-
Εχω οδηγήσει Atos 2 φορές, την μία μάλιστα με 5 άτομα μέσα σε δρόμο με απανωτές στροφές και με το γκάζι στο πάτωμα, εκτός απο την κακή θέση οδήγησης και τον αδύναμο συμπλέκτη που πατινάριζε μόνο καλά λόγια έχω να πώ για το κράτημα και κυρίως για την ασφάλεια που παρείχε το αυτοκίνητο. Απόλυτα προβλέψιμο και ευκολοοδήγητο.
Ο Clarkson δεν είναι δημοσιογράφος, είναι διασκεδαστής και μάλιστα είναι πολύ καλός, παρακολουθώ τις εκπομπές του άλλωστε. Τα σχόλιά του για μεγάλα και γρήγορα αυτοκίνητα ίσως τους δώσω σημασία αλλα με το προφίλ που έχει είναι υποχρεωμένος να θάψει άγρια οποιοδήποτε τετοιο αυτοκίνητο όπως το Accent.
Ομοίως και ο skullone ο οποίος οδηγώντας μόνο F40, Carrera GT, και 250GTO (μιας και connoiseur) έχει πολύ υψηλά στανταρτς τα οποία διατυμπανίζει σε κάθε τόπικ ασχέτως θέματος. Οπότε εμείς οι κοινοί θνητοί που δεν μεγαλώσαμε στο Nurburgring ας είμαστε πιο ελαστικοί με τα YouDie.
Το fifth gear είναι πολύ πιο ρεαλιστικό και υπευθηνό στις κρίσεις του.
-
Το Fiat Panda όμως, που είναι στην κατηγορία του Patos, ο Clarkson το επαίνεσε... Άρα ο ισχυρισμός σου περί... 'προφίλ' πάει περίπατο. Μπορεί την τύχη να οδηγήσω F40 να μην την είχα ως τώρα, αλλά μπορώ πολύ καλά από την εμπειρία μου να ξέρω ποιο αυτοκίνητο έχει στηθεί σωστά και ποιο όχι.
Επίσης, όταν το επιπλέον φορτίο κάνει ένα αυτοκίνητο να φέρεται πιο σωστά απ'ό,τι ξεφόρτωτο, σημαίνει ότι απλούστατα δεν είναι ικανό να βάλει τη δύναμή του κάτω και το βάρος το κάνει να μην μπορεί να ζορίσει το πλαίσιό του, ενώ το βάρος στον πίσω άξονα τον κάνει να 'παίζει' λιγότερο (όταν όμως φύγει... άντε γεια). Απορώ πώς δεν το σκέφτηκες, μια και σίγουρα ξέρεις πολύ περισσότερα από μηχανολογικής πλευράς απ'ό,τι εγώ.
-
Το Fiat Panda εντάσσεται στα 'κλασσικά μικρά ιταλικά ' αυτοκίνητα, μην έχεις αμφιβολία πως αν είχε το σήμα της Perodua δεν θα είχε την ίδια τύχη.
Το Αtos το έχω οδηγήσει και χωρίς επιβάτες και η γνώμη μου ήταν η ίδια.
-
Σου άρεσε το PATOS σε οδική συμπεριφορά;
Ήμαρτον. Εν τάξει, πλέον δεν υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης.
-
Το Atos, το απεχθάνομαι, διότι έχοντας ζήσει επί 3 μέρες μαζί του μέσα στην πόλη, σε κίνηση, σε στενά κλπ, αποδείχθηκε ό,τι πιο κουραστικό, δηλ. πράγμα άκρως αντιφατικό στο λόγο ύπαρξης αυτού του αυτοκινήτου.
Όμως, μία φορά, που χρειάστηκε να κάνω εξαιρετικά απότομη αλλαγή λωρίδας με περίπου 60-70km/h, [μου πετάχτηκε κάποιος από Stop], δεν τούμπαρε, κάτι το οποίο θεωρώ επιτυχία. Οπότε, δεν νομίζω ότι συντρέχει λόγος να χαρακτηριστεί 'επικίνδυνο', πάντα τηρουμένων των αναλογιών.
Είναι άσχημο, απίστευτα κουραστικό στην πόλη, αλλά κατά τη γνώμη δεν είναι περισσότερο επικίνδυνο από μία [προηγούμενη] A-class π.χ. ή γενικώς από ό,τι έχει την ίδια περίπου αναλογία διαστάσεων [κοντό-στενό-ψηλό].
Εννοείται ότι δεν είναι για πολλά χιλιόμετρα, αλλά για να φτάσεις να το τουμπάρεις, θα πρέπει να κάνεις χοντρό λάθος.
-
Το Ατος το οδηγησα σε επαρχιακους δρομους νησιου, για 4 μερες.. Κουραστικό δεν το λέω σε καμια περιπτωση. Αλλά σίγουρα αδιάφορο σαν όχημα, και με οδηγική συμπεριφορά κάτω του μετρίου.
-
ΡΕ
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ΡΕ...ναι ... ...τι ρε...;
τι ειναι αυτο που θελετε απο ενα περιοδικο