-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
βασικα εχω μια απεχθεια για τους ταξιτζηδες,
επειδη μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα.
αλλα δεν ειναι δυνατον να ακουω μαλακιες για φοροδιαφυγαδες και ματσωμενους ταριφες,
απο υπαλληλους σε ιδιωτικο και δημοσιο τομεα.μηπως ζεις σε αλλη χωρα??
γιατι εδω μονο οι υπαλληλοι και οι συνταξιουχοι πληρωνουν φορους...
μη τρελαθουμε κιολας
μαλλον αγορινα μου εσυ ζεις σε αλλη χωρα.
εχεις μηπως ιδεα ποσοι δημοσιοι και ιδιωτικοι υπαλληλοι φοροδιαφευγουν;
μην εισαι τοσο πορωμενος.
δεν καταλαβαινω το μισος που εχεις για τους ταριφες,τους οποιους ουτε εγω τους παω.
η διαφθορα υπαρχει σε ολους τους τομεις.
για δες λιγο το δικο σου κλαδο.
ο δικος μου κλαδος ας πουμε που ειναι οι γιατροι,ναι φοροδιαφευγουν και υπαρχουν παρα πολλοι σκαρτοι.
αλλα μην τα ισωπεδωνουμε ολα.Λοιπον ο τιτλος ειναι συμπεριφορα ταξιτζηδων και εννοειται προς τον πελατη.
Ειναι αδιαφορο και παρελκυστικο αν φοροδιαφευγουν αν πλουτιζουν, η αν πτωχευουν, αν ειναι 16ωρα στο τιμονι, αν ειναι οδηγοι η ιδιοκτητες,η τα νευρα τους ειναι σπασμενα.
Τιθεται θεμα συμπεριφορας, εξηγω, όπως ο χασαποσκυλος οταν πετας κοκκαλο το μονο που βλεπει ειναι η μασα, ετσι και ο ταριφοσκυλας το μονο που νοιωθει ειναι το αγωγι uber alles. Πχ απο ακρα αριστερα τσιτα τερμα δεξια για τριπλοταριφια.
Λογω 8ετους εργασιας στο παλαι ποτε ανατολικο μπορω με ασφαλεια (και με την βοηθεια της ασφαλειας του παλιου αεροδρομιου), να πω οτι το ποσοστο των ταριφοσκυλων ειναι 17 με 22% (εκτιμηση)
ποσοστο που λυμαινετε και αεροδρομια και λιμανια και ΚΤΕΛ δλδ το κουτελο της χωρας.
Η πιο χυδαια δικαιολογια που παιζει ειναι οτι το ταριφοσκυλομετρο γραφει για καθε επιβαινομενο κεφαλι.Τελως παντων, οπως και σε καθε παρασιτικο επαγγελμα (π.χ. δικηγοροι)
το κυριως σωμα των 'σωστα' προσανατολιζομενων 'επαγγελματιων', το μονο που κανει ειναι να καταγγελει αυτη την 'θλιβερη' μειοψηφια' χωρις ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ σαν καρκινωμα.
Αυτο συνιστα ευχολογιο. και υποδυκνυει συλλογικη συμπεριφορα του τυπου 'αυτη ειναι η πιατσα , εγω δεν την αλλαζω'Δεν εχω και δεν προτεινω λυση στο προβλημα.
ADOLF HITTLER
-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ο δικος μου κλαδος ας πουμε που ειναι οι γιατροι,ναι φοροδιαφευγουν και υπαρχουν παρα πολλοι σκαρτοι.
αλλα μην τα ισωπεδωνουμε ολα.Ευγε ....!!!!
τι ευγε???
θα απαντησεις στο αν εβγαζες οντως 16Κ το χρονο???
Ευγε που κλέβουν καπιοι γιατροι!
Βασικα νταξ τον ψιλοκαταλαβαινω....πρέπει να πήγαινε με το σταυρο στο χερι πιστευοντας ότι κανοντας το σωστό εχεις την συνηδηση σου καθαρή κλπ κλπ....μετά έφγα το αγγουρι. ίδια περιπτωση με εμενα όταν πουλουσα αμαξια!
-
ε μα για σου λεω ας μεινουμε στο θεμα μας.
γιατι οπως ειπα και πιο πανω θα ανοιξουμε ποστ για τη συμπεριφορα υπαλληλων στον ιδιωτικο και δημοσιο τομεα,με τα κολπα τους,τα κονε τους για προσληψεις,για το τι δηλωνουν και ποσα πραγματικα παιρνουν,
και εκει πραγματικα αφου εισαι ιδιωτικος υπαλληλος,θα ακουσεις πολλα.
ας μεινουμε στο θεμα μας.
εσυ μπορει να εισαι σωστος στη δουλεια σου,οπως και ο φιλος που ηταν ταξιτζης.
εσυ μπορει να κατηγορεις το κλαδο του,
αλλα και αυτος μπορει εξισου να κατηγορει το δικο σου κλαδο για διαφθορα και κλεψιμμο. -
Ευτυχώς οι δικηγόροι (επειδή αναφέρθηκαν) στην Ελλάδα δεν έχουν 'δικηγοροσκυλόμετρο' σαν τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό.
Δηλαδή πας και τους λες το πρόβλημά σου και φεύγοντας το 'δικηγοροσκυλόμετρο' έχει γράψει 20' τα οποία έχεις χρεωθεί ακόμα κι αν τελικά δεν πας σε δίκη. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ευτυχώς οι δικηγόροι (επειδή αναφέρθηκαν) στην Ελλάδα δεν έχουν 'δικηγοροσκυλόμετρο' σαν τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό.
Δηλαδή πας και τους λες το πρόβλημά σου και φεύγοντας το 'δικηγοροσκυλόμετρο' έχει γράψει 20' τα οποία έχεις χρεωθεί ακόμα κι αν τελικά δεν πας σε δίκη.Όχι ακριβώς γιατί εμένα με χρεώνουν και στις αναβολές
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
αει πηγαινε για κανα τσιπουρακι φιλαρακι κ ασε μας στα κομπλεξ μας..
+tom cruzΓιατι ..νομιζεις οτι μπορω να με καταλαβω εγω...?
Ακολουθω την συμβουλη σου κ σας χαιρετω...... -
Αν δεν κάνω λάθος ο τίτλος του θέματος είναι:
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες
Όταν κάποιος χρησιμοποιεί ταξί το κάνει γιατί προφανώς το χρειάζεται και θέλει να εξυπηρετηθεί ανάλογα. Τώρα το τι προβλήματα αντιμετωπίζει ο ταξιτζής ή ο κλάδος του ή αν φοροδιαφεύγει ο δημόσιος υπάλληλος ή αν παίρνει φακελάκι ο γιατρός ή η εξαφάνιση της χελώνας καρέτα – καρέτα του είναι παντελώς αδιάφορα τη συγκεκριμένη στιγμή. Αν έχει προβλήματα ο κλάδος του ταξί – οικονομικά ή άλλα - να κοιτάξει να τα λύσει με το σωματείο του και με αυτούς που ψηφίζει για κυβέρνηση και όχι με τον κοσμάκη που θέλει να πάει στη δουλειά του και επιλέγει το ταξί σαν μέσο μεταφοράς.Και νοοτροπία του στιλ έτσι είναι οι Έλληνες και γιατί να αποτελεί εξαίρεση ο γιατρός ή ο δικηγόρος ή ο ταξιτζής πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει όσο και αν βολεύει μερικούς.
-
Πολύ σωστή τοποθέτηση dinosm. Ας περιμένουμε και τον αντίλογο.
-
Εγώ τα έχω πει αυτά εδώ και 2 σελίδες αλλά χαρακτηρίστηκα τρόπον τινά φασίστας επειδή δεν με 'νοιάζουν' όλες αυτές οι δικαιολογίες.
-
Ναι αλλά τώρα που ηρέμησαν λίγο τα πνεύματα ίσως να υπάρξουν πιο λογικές απαντήσεις σε σχέση με τις ετικέτες 'φασίστας', 'ταριφόσκυλο' κ.λ.π..
-
Δίκιο έχεις. Αλλά η άποψη που διατυπώθηκε ήταν ότι όλα αυτά τα αρνητικά που αναφέρονται και έχουν αναφερθεί στο παρόν θέμα έχουν κάποιες δικαιολογίες τις οποίες οφείλουμε να γνωρίζουμε. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δίκιο έχεις. Αλλά η άποψη που διατυπώθηκε ήταν ότι όλα αυτά τα αρνητικά που αναφέρονται και έχουν αναφερθεί στο παρόν θέμα έχουν κάποιες δικαιολογίες τις οποίες οφείλουμε να γνωρίζουμε. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι.Οι δικαιολογιες φιλε drdino ειναι σαν τα φυκια σε μια βουρκοθαλασσα, τραβας βουτια και μαζευεις οσα χωρα η αγκαλια σου. Σε τιποτα δεν βοηθανε,σε τιποτα δεν ωφελουνε, ειναι τραβεστι.
Οι ταριφες αν ηθελαν θα τον ειχαν περασει απο πειθαρχικο τον huminculus που αφησε (αφου πλακωθηκαν), τα κλεμμενα μπαγκαζια του αγγλου 'καπου που καποιος θα τα βρισκε..' , Αν ηταν επαγγελματιες θα τον ειχαν αποβαλλει απο καιρου, αν ηταν επαγγελματιες. θα ειχαν δικο τους γνωμοδοτικο εξεταστικο κεντρο για το ποιος ειναι η οχι ικανος οχι να οδηγησει, αλλα και να μεταφερει επιβατες με ασφαλεια, με ευγενεια, και στο συμφωνημενο και αναρτημενο σε κοινη θεα , τιμημα.
Αλλα ειναι κατα ιδιοσυγκρασια και ιδιοπαθεια, κοινος τοπος, τα παρασιτικα τετοια επαγγελματα οπως και οι δικηγοροι και οι δημοσιογραφοι και οι ιερεις (ολων των θρησκειων), να προβαλλουν εξαιρεσεις τυπου λεωφορειολωριδες, εκλεκτοι του θεου, τουρκικα βακουφια ,συντριπτικη πλειοψηφεια, εξυπηρετηση του κοινου, περι του κοινου δικαιου λογος κλπκλπ 'τοσα σκατα' για να πουν οτι με απλα λογια , εμεις την συντεχνεια των 'ιξωδων των κυνορραιστων' χυδαιστη τσιμπουριων, ετσι την βρηκαμε και δεν την αλλαζουμε, γιατι τρωμε ψωμακι απο αυτη.
Ειλικρινα μερικες φορες ντρεπομαι οχι που ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ, αλλα για το ειμαι απλα ζωντανος, γιατι αυτα τα τα σκατα γινονται παντου, αλλου περισσοτερο και αλλου λιγωτερο, και γινονταν παντα. Αλλα εμεις σαν ελληνες απεχουμε πορρω απο τον μεσο δυτικο ορο, και το χειροτερο ειναι οτι μας αρεσει - γουσταριστες
αυτα παει η χολη μου
τιποτα προσωπικο, φιλοι μου αγωγιατες
-
Ακουσατε σημερα για ενα ταριφα που πλακωσε στις μαπες μια γυναικα στον περισσο?
Δεν ειμουν μπροστα να ξερω τι παπαριεσ εκανε και ειπε η κυρια, να δεχτω ότι εκανε και ειπε τρελα πραγματα....που πας ρε ταγαρι και δερνεις την κυριουλα? στα διαλα τομαρι! Ο προεδρος του σατα λεει δεν μπορω να κανω κατι δεν ησασταν πελατης, και ο ταριφας μπορει να μην ηταν μελος μας δεν ειναι ολοι....και η τυπισα ειχε δει σηματακι του σατα και του ειχε δωσει και αριθμο κυκλοφοριας!
ΥΓ. η κυρια λεει οτι της πηρε και ενα πορτοφολι με ολοκληρη την συνταξη που ειχε πανω της 500 €
-
Νομιζω οτι οι το επαγγελμα περναι κριση, στο Ηρακλειο τουλαχιστον.
Γιατι;Γιατι στο Ηρακλειο τα ταξι ειναι γκρι, και βλεπω αρκετα με αυτο το χρωμα, αλλα μολις ανοιξουν μια πορτα ή το πορτ-παγκαζ βλεπω οτι απο μεσα ειναι κιτρινα.
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
..θελω ομως να δω κ ενα τοπικ περι κυβερνησης κ μετρων κτλ κτλ..
γιατι.. αυτοι οι ιδιοι σε ωθουν στην παρανομια..Δηλαδή τα μέτρα που εξαγγέλλουν επηρεάζουν μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών πολιτών; Γίνε λίγο πιο κατανοητός.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ακουσατε σημερα για ενα ταριφα που πλακωσε στις μαπες μια γυναικα στον περισσο?Δεν ειμουν μπροστα να ξερω τι παπαριεσ εκανε και ειπε η κυρια, να δεχτω ότι εκανε και ειπε τρελα πραγματα....που πας ρε ταγαρι και δερνεις την κυριουλα? στα διαλα τομαρι! Ο προεδρος του σατα λεει δεν μπορω να κανω κατι δεν ησασταν πελατης, και ο ταριφας μπορει να μην ηταν μελος μας δεν ειναι ολοι....και η τυπισα ειχε δει σηματακι του σατα και του ειχε δωσει και αριθμο κυκλοφοριας!
ΥΓ. η κυρια λεει οτι της πηρε και ενα πορτοφολι με ολοκληρη την συνταξη που ειχε πανω της 500 €
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=91&news_id=24239Κλασσικά:
*Μάρτυρες του περιστατικού εκτός από τη μητέρα και το σύζυγό της, όπως η ίδια υποστηρίζει, **ήταν και άλλοι οδηγοί ταξί που βοήθησαν τον πρωταγωνιστή του βίαιου επεισοδίου να διαφύγει. ***Πριν αρκετά χρόνια, ταξί έπεσε πάνω στον πατέρα φίλου μου σε δρόμο με 2 λωρίδες κυκλοφορίας. Οι (ψευδο)μάρτυρες συνάδελφοι ταξιτζήδες που έφτασαν μετά το συμβάν, κατέθεσαν ότι είδαν το αυτοκίνητο να σταματάει ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ στην αριστερή λωρίδα και ο 'δύστυχος ταξιτζής' έπεσε επάνω του (αναγκάστηκε να πληρώσει τις ζημιές ο άνθρωπος - ευτυχώς δεν ήταν πολλά τα λεφτά).
-
Καλά, αυτή η 'αλληλεγγύη' των ταριφέρος είναι άλλο πράμα...
-
Είμαι από τους φανατικά πολέμιους των ταξί. Προσπαθώ με κάθε τρόπο να τα αποφύγω, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αλλαγή 2-3 μέσων μαζικής μεταφοράς με 2-3 σάκους στο χέρι. Παρόλα αυτά πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στη συντριπτική πλειοψηφία των ταξιτζήδων της Καρδίτσας, όπου βρίσκομαι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες λόγω στρατού. Επειδή το στρατόπεδο είναι σε ένα χωριό έξω από την πόλη, ανά δύο ημέρες (όταν έχουμε έξοδο) πηγαινοερχόμαστε στην πόλη με ταξί. Κανένας ταξιτζής δε μας έχει ζητήσει έστω κι ένα λεπτό περισσότερο απ' όσο αναγράφεται στο ταξίμετρο. Αντιθέτως, οι περισσότεροι μας 'χαρίζουν' 20-30 λεπτά . Επίσης, οι μισοί ταξιτζήδες φορούν ζώνη τουλάχιστον μόλις βγαίνουμε σε επαρχιακό δρόμο.
Μάλλον ο καθαρός αέρας της επαρχίας σε συνδυασμό με την ηρεμία που επικρατεί σε μία μικρή, μη-τουριστική πόλη παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μη-επικράτηση του κλασικού ταριφο-χαρακτήρα.
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες