.α., φυσικά, μπορώ να δεχτώ μετά από 77 χρόνια ότι οι Αμερικανοί έριξαν τις ατομικές βόμβες (όχι πυρηνικές - θα το αναλύσουμε μετά αυτό) για να λήξουν τον πόλεμο. Αν και το έκαναν πιο πολύ ως επίδειξη δύναμης (της τεχνογνωσίας του Αϊνστάιν - και μην ακούσω για τον Οπενχάιμερ...).
Οι Αμερικανοί ουσιαστικά έστειλαν τότε μια προειδοποίηση στους Σοβιετικούς. Οι Σοβιετικοί δεν μάσησαν και 4 χρόνια μετά είχαν την δική τους, ισχυρότερη ατομική βόμβα., χωρίς κλεμμένη τεχνογνωσία από Γερμανούς κλπ.
Οι Αμερικανοί παρόλα ταύτα όμως ζήτησαν την βοήθεια των Σοβιετικών με τους Ιάπωνες. Τότε οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στις Κουρίλες Νήσους (για δικό τος όφελος φυσικά), τις οποίες κρατάνε μέχρι σήμερα. Οι Αμερικανοί εδώ και 77 χρόνια είναι βέβαια σύμμαχοι με την νέα Ιαπωνία και η Ιαπωνία διεκδικεί πίσω τις Κουρίλες, αλλά θα πάρει τα @@ της από τους Ρώσους, που έχουν το μεγαλύτερη πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο! -
@realzeus said in Πυρηνικά όπλα:
Σαν στρατιωτικός, ε.α., φυσικά, μπορώ να δεχτώ μετά από 77 χρόνια ότι οι Αμερικανοί έριξαν τις ατομικές βόμβες (όχι πυρηνικές - θα το αναλύσουμε μετά αυτό) για να λήξουν τον πόλεμο. Αν και το έκαναν πιο πολύ ως επίδειξη δύναμης (της τεχνογνωσίας του Αϊνστάιν - και μην ακούσω για τον Οπενχάιμερ...).
Οι Αμερικανοί ουσιαστικά έστειλαν τότε μια προειδοποίηση στους Σοβιετικούς. Οι Σοβιετικοί δεν μάσησαν και 4 χρόνια μετά είχαν την δική του, ισχυρότερο ατομική βόμβα., χωρίς κλεμμένη τεχνογνωσία από Γερμανούς κλπ.
Οι Αμερικανοί τάυτά όμως ζήτηζαν την βοήθεια των Σοβιετικών με τους Ιάπωνες. Τότε οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στις Κουρίλες Νήσους (για δικό τος ώφελος φυσικά), τις οποίεςκ ρατάνε μέχρι σήμερα. Οι Αμερικανοί εφώ και 77 χρόνια είναι βέβαια σύμμαχζοι με την νέα Ιαπωνία και η Ιαπωνία διεκδικεί πίσω τις Κουρίλες, αλλά θα πάρει τα @@ της από τους Ρώσους...Έχω μία υποψία ότι τις Κουρίλες, οι σοβιετικοί ισχυρίζονται ότι τις επανακατελαβαν καθώς τις είχαν χάσει στον πόλεμο του 1904. Σίγουρος δεν είμαι....
-
Διαφιλονικούμενα εδάφη ήταν.
-
Ε όχι και δεν ήξεραν τι προκαλεί η Ραδιενέργεια και ειδικά σε τέτοιες τεράστιες ποσότητες.
Αλλά ήταν όπως λες ευκαιρία να δείξουν πιος κάνει κουμάντο χωρίς να έχουν "γκρίνια" κανένας δεν γούσταρε την Αυτοκρατορία τότε και κακά τα ψέματα είχαν κάνει και αυτοί αθλιότητες σε Κινέζους και όχι μόνο.
Αλλά και πάλι δεν δικαιολογεί την χρήση πυρηνικών εναντίων ΑΜΆΧΩΝ σε κατοικημενες περιοχές.
Όπως και να το κάνεις βάλανε κάτω τα οικονομικά και δεν έβγαινε ο πόλεμος εναντίων της Ιαπωνίας, θα τους στοίχιζε υπερβολικά πολλά και δεν τα είχαν κιόλας , θα έκαναν την Ρωσία μάγκα, ρίξε 2 πεπόνια να το βουλώσουν όλοι. -
Οι σοβιετικοί, αποδεδειγμένα γνώριζαν τη ύπαρξη της βόμβας. Τη δυναμική τους, απλά να την υποθέσουν μπορούσαν.
Τη ραδιενέργεια, μάλλον δε τη γνώριζαν καλά ούτε οι Αμερικάνοι. Απόδειξη ότι και μεταπολεμικά στις δοκιμές,που έκαναν πολλές, έστελναν κληρωτούς στρατιώτες τους σα πειραματόζωα. Θα μου πεις μπορεί και να ήξεραν, δε το αποκλείω.
Ο σεβασμός στους αμάχους ήταν έννοια σχεδόν άγνωστη ακόμα και για τους συμμάχους. Προφανώς δεν ήταν άξονας, αλλά όλοι οι σύμμαχοι έδιναν μικρή αξία στους αμάχους προκειμένου να πετύχουν οι αντικειμενικοί σκοποί τους. Παράδειγμα η απόβαση της Νορμανδίας και οι απώλειες των Γάλλων αμάχων,που ήταν και σύμμαχοι, όχι εχθροί
Πυρηνικά όπλα