-
Ρε δεν πάνε να γαμηθούν? Άντε, το βρήκαμε τώρα. Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΕ ΟΣΑ ΤΑΞΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!http://prezatv.blogspot.com/2011/09/blo ... 9.html?m=1
Δώσε πόνο Γιάννη!
Αμην και πότε..αντε γιατι παραγινε το κακό με τούς ταρίφες
Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Προς τους ταρίφες (και ο κολητός μου ταρίφας είναι και τις ίδιες ηλιθιότητες λέει, και τον κράζω κατάμουτρα)/Α) Αν εγώ ανοίξω μία επιχείρηση, επενδύσω 200000Ε και δεν πάει καλά και αναγκαστώ να την κλείσω. Θα ζητήσω από κανέναν να μου επιστρέψει την επένδυση μου, ή θα κλαίγομαι?
Β) Αν εγώ έχω κομμωτήριο σε μία γειτωνιά μπορώ να απαγορεύσω σε όποιον θέλει και μπορεί (έχει τις απαραίτητες άδειες κτλ) να ανοίξει κομμωτήριο γιατί θα χάσω πελατεία? Είστε σοβαροί? Φυσικά όταν μιλάμε για ελεύθερη αγορά και ανοιχτά επαγγέλματα, όποιος θέλει και πληρεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις μπορεί να κάνει ότι επάγγελμα θέλει. Και όσοι δεν αντέξουν τον ανταγωνισμό θα αλλάξουν δουλειά. Αυτό είναι ελεύθερη αγορά.
Και επειδή ο κολητός μου λέει και την παρακάτω ομορφιά: 'Εντάξυ, χάσαμε τα λεφτά μας ( ), το δεχόμαστε. Όμως να μην δωθούν άλλες άδειες γιατί είμαστε πολλοί'
Καλά ρε σεις? Αν δεν εκδίδονται νέες άδεις πως στο διάολο θα ανοίξει το επάγγελμα? Και τελικά πόσα μαύρα θα δίνονται για τις υπάρχουσες? Είστε επιοικέστατα κουτοπόνηροι.
το προβλημα δεν ειναι αυτο πως θες εγω να γινω ανταγωνιστικος με καποιον αλλον οδηγο ταξι οταν τα κομιστρα ειναι υποχρεωτικα ιδια για ολους εσυ αμα ανοιξεις κομμωτηριο και βρεθει ανταγωνιστης μπορεις να παιξεις με τις τιμες σου ετσι ωστε να γινεις πιο ανταγωνιστικος εγω κατι τετοιο δε μπορω να κανω οσο για τα μαυρα χρηματα το κρατος επετρεψε να γινονται αυτες οι αγοραπωλησιες και πολλοι το εκμεταλλευτηκαν και καλα κανανε στη τελικη και εγω το ιδιο θα εκανα οπως και ολοι μας
-
Όχι ρε φίλε, δεν θα το κάναμε όλοι μας. Έλεος με αυτήν την καραμέλα.
Sent from my MB860 using Tapatalk
-
Οι άδειες ταξί στη Θεσσαλονίκη είχαν φτάσει πάνω από €300.000 (μαζί με το αμάξι).
Για να βγάζει ένας ταξιτζής τέτοια λεφτά έπρεπε να κινείται αποκλειστικά σε λεωφορειοδιαδρομές και να έχει πολλαπλή μίσθωση.
Αντί λοιπόν οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ να ασχολούνται με την απελευθέρωση (και να βολέψουν τους φίλους τους που θέλουν να δημιουργήσουν εταιρείες ταξί) να αστυνομεύσουν το ταξί ώστε να μην κάνουν επιλογή πελατών, να εξυπηρετούν αυτόν που δεν θέλει να κινηθεί σε λεωφορειοδιαδρομή και να μη διώχνουν (φίλο φορουμά) που κυκλοφορούσε με πατερίτσα.
Αν ο ταξιτζής υποχρεωθεί να εξυπηρετεί όπως οι ταξιτζήδες στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι ταξιτζήδες δεν θα θησαυρίζουν εις βάρος μας, οι άδειες δεν θα στοιχίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και δεν θα υπάρχει πρόβλημα απελευθέρωσης του επαγγέλματος.
Αλλά οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ δεν ξέρουν τι είναι το ταξί, αυτοί μόνο ξέρουν να δίνουν οδηγίες στον οδηγό στο πάρκινγκ της Βουλής να αφήνουν τα αμάξια στο ρελαντί να καίνε την βενζίνη μας για να μη ζεσταθούν όταν μπούνε μέσα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αντί λοιπόν οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ να ασχολούνται με την απελευθέρωση (και να βολέψουν τους φίλους τους που θέλουν να δημιουργήσουν εταιρείες ταξί)
Αυτό μπορείς να μου το εξηγήσεις;
-
Οι ταξιτζήδες στην τηλεόραση είπανε για 4 χιλιάδες νέες άδειες ταξί που περιμένουν την απελευθέρωση.
Ποιοι είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν εταιρείες ταξί;
Γιατί η κυβέρνηση (ο υπουργός) βιάζεται τόσο να απελευθερώσει το επάγγελμα του του ταξιτζή;Εδώ ο κόσμος καίγεται, ο ΟΕΔΒ δεν τύπωνε βιβλία ένα χρόνο και κανένας δεν έδινε σημασία, κλπ κλπ παραδείγματα.
Για το ταξί υπάρχει έντονη κινητικότητα που για μένα είναι ύποπτη και υποκινούμενη.
Θα δούμε πόσες χιλιάδες άδειες θα δοθούν μετά την απελευθέρωση και ποιοι θα τις πάρουν.Εν τω μεταξύ εμείς στη Μπανανία θα συνεχίσουμε να έχουμε ταξί που κάνει επιλογή πελατών και διαδρομών.
-
Προφανώς θα αστειεύεσαι ότι ενημερώνεσαι για το θέμα μέσω των ταξιτζήδων στην τηλεόραση.
Δε μου έδωσες όμως συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό που σε ρώτησα. Δηλαδή πως θα βολέψουν φίλους;
Επίσης δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα με τις εταιρείες ταξί.
Αντιθέτως, κάποιος μπορεί να φτιάξει μια εταιρεία με υψηλά standards (εμφάνισης, συμπεριφοράς, στόλου οχημάτων) και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα την προτιμήσουμε σε σχέση με τον άπλυτο ταρίφα.Δεν ξέρω αν έχεις υπόψιν σου το πρόγραμμα taxibeat. Θα μπορούσαν αυτοί οι οδηγοί να αποτελούν μια εταιρεία με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίξει εταιρεία. Οι φίλοι των 'άχρηστων και ανίκανων πολιτικών' τι ειδική μεταχείριση θα έχουν;
-
-
Φαντασιώνομαι να επεμβαίνουν τα ΜΑΤ ξαφνικά και να τους σπάνε τα κόκκαλα.
εσυ ειπαμε εχεις ψυχολογικα προβληματα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όχι ρε φίλε, δεν θα το κάναμε όλοι μας. Έλεος με αυτήν την καραμέλα.Sent from my MB860 using Tapatalk
+οο
-
Φαντασιώνομαι να επεμβαίνουν τα ΜΑΤ ξαφνικά και να τους σπάνε τα κόκκαλα.
Και λίγα λες, ιδίως στον συγκεκριμένο.
-
Δηλαδή πως θα βολέψουν φίλους;
Επίσης δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα με τις εταιρείες ταξί.
Οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίξει εταιρεία. Οι φίλοι των 'άχρηστων και ανίκανων πολιτικών' τι ειδική μεταχείριση θα έχουν;Στις παραπανω ερωτησεις σου την απαντηση δινουν τα 9θεσια ταξι που θα λειτουργουν χωρις εδρα και χωρις ταξιμετρο.
παραδειγμα. τα ταξι στα νησια περιμενουν το καλοκαιρι για να δουλεψουν. Με το νεο νομοσχεδιο καποιος με την δυνατοτητα να αγορασει πολλα 9θεσια μπορει σε συνενοηση με τους κατα τοπους ξενοδοχους κλπ να ξεφορτωνει ενα σωρο τετοια ταξι και να παρινει ολα τα φραγκα τη καλοκαιρινη σεζον. οι ντοπιοι... χαρταετο.. η αλλιως υπαλληλοι του καθε μεγαλοεπιχειρηματια.
Υ.Γ. σε καθε συναντηση του ραγκουση με τους ταξιτζηδες ειτε προηγηθηκε ειτε ακολουθησε συναντηση με τον προεδρο του ΣΕΤΕ.Οταν καποιος λεει ''ταξιτζηδες'' οι περισσοτεροι σκεφτονται τους αγενεστατους οδηγους ταξι της πρωτευουσας. Στις μικρες πολεις και τα νησια τι θα κανουν αυτοι που ειναι τωρα ταξιτζηδες και ξαφνικα θα σκανε απο ολα τα μερη της χωρας αλλοι για να τους παρουν τη δουλεια?
Τελευταια παρατηρηση. Αφου το κρατος νοιαζεται τοσο για τον πολεμο με τις συντεχνιες γιατι δεν ανοιγει και τους φαρμακοποιους,δικηγορους,μηχανικους?? -
Όλα ΠΡΕΠΕΙ να ανοιχθούν και όλα ΘΑ ανοιχθούν.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Όχι ρε φίλε, δεν θα το κάναμε όλοι μας. Έλεος με αυτήν την καραμέλα.
Sent from my MB860 using Tapatalk
+οο
Συμφωνώ.
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Οταν καποιος λεει ''ταξιτζηδες'' οι περισσοτεροι σκεφτονται τους αγενεστατους οδηγους ταξι της πρωτευουσας. Στις μικρες πολεις και τα νησια τι θα κανουν αυτοι που ειναι τωρα ταξιτζηδες και ξαφνικα θα σκανε απο ολα τα μερη της χωρας αλλοι για να τους παρουν τη δουλεια?
Το 'κεφαλαιο' περιμενει πως και πως την απελευθερωση να παει να επενδυσει στην ανω κολοπετινιτσα για να χτυπησει την τοπικη αγορα ταξι....
ελεος...
ενταξει, ειναι ενα σοκ να βρισκεσαι σε συνθηκες ελευθερου ανταγωνισμου αν δεν το εχεις ξαναβιωσει...
βγαλε τα μπρατσακια και... welcome to the club -
Εξξάλου γιατί να μην δουλέψει το σύστημα της ελευθερης αγοράς και στην επαρχία στα μικρά νησια?
Ουτως η άλλως μέχρι τώρα τα ταξι τα είχαν οι 'έχοντες' με κτήματα και μαγαζιά καθώς μόνο αυτοί μπορούσαν να σκάσουν τα λεφτά για την άδεια. Και με αυτή την προοπτική της σίγουρης μάσας και εκλεβαν τους τουρίστες αλλά έμεναν και 'υπανάπτυκτοι ' με την έννοια καμμία ξένη γλώσσα, καμμία γνώση για ιστορια το τόπου (τύπου ξεναγός) ή καποια άλλη αξυπηρέτηση. Έτσι είχαμε το φαινόμενο να ζητάνε τρελά λεφτά από τουρίστες για Island tour χωρίς να ξέρουν αγγλίκα ή αλλη γλώσσα πέρα από τα κλασικά '100 εούρος πλιιιζ ' , την προμήθεια απο ταβέρνες του 'οπίσθιου' για να αφήσουν τους τουρίστες για μάσα (αλλή κλεψιά εκεί) κλπ κλπ.Επίσης , το άλλο φαινόμενο με φαντάρους όπου πχ '20 ευρώ το κεφάλι για να σας πάω μονάδα' αντί για 20 ευρώ η ταρίφα ειτε 1 είτε 4 άτομα και αυτό βεββαια αν γουστάριζε τ την φάτσα των παιδιών ή αν δε ειχε να πιει ούζο με το Μήτσο στην σκιά.
Τώρα θα σφίξου οι κώλοι και όποιος αντέξει. Θα πρέπει να έχει την ξένη γλώσσα, βασικά στοιχεία ξεναγησης , να τυπώσει καμμια κάρτα για τους τουρίστες, να μυρίζει λεβάντα το ταξί, να έχει λογικές τιμές για ξενάγηση ή ολοήμερη κράτηση κλπ κλπ .
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Οταν καποιος λεει ''ταξιτζηδες'' οι περισσοτεροι σκεφτονται τους αγενεστατους οδηγους ταξι της πρωτευουσας. Στις μικρες πολεις και τα νησια τι θα κανουν αυτοι που ειναι τωρα ταξιτζηδες και ξαφνικα θα σκανε απο ολα τα μερη της χωρας αλλοι για να τους παρουν τη δουλεια?
Το 'κεφαλαιο' περιμενει πως και πως την απελευθερωση να παει να επενδυσει στην ανω κολοπετινιτσα για να χτυπησει την τοπικη αγορα ταξι....
ελεος...
ενταξει, ειναι ενα σοκ να βρισκεσαι σε συνθηκες ελευθερου ανταγωνισμου αν δεν το εχεις ξαναβιωσει...
βγαλε τα μπρατσακια και... welcome to the clubΤις συνθηκες ελευθερου ανταγωνισμου στα ταξι που τις ειδες ????
Ολα τα ταξι με ιδιο τιμολογιο δουλευουν, που οριζεται απο το Υπουργειο.Δεν υπαρχει ανταγωνισμος μεταξυ τους στο θεμα
χρεωσης.
Οτι μαλακια θελει ο καθενας γραφει εδω μεσα -
Δίκιο έχεις. Ό,τι μαλακία θέλει ο καθένας γράφει εδώ μέσα.
-
Πως δεν θα υπάρχει? Οταν θα σου λέει ' Φαληράκι 50 ευρώ' θα πάς ή θα ψάξεις να βρεις αυτόν που θα ζητήσει 40 ή και 30 ευρώ' ? Και μιλάμε για μια απόσταση σαν Πατήσια Πειραιάς χωρίς κίνηση , χωρίς φανάρια και ανοικτό δρόμο οπότε κόστος καυσίμου και διάρκεια σαφώς μικρότερη. Ο ένας λοιπόν στην Αθήνα βγάζει 25-30 ευρώ με κίνηση και ολα τα συμπαραμαρτυρουντα και ο άλλος 50 ευρώ χαλαρότατα.
Θα σου πω και ένα άλλο παράδειγμα. Πριν κανα 2 μηνο ήμουν Τήνο για ενα ΣΚ και έμεινα έξω από την Πόλη. Καλώ ΡΤ για να με πάει στην εκκλησία και ήρθε ένα καταταλαιπωρημένο Almera με μια τύπισα ή οποία την είχε δει WRC με πατίνι. Κοινώς , στα παπαρια της όλα , αγωνιστικές γραμμές στην κυριολεξία (αντιθετο ρευμα στις αριστερες , προσπερασμα πάνω σε κλειστές στροφές , κλεισιμο σε παπακια) και όλα αυτά με 5η , 20 χλμ κοντέρ και τσιγάρο στο χέρι και σε ανηφόρα και με όχημα στο αντίθετο ρεύμα. Στο γυρισμό ομως πήρα Μέρκε πάλι με γυναίκα , τυπικότατη στον ΚΟΚ , καθαρότατο το ταξί και μοσχομύριζε και ευγενικότατη με κουλτουρε μουσική στο ΄ραδιο. Πες μου τώρα , αν εγω ξαναέπερνα τηλέφωνο και έλεγα στειλτε ταξί αλλά όχι το Αλμερα με τάδε αριθμό θα την έτσουζε ή όχι? Θα κοιταζε να βελτιωθεί? Αν ηταν εταιρεία και έκανα καταγγελία για όσα έζησα δεν θα την είχαν σκίσει , αντε κάνει συστάσεις?
Σορρυ για το σεντόνι αλλα κάποια πράγματα πρεπει να θεωρουνται αυτονότητα ....
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες