-
Αυτο το 1019 το δουλευω συχνα, τελευταια ειχα πεσει βραδυ σε εναν κανονικο ψυχοπαθη ταριφα (κλινικα εννοω) που μιλουσε με 3 διαφορετικες φωνες και ελεγε τα δικα του, τερματιζε στο χαλαρο την 1η και δεν αλλαζε ταχυτητα ,στην αρχη ψιλοφοβηθηκα αλλα μολις κατεβηκα πηρα τηλεφωνο στην εταιρεια του και τους ειπα οτι το ατομο χρηζει νοσηλειας, αυτοι χαμπαρι δεν ειχανε, πηρα και ενα 1019 και στανιαρισα, να μην πω διαφορα αλλα περιστατικα με παππου που κοιμοτανε στα φαναρια, αλκοολικο με φλασκι και εναν αλλο που μου ελεγε πως θα περασει η βραδια χωρις τσιγαρο και οταν του προσφερα ενα απο τα δικα μου, λεει 'οχι σκετο ρε φιλε, κανα γεμιστο εννοω'
Προτεινω παντως μεσω αυτου του φορουμ να οργανωθει μια συμμαχια πολιτων εναντια στους 'κακους' ταριφες, κατι αντιστοιχο με τους street panthers και να βγαλουμε αυτοκολλητα του στυλ: ειμαι βοδι σταματαω οπου γουσταρω, οχι για να γινει καμια αλλαγη, αλλα ετσι να βγαζουμε το αχτι μας ρε αδερφε..... -
Πέτυχα ευγενέστατο ταξιτζή, νεαρό, με GPS. Καθαρό ταξί (octavia), στρωτή οδήγηση, φόραγε και ζώνη.
Ίσως χρειάζεται εθελουσία στους ταρίφες, οι περισσότεροι παλιοί δεν παλεύονται. -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Η αύξηση αυτή παρέχεται κλιμακωτά, ώστε στον ενδιάμεσο χρόνο να αξιολογούνται τα ταξί από το ίδιο το επιβατικό κοινό αλλά και από το υπουργείο, ως προς το κατά πόσο επιτυγχάνουν τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών που έχουν αναλάβει.
Η βελτίωση αυτή συνδέεται με την καθαριότητα των οχημάτων, την εν γένει συμπεριφορά των οδηγών, την εξυπηρέτηση των επιβατών και γενικότερα με την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας και την περιφρούρηση αυτής από τον ίδιο τον Κλάδο.
πηγή http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 650075.htm , το διάβασα στο mybike.gr
Δηλαδή πληρώνοντας παραπάνω θα βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών;
-
Η ιστορια με τους λεωφοριοδρομους ειναι απαραδεκτη!!!!!! δεν αστυνομευεται αυτη η δυνατοτητα χρησης της, οποιος το αποφασισε δεν πρεπει να ξαναβγει βουλευτης..... ΤΕΛΟΣ...... Θα την χρησιμοποιουν κανονικα και ετσι τα ΜΜΜ θα γινουν παλι σαν χελωνες..... αρα αχρηστα....... ωστε να προτιμα τους ταριφες ο κοσμος...... Τοσο καραγκιοζηδες αυτοι στο Υπουργειο Μεταφορων.......
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Η αύξηση αυτή παρέχεται κλιμακωτά, ώστε στον ενδιάμεσο χρόνο να αξιολογούνται τα ταξί από το ίδιο το επιβατικό κοινό αλλά και από το υπουργείο, ως προς το κατά πόσο επιτυγχάνουν τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών που έχουν αναλάβει.
Η βελτίωση αυτή συνδέεται με την καθαριότητα των οχημάτων, την εν γένει συμπεριφορά των οδηγών, την εξυπηρέτηση των επιβατών και γενικότερα με την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας και την περιφρούρηση αυτής από τον ίδιο τον Κλάδο.
πηγή http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 650075.htm , το διάβασα στο mybike.gr
Δηλαδή πληρώνοντας παραπάνω θα βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών;
Μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης περιόδου, μιάς και η αύξηση των κομίστρων τους ειναι κλιμακωτή,ίσως (λέω ίσως) να δούμε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους,γιατί τότε θα έχει φτάσει και το 100% από ότι είναι τώρα. Καλό κίνητρο για αυτούς.
Μέχρι τότε...... Ίδωμεν. -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς παραδέχονται ότι πράγματα όπως η καθαριότητα, ευγενική συμπεριφορά και η αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας ( !) είναι έξτρα παροχές;
Αποφασίσθηκε επίσης να μην αυξηθούν οι άλλοι συντελεστές, όπως η σημαία και η χαμηλότερη διαδρομή, ακριβώς για να μην επηρεασθούν οι κοινωνικές ομάδες χαμηλού εισοδήματος. Επίσης, αποφασίστηκε να μην αυξηθεί ο συντελεστής της μεταφοράς από και προς τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, ούτε ο συντελεστής της μεταφοράς από τον οδηγό του ταξί των αποσκευών των επιβατών στα αεροδρόμια και στα λιμάνια, για να μην επηρεασθεί το κόστος για τους τουρίστες που φθάνουν στην Ελλάδα.
Για να καταλάβω, οι 'κοινωνικές ομάδες χαμηλού εισοδήματος' και οι τουρίστες πληρώνουν μόνο την ελάχιστη διαδρομή και το airport surcharge αντίστοιχα; Αυτοί ΔΕΝ πληρώνουν με το χρόνο/απόσταση;
Το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε επίσης την αύξηση του κόστους του τηλεφωνικού ραντεβού του ταξί από 2,80 ευρώ που είναι σήμερα σε 3-5 ευρώ και τούτο προκειμένου να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων ραδιοταξί.
ΟΚ, εδώ μένω άφωνος. Ανεβάζουμε τις κοινές τιμές για να υπάρξει ανταγωνισμός; Υποτίθεται ότι όταν υπάρχει ανταγωνισμός, οι εταιρίες μάχονται για να κερδίσουν τον πελάτη βελτιώνοντας τις υπηρεσίες και ρίχνοντας τις τιμές. Όχι, εδώ αυξήσαμε την τιμή αλλά κάπως θα ενταθεί ο ανταγωνισμός και το αγοραστικό κοινό θα βγει οφελημένο. Δεν έχω ιδέα πώς, αλλά για να το λένε ..ε κάτι παραπάνω θα ξέρουν...
Αποφασίστηκε τέλος, η πιλοτική χρήση ορισμένων λεωφορειολωρίδων εκτός δακτυλίου, όπως και στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Ναι, όπως στη Θεσσαλονίκη λέμε. Μπουγάτσα με ταξί, you will be assimilated ρε!
Προτεινω παντως μεσω αυτου του φορουμ να οργανωθει μια συμμαχια πολιτων εναντια στους 'κακους' ταριφες, κατι αντιστοιχο με τους street panthers και να βγαλουμε αυτοκολλητα του στυλ: ειμαι βοδι σταματαω οπου γουσταρω, οχι για να γινει καμια αλλαγη, αλλα ετσι να βγαζουμε το αχτι μας ρε αδερφε.....
Πολλές λέξεις. Εγώ λέω να τους κολλάμε ένα αυτοκόλλητο 'ΤΑΞΙ' για συντομία.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
δεν αστυνομευεται αυτη η δυνατοτητα χρησης τηςΣωστά, αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Εδώ δεν αστυνομεύεται η υπάρχουσα ώρα λειτουργίας της λεωφορειολωρίδας, θα αστυνομεύεται η καινούρια που έχει άλλο ωράριο; Θα εκραγούν τα μυαλά του αστυνομικού από την πολλή πληροφορία!
-
Οδηγός επιβίωσης σε λεωφορειογραμμες Θεσν/ίκης
για οδηγούς διτρόχων.....προχθές με τρόμο ανακάλυψα μια νέα μου αντανακλαστική συνήθεια που γίνεται πλέον αυτόματα κ δεν τρομάζω κ ειδικά δεν φουντώνω....
κινούμαι με μηχανη στη γραμμή των λεωφορείων όπου τυχαίνει κ δεν υπάρχουν λεωφορεία ή ταχι...Τα ακόλουθα γεγονότα λαμβανουν χωρα σε κλάσματα δευτερολέπτων.
νεαρή κυρία στο πεζοδρόμιο σε σημειο που δεν επιτρεπεται η προσβαση ταχι για αποβιβαση ή επιβιβαση, σηκώνει το χεράκι της. ταριφας από μεσαία λωρίδα το κόβει μέσα να προσεγγίσει πελάτη φυσικα χωρις φλας. εγώ απλώς το πρόβλεψα κ είχα κόψει προτου πέσει πάνω μου κ αναγκαστω να κάνω ελιγμούς αποφυγής κ πλάκωμα στα φρένα. όπως ελέγχουμε οχήματα σήματα κ φανάρια θα ελέγχουμε κ υποψήφιους πελάτες ταχι.όπως στο πράσινο δεν ξεκινάμε κατευθειαν αλλά κοιτάμε αριστερά να δουμε ποιος εσφαξε το κοκκινο κ μετα να ξεκινήσουμε. (ειδικά με μηχανή όπου η επιτάχυνσή μας είναι πολύ μεγαλύτερη)
ΑΠΟΡΙΑ. υπάρχει έρευνα επιστημονική κ αντίστοιχοι επιστήμονες που να ισχυριζονται τεκμηριωμένα πως η εισοδος ταχι στις λεωφορειογραμμες θα βοηθήσει την αποσυμφοριση της κίνησης?
-
Ο χρήστης Dekouk έγραψε:
ΑΠΟΡΙΑ. υπάρχει έρευνα επιστημονική κ αντίστοιχοι επιστήμονες που να ισχυριζονται τεκμηριωμένα πως η εισοδος ταχι στις λεωφορειογραμμες θα βοηθήσει την αποσυμφοριση της κίνησης?Όχι φυσικά.
Αυξάνεται όμως σημαντικά το εισόδημα των ταξιτζήδων, όχι μόνο επειδή κινούνται πιο γρήγορα αλλά επειδή μπορούν να παίρνουν εύκολα πολλαπλές μισθώσεις.Ακόμα, δεν πρόκειται να βρούμε (εύκολα) ταξί που πηγαίνει σε περιοχή χωρίς λεωφορειόδρομο.
Και τα λεωφορεία θα καθυστερούν και οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα ταξί θα είναι χειρότερες.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ΑΠΟΡΙΑ. υπάρχει έρευνα επιστημονική κ αντίστοιχοι επιστήμονες που να ισχυριζονται τεκμηριωμένα πως η εισοδος ταχι στις λεωφορειογραμμες θα βοηθήσει την αποσυμφοριση της κίνησης?
Όχι φυσικά.
Αυξάνεται όμως σημαντικά το εισόδημα των ταξιτζήδων, όχι μόνο επειδή κινούνται πιο γρήγορα αλλά επειδή μπορούν να παίρνουν εύκολα πολλαπλές μισθώσεις.Ακόμα, δεν πρόκειται να βρούμε (εύκολα) ταξί που πηγαίνει σε περιοχή χωρίς λεωφορειόδρομο.
Και τα λεωφορεία θα καθυστερούν και οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα ταξί θα είναι χειρότερες.
Ποσο χειροτερες μπορουν να γινουν πλεον http://www.youtube.com/watch?v=bOgj8ZxmbLg Εχει καταντησει ανεκδοτο η κατασταση.....
-
Ο χρήστης Dekouk έγραψε:
ΑΠΟΡΙΑ. υπάρχει έρευνα επιστημονική κ αντίστοιχοι επιστήμονες που να ισχυριζονται τεκμηριωμένα πως η εισοδος ταχι στις λεωφορειογραμμες θα βοηθήσει την αποσυμφοριση της κίνησης?Υπάρχει επιστημονική έρευνα (λες και δεν έφτανε η απλή λογική) που τεκμηριώνει ότι η κίνηση των ταξί επιβαρύνει την κίνηση, αλλά το ίδιο κάνει. Σε αυτή τη χώρα κάνουμε ό,τι μας κατέβει...
-
*Ο χρήστης *Dekouk ** έγραψε:
ΑΠΟΡΙΑ. υπάρχει έρευνα επιστημονική κ αντίστοιχοι επιστήμονες που να ισχυριζονται τεκμηριωμένα πως η εισοδος ταχι στις λεωφορειογραμμες θα βοηθήσει την αποσυμφοριση της κίνησης?Ας μείνουν τα ταξί εκεί στην λεωφορειολωρίδα παρέα με τα λεωφορεία να μήν ενοχλούν τους οδηγούς που κινούνται στις άλλες δύο λωρίδες με το μπαίνω - βγαίνω. Απο κεί και πέρα οτι θα έχουν μεγαλύτερα προνόμια είναι σίγουρο, αυτό εξαρτάται απο τον πελάτη άν δέν υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη δέν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιεί κανείς το ταξί, εγώ συγκεκριμένα έχω να μπώ πολλά χρόνια αλλά ξέρω πολλούς που το χρησιμοποιούν για το περίπτερο. Άν μαζικά αποκτήσουμε όλοι συνείδηση να αποφεύγουμε τα ταξί θα αναγκαστούν στο τέλος και οι ίδιοι οι ταξιτζήδες να προσγειωθούν στην πραγματικότητα.
-
Εγω σας το ελεγα και καποιοι κοροϊδευατε,οι ταριφες ηταν δωσιλογοι της χουντας, και ως τετοιοι (στο συνολο τους) παραμενουν δεξιοι και ακροδεξιοι,και επειδη πολλοι εγιναν Καρατζαφερικοι ο Στυλιανίδης τους εδωσε ΟΛΑ οσα ζητανε για να τους παρει στην ΝΔ.
Οταν κανουν καποιοι απεργια ζητανε την μανα τους και τον πατερα τους για να παρουν στην καλυτερη τα μισα,ο Στυλιανιδης τα εδωσε ΟΛΑ,πρωτοφανες στην εκταση του μεν αλλα εντασσεται στην συνηθη τακτικη της κυβερνησης:'δωσε την χωρα στις συντεχνιες να την κανουν οτι θελουν'
-
Νέα εξέλιξη στο ζήτημα της εισόδου των ταξί στις λεωφορειολωρίδες: viewtopic.php?p=1503075#p1503075
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω σας το ελεγα και καποιοι κοροϊδευατε,οι ταριφες ηταν δωσιλογοι της χουντας, και ως τετοιοι (στο συνολο τους) παραμενουν δεξιοι και ακροδεξιοι,και επειδη πολλοι εγιναν Καρατζαφερικοι ο Στυλιανίδης τους εδωσε ΟΛΑ οσα ζητανε για να τους παρει στην ΝΔ.Οταν κανουν καποιοι απεργια ζητανε την μανα τους και τον πατερα τους για να παρουν στην καλυτερη τα μισα,ο Στυλιανιδης τα εδωσε ΟΛΑ,πρωτοφανες στην εκταση του μεν αλλα εντασσεται στην συνηθη τακτικη της κυβερνησης:'δωσε την χωρα στις συντεχνιες να την κανουν οτι θελουν'
O Aνδρεάς Παπανδρέου προσπάθησε να τους εξολοθρεύσει, αλλά ήταν πολλοί και με κακούς τρόπους.
-
Η συντριπτική πλειοψηφία των αδειών ταξί και λεωφορείων, είχε δοθεί επί χούντας, αυτό δεν είναι μυστικό. Μακρινός μου συγγενής, μακαρίτης πλέον, είχε εξασφαλίσει τότε ΚΑΙ άδεια ταξί ΚΑΙ άδεια λεωφορείου υπεραστικού ΚΤΕΛ, όχι γι' αυτόν, για την φουκαριάρα την μάνα του...
Σήμερα, είναι βέβαια ένα ζήτημα, πόσες εξ αυτών έχουν μείνει στα αρχικά χέρια, αφού έχουν υπάρξει αναρίθμητες μεταβιβάσεις αδειών έκτοτε...
-
Αφηστε τι επαθα χτες για χαρη του παπαρα του ταριφα.Ενω ημασταν ποσειδωνος και πηγαιναμε με 70 και οι 2 βγαζει αλαρμ και πλακωενετε στα φρενα κανωντας ταυτοχρονα δεξια.......Κοκαλωσα τα φρενα αλλα ο καριολης μου εφαγε τον κεθρεφτη
-
Είμαι σε ταξί στο κέντρο της Πάτρας.
Καθόμουν πίσω.
Καθώς ανεβαίνουμε την Πανεπιστημίου, ο ταξιτζής (γύρω στα 40) κλάνει.
Εγώ τον κοιτάζω από τον καθρέφτη έτοιμος να πεθάνω στο γέλιο.
Με κοιτάζει και λέει:
'Φιλαράκι, πιές την τώρα που είναι φρέσκια!'
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
-
-
Αραγε σε ξενο πως το λες αυτο;
Cheers/ here you are buddy/ grab it while it lasts mate
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες