-
MOY TH ΣΠΑΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΙΠΑΚΙ ΜΕΣΑ ΕΙΣΤΕ
Ποιος απο εσας δεν παει για καφε, δεν παει στα κλαμπ, δεν ψωνιζει μονο και μονο απο αναγκη καταναλωτισμου και δεν τρεχει να ψωνισει το νεο κινητο..Σε αντιστοιχο thread με τα κινητα ΤΦ εχει γινει πανικος με αυτα..Αυτο ειναι ενα παραδειγμα οτι ολοι μας τα ακουμπαμε καπου καπως ετσι και συντηρουμε αυτη την κατασταση..Δεν θελω να ακουω βλακειες τυπου δεν παω στο Mall στο Koλωνακι..τη βγαζουμε στο σπιτι με μουσικουλα και αλλες παπαρολογιες...ΘΕΛΕΤΕ Η ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΓΩ ΒΕΒΑΙΑ Κ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ γιατι ετσι ειναι η κοινωνια..Το θεμα της οικονομιας ειναι ενα αλλο κεφαλαιο..Η αποταμιευση πεθανε παιδια απο τοτε που τα πιστωτικα ιδρυματατα και οι τραπεζες μπηκαν στη ζωη μας..Και καλως μπηκαν διοτι ειδαλλως θα τριγυρναγαμε ολοι με Yugo και Wartburg..Τωρα οποιος δε θελει να πληρωσει 4 ΓΙΟΥΡΟ για εναν καφε σε ενα πολυ ομορφο και πολιτισμενο μερος το οποιο ειναι ταξεις ανωτερο απο τις παλιο σκατοκαφετεριες του παρελθοντος τοτε ας κατσει σπιτι ΝΑ ΔΕΙ ΝΕΤ ΚΑΙ ΕΤ3 ΝΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΘΕΙ...ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΗΓΕ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ....
-
Δεν μιλάς σωστά Random. Οι τιμές είναι εξαιρετικά υψηλές, υψηλότερες από τις αντίστοιχες του Παρισιού και του Μιλάνου. Δεν είναι κακό να κάθεσαι σε ένα ωραίο μέρος (σχετικό το 'ωραίο' βέβαια), είναι όμως κακό να τα σκας εύκολα για την αρπαχτή ενός επιχειρηματία.
-
Φίλε Random1, δεν είναι άσπρα-μαύρα τα πράγματα:
Τηλεόραση δε βλέπω
Σινεμά βλέπω πολύ (και απ΄ όλα, από Χόλιγουντ μέχρι Lars von Trier ) αλλά στο Village πήγα πριν 1.5 μήνα για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια (αναγκαστικά) και δεν θα ξαναπάω για άλλα 10 χρόνια
Στο Mall δεν έχω πάει και ούτε πρόκειται
Σε Carrefour και αντίστοιχα mega-supermarket δεν πάω
Σε καφετέριες δεν πάω ποτέ
Σε κλαμπ μεγάλα δεν πάω ποτέ
Σε μικρά όχι όσο συχνά θα ήθελα
Ακριβό αυτοκίνητο έχω
Ολη την Ευρώπη γυρίζω
Δάνεια δεν έχωσαν και μένα είναι οι περισσότεροι (εντιμότατοι ) φίλοι μου και άλλοι πολλοί.
Αν προσπαθήσεις μπορείς να μην πέσεις ούτε στη μία παγίδα ούτε στην άλλη.
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
MOY TH ΣΠΑΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΙΠΑΚΙ ΜΕΣΑ ΕΙΣΤΕ
Ποιος απο εσας δεν παει για καφε, δεν παει στα κλαμπ, δεν ψωνιζει μονο και μονο απο αναγκη καταναλωτισμου και δεν τρεχει να ψωνισει το νεο κινητο..Σε αντιστοιχο thread με τα κινητα ΤΦ εχει γινει πανικος με αυτα..Αυτο ειναι ενα παραδειγμα οτι ολοι μας τα ακουμπαμε καπου καπως ετσι και συντηρουμε αυτη την κατασταση..Δεν θελω να ακουω βλακειες τυπου δεν παω στο Mall στο Koλωνακι..τη βγαζουμε στο σπιτι με μουσικουλα και αλλες παπαρολογιες...ΘΕΛΕΤΕ Η ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΓΩ ΒΕΒΑΙΑ Κ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ γιατι ετσι ειναι η κοινωνια..Το θεμα της οικονομιας ειναι ενα αλλο κεφαλαιο..Η αποταμιευση πεθανε παιδια απο τοτε που τα πιστωτικα ιδρυματατα και οι τραπεζες μπηκαν στη ζωη μας..Και καλως μπηκαν διοτι ειδαλλως θα τριγυρναγαμε ολοι με Yugo και Wartburg..Τωρα οποιος δε θελει να πληρωσει 4 ΓΙΟΥΡΟ για εναν καφε σε ενα πολυ ομορφο και πολιτισμενο μερος το οποιο ειναι ταξεις ανωτερο απο τις παλιο σκατοκαφετεριες του παρελθοντος τοτε ας κατσει σπιτι ΝΑ ΔΕΙ ΝΕΤ ΚΑΙ ΕΤ3 ΝΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΘΕΙ...ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΗΓΕ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ....
κοίτα να δεις, το να μη γουστάρεις τις καφετέριες και τα clubs ( όπως εγώ δηλαδή) δε σημαίνει ότι κάθεσαι σπίτι σου και βλέπεις tv..
υπάρχουν χιλιάδες πράγματα να κάνεις..
δεν είναι για τα λεφτά, είναι να κάνεις πρώτον αυτό που σ'ευχαριστεί και περνάς καλά και δεύτερον να πληρώνεις αυτό που αξίζει, εφόσον ειδικά θέλουμε να μιλάμε και για εξευρωπαϊσμό ( μετά ο πρώην πρωθυπουργός μας έφταιγε.. τελοσπάντων το κλείνω γιατί δε λέει..)
θα σου πω ενδεικτικά και γρήγορα μερικά απ'τα χιλιάδες πράγματα που μπορείς να κάνεις, αντί να χαραμίζεις το χρόνο σου σε μία καφετέρια- Μια μικρή εκδρομή/εξόρμηση
- Μια βόλτα στη μαρίνα Αλίμου, στην παραλία, στο φάρο κλπ, εκεί κοντά στην Οστρια
3)Τενις, πινγκ-πονγκ, καρτ, μποουλινγκ, μπιλιάρδο, ξύλινο ποδοσφαιράκι και λοιπές δραστηριότητες - Μια βόλτα στην πλατεία Νέας Σμύρνης ( ή σε οποιαδήποτε ..)
- Σινεμα
- Παρεϊστικη βόλτα με μηχανές ή αυτοκίνητα
- Ψάρεμα ( αν δε γμεις που δε γμεις που λένε )
ιντερνετ καφε για lan παιχνιδάκι με την παρέα σου κ πολύ χαβαλέ
κλπ
και είναι και χιλιάααααδες άλλα μικροαστικά που δεν τα'χω ανακαλύψει ακόμα ή/και βαριέμαι να τα γράψω
απο'κει και πέρα, εγώ δε λέω να μην πηγαίνει κάποιος άλλος για καφέ, δικιά του είναι η ζωή, ό,τι γουστάρει ας κάνει. Και ούτε είμαι κλεισμένος στο κουτί μου και δε βλέπω πέρα απ'τη μύτη μου να πω 'ουουουουουουου καφετεριες 666' κλπ
απλά λέω ρε φίλε ότι οοοοοοολα σ'αυτή τη ζωή χρειάζονται ένα μέτρο και μια ισσοροπία, και ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις εκτός απ'το να πας για καφέ. Κι εγώ θα πάω για καφέ που και που ( αλλά σπάνια μάλλον θα έλεγα). Σε clubs ακόμα πιο σπάνια. Επίσης, πάω σε καμιά μπυραρία ή μπαράκι κάπου κάπου.
Όσον αφορά τα άλλα που λες, κινητό δεν αλλάζω συνέχεια και ούτε ξέρω και πολλά, αλλάζω κάθε όποτε χαλάει αυτό που έχω.
Σίγουρα όλοι έχουμε κάποια λόξα και κάπου μπορεί να τ'ακουμπάμε σε παράλογο σημείο, το θέμα είναι να μην περνάς τα όρια. Επίσης για την αποταμιεύση προσωπικά διαφωνώ.
Αυτά φιλε ραντομ
-
Είναι πάρα πολλές οι εναλλακτικές, έχετε δίκιο. Ακόμα και να μαζευτείς με παρέα σπίτι κ να παίζεις επιτραπέζια είναι πιο γεμάτο απ' το να τρέχεις σε καφετέριες και club. Όμως, ένα μεσημέρι στο διάλειμμα απ' τη δουλειά, μία φορά που θα θες να δεις κόσμο βρε αδερφέ, θα πας κι εκεί! Και θα πας τελικά αναγκαστικά μαζί με τους πολλούς, θα τα σκάσεις στους ανόητους επιχειρηματίες του χώρου, που μάλιστα την έχουν ακούσει business-men και νομίζουν ότι έχουν πιάσει το Θεό απ' τα @@, πουλάνε μούρη και έγιναν ξαφνικά Λάτσηδες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο... Μέχρι και σερβιτόροι σε μεγάλα μαγαζιά νομίζουν ότι είναι φίρμες και σου φέρονται σαν να είσαι πολίτης β' κατηγορίας. Δεν υποτομώ τη δουλειά του σερβιτόρου, είναι κι αυτό μία υπηρεσία, αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας!
Τέλος πάντων, δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε εμείς. Απλά μπορούμε να την αποφεύγουμε κατά το δυνατόν.
-
Γιατί είναι ανόητοι οι εν λόγω επιχειρηματίες ?
-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Γιατί είναι ανόητοι οι εν λόγω επιχειρηματίες ?Κακή διατύπωση... Κάθε άλλο παρά ανόητοι, εξυπνότατοι είναι, αλλά με εκνευρίζει η λογική 'Έχω μαγαζί της νύχτας = είμαι μάγκας = μ@μ@ω και δέρνω = πρέπει να με βλέπετε στο δρόμο και να με αναγνωρίζετε κ.ο.κ.', κάτι που είναι σύνηθες εδώ...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Τη πρωτοχρονια ημουνα σε ενα μινι τουρ στην Ευρυτανια... Εχετε ιδεα του ποσο προικισμενη χωρα ειμαστε σε σχεση με το νερο??? Και ομως εδω ειναι που κοστιζει το μπουκαλι που λες 1,5ε!!!
Εαν λοιπον εδω κοστιζει 1,5ε στην υπολοιπη Ευρωπη θα επρεπε να κανει τουλαχιστον 2,5ε.
Και σε αυτο υπαρχει αισχοκερδια στην Ελλαδα...Στο Καρπενήσι δεν πληρώνουν για το νερό που έρχεται στα σπίτια τους, με εξαίρεση ένα υποτυπώδες πάγιο...
παιδια αναφερομουν στις ποσοτητες ποσιμου νερου που εχουμε σαν χωρα, οχι σε κατι αλλο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τη πρωτοχρονια ημουνα σε ενα μινι τουρ στην Ευρυτανια... Εχετε ιδεα του ποσο προικισμενη χωρα ειμαστε σε σχεση με το νερο??? Και ομως εδω ειναι που κοστιζει το μπουκαλι που λες 1,5ε!!!
Εαν λοιπον εδω κοστιζει 1,5ε στην υπολοιπη Ευρωπη θα επρεπε να κανει τουλαχιστον 2,5ε.
Και σε αυτο υπαρχει αισχοκερδια στην Ελλαδα...Στο Καρπενήσι δεν πληρώνουν για το νερό που έρχεται στα σπίτια τους, με εξαίρεση ένα υποτυπώδες πάγιο...
παιδια αναφερομουν στις ποσοτητες ποσιμου νερου που εχουμε σαν χωρα, οχι σε κατι αλλο.
Μα ακριβώς λόγω ποσότητας δεν πληρώνουν.
Προσφορά vs Ζήτηση.
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
MOY TH ΣΠΑΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΙΠΑΚΙ ΜΕΣΑ ΕΙΣΤΕ...ΘΕΛΕΤΕ Η ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΓΩ ΒΕΒΑΙΑ Κ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ γιατι ετσι ειναι η κοινωνια..Το θεμα της οικονομιας ειναι ενα αλλο κεφαλαιο..
το αν και ποτε θα γινω 'Ευρωπαιος'*** θα μου επιτρεψεις να το καθορισω ΕΓΩ και οχι τα πιπινια, οι τραπεζες ή οι επιχειρηματιες...
*** οπως εχω γραψει και πιο πριν ο 'Ευρωπαιος' που εσυ λες, ΔΕΝ καταδεχεται να πληρωσει τον καφε 3,5-5ε, αντιθετα με κατι εγχωριους Ευρωλιγουρηδες που τον πληρωνουν και νομιζουν οτι ειναι και μαγκες.
προφανως δεν ειναι προσωπικα για σενα τα σχόλια, οκ?
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Μα ακριβώς λόγω ποσότητας δεν πληρώνουν.
Προσφορά vs Ζήτηση.
δεν με καταλαβες. Εγω λεω οτι σε μια χωρα που ειναι τοσο πλουσια σε ποσιμο νερο ειναι απαραδεκτο να πληρωνεις ενα μπουκαλακι νερο 1-1,5ε
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Για να επανέλθουμε στο θέμα του mall. Ξέρει κανεις τι ενοίκια 'παίζουν' για τα μαγαζιά μέσα? (έχει σχέση με τους καφέδες αφου είναι λειτουργικά εξοδα).
Αυτό που ξέρω είναι ότι κατάστημα τεχνολογίας 300τμ πληρώνει ενοίκιο 50.000 ευρώ μηνιαίως
Κι εγώ έπεσα από την καρέκλα όταν το άκουσα, αλλά είναι αλήθεια.Τον πρώτο μήνα λειτουργίας έκανε βέβαια τζίρο 40 φορές πάνω....Κάντε μία απλή πράξη για το τετραγωγικό και πολλαπλασιάστε με το σύνολο και τον χρόνο. Τα μηδενικά δεν θα φτάνουν στο κομπιουτεράκι σας. (τα τεράστια καταστήματα των 2-2.500 τμ σίγουρα πληρώνουν άλλη αναλογία ανα τμ)
Να συμπληρωσω οτι με ιδιωτικό συμφωνητικό έχει το δικαίωμα το μώλ να διακόψει το μίσθωμα σε 3 χρόνια (και οχι σε 12 που ορίζει ο νόμος σε επαγγελματικές μισθώσεις) μονομερώς. Με άλλα λόγια, αν στα 3 χρόνια βρούν άλλο 'κορόιδο' που θα δώσει περισσότερα, σε έχουν στείλει...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν με καταλαβες. Εγω λεω οτι σε μια χωρα που ειναι τοσο πλουσια σε ποσιμο νερο ειναι απαραδεκτο να πληρωνεις ενα μπουκαλακι νερο 1-1,5εΑπλά εγώ ανέφερα ένα επιπλέον γεγονός για το Καρπενήσι.
ΥΓ Λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού, είχαν 'φύγει' από τη θέση τους τα 2/3 του χωριού απ'όπου κατάγομαι, σκοτώνοντας 13 (?) ανθρώπους.
ΥΓ2 Δεν είμαι σίγουρος για το 13.
-
Ο χρήστης HARRY999 έγραψε:
Για να επανέλθουμε στο θέμα του mall. Ξέρει κανεις τι ενοίκια 'παίζουν' για τα μαγαζιά μέσα? (έχει σχέση με τους καφέδες αφου είναι λειτουργικά εξοδα).
Αυτό που ξέρω είναι ότι κατάστημα τεχνολογίας 300τμ πληρώνει ενοίκιο 50.000 ευρώ μηνιαίως
Κι εγώ έπεσα από την καρέκλα όταν το άκουσα, αλλά είναι αλήθεια.Τον πρώτο μήνα λειτουργίας έκανε βέβαια τζίρο 40 φορές πάνω....Κάντε μία απλή πράξη για το τετραγωγικό και πολλαπλασιάστε με το σύνολο και τον χρόνο. Τα μηδενικά δεν θα φτάνουν στο κομπιουτεράκι σας. (τα τεράστια καταστήματα των 2-2.500 τμ σίγουρα πληρώνουν άλλη αναλογία ανα τμ)
Να συμπληρωσω οτι με ιδιωτικό συμφωνητικό έχει το δικαίωμα το μώλ να διακόψει το μίσθωμα σε 3 χρόνια (και οχι σε 12 που ορίζει ο νόμος σε επαγγελματικές μισθώσεις) μονομερώς. Με άλλα λόγια, αν στα 3 χρόνια ωρούν άλλο 'κορόιδο' που θα δώσει περισσότερα, σε έχουν στείλει...
και ποιος τους ειπε οτι το ιδιωτικο συμφωνητικο ειναι πανω απο τον νόμο?
-
Αυτό ακριβώς ρώτησα κι εγώ φίλτατε Σπύρο, αλλά η απάντηση που πήρα απο πιό ειδικούς απο εμένα, είναι οτι υπερισχύει....
Τα φώτα σου αν γνωρίζεις θα ήταν χρήσιμα. -
Αυτό ακριβώς ρώτησα κι εγώ φίλτατε Σπύρο, αλλά η απάντηση που πήρα απο πιό ειδικούς απο εμένα, είναι οτι υπερισχύει....
Τα φώτα σου αν γνωρίζεις θα ήταν χρήσιμα.δεν γνωριζω κατι παραπανω, αλλα εμενα αυτο το ιδ. συμφωνητικο μου φαινεται καταχρηστικο, οποτε δεν νομιζω οτι μπορει να ισχυσει. Δεν ειμαι νομικος ομως.
-
Να συμπληρωσω οτι με ιδιωτικό συμφωνητικό έχει το δικαίωμα το μώλ να διακόψει το μίσθωμα σε 3 χρόνια (και οχι σε 12 που ορίζει ο νόμος σε επαγγελματικές μισθώσεις) μονομερώς. Με άλλα λόγια, αν στα 3 χρόνια βρούν άλλο 'κορόιδο' που θα δώσει περισσότερα, σε έχουν στείλει...
Φανταστείτε τί κέρδη έχουν για να υπογράφουν με τέτοιους (καταχρηστικούς; ) όρους
-
Το ιδιωτικό συμφωνητικό ΔΕΝ είναι υπεράνω του Νόμου!
Αν σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ορίζεται κάτι που παραβαίνει τον Νόμο, το συμφωνητικό είναι άκυρο και μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια.
Αλοίμονο αν ήταν αλλοιώς!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το ιδιωτικό συμφωνητικό ΔΕΝ είναι υπεράνω του Νόμου!Αν σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ορίζεται κάτι που παραβαίνει τον Νόμο, το συμφωνητικό είναι άκυρο και μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια.
Ποιο ιδιωτικό συμφωνητικό ρε Νικο; Εδώ ολόκληρο το The Mall είναι υπεράνω του νόμου!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το ιδιωτικό συμφωνητικό ΔΕΝ είναι υπεράνω του Νόμου!Αν σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ορίζεται κάτι που παραβαίνει τον Νόμο, το συμφωνητικό είναι άκυρο και μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια.
Σωστα. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως ο Λάτσης, με το πανίσχυρο νομικό επιτελείο, επεσε σε τετοια λούμπα. Μηπως ειναι αλλιως κατοχυρωμένος;
Το κόλπο του The Mall [οι τρόποι του μεγαλοεπιχειρηματία]