-
Και αυτό αλλά εμένα μου έτυχε να μην του αρέσει η διαδρομή (τον πήρα απο πιάτσα). Συγκεκριμένα από το Υπουργείο Μ.Θ προς λίγο πριν το τσινάρι, αναγκαστικά ανεβαίνοντας από Μουσχουντή γιατί είναι μονόδρομος. Μετά δεν του άρεσε που του δωσα 20€ και μόνο που δεν μ έβρισε. Μετά κάτι μουρμούριζε ότι εκεί που τον ανέβασα έχασε πέντε κουρσες ή ήταν σα να έκανε πέντε κούρσες, δεν κατάλαβα ακριβώς.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Εσυ σιγουρα δεν εφταιγες, γιατι ο ταξιτζης ειναι αυτος που πρεπει να σου πει αν ειναι οκ να ανοιξεις την πορτα.λιγο παλιο το θεμα αλλα αξιζει η απαντηση..
http://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... /29225.asp
Aτύχημα από αιφνίδιο άνοιγμα πόρτας
Πώς αντιμετωπίζονται από το νόμο οι περιπτώσεις όπου προκαλείται ατύχημα από αιφνίδιο άνοιγμα της πόρτας του αυτοκινήτου; Ποιος έχει την υποχρέωση να αποζημιώσει τον παθόντα;Αρκετά συχνή είναι η περίπτωση της πρόκλησης ατυχήματος εξαιτίας αιφνίδιου ανοίγματος της πόρτας του αυτοκινήτου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ατύχημα σε διερχόμενο πεζό ή σε άλλο αυτοκίνητο. Η ασφαλιστική σύμβαση που συνάπτει ο ιδιοκτήτης κάθε αυτοκινήτου με την ασφαλιστική εταιρεία της επιλογής του, αφενός μεν καλύπτει τις ζημιές που θα προκαλέσει το ασφαλιζόμενο αυτοκίνητο κατά την κυκλοφορία του, αφετέρου όμως προσδιορίζει και τον κύκλο τον ασφαλιζόμενων προσώπων, των προσώπων δηλαδή που εάν κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου προκαλέσουν ατύχημα, την υποχρέωση για αποζημίωση προς τον παθόντα τρίτο δεν έχουν οι ίδιοι αλλά η ασφαλιστική εταιρεία. Τα ασφαλιζόμενα πρόσωπα ορίζονται ρητά στο νόμο και είναι ο ιδιοκτήτης , ο κάτοχος και ο οδηγός του ασφαλιζόμενου αυτοκινήτου. Έτσι εάν από απροσεξία κάποιου από τα παραπάνω πρόσωπα κατά το άνοιγμα της πόρτας του αυτοκινήτου προκληθεί ατύχημα σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο ή πεζό, η ασφαλιστική εταιρεία του ζημιογόνου αυτοκινήτου θα αποζημιώσει τον παθόντα για τις ζημιές που προκλήθηκαν. Πρόβλημα προκύπτει στην περίπτωση που το ατύχημα δεν προκληθεί από κάποιο από τα παραπάνω ασφαλιζόμενα πρόσωπα αλλά από επιβάτη του αυτοκινήτου.
Έτσι εάν για παράδειγμα ο επιβάτης ενός ταξί ανοίξει την πόρτα για να βγει από το ταξί, πριν αυτό σταματήσει πλήρως ή πριν ο οδηγός του τον διαβεβαιώσει ότι μπορεί να βγει από το αυτοκίνητο ακίνδυνα, και με το άνοιγμά της η πόρτα χτυπήσει διερχόμενη μοτοσικλέτα, τότε την υποχρέωση να αποζημιώσει τον παθόντα μοτοσικλετιστή δεν έχει κατ' αρχήν ούτε ο οδηγός του ταξί, ούτε η ασφαλιστική του εταιρεία αλλά ο ίδιος ο επιβάτης. Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι και στις περιπτώσεις αυτές η νομολογία των δικαστηρίων δέχεται πλέον ότι η ασφαλιστική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καλύψει τις ζημιές του παθόντα τρίτου με το σκεπτικό ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου (και ασφαλισμένος της) είναι συνολικά υπεύθυνος για την ασφαλή λειτουργία του αυτοκινήτου του (άνοιγμα - κλείσιμο πόρτας). Αντίθετη βέβαια είναι η περίπτωση όπου ο επιβάτης του αυτοκινήτου ανοίξει την πόρτα ύστερα από προτροπή του οδηγού του αυτοκινήτου, οπότε στην περίπτωση αυτή υπεύθυνος για το ατύχημα θεωρείται ο οδηγός και η ασφαλιστική του εταιρεία έχει την υποχρέωση να αποζημιώσει τον παθόντα. Συνοψίζοντας θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για τα ατυχήματα που προκαλούνται από αιφνίδιο άνοιγμα της πόρτας του αυτοκινήτου από κάποιο από τα ασφαλιζόμενα πρόσωπα (ιδιοκτήτης, οδηγός, κάτοχος) τον παθόντα θα αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία των ασφαλιζόμενων προσώπων.
Εάν το ατύχημα προκληθεί από το αιφνίδιο άνοιγμα της πόρτας του αυτοκινήτου από κάποιον επιβάτη (που δεν ανήκει στον κύκλο των ασφαλιζόμενων προσώπων), τότε εάν αυτό οφείλεται σε απροσεξία του οδηγού, ο οποίος δεν διασφάλισε ότι δεν θα προκαλούνταν ατύχημα, τον παθόντα τρίτο θα τον αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία του ζημιογόνου αυτοκινήτου. Εάν όμως ο επιβάτης ανοίξει την πόρτα απροσδόκητα και χωρίς την συναίνεση του οδηγού του αυτοκινήτου, τότε ευθύνεται ο ίδιος για το ατύχημα. Η ασφαλιστική εταιρεία του ζημιογόνου αυτοκινήτου θα αποζημιώσει τον παθόντα τρίτο, στη συνέχεια όμως μπορεί να στραφεί και να αναζητήσει από τον υπαίτιο επιβάτη όποιο ποσό αυτή κατέβαλε στον παθόντα.
Αναστασία Χριστοφοράτου, Δικηγόρος -
Καλώς σας βρήκα παιδιά (πρώτο post)
Χαίρομαι που υπάρχει ενα τέτοιο topic για τους ταξιτζήδες μεν αλλα κρίμα που δεν υπάρχει αντίλογος από αυτούς. Πραγματικά θα είχε πολύ γέλιο και θα μας έδινε τροφή για περαιτέρω σχόλια.
Σαν πρώτο θέμα έχω να ρωτήσω αν 'αυτοί' υποχρεούνται να εκδίδουν κάρτες καυσαερίων? Μιλάμε για πραγματικά ντουμάνια ορισμένων!
Σήμερα μάλιστα έχοντας έναν μπροστά μου στην Αμφιθέας με ανοιχτά παράθυρα εγω του έπαιξα τα φωτα και πηγαίνοντας δίπλα του φώναξα 'καυσαέριοοοο...' θέλοντας να κάνω και λίγο πλάκα. Το αποτέλεσμα? Να με προφτάσει αυτος παρακάτω και να μου πεί ' μλκ είναι ο πατέρας σου!' . Στο σημείο αυτο σηφιλιάστικα, τα πήρα κρανίο ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Άλλαξα πορεία τον ακολούθησα και στο επόμενο φανάρι παραλίγο σύραξη.. Όταν του εξήγησα πως δεν τον έβρισα βέβαια μου είπε ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης και έφυγε γκαζώνοντας και ντουμανιάζοντας τον τόπο.
Το καλύτερο? Είχε μέσα γυναίκα με μικρό παιδί! Και Οκ για το περιβάλλον και λοιπά το έχουμε γραμμένο.. ξέρετε που.. τους επιβάτες τους δεν τους σέβονται?? Και έχουν απαίτηση μετά από αυτό να τους πληρώσουν κιόλας?
-
Σαν δεύτερο θέμα έχω να αναφέρω τις πίατσες τους. Μαζεύονται ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ... τι περιμένουν? Σε 2 ώρες να πάρουν ένα πελάτη. Συγκεκριμένο παράδειγμα το μετρό Αγίου Δημητρίου επί της Βουλιαγμένης. Οι ...αχαρακτήριστοι έχουν το θράσοος να μπαίνουν μέσα στο βενζινάδικο της Shell που υπάρχει εκεί για να περιμένουν.
Επίσης δεν κρατάνε καμία σειρά.. Κλασικοί ελληναράδες ορισμένοι παρακάμπτουν ακόμα και τη μισή ουρα και χώνονται όπως αυτοί ξέρουν...πιάνοντας κορίδα τους πιο πίσω συναδέλφους τους που καλώς οι κακώς περιμενουν στη σειρά τους τουλάχιστον. Ούτε μεταξύ τους δεν υπάρχει συνενόηση καθώς οι καυγάδες τους είναι συχνοί. Πέτυχα καυγα 2 ταξιτζήδων μέσα στο εν λόγω βενζινάδικο!Μια έστω και προσωρινή λυση η οποία τελικά δουλεύει (δεν ξέρω αν δουλεύει πάντα σήμερα πάντως δούλεψε...) :
Καλούμε το 100. Κάλεσα έκανα τη βόλτα μου στο Mall και βγαίνοτνας σαράντα λεπτά μετά πέτυχα επικό σκηνικό :
Οι τροχονόμοι έοχυν διώξει το μέσο της πιάτσας.. Οι πιο πίσω κινούνται προς τα μπρός αλλά όταν αντιλαμβάνονται αστυνομία πάνε να φύγουν και εκεί... βγαίνει ο τροχονόμος στη μεσαία λωρίδα και τον αναγκάζει να κάνει στην άκρη για να τον γράψει. Αυτόν και άλλους τρείς! Το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της Τροχαίας! Τίποτε άλλο! -
Μαλλον δεν γνωριζεις οτι σε καθε επαγγελμα υπαρχουν καλοι και κακοι.
Ο αντιλογος δεν ξερω αν θα ειχε γελιο αλλα δεν θα ειχε και ουσια. Τοπικ παραπονων ειναι ...
Λιγο πιο κατω θα βρεις και αλλα ... αστικατζιδων, δικηγορων, δημ. υπαλληλων, μπακαλιδων κλπ.Πληροφοριακα τα ταξι πρεπει να βγαζουν καρτα καυσαεριων καθε 6 μηνες και να περνανε ΚΤΕΟ καθε χρονο. Ελεγχοι δεν γινονται φυσικα ... οπως και στα ΙΧ.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μαλλον δεν γνωριζεις οτι σε καθε επαγγελμα υπαρχουν καλοι και κακοι.
Ο αντιλογος δεν ξερω αν θα ειχε γελιο αλλα δεν θα ειχε και ουσια. Τοπικ παραπονων ειναι ...
Λιγο πιο κατω θα βρεις και αλλα ... αστικατζιδων, δικηγορων, δημ. υπαλληλων, μπακαλιδων κλπ.Πληροφοριακα τα ταξι πρεπει να βγαζουν καρτα καυσαεριων καθε 6 μηνες και να περνανε ΚΤΕΟ καθε χρονο. Ελεγχοι δεν γινονται φυσικα ... οπως και στα ΙΧ.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Kωστα μου επιτρεπεις να μη τους συγκρινω με αλλα επαγγελματα.Θες η τριβη με την καθημερινοτητα?Θες το σπασιμο νευρων με την καυλα του καθενος?Θες η ενταση που τρωνε κινηση ολη μερα?Υποθετω για ολα αυτα μαζι ειναι απο τους κλαδους που η πλειοψηφεια εχουν θεμα συμπεριφορας.Επιπλεον των παραπανω λογων,ρολο στην κακη συμπεριφορα παιζει και το οτι πολλοι απο αυτους(προφανως ) δεν εχουν σπουδασει κατι με οτι αυτο συνεπαγεται.Ναι εχω πετυχει και χρυσα παιδια σε ταξι,αλλα 9 στους 10 ηταν ή αγενεις ή κλεφτες πραγματικοι.Να τονισω οτι η πιατσα του ΟΣΕ στη θεσσαλονικη ειναι ισως ο,τι χειροτερο σε συμπεριφορα και χρεωσεις
-
Δυστυχώς το 80% των ταξιτζήδων για να είμαι επιεικής είναι οι κακοί, για αυτό και παραμένουν σκατοφάρα!!
-
Ο χρήστης arj1383 έγραψε:
Το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της Τροχαίας! Τίποτε άλλο!Γιατί μπράβο; Που κάνουν τον μπαμπούλα και δεν εφαρμόζουν τον νόμο;
Γιατί πρέπει, ως φορολογούμενος, να πληρώνω τον αστυνόμο στη Συγγρού έξω από το Φιξ για να κάνει το αυτονόητο - να ελευθερώνει τον δρόμο για τα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα από τους ταρίφες που έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη;
Ας κόψουν κάνα πρόστιμο όπως γίνεται σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, και θα δούμε, θα το ξανακάνουν;
Αλλά φοβούνται τις συντεχνίες, ή 'αφού τους διώχνουμε και πάλι ξανάρχονται' ή 'έχουν εντολή από ανωτέρους'... Αχρηστοι.
-
Το θεμα με τον αριθμό των αυτοκινήτοων στις πιάτσες ιδίως τωρα στις εποχές της αναδουλειάς ειναι έντονο και δΙαθεση διορθωσης δεν βλέπω απο καμια πλευρα.
Σωκρατη το να πω μια 'καλημερα', το να πληρωθώ σύμφωνα με το ταξίμετρο ή να βαλω εγω τις αποσκευές στο αμαξι λες να οφείλετε στο Master μου? Mπαααα!!! Η το έχεις ή δεν το έχεις το θεμα της συμπεριφοράς!!!
-
Ο χρήστης arj1383 έγραψε:
Σήμερα μάλιστα έχοντας έναν μπροστά μου στην Αμφιθέας με ανοιχτά παράθυρα εγω του έπαιξα τα φωτα και πηγαίνοντας δίπλα του φώναξα 'καυσαέριοοοο...' θέλοντας να κάνω και λίγο πλάκα. Το αποτέλεσμα? Να με προφτάσει αυτος παρακάτω και να μου πεί ' μλκ είναι ο πατέρας σου!' . Στο σημείο αυτο σηφιλιάστικα, τα πήρα κρανίο ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Άλλαξα πορεία τον ακολούθησα και στο επόμενο φανάρι παραλίγο σύραξη.. Όταν του εξήγησα πως δεν τον έβρισα βέβαια μου είπε ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης και έφυγε γκαζώνοντας και ντουμανιάζοντας τον τόπο.
Το καλύτερο? Είχε μέσα γυναίκα με μικρό παιδί! Και Οκ για το περιβάλλον και λοιπά το έχουμε γραμμένο.. ξέρετε που.. τους επιβάτες τους δεν τους σέβονται?? Και έχουν απαίτηση μετά από αυτό να τους πληρώσουν κιόλας?
Μηπως και εσυ ψαχνωσουν λιγο για μανουρα;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δυστυχώς το 80% των ταξιτζήδων για να είμαι επιεικής είναι οι κακοί, για αυτό και παραμένουν σκατοφάρα!!Αυτό δεν έχει σημασία.
Η έλλειψη αστυνόμευσης φταίει.
Γιατί αν τους γ@μούσαν όταν έκαναν επιλογή πελατών, κλπ. θα κατέβαιναν να σου ανοίξουν την πόρτα για να μπεις. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σωκρατη το να πω μια 'καλημερα', το να πληρωθώ σύμφωνα με το ταξίμετρο ή να βαλω εγω τις αποσκευές στο αμαξι λες να οφείλετε στο Master μου? Mπαααα!!! Η το έχεις ή δεν το έχεις το θεμα της συμπεριφοράς!!!
Ε πιστευω θελει μια καποια παιδεια ή εστω καποιο iq,να τα κανεις αυτα οταν δεν εχεις διαθεση να τα κανεις.Να εχεις ενα καποιο ''αισθημα δικαιου'' οταν για ΟΣΕ-Καμαρα ζητας 10 ευρω.Να σου λεει ο πελατης οτι βιαζεται κ εσυ να κοβεις στα πρασινα φαναρια μπας και κοκκινισει και τσιμπισεις κανεναν πελατη ..Τους εχει φθειρει πολυ η δουλεια,ειναι σιγουρο
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Kωστα μου επιτρεπεις να μη τους συγκρινω με αλλα επαγγελματα.Θες η τριβη με την καθημερινοτητα?Θες το σπασιμο νευρων με την καυλα του καθενος?Θες η ενταση που τρωνε κινηση ολη μερα?Υποθετω για ολα αυτα μαζι ειναι απο τους κλαδους που η πλειοψηφεια εχουν θεμα συμπεριφορας.Σαφώς και τους φθείρει η καθημερινότητα αλλά αν δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά ας κανουν μια άλλη! Δεν τους υποχρέωσε κανείς εξάλλου!
Κακοί επαγγελματίες παντού υπάρχουν σε όλους τους κλάδους αλλά αυτοί παραείναι μεγάλη πλειοψηφία αντι-επαγγελματιών μαζεμένη σε ένα κλάδο.
Το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της Τροχαίας! Τίποτε άλλο!
Γιατί μπράβο; Που κάνουν τον μπαμπούλα και δεν εφαρμόζουν τον νόμο;
Γιατί πρέπει, ως φορολογούμενος, να πληρώνω τον αστυνόμο στη Συγγρού έξω από το Φιξ για να κάνει το αυτονόητο - να ελευθερώνει τον δρόμο για τα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα από τους ταρίφες που έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη;
Ας κόψουν κάνα πρόστιμο όπως γίνεται σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, και θα δούμε, θα το ξανακάνουν;
Αλλά φοβούνται τις συντεχνίες, ή 'αφού τους διώχνουμε και πάλι ξανάρχονται' ή 'έχουν εντολή από ανωτέρους'... Αχρηστοι.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι τροχαίοι έκοψαν πρόστιμα κανονικά όσο και αν γκρινιαζαν οι ταρίφες!
@bill 33 Αν ψαχνομουν για μανουρα θα τον εβριζα! Δε θα του έλεγα οτι βγαζει πολύ καυσαεριο ετσι δεν είναι ? Και οκ τον προκάλεσα.. ποιο το ήθος του συγκεκριμένου ωστε έχοντας μέσα γυναίκα με παιδι στην αγκαλιά (κυριολεκτικά) να βρίζει την οικογένεια μου και να κατέβει και από το όχημα για τα περαιτέρω?
Αν θέλεις απαντάς!
Edit : Μάλλον το πρόβλημα είναι διεθνές... Αρκει να κάνετε αναζητήση στο youtube με τους όρους cabbie fight !!!
-
Συγνωμη αλλα εσυ το ξεκινησες,,οταν θελεις να κανεις πλακα πρεπει να ξερεις οτι μπορει ο αλλος να μην το βλεπει ετσι.
Ειδικα με τα νευρα που εχουν ολοι ειναι επικινδυνο. -
επρεπε να τον σταματησει τον αυτοκινητιστη και να τον παρακαλεσει να παει πισω στην εξατμιση και να παρει μια καλη ντζουρα για να μην παει χαμενο ολο το πετρελαιο που ευωδιαζει την ατμοσφαιρα
-
γιατι ολα τα ταξι βγαζουν τοση σαπιλα απο πισω?
κακη συντηρηση? η κακο πετρελαιο? -
Φίλος ταρίφας έχει την τελευταία C-Class, 3.5 ετών. Λέει ότι ανά διήμερο κάνει ένα καλό πάτημα (2α-3η) για ξεμπούκωμα και μαυρίζει όλη η παραλιακή. Το υπόλοιπο διήμερο όμως δεν καπνίζει τίποτα.
-
Φίλος ταρίφας έχει την τελευταία C-Class, 3.5 ετών. Λέει ότι ανά διήμερο κάνει ένα καλό πάτημα (2α-3η) για ξεμπούκωμα και μαυρίζει όλη η παραλιακή. Το υπόλοιπο διήμερο όμως δεν καπνίζει τίποτα.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Φίλος ταρίφας έχει την τελευταία C-Class, 3.5 ετών. Λέει ότι ανά διήμερο κάνει ένα καλό πάτημα (2α-3η) για ξεμπούκωμα και μαυρίζει όλη η παραλιακή. Το υπόλοιπο διήμερο όμως δεν καπνίζει τίποτα.Ισχύει οτι ακόμα και Ε Class βγάζουν ανάλογη μαυρίλα! Αυτό για το μπούκωμα το έχω ξανακούσει ωστόσο δεν πιστεύω πως είναι ο κανόνας.. δεν μπορεί να βγαίνει από το εργοστάσιο το αυτοκίνητο με την παραδοχή οτι ανα δύο μέρες θα μαυρίζει τον τόπο.
Αρα σίγουρα είναι κακό το πετρέλαιο (αναλογικά με την ποιότητα των βενζινών μας..) και η συντήρηση του οχήματος επαφίεται στο φιλότιμο του καθε ταξιτζή ( αν υπάρχει κάτι τέτοιο...) -
Επηρεάζει σίγουρα αρνητικά οτι δεν φοράνε φίλτρα μικροσωματιδιων τα περισσότερα!
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες