-
[Voria.gr] Συμφωνία Μπουτάρη - ταξιτζήδων για το «σαλιγκάρι»
Οι εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Ταξί εξήγησαν ότι το φαινόμενο της υπερσυγκέντρωσης των οχημάτων στις πιάτσες των ταξί είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσηςΝα δώσει λύση στο φαινόμενο του «σαλιγκαριού» που προκαλεί ο μεγάλος αριθμός των ταξί στις πιάτσες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλη επιχειρεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προτείνοντας τη δημιουργία τριών μεγάλων χώρων στάθμευσης.
Για το θέμα συναντήθηκαν χθες ο κ. Μπουτάρης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι με το προεδρείο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «ο Ερμής». Κατά τη συζήτηση η οποία έγινε σε θετικό κλίμα, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στη μεγάλη βαρύτητα που δίνει η δημοτική αρχή στον ευπρεπισμό της τουριστικής εικόνας της πόλης, τονίζοντας ότι η επαγγελματική ομάδα των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί μπορεί να βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης προκειμένου να υπάρξει διευκόλυνση της κίνησης κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ και να εκλείψει οριστικά το φαινόμενο του «σαλιγκαριού», πρότεινε να τους δοθούν επιπλέον θέσεις στάθμευσης, υπό την προϋπόθεση να αναλάβουν και οι ίδιοι τις ευθύνες τους και να μην επιβαρύνουν την κυκλοφορία με την υπερσυγκέντρωση των οχημάτων τους.
Οι εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Ταξί, οι οποίοι εξήγησαν ότι το φαινόμενο της υπερσυγκέντρωσης των οχημάτων στις πιάτσες των ταξί είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, έδειξαν ενδιαφέρον για τις προτάσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με τη δημιουργία τριών μεγάλων χώρων στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου της πόλης (π.χ. παραπλεύρως του Μεγάρου Μουσικής και στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης). Συμφώνησαν να συνεχίσουν τη διαβούλευση τους με την αρμόδια Διεύθυνση Κυκλοφοριακού ώστε εντός της ερχόμενης εβδομάδας να δοθεί οριστική λύση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αύξησε κατά 60 % τον αριθμό των θέσεων στάθμευσης των ταξί και προχώρησε σε καθορισμό νέων χώρων στάθμευσης σε σημεία που δεν προβλεπόταν μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή δεσμεύθηκε να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα.
Για την Ερμού στην Αθήνα δεν έχετε ακούσει τίποτα παρόμοιο, ε;
-
Λυμπερόπουλος: Αφελής, αγράμματος και ύπουλος ο Ραγκούσης
Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του υπουργού Μεταφορών χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, αναφορικά με τους χειρισμούς του κ. Ραγκούση και τις διαρροές που έκανε για πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για τα κλειστά επαγγέλματα.
Ο κ. Λυμπερόπουλος χαρακτήρισε τον υπουργό «αφελή, αγράμματο και ύπουλο», ενώ τον κατηγόρησε και για διαπλοκή με τον τουριστικό κλάδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Ραγκούσης «συνομιλεί με τους επιχειρηματίες του τουρισμού καθημερινά και ότι πρόθεσή του είναι να τους παραχωρήσει όλο το έργο της μεταφοράς τουρισμού».
Σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα τα οποία προτίθεται να επιβάλει το υπουργείο σε όσους μεταβίβασαν άδειες ταξί τα τελευταία χρόνια και δε δήλωσαν όλο το ποσό, ο κ. Λυμπερόπουλος είπε ότι οι μεταβιβάσεις ορίζονται με υπουργικές αποφάσεις και ως εκ τούτου αυτό που επιθυμεί το υπουργείο να περάσει με το σχέδιο νόμου, είναι παράνομο.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ σημείωσε ότι πριν προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, οι ιδιοκτήτες θα περιμένουν να ανατρέψει το υπουργικό συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το σχέδιο νόμου του υπουργού Μεταφορών.
http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... ragousis-/
-
Θα τους αλλάξουμε μέχρι και το χρώμα!
Πάμε μωρη πασοκάρα!
http://www.tovima.gr/society/article/?a ... 60&h1=true -
Εχω ένα θεμα με μια διαδρομή με ταξί και η ιστορια εχει ως εξής:
Ταξί Θεσ/νίκης παει άδειο στην Χαλκιδική και παραλαμβανει απο εκεί κάτοικο ο οποίος μεταφερεται στην Θεσ/νίκη. Υπάρχει αναμονή περίπου 4 ώρες και τον γυρνάει πίσω στην Χαλκιδική όπου και τον αφήνει.
Οι χρεώσεις ξεκινούν απο την ώρα της παραλαβής του επιβατη στην Χαλκιδική και λήγουν επίσης στην Χαλκιδική. Η επιστροφή του ταξί απο Χαλκιδική γίνεται άδειος και χωρίς χρέωση.Ειχα υποψιν μου ότι γενικά αυτη όλη η διαδρομή είναι παρατυπη αφού ταξί Θεσ/νίκης δεν μπορεί να παραλάβει επιβάτη απο περιοχή εκτός νομού. Δεν ξερω αν δεν ισχύει ή είναι λάθος.
Επίσης η χρέωση γίνεται εξολοκλήρου με 2πλή ταρίφα ...
Υπαρχει καποιο σωστό σημείο στην όλη αυτη περίπτωση ή είναι ... ?
Ψαχνω να βρω νόμο ή κανονισμό στο νετ αλλα δεν έχει τίποτα. -
Σαφως και δεν μπορεί να τον παραλάβει από τη Χαλκιδική. Γιατί δεν πήρε ταξί από εκεί που ξεκίνησε?
-
Απλώς είχα την αμφιβολία. Χαίρομαι αν ισχύει ... διότι ο συγκεκριμένος 'μάλλον' θα έχει πρόβλημα από μενα.
Εχω σκοπό εξάλλου να αποστείλω τις αποδείξεις του στον σύλλογο του με ερωτημα για την νομιμότητα.
Θα ήθελα παντως να βρω τον κανονισμό για να έχει πρόβλημα και ο επιβάτης ... -
Εσύ πήρες το ταξί? Για να καταλάβω, πήρες τηλέφωνο να έρθει να σε πάρει ταξί στην Χαλκιδική και ήρθε απο Θεσσαλονίκη?
-
Όχι εγω! Τα υπόλοιπα ... με pm!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εχω ένα θεμα με μια διαδρομή με ταξί και η ιστορια εχει ως εξής:Ταξί Θεσ/νίκης παει άδειο στην Χαλκιδική και παραλαμβανει απο εκεί κάτοικο ο οποίος μεταφερεται στην Θεσ/νίκη. Υπάρχει αναμονή περίπου 4 ώρες και τον γυρνάει πίσω στην Χαλκιδική όπου και τον αφήνει.
Οι χρεώσεις ξεκινούν απο την ώρα της παραλαβής του επιβατη στην Χαλκιδική και λήγουν επίσης στην Χαλκιδική. Η επιστροφή του ταξί απο Χαλκιδική γίνεται άδειος και χωρίς χρέωση.Ειχα υποψιν μου ότι γενικά αυτη όλη η διαδρομή είναι παρατυπη αφού ταξί Θεσ/νίκης δεν μπορεί να παραλάβει επιβάτη απο περιοχή εκτός νομού. Δεν ξερω αν δεν ισχύει ή είναι λάθος.
Επίσης η χρέωση γίνεται εξολοκλήρου με 2πλή ταρίφα ...
Υπαρχει καποιο σωστό σημείο στην όλη αυτη περίπτωση ή είναι ... ?
Ψαχνω να βρω νόμο ή κανονισμό στο νετ αλλα δεν έχει τίποτα.Συγνώμη για την αδιάκριτη ερώτηση, αλλά πόσο στοιχίζει όλο αυτό στον πελάτη;
-
Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι παράνομο/παράτυπο, όπως και το ότι χρεώνουν διπλή ταρίφα πάντα εκτός νομού.
-
Όχι. Δεν μπορώ εγώ, με έδρα Αθήνα, να πάω στο Λουτράκι να μαζέψω κάποιον από το καζίνο. Αυτό ισχύει.
-
Παλλήνη - Γλυφάδα με ραδιοταξί 11.30 το βράδυ, 46 ευρώ... ακούγονται λογικά;
-
Από Α.Ο.?
-
Όχι... Μαραθώνος-Μεσογείων-Καρέας..
-
Τσιμπημένα τα λες...
-
Κι εμένα έτσι μου ακούγονται αλλά ρωτάω επειδή δεν έχω επαφή με το άθλημα... μην τους κατηγορώ άδικα (δεν παίρνω και όρκο αλλά νομίζω πως ο ταξιτζής όταν τον ρώτησα πόσο θα χρεώσει περίπου μου είπε κανένα 25άρι)
-
Σίγουρα δεν πέρασαν μεσάνυχτα και δεν μπήκε η διπλή?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τσιμπημένα τα λες...Πανάκριβα!!!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Παλλήνη - Γλυφάδα με ραδιοταξί 11.30 το βράδυ, 46 ευρώ... ακούγονται λογικά;Απόδειξη πήρες; Αλήθεια (επειδή σπανιότατα χρησιμοποιώ ταξί), οι αποδείξεις γράφουν αφετηρία και προορισμό εκτός από το ποσό;
-
Όχι, αλλά γράφουν διανυθέντα χιλιόμετρα και χρόνο που έκανες να πας.
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες