-
Θα ηθελα να μοιραστώ την 'ιστορία' μου μαζί σας. Πριν από 1 χρόνο αγόρασα ένα διαφημιστικό smart από τον Λαινόπουλο με την υποχρέωση να διατηρήσω την διαφήμιση για ένα χρόνο. Κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού την κυριότητα του αυτοκινήτου είχε η Brainwash, διαφημιστική εταιρεια του Λαινόπουλου. Τώρα που τέλειωσε ο χρόνος και πρέπει να γίνει η μεταβίβαση της κυριότητας σε εμένα ο Λαινόπουλος μου λέει οτι δεν μπορώ να αναλάβω την μεταβίβαση εγώ, αλλά πρέπει να το κάνει αυτός, γιατί έχει αλλάξει η πολιτική της εταιρείας!
Θεωρώ απαράδεκτη την αντιμετώπιση της εν λόγω αντιπροσωπείας. Όταν είχα αγοράσει το αυτοκινητο ο πωλητής χαρακτηριστικά μου είχε αναφέρει οτι την μεταβίβαση της κυριότητας μπορώ να την κάνω είτε εγώ είτε να την αναλάβει η εταιρεία. Και τώρα καταχρηστικά μου λένε οτι πρέπει να την αναλάβουν αυτοί και να επιβαρυνθώ κατά συνέπεια με το ποσόν των 150 ευρώ (τόσα μου ζητάνε!). Δεν είναι τόσο το ποσόν, αλλά, πως να το κάνουμε..δεν βρίσκω το λόγο να καρπωθεί τα χρήματα αυτά ο Λαινόπουλος!!
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τα σχόλιά σας..
Ευχαριστώ πολύ! -
Θα ηθελα να μοιραστώ την 'ιστορία' μου μαζί σας. Πριν από 1 χρόνο αγόρασα ένα διαφημιστικό smart από τον Λαινόπουλο με την υποχρέωση να διατηρήσω την διαφήμιση για ένα χρόνο. Κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού την κυριότητα του αυτοκινήτου είχε η Brainwash, διαφημιστική εταιρεια του Λαινόπουλου. Τώρα που τέλειωσε ο χρόνος και πρέπει να γίνει η μεταβίβαση της κυριότητας σε εμένα ο Λαινόπουλος μου λέει οτι δεν μπορώ να αναλάβω την μεταβίβαση εγώ, αλλά πρέπει να το κάνει αυτός, γιατί έχει αλλάξει η πολιτική της εταιρείας!
Θεωρώ απαράδεκτη την αντιμετώπιση της εν λόγω αντιπροσωπείας. Όταν είχα αγοράσει το αυτοκινητο ο πωλητής χαρακτηριστικά μου είχε αναφέρει οτι την μεταβίβαση της κυριότητας μπορώ να την κάνω είτε εγώ είτε να την αναλάβει η εταιρεία. Και τώρα καταχρηστικά μου λένε οτι πρέπει να την αναλάβουν αυτοί και να επιβαρυνθώ κατά συνέπεια με το ποσόν των 150 ευρώ (τόσα μου ζητάνε!). Δεν είναι τόσο το ποσόν, αλλά, πως να το κάνουμε..δεν βρίσκω το λόγο να καρπωθεί τα χρήματα αυτά ο Λαινόπουλος!!
Ευχαριστώ πολύ! -
Ευχαριστώ πολύ! -
Χαρτια-συμβόλαια υπάρχουν;
Αν οχι, τσαμπα θα γράψουμε. -
Υπάρχει συμβόλαιο με την Brainwash για χρήση του αυτοκινήτου για 1 χρόνο. Τι αλλο να υπάρχει?
-
To συμβόλαιο τι αναφέριε για τη μεταβίβαση?
-
Απολύτως τίποτα!!!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
To συμβόλαιο τι αναφέριε για τη μεταβίβαση?Σωστός ο ΙΚΕ!
Δυο λοιπόν κουβέντες κι από εμένα που μπορούν γενικότερα να σου φανούν χρήσιμες.
Αν στο συμβόλαιο αναφέρεται ρητά ποιος δικαιούται να πραγματοποιήσει την μεταβίβαση, και είναι έτσι όπως τα λές, τότε αυτό που σου λέει τώρα η Εταιρεία/Πωλητής αποτελεί μονομερή, άρα και καταχρηστική, μεταβολή της σύμβασης! Πρακτικά λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει μα&μου εκ μέρους των!
Αν από την άλλη, όσα λές, δεν αναφέρονται στο συμβόλαιο, αλλά έχει αφεθεί 'ανοικτό' το θέμα (αν και μου φαίνεται λίγο απίθανο να μην υπάρχει αναφορά) τότε μπορείς να κινηθείς ως εξής:
-
Μαθαίνεις από κάποιο ΚΕΠ πόσο κοστίζει το παράβολο για μεταβίβαση αυτοκινήτου x κυβικών εκατοστών.
-
Αν το ποσό είναι ίδιο με αυτό που σου ζητάει η Εταιρεία/Πωλητής, τότε λες ευχαριστώ και αφήνεις αυτούς να κάνουν τη μεταβίβαση και να σε βγάλουν από τον κόπο.
-
Αν το ποσό έχει διαφορά αξίας από αυτό που σου ζητάει η Εταιρεία/Πωλητής, τότε πας στην Εταιρεία/Πωλητή και συζητάς μαζί τους την περίπτωσή σου! Αν πάλι δεν πείθονται για αυτά που λες αλλά σου λένε άλλα αντί άλλων*1, προχωράς και συζητάς με κάποιον στον οποίο η Εταιρεία/Πωλητής είναι υπόλογος (π.χ. Μαμά Εταιρεία Ελλάδας, κ.λ.π.). Συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο (επικοινωνείς με όλο και πιο υψηλά κλιμάκια στην ιεραρχία της εταιρείας, εντός και εκτός Ελλάδας) μέχρι να βρεις το δίκιο σου. Αν πάλι δεν βρεις το δίκιο σου έτσι, επικοινωνείς με Ελληνικές - αρχικά - και μετά με ευρωπαϊκές και διεθνείς υπηρεσίες προστασίας του καταναλωτή, κ.ο.κ.
Από την άλλη πάλι, δικαιούσαι να τα παρατήσεις στην πορεία, επειδή κουράστηκες, βαρέθηκες, δεν αξίζει, κ.λ.π. Παρόλα αυτά, στο τέλος της όλης υπόθεσης, άσχετα αν αυτή αποβεί θετική η αρνητική για εσένα, θα είναι προς το γενικότερο συμφέρον σου - και μας - να ενημερωθεί το αγοραστικό κοινό για αυτή την ευτυχή ή ατυχή κατάληξη!
Πιστεύω να σε βοήθησα. Παρόλα αυτά επειδή δεν είμαι νομικός,πριν κάνεις οτιδήποτε θα ήταν καλύτερα να συμβουλευθείς το δικηγόρο σου!
*1: ΠΡΟΣΕΞΕ όμως, μην θυμάσαι άλλα και άλλα έχεις υπογράψει και εκτεθείς στο τέλος χωρίς να βρεις και το δίκιο σου!
-
-
Ο χρήστης Olgak7 έγραψε:
...Λαινόπουλος...διαφημιστική εταιρεια 'Brainwash'...No comments...
-
ta exoda ths metavivashs sunh8ws ta analamvanei se oles tis agoropolhsies (autokinhtwn, ktiriwn) o agorasths. sthn prokeimenh periptwsh agorasths eiste eseis opote eseis upoxreoustai sthn katavolh tou posou ths metavivashs oxi sto lainopoulo alla sthn armodia uphresia (mhxanologiko,kep h opoia allh einai). sthn dikh sas periptwsh kai efoson to sumvolaio den anaferei tpt apolutws gia th metavivash ths kuriothtas tote eseis logika analamvanete ta exoda ths. se oses agorapolhsies exw kanei auto to ka8estws xerw oti isuei. an exei allaxei.... mporei o emporos na analavei na kanei thn metavivash ekeinos me dika tou exoda xwris omos na einai upoxrewmenos ki olas.
-
Ευχαριστώ πολύ αγαπητέ treasure για τις παρατηρήσεις σου..
Το συμβόλαιο το έχω 'ξεκοκκαλίσει' κυριολεκτικά και δεν αναφέρει απολύτως τίποτα για το θέμα της μεταβίβασης. Μόνο προφορικά μου το είχε αναφέρει ο πωλητής (ο οποίος σημειωτέον, έφυγε από Λαινόπουλο και πήγε στην ΕΚΚΑ). Τελοσπάντων. Σκεφτόμουνα να κάνω αυτό που είπες και εσύ. Μια βόλτα από το ΚΕΠ και αφού μάθω το ακριβές κόστος τότε ξαναμιλάω με Λαινο.
Σε ερώτησή μου προς τους αρμόδιους γιατί πρέπει να το αναλάβει η εταιρεία τους, μετά από μισόλογα μου είπαν οτι στο παρελθόν παρουσιάστηκαν κρουσματα μεταβίβασης κυριότητας, όχι στο άτομο στο οποίο είχε εκδοθεί το τιμολόγιο πώλησης, αλλά σε κάποιον άλλο. Δεν με επεισε ως διακαιολογία. Και εκτός των άλλων, δεν χρωστάω ουτε σεντ στον κ.Λαινόπουλο!!
Και πάλι ευχαριστώ πολύ παιδιά! -
Όλγα όταν λεμε οτι τη μεταβίβαση την αναλαμβάνει ο πωλητής σημαίνει ότι πληρώνει αυτός τα έξοδα της μεταβίβασης. Αναφέρεις ότι την αναλαμβάνει ο Λαινόπουλος (πωλητής) αλλά καλείσαι εσύ να πληρώσεις τα έξοδά της
-
Νομίζω οτι η μεταβίβαση του Smart κοστίζει περίπου 100 κάτι ευρώ...
Οπότε δε νομίζω οτι αξίζει να σκάς για 40-50 ευρώ.. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Οπότε δε νομίζω οτι αξίζει να σκάς για 40-50 ευρώ..Με αυτο το 'μη σκας για Χ ευρω' ή 'αμα θες πήγαινε στα δικαστήρια για 30 ευρω',μας πηδανε καθημερινα,τραπεζες,ταξιτζήδες,δημόσιες υπηρεσίες και οποιος μας βρει εύκαιρους...
-
Εγω γιατι νομιζω οτι ο Λαινοπουλος θα ζητησει ΕΠΙΠΛΕΟΝ του τελους μεταβιβασης (που φυσικα θα πληρωσεις εσυ...) αλλα 150 ευρω για 'τον κοπο του', νταβατζιλιδικα φυσικα...?
ΥΓ Τωρα το σκεφτηκα. Οταν υπαρχει παρακρατηση κυριοτητας (πχ σε αυτη την περιπτωση η οταν αγοραζεις με χρηματοδοτηση), οταν η κυριοτητα περναει στον αγοραστη με το τελος της χρηματοδοτησης, ειστε σιγουροι οτι πληρωνεις τελος 'μεταβιβασης'? Γιατι νομιζω δεν κολλαει εδω αφου το αυτοκινητο δεν πωλειται σε καποιον αλλο αλλα απλα αιρεται η παρακρατηση.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Οπότε δε νομίζω οτι αξίζει να σκάς για 40-50 ευρώ..Το θέμα, ξαναλέω, δεν είναι το ποσόν..Το θέμα είναι οτι θα πάνε στην τσέπη του Λαινόπουλου. Αυτό είναι που με εκνευρίζει! Γιατί να του τα δώσω?????
Απ'οτι κατάλαβα μου ζητάνε 150 ευρώ 'πακέτο' για να κάνουν τη δουλειά (συμπεριλαμβάνεται λοιπόν και ο 'κόπος' τους). Στην αντίθετη περίπτωση θα τους βγάλω στις εφημερίδες!! Θα ενημερώσω τους πάντες..
Και η συμπεριφορά τους προς τον πελάτη, απαράδεκτη!! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οπότε δε νομίζω οτι αξίζει να σκάς για 40-50 ευρώ..Με αυτο το 'μη σκας για Χ ευρω' ή 'αμα θες πήγαινε στα δικαστήρια για 30 ευρω',μας πηδανε καθημερινα,τραπεζες,ταξιτζήδες,δημόσιες υπηρεσίες και οποιος μας βρει εύκαιρους...
Αυτά πρέπει να τα σκεφτόμαστε πριν κάνουμε την αγορά...
Άμα δηλαδή της το λέγανε απο την αρχή τι θα άλλαζε;Δε θα έπαιρνε το αυτοκίνητο;
Ας τους έβαζε να υπογράψουν δήλωση οτι τη μεταβίβαση μπορείς να την κάνεις μονος σου. -
Ας ξεμπερδέψουμε λίγο τα πράγματα.'Μεταβίβαση κυριότητας' δεν υπάρχει.Υπάρχει 'μεταβίβαση αδειας κυκλοφορίας' και 'παρακράτηση κυριότητας' ή 'άρση παρακράτησης κυριότητας'.Το αυτοκίνητο όταν το αγόρασες το εξόφλησες;Αν ναι,τέλος εδω.Άν το πήρες με χρηματοδότηση,η άδεια έχει το όνομα σου αλλά κάτω έχει την ένδειξη 'παρακράτηση κυριότητας'.Μόλις το εξοφλήσεις,πας με την απόδειξη εξόφλησης από την τράπεζα στον έμπορο και του ζητάς την βεβαίωση για την άρση παρακράτησης(μια υπεύθυνη δήλωση που συνοδεύεται από το ΦΕΚ της εταιρίας).Πας νομαρχία ή σε ένα ΚΕΠ και κάνεις την άρση παρακράτησης.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΦΡΑΓΚΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.Ούτε στον έμπορο ούτε στη νομαρχία ούτε στο ΚΕΠ.Επαναλαμβάνω:ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΦΡΑΓΚΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ (παρά μόνο στην τράπεζα για να εξοφλήσεις το δάνειο!!!)
-
Το θεμα σου ειναι πολυ απλο:
1ον.Πας στο Λα'ι'νοπουλο και του ζητας να σου δωσει εγγραφως τους λογους που σου ζηταει το x ποσόν, ωστε να συμβουλευτεις τη Γεν.Γραμματεια Καταναλωτή.
2ον.Αν αρνηθει να το κανει (που ειναι και το πιθανωτερο) πας με το συμβολαιο στην εν λογωΓεν.Γραμματεια καταναλωτη και τους λες τι σου ζητανε.
3ον.Τους κανεις ενα εξωδικο ζητωντας τους την αρση της παρακρατησης επιφυλασσομενος για αποζημιωση εκ μερους τους λογω της ταλαιπωριας που υπεστης.Καποιος θα πει:
Τοσο τρεξιμο για 150ευρω??
Θα τον παραπεμψω στο ποστ του Tiger λιγο πιο πανω.
Αρκετα με τα διαφορα 'νταβατζηλικια' που αδειαζουν τις τσεπες μας. -
Ο χρήστης Olgak7 έγραψε:
Θα ηθελα να μοιραστώ την 'ιστορία' μου μαζί σας. Πριν από 1 χρόνο αγόρασα ένα διαφημιστικό smart από τον Λαινόπουλο με την υποχρέωση να διατηρήσω την διαφήμιση για ένα χρόνο.Ασχετο...μηπως μπορουμε να μαθουμε διαφορα ( κ τελικης )τιμης διαφημηστικου η μη smart συγκεκριμενης εκδοσης και αν καποιος ξερει μπορει να γινει τετοια αγορα στη Θεσσαλονικη?
Μεταβιβαση κυριότητας διαφημιστικου smart