-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
...σκέψου πόσα Fiesta θα πάρεις με ένα μύριο ευρώ...Που θα τα βάλεις, να μας πεις.
Αν πάρεις τα χρήματα (που μπήκαν κατά λάθος) από το λογαριασμό σου και τα ξοδέψεις, διαπράττεις ποινικό αδίκημα. Ακριβώς όπως αν βρεις στο δρόμο χρήματα και τα κρατήσεις! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...σκέψου πόσα Fiesta θα πάρεις με ένα μύριο ευρώ...
Που θα τα βάλεις, να μας πεις.
Αν πάρεις τα χρήματα (που μπήκαν κατά λάθος) από το λογαριασμό σου και τα ξοδέψεις, διαπράττεις ποινικό αδίκημα. Ακριβώς όπως αν βρεις στο δρόμο χρήματα και τα κρατήσεις!Στήριξέ μου το λίγο καλύτερα αυτό, γιατί δεν σε πιάνω, αφενός στο θέμα των χρημάτων που βρίσκω στο δρόμο και αφετέρου στα χρήματα που θα βρω στον λογαριασμό ΜΟΥ!
Δηλαδή, η τράπεζα που τα πήρε απ' το λογαριασμό μου εδώ και 10 μέρες χωρίς την υπογραφή μου κάπου, τι έχει κάνει;
Είμαστε offtopic βέβαια, αλλά αν δεν έχουν αντίρρηση οι συνομιλητές, θα ήθελα μία απάντηση, νομικής φύσεως. Δεν σε αμφισβητώ, απλά ζητώ τεκμηρίωση.
-
Η Τράπεζα με την οποία συνεργάζομαι, κατέθεσε στο λογαριασμό μου από λάθος 3000 ευρώ.Και ποια τράπεζα είναι αυτή;
Υποκατάστημα σε ποια περιοχή;
(Ο avel περιμένει να σημειώσει την απάντηση με το σημειωματάριο στο χέρι)
-
Υπαρχει η εννοια του αδικαιολόγητου πλουτισμού.Δηλαδή ο κλαίων τα 3000Ε θα μπορουσε να σε παει στα δικαστήρια (και να εχει μαρτυρα την τραπεζα).Τωρα εκει αν θα εβγαινε ακρη ειναι αλλη ιστορία,εσυ θα μπορουσες να υποστηρίξεις οτι σου χρωσταγε λεφτα κτλ.Ασε που μεχρι να γινόταν το δικαστηριο, ακομα και αν εχανες θα πληρωνες ενα ποσο που μόνο ονομαστικά θα ήταν ισάξιο με 3000Ε.
Αυτος που είναι παντελώς ακάλυπτος στην όλη ιστορία,είναι ο ταμίας που αποφάσισε να παρει πισω τα λεφτά... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υπαρχει η εννοια του αδικαιολόγητου πλουτισμού.Δηλαδή ο κλαίων τα 3000Ε θα μπορουσε να σε παει στα δικαστήρια (και να εχει μαρτυρα την τραπεζα).Τωρα εκει αν θα εβγαινε ακρη ειναι αλλη ιστορία,εσυ θα μπορουσες να υποστηρίξεις οτι σου χρωσταγε λεφτα κτλ.Ασε που μεχρι να γινόταν το δικαστηριο, ακομα και αν εχανες θα πληρωνες ενα ποσο που μόνο ονομαστικά θα ήταν ισάξιο με 3000Ε.
Αυτος που είναι παντελώς ακάλυπτος στην όλη ιστορία,είναι ο ταμίας που αποφάσισε να παρει πισω τα λεφτά...Ο ταμίας πάτησε ένα λάθος πλήκτρο (στατιστικά αποδεκτό για ταμεία τράπεζας). Έχει το δικαίωμα να κάνει αντιλογισμό και να πάρει τα λεφτά πίσω. Ο καταθέτης που θεωρεί ότι είναι τα λεφτά δικά του πρέπει να αποδείξει ότι η καταθεση έγινε γι αυτόν! Επειδή να σαι σίγουρος ότι αυτό δεν μπορεί να το αποδείξει αν πάρει τα λεφτά και τα χρησιμοποιήσει θα τα πληρώσει πίσω και με τόκο υπερημερίας, αν τον βρουν φυσικά και δεν έχει πάει Κόπα Καμπάνα.
Επίσης γελάω πλέον που πολλοί θεωρούν ότι είναι εύκολο να πάρεις χρήμα από τράπεζα έτσι απλά!!! Προσοχή λοιπόν στα τυράκια!!!!
Εδώ κυβερνήσεις και δεν μπορούν να τα βάλουν με τράπεζες θα τα βάλει ο απλός πελατάκος!!! Για να δείτε τι γίνεται με τα πανωτόκια και ποιος πληρώνεται..... (Για τα οποία btw έχουν δίκιο οι τράπεζες) -
Η τράπεζα τα κατέθεσε, ως αμοιβή σε εμένα, κάνοντας λάθος στο όνομα λόγω συνωνυμίας με άλλο συνεργάτη/μηχανικό.
Βλέπεις ότι αλλάζει το πράγμα; Αν τα είχε καταθέσει κατά λάθος ιδιώτης, δεν θα είχα ξεκινήσει καν αυτή τη συζήτηση...
avel, άδικα περιμένεις!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αυτος που είναι παντελώς ακάλυπτος στην όλη ιστορία,είναι ο ταμίας που αποφάσισε να παρει πισω τα λεφτά...Ο ταμίας πάτησε ένα λάθος πλήκτρο (στατιστικά αποδεκτό για ταμεία τράπεζας). Έχει το δικαίωμα να κάνει αντιλογισμό και να πάρει τα λεφτά πίσω. Ο καταθέτης που θεωρεί ότι είναι τα λεφτά δικά του πρέπει να αποδείξει ότι η καταθεση έγινε γι αυτόν! Επειδή να σαι σίγουρος ότι αυτό δεν μπορεί να το αποδείξει αν πάρει τα λεφτά και τα χρησιμοποιήσει θα τα πληρώσει πίσω και με τόκο υπερημερίας, αν τον βρουν φυσικά και δεν έχει πάει Κόπα Καμπάνα.
Επίσης γελάω πλέον που πολλοί θεωρούν ότι είναι εύκολο να πάρεις χρήμα από τράπεζα έτσι απλά!!! Προσοχή λοιπόν στα τυράκια!!!!
Εδώ κυβερνήσεις και δεν μπορούν να τα βάλουν με τράπεζες θα τα βάλει ο απλός πελατάκος!!! Για να δείτε τι γίνεται με τα πανωτόκια και ποιος πληρώνεται..... (Για τα οποία btw έχουν δίκιο οι τράπεζες)Σωστόοοοος! Γι' αυτό και για τα 3 χιλιάρικα δεν το συζητάμε καν, αλλά αν ήταν 3 δις
-
Ρε παιδιά, τι λέμε τώρα, χωρίς κομπίνες 'λεφτά' δεν βγαίνουν
Κύριος ναυλώνει νοικιασμένο καράβι με πετρέλαιο, σπάει το εμπάργκο της Ροδεσίας το 60-70.. Το κέρδος απο κάθε καράβι ήταν ένα ακόμα. Νά πως γίνονται οι εφοπλιστές ...Στον πόλεμο της Σερβίας, απο τον αγωγό που ρίξανε μέσα ατη λίμνη (απο τα σκόπια), για να περνάνε πετρέλαιο παράνομα απέναντι, για κάθε βυτίο φορτίο, το κέρδος ήταν άλλο ένα
-
Εδώ κυβερνήσεις και δεν μπορούν να τα βάλουν με τράπεζες θα τα βάλει ο απλός πελατάκος!!! Για να δείτε τι γίνεται με τα πανωτόκια και ποιος πληρώνεται..... (Για τα οποία btw έχουν δίκιο οι τράπεζες)Σωστόοοοος! Γι' αυτό και για τα 3 χιλιάρικα δεν το συζητάμε καν, αλλά αν ήταν 3 δις
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Και σε ερωτώ το μέγα ερώτημα 'Με 5 δισάκια θα ζούσες σε κάποια χώρα κρύπτη (Brazil, Περού, Λιβερία) μακρυά από τον ελληνικό ήλιο/χιονι???'
Αυτο τωρα ειναι δίλλημα και καλά;;
Εγω θα επελεγα να ζήσω δυστυχισμένος στο ράντσο μου, ανάμεσα σε δέκα βραζιλιάνες χορευτριες -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ο 'πρώτος' Λάτσης ξεκίνησε με μικροκομπίνες (υποθέτω). Ο τώρα Λάτσης σίγουρα δεν έκανε μικροκομπίνες. Όμως, μεγάλωσε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Υποθέτω ότι θεωρεί αυτονόητο το να κάνει κομπίνες για να βγάλει περισσότερα λεφτά.Μα ο Λάτσης είναι το πρόβλημα? Ο κάθε 'Λάτσης', είτε είναι ο γύφτος μαγαζάτορας που παρακρατεί το ΦΠΑ είτε είναι ο μεγαλοεπιχειρηματίας που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις πολιτικές του διασυνδέσεις για περισσότερα κέρδη ('διαπλοκή' το λένε...), 'τη δουλειά' του κάνει.
Εμένα το πρόβλημά μου στην όλη ιστορία είναι κυρίως το κράτος. Που τον παραπάνω μαγαζάτορα θα τον 'σκίσει' (και ορθώς) αλλά το μεγαλοεπιχειρηματία θα αλλάξει τους νόμους ή θα κάνει τα στραβά μάτια για να τον βοηθήσει (με το αζημίωτο φυσικά).
Και στην όλη ιστορία του Mall, όπως εκτέθηκε μέχρι στιγμής, δεν είδα το Λάτση να κάνει κάποια κομπίνα (εκτός από τα ευκόλως εννοούμενα του λαδώματος ή όποιων άλλων 'διευκολύνσεων'), αντιθέτως είδα υπουργούς, δημάρχους κτλ. επανειλλημένα να παραβιάζουν τους νόμους (αυτό το τελευταίο φυσικά θα το κρίνουν σωστότερα από εμένα τα δικαστήρια).
Αυτή είναι και ένα σοβαρό λάθος που γίνεται με την υπόθεση της διαπλοκής στην Ελλάδα: κυνηγάμε τους Λάτσηδες και αφήνουμε στο απυρόβλητο όλη τη διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, από τον επιβλέποντα που παραλαμβάνει αυτοκινητόδρομο με σαμαράκια μέχρι τον υπουργό που αυξάνει τις τιμές των καυσίμων σε μία νύχτα, αλλάζει τους συντελεστές δόμησης σε άλλη μια νύχτα κτλ. κτλ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ο 'πρώτος' Λάτσης ξεκίνησε με μικροκομπίνες (υποθέτω). Ο τώρα Λάτσης σίγουρα δεν έκανε μικροκομπίνες. Όμως, μεγάλωσε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Υποθέτω ότι θεωρεί αυτονόητο το να κάνει κομπίνες για να βγάλει περισσότερα λεφτά.
Μα ο Λάτσης είναι το πρόβλημα? Ο κάθε 'Λάτσης', είτε είναι ο γύφτος μαγαζάτορας που παρακρατεί το ΦΠΑ είτε είναι ο μεγαλοεπιχειρηματίας που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις πολιτικές του διασυνδέσεις για περισσότερα κέρδη ('διαπλοκή' το λένε...), 'τη δουλειά' του κάνει.
Εμένα το πρόβλημά μου στην όλη ιστορία είναι κυρίως το κράτος. Που τον παραπάνω μαγαζάτορα θα τον 'σκίσει' (και ορθώς) αλλά το μεγαλοεπιχειρηματία θα αλλάξει τους νόμους ή θα κάνει τα στραβά μάτια για να τον βοηθήσει (με το αζημίωτο φυσικά).
Και στην όλη ιστορία του Mall, όπως εκτέθηκε μέχρι στιγμής, δεν είδα το Λάτση να κάνει κάποια κομπίνα (εκτός από τα ευκόλως εννοούμενα του λαδώματος ή όποιων άλλων 'διευκολύνσεων'), αντιθέτως είδα υπουργούς, δημάρχους κτλ. επανειλλημένα να παραβιάζουν τους νόμους (αυτό το τελευταίο φυσικά θα το κρίνουν σωστότερα από εμένα τα δικαστήρια).
Αυτή είναι και ένα σοβαρό λάθος που γίνεται με την υπόθεση της διαπλοκής στην Ελλάδα: κυνηγάμε τους Λάτσηδες και αφήνουμε στο απυρόβλητο όλη τη διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, από τον επιβλέποντα που παραλαμβάνει αυτοκινητόδρομο με σαμαράκια μέχρι τον υπουργό που αυξάνει τις τιμές των καυσίμων σε μία νύχτα, αλλάζει τους συντελεστές δόμησης σε άλλη μια νύχτα κτλ. κτλ.
Άσε που χωρίς να το ξέρεις μπορεί να συμμετέχεις σε αυτά και εσύ (εννοώ ο οποιοσδήποτε) καθώς η εταιρεία είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ και κάλιστα μπορεί να είναι κάποιος μέτοχος......
Και για να το φέρω αλλιώς ας υποθέσουμε ότι έχω μετοχές της ΔΕΗ (άρα εγκρίνω και είμαι σύμφωνος με την δράση της εταιρείας), ως μέτοχος λοιπόν τι δέχομαι
τα κέρδη?
να μην έχει φως το Γραμματικό και η Κεφαλλονιά για δυο μέρες??
να στερεύουν οι υδροφόροι ορίζοντες από την εξόρυξη λιγνίτη?
να σκουπίζουν τη βρώμα από τα σπίτια με τα φτυάρια σε Μεγαλόπολη και Πτολεμαϊδα?
ή την αύξηση της τιμής της μετοχής κατά 20% σε τρία χρόνια???
Τι οέο??? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα ο Λάτσης είναι το πρόβλημα? Ο κάθε 'Λάτσης', είτε είναι ο γύφτος μαγαζάτορας που παρακρατεί το ΦΠΑ είτε είναι ο μεγαλοεπιχειρηματίας που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις πολιτικές του διασυνδέσεις για περισσότερα κέρδη ('διαπλοκή' το λένε...), 'τη δουλειά' του κάνει.
Αυτό νομίζω ότι είναι το λάθος μας. Η 'άφεση αμαρτιών' προς τους παρανομούντες και το ρίξιμο του φταιξίματος στη δημόσια διοίκηση. Μα και οι άνθρωποι που την αποτελούν είναι άνθρωποι. Όπως προσπαθούν να κλέψουν οι ιδιώτες έτσι προσπαθούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το κράτος δεν είναι κάτι απρόσωπο. Αποτελείται από άτομα.
Ούτε μια μέρα αποφάσισαν οι ιδιώτες να κλέβουν (επηρρεάζοντας στη συνέχεια τη δημόσια διοίκηση) ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι αποφάσισαν μια μέρα να ζητάνε μίζα (εκβιάζοντας τους ιδιώτες). Η ανάπτυξη αυτού του φαινομένου έγινε παράλληλα. Πρέπει εμείς ως ιδιώτες να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι, έτσι ώστε όσοι από εμάς μετάσχουν κάποια στιγμή στα της δημόσιας διοίκησης να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, υποχρεώνοντας με τον τρόπο αυτό κάποιους ιδιώτες να μην παρανομήσουν, κτλ.
Αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η λύση. Διαφορετικά, αν τα περιμένουμε όλα από το κράτος (που κάποιοι από εμάς το στελεχώνουν), θα περιμένουμε και θα περιμένουμε, κτλ. -
Αυτό νομίζω ότι είναι το λάθος μας. Η 'άφεση αμαρτιών' προς τους παρανομούντες και το ρίξιμο του φταιξίματος στη δημόσια διοίκηση. Μα και οι άνθρωποι που την αποτελούν είναι άνθρωποι. Όπως προσπαθούν να κλέψουν οι ιδιώτες έτσι προσπαθούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το κράτος δεν είναι κάτι απρόσωπο. Αποτελείται από άτομα.
Ούτε μια μέρα αποφάσισαν οι ιδιώτες να κλέβουν (επηρρεάζοντας στη συνέχεια τη δημόσια διοίκηση) ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι αποφάσισαν μια μέρα να ζητάνε μίζα (εκβιάζοντας τους ιδιώτες). Η ανάπτυξη αυτού του φαινομένου έγινε παράλληλα. Πρέπει εμείς ως ιδιώτες να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι, έτσι ώστε όσοι από εμάς μετάσχουν κάποια στιγμή στα της δημόσιας διοίκησης να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, υποχρεώνοντας με τον τρόπο αυτό κάποιους ιδιώτες να μην παρανομήσουν, κτλ.
Αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η λύση. Διαφορετικά, αν τα περιμένουμε όλα από το κράτος (που κάποιοι από εμάς το στελεχώνουν), θα περιμένουμε και θα περιμένουμε, κτλ.+1 στο ΛΟΚΑΤΖΗ..
εμενα προσωπικα με εχουν προσεγγισει παρα πολλες φορες να με μιζαρουν..αλλα αρνηθηκα ενω θα μπορουσα να επαιρνα και διπλο μισθο..το θεμα ειναι αυτο που λεει ο λοκατζης..Δεν πηγα εκει που πηγα για να γινω πλουσιος..πηγα για το ιδεατο του επαγγελματος μου και αυτο υπερασπιζομαι ως τωρα..Το κρατος πρεπει να δωσει κινητρα για να μην παρανομουν οι υπαλληλοι του οι οποιοι ειναι κ ο διοικητικος φορεας του..
-
Η τράπεζα τα κατέθεσε, ως αμοιβή σε εμένα, κάνοντας λάθος στο όνομα λόγω συνωνυμίας με άλλο συνεργάτη/μηχανικό.Βλέπεις ότι αλλάζει το πράγμα; Αν τα είχε καταθέσει κατά λάθος ιδιώτης, δεν θα είχα ξεκινήσει καν αυτή τη συζήτηση...
avel, άδικα περιμένεις!
3'000,00Ε
διοροφακι μικρο..?? -
Ο χρήστης face έγραψε:
Η τράπεζα τα κατέθεσε, ως αμοιβή σε εμένα, κάνοντας λάθος στο όνομα λόγω συνωνυμίας με άλλο συνεργάτη/μηχανικό.
Βλέπεις ότι αλλάζει το πράγμα; Αν τα είχε καταθέσει κατά λάθος ιδιώτης, δεν θα είχα ξεκινήσει καν αυτή τη συζήτηση...
avel, άδικα περιμένεις!
3'000,00Ε
διοροφακι μικρο..??Τι σημαίνει το διωροφάκι μικρό;
-
Αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η λύση. Διαφορετικά, αν τα περιμένουμε όλα από το κράτος (που κάποιοι από εμάς το στελεχώνουν), θα περιμένουμε και θα περιμένουμε, κτλ.Υπάρχουν μερικές ουσιώδεις διαφορές που με κάνουν να μην τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι:
ο Ο δημόσιος υπάλληλος (εννοώ από τον κλητήρα μέχρι και τον υπουργό, πρωθυπουργό κτλ.) πληρώνεται από εμένα, ο επιχειρηματίας όχι
ο Ο δημόσιος υπάλληλος έχει ΟΡΚΙΣΤΕΙ να τηρεί τους νόμους και το Σύνταγμα, ο επιχειρηματίας όχι
ο Ο δημόσιος υπάλληλος έχει σαν πρωταρχικό καθήκον την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη σωστή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, ο επιχειρηματίας έχει σαν πρωταρχικό καθήκον την τσέπη του.Αρα με ενοχλεί περισσότερο όταν ο δημόσιος υπάλληλος ΔΕΝ κάνει αυτά που ΕΠΡΕΠΕ να κάνει από όταν ο επιχειρηματίας κάνει αυτά ακριβώς που θα περιμέναμε να κάνει, λόγω μόνο και μόνο του γεγονότος ότι είναι επιχειρηματίας.
Εν ολίγοις, ο Λάτσης καλά (= δεν το εγκρίνω και δεν μ΄ αρέσουν, αλλά δεν απορώ) έκανε και έκανε όσα έκανε. Τα ακόμα μεγαλύτερα λαμόγια όμως Βενιζέλος, Τζαννίκος, Παπανδρέου, Σιούφας, Σουφλιάς κτλ. τι έκαναν για να μην κάνει ο Λάτσης αυτά που έκανε ?
Συγχωροχάρτι δε δίνω σε κανέναν! Αλλά δε μπορώ να βλέπω να δίνεται έμφαση (και σε αυτό το θέμα) στον κάθε 'Λάτση', που θέλει να κερδίσει (έστω και πατώντας επί πτωμάτων) και όχι σε αυτούς που είχαν ταχθεί να 'φυλάττουν Θερμοπύλες' και να μας προστατεύουν από τους 'Λάτσηδες' αλλά μόνο τον μπαρπα-Γιώργη στη γωνία με την 'ΕΒΓΑ' ξέρουν να 'σκίζουν'.
Τουλάχιστον στις ΗΠΑ μόλις τους πήραν είδηση, τους γάμησαν και στην Enron, και στη Worldcom (φυλακή είναι οι τύποι, αν δεν το πήρατε είδηση. Ποιό λαμόγιο στην Ελλάδα είναι φυλακή ? ) και την Arthur Andersen, που έκανε τα στραβά μάτια στην Enron, την 'έστειλαν αδιάβαστη'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Υπάρχουν μερικές ουσιώδεις διαφορές που με κάνουν να μην τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι:
ο Ο δημόσιος υπάλληλος (εννοώ από τον κλητήρα μέχρι και τον υπουργό, πρωθυπουργό κτλ.) πληρώνεται από εμένα, ο επιχειρηματίας όχι
ο Ο δημόσιος υπάλληλος έχει ΟΡΚΙΣΤΕΙ να τηρεί τους νόμους και το Σύνταγμα, ο επιχειρηματίας όχι
ο Ο δημόσιος υπάλληλος έχει σαν πρωταρχικό καθήκον την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη σωστή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, ο επιχειρηματίας έχει σαν πρωταρχικό καθήκον την τσέπη του.Στον όρκο εσύ κολλάς; Το ότι κάποιος ορκίζεται, δε σημαίνει ότι αλλάζει και το ποιόν του. Και στα δικαστήρια ορκίζεται ο κόσμος. Παρόλα αυτά, οι μισοί λένε ψέματα (τουλάχιστον).
Ερώτηση: Έστω ότι είσαι άνθρωπος της λαμογιάς και της αρπαχτής. Σου προσφέρεται θέση σε δημόσια επιχείρηση. Τι θα κάνεις; (1) Θα την αρνηθείς επειδή ξέρεις ότι είσαι λαμόγιο και άρα όχι κατάλληλος για τη θέση. (2) Θα απαρνηθείς τον εαυτό σου και θα γίνεις πρότυπα ευσυνείδητου υπαλλήλου. (3) Θα πάρεις τη θέση και θα συνεχίσεις την ίδια τακτική από άλλο πόστο.
Πιστεύω το (3), εσύ; Καταλαβαίνω τι εννοείς περισσότερες απαιτήσεις από το δημόσιο υπάλληλο σαν απλός πολίτης. Θέλω να σου δείξω ότι στην πράξη, όμως, συνήθως δε σημαίνει κάτι το δημόσιο αξίωμα. Ο άνθρωπος που θα είναι σωστός ως δημόσιος υπάλληλος, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σωστός και ως ιδιώτης.Μην το πάρεις προσωπικά. Υποθετική είναι η ερώτηση.
Αρα με ενοχλεί περισσότερο όταν ο δημόσιος υπάλληλος ΔΕΝ κάνει αυτά που ΕΠΡΕΠΕ να κάνει από όταν ο επιχειρηματίας κάνει αυτά ακριβώς που θα περιμέναμε να κάνει, λόγω μόνο και μόνο του γεγονότος ότι είναι επιχειρηματίας.
Το ότι θα περιμέναμε να τα κάνει, δε σημαίνει ότι ΠΡΕΠΕΙ να τα κάνει ο επιχειρηματίας Άρα δεν υφίσταται κάτι διαφορετικό ως προς την υποχρέωση από τους δημοσίους υπαλλήλους.
Εν ολίγοις, ο Λάτσης καλά (= δεν το εγκρίνω και δεν μ΄ αρέσουν, αλλά δεν απορώ) έκανε και έκανε όσα έκανε. Τα ακόμα μεγαλύτερα λαμόγια όμως Βενιζέλος, Τζαννίκος, Παπανδρέου, Σιούφας, Σουφλιάς κτλ. τι έκαναν για να μην κάνει ο Λάτσης αυτά που έκανε ?
Συγχωροχάρτι δε δίνω σε κανέναν! Αλλά δε μπορώ να βλέπω να δίνεται έμφαση (και σε αυτό το θέμα) στον κάθε 'Λάτση', που θέλει να κερδίσει (έστω και πατώντας επί πτωμάτων) και όχι σε αυτούς που είχαν ταχθεί να 'φυλάττουν Θερμοπύλες' και να μας προστατεύουν από τους 'Λάτσηδες' αλλά μόνο τον μπαρπα-Γιώργη στη γωνία με την 'ΕΒΓΑ' ξέρουν να 'σκίζουν'.
Τουλάχιστον στις ΗΠΑ μόλις τους πήραν είδηση, τους γάμησαν και στην Enron, και στη Worldcom (φυλακή είναι οι τύποι, αν δεν το πήρατε είδηση. Ποιό λαμόγιο στην Ελλάδα είναι φυλακή ? ) και την Arthur Andersen, που έκανε τα στραβά μάτια στην Enron, την 'έστειλαν αδιάβαστη'.
Και εδώ φέρνεις παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτά που είπες ότι κυνηγάμε τους επιχειρηματίες και όχι τους δημοσίους υπαλλήλους/λειτουργούς. Οι των Enron, Worldcom είναι φυλακή. Οι πολιτικοί με τους οποίους συνεργάστηκαν (υπουργοί, αντιπρόεδροι, πρόεδροι) είναι φυλακή; Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Άρα, δε διαφέρει πολύ η παρούσα κατάσταση στις ΗΠΑ από την ελληνική πραγματικότητα.
-
Ερώτηση: Έστω ότι είσαι άνθρωπος της λαμογιάς και της αρπαχτής. Σου προσφέρεται θέση σε δημόσια επιχείρηση. Τι θα κάνεις; (1) Θα την αρνηθείς επειδή ξέρεις ότι είσαι λαμόγιο και άρα όχι κατάλληλος για τη θέση. (2) Θα απαρνηθείς τον εαυτό σου και θα γίνεις πρότυπα ευσυνείδητου υπαλλήλου. (3) Θα πάρεις τη θέση και θα συνεχίσεις την ίδια τακτική από άλλο πόστο.
Πιστεύω το (3), εσύ; Καταλαβαίνω τι εννοείς περισσότερες απαιτήσεις από το δημόσιο υπάλληλο σαν απλός πολίτης. Θέλω να σου δείξω ότι στην πράξη, όμως, συνήθως δε σημαίνει κάτι το δημόσιο αξίωμα. Ο άνθρωπος που θα είναι σωστός ως δημόσιος υπάλληλος, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σωστός και ως ιδιώτης.Αυτό ακριβώς!
Όλα από τον άνθρωπο ξεκινάνε. Όταν κάποιος παρανομεί, το κάνει επειδή έτσι έχει μάθει να ελίσσεται. Αυτή η κατάσταση έχει διαμορθωθεί έτσι από τα μικρατά του (βιώματα, παιδεία, ανατροφή γονέων, παρέες, συγκυρίες κ.τ.λ.). Ό,τι και να κάνει (ελεύθερο επάγγελμα, εμπόριο, επιχειρήσεις, ή δημόσιο) θα συμπεριφέρεται υπό το πρίσμα αυτό.Και εδώ φέρνεις παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτά που είπες ότι κυνηγάμε τους επιχειρηματίες και όχι τους δημοσίους υπαλλήλους/λειτουργούς. Οι των Enron, Worldcom είναι φυλακή. Οι πολιτικοί με τους οποίους συνεργάστηκαν (υπουργοί, αντιπρόεδροι, πρόεδροι) είναι φυλακή; Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Άρα, δε διαφέρει πολύ η παρούσα κατάσταση στις ΗΠΑ από την ελληνική πραγματικότητα.
Αμ μπράβο...
Το κόλπο του The Mall [οι τρόποι του μεγαλοεπιχειρηματία]