-
Γιατι εφοσον πηρα ταξι βιαζομουν,οποτε δεν ειχα καθολου χρονο να μαλωσω με τον καθε κλεφτακο ταριφα.Και γιατι στο ταξι υπηρχε αλλη μια κυρια που κατεβαινε σε προορισμο πιο μακρινο απο τον δικο μου και δεν ειχα την παραμικρη ορεξη να την αναγκασω να μεινει στο ταξι οσο εγω θα βριζομαι και θα κανω τον κλασσικο διαλογο δε σε πληρωνω θα φερω το 100 και τρεχα γυρευε...Ωχαδερφισμος μεν,αλλα εκατσαν ετσι οι περιστασεις που δεν θα εκανα συζητηση για 3 ευρω παραπανω...Να τα φαει σε πολλαπλασιαστες *στο μη επαγγελματικο του αυτοκινητο *
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
.Να τα φαει σε πολλαπλασιαστεςΤα ντιζελ δεν εχουν πολλαπλασιαστες!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
.Να τα φαει σε πολλαπλασιαστες
Τα ντιζελ δεν εχουν πολλαπλασιαστες!
EPIC FAIL ! ! !
-
Ποσο σιγουρος ημουν οτι ειπα μαλακια?Το σκεφτηκα αφου το γραψα
επικ οσο δε παει -
Ποσο σιγουρος ημουν οτι ειπα μαλακια?Το σκεφτηκα αφου το γραψα
επικ οσο δε παει -
Eγινε υπουλο edit
-
Γιατι εφοσον πηρα ταξι βιαζομουν,οποτε δεν ειχα καθολου χρονο να μαλωσω με τον καθε κλεφτακο ταριφα.Και γιατι στο ταξι υπηρχε αλλη μια κυρια που κατεβαινε σε προορισμο πιο μακρινο απο τον δικο μου και δεν ειχα την παραμικρη ορεξη να την αναγκασω να μεινει στο ταξι οσο εγω θα βριζομαι και θα κανω τον κλασσικο διαλογο δε σε πληρωνω θα φερω το 100 και τρεχα γυρευε...Ωχαδερφισμος μεν,αλλα εκατσαν ετσι οι περιστασεις που δεν θα εκανα συζητηση για 3 ευρω παραπανω...Να τα φαει σε πολλαπλασιαστες *στο μη επαγγελματικο του αυτοκινητο *Σωκράτη δυστυχώς κάποιες φορές θα πρέπει να λειτουργούμε και εμείς (οι πελάτες) πιο υπεύθυνα. Προφανώς έτυχες σε 'αλήτη' (με και χωρίς εισαγωγικά) επαγγελματία ... και να του βουλώσει και το φίλτρο βενζίνης στο πετρελαιοκίνητο του!!!!
Θα έπρεπε να του 'χαρίσεις' λίγο χρόνο ακόμα όχι για φασαρία αλλά για το 100.
Αυτός πήρε απο σένα τα 7€, θα πήρε και απο τον άλλο επιβάτη τα 10, 12€ και θα γύρισε 'μια χαρά όλα' στην πιάτσα του.
Γενικότερα η πιάτσα του ΟΣΕ πρέπει να είναι η χειρότερη σε ποιοτητα προσφοράς υπηρεσιών (δεν αστυνομεύεται, είναι και το χωροταξικό μπαχαλο που επικρατεί εκει πέρα λόγω των έργων του μετρό) αλλά δυστυχώς οι περισσοτεροι τα περνάμε όλα στο ντούκου!
Χρεωση αποσκευών ΜΟΝΟ άνω των 10 κιλών και αν δεν κανω λάθος 0,40€ ανα αποσκευή και επιπλέον 1€ (περιπου) η παραλαβή απο τον σταθμό και η κανονική χρέωση για τα 5 χλμ της διαδρομής που σου έκανε. Αυτά έπρεπε να τον πληρώσεις. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
.Να τα φαει σε πολλαπλασιαστες
Τα ντιζελ δεν εχουν πολλαπλασιαστες!
Μπορεί να πήρε αυτό το ταξί:
Είναι και twin spark πανάθεμα το!
-
Κωστα,τριαμισι χιλιομετρα ειναι η αποσταση και το καναμε το πολυ σε 3-5 λεπτα..Τωρα για τα αλλα προφανως κ εχεις δικιο,ομως ολοι εχουμε πετυχει αναλογη περιπτωση και τυχαινουν ετσι οι περιστασεις που δε μπορεις να κανεις κ πολλα..
-
Που να του βουλώσει το καρμπυρατέρ του αλήτη!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Που να του βουλώσει το καρμπυρατέρ του αλήτη!ας γελασω απο ευγενεια
-
Τις προάλλες χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω ταξί μετά από χρόνια(και διαπίστωσα ότι η προηγούμενη E-Class έχει τους χειρότερους χώρους επιβατών αναλογικά με τις διαστάσεις της), όπου μου συνέβη το εξής.
Πησιάζοντας στο σημείο που ήταν να κατάβω, είπα στον ταξιτζή να σταματήσει πίσω από μία σειρά διπλοπαρκαρισμένων, έτσι ώστε να μην κλείσει τον δρόμο. Αυτός το δέχτηκε καταρχάς, αλλά ξαφνικά αποφάσισε να στρίψει στο προηγούμενο στενό και να σταματήσει 5 μέτρα από τη στροφή. Τον πληρώνω γρήγορα-γρήγορα και πάω να κατέβω. Εκείνη τη στιγμή, παππούς με μηχανάκι έκανε προσπέραση/διήθηση(δεν ξέρω πως να το πω, αφού μιλάμε για δρόμο μίας λωρίδας την οποίαν και είχε κλείσει το ταξί), περνώντας από δεξιά μεταξύ του ταξί και των παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Ο οδηγός του ταξί, ενώ είχε δει την κίνησή μου να ανοίξω την πόρτα και γνωρίζοντας πως δεν έχω ορατότητα μέσω καθρέπτη γιατί καθόμουν πίσω, δεν με προειδοποίησε για το μηχανάκι. Αποτέλεσμα, να προλάβω να συγκρατήσω τελευταία στιγμή την πόρτα.
Ερώτηση: σε περίπτωση που τελικά χτυπούσα το μηχανάκι με την πόρτα, ποιός θα έφταιγε; Εγώ, ο ταξιτζής, το μηχανάκι, όλοι;
-
Εσυ σιγουρα δεν εφταιγες, γιατι ο ταξιτζης ειναι αυτος που πρεπει να σου πει αν ειναι οκ να ανοιξεις την πορτα.
-
Καταψήφισε το νομοσχέδιο για τα ταξί ο Γ. Ραγκούσης
Στην κρίση της τρόικας επαφίεται πλέον η τελική «έγκριση» του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί. Οι τροποποιήσεις που παρουσιάστηκαν από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μάκη Βορίδη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου εγκρίθηκαν μεν κατά πλειοψηφία, προκαλούν όμως αντιδράσεις και δυσπιστία για το κατα πόσον το τελικό κείμενο προωθεί το άνοιγμα του επαγγέλματος ή διαιωνίζει το υφιστάμενο καθεστώς. Οξύτατη ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Αμυνας Γιάννη Ραγκούση που καταψήφισε το νομοσχέδιο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν προτίθεται να το ψηφίσει ούτε στη Βουλή.
Μιλώντας προς τους πολιτικούς συντάκτες, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι «για πρώτη φορά απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου δεν είναι ομόφωνη, αλλά κατά πλειοψηφία» και άσκησε κριτική επί του νομοσχεδίου στα εξής τέσσερα σημεία:
Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει την δημόσια περιουσία, όπως είναι οι άδειες επιβατηγών οχημάτων δημοσίας χρήσης, ως ιδιωτική περιουσία του κατόχου, η οποία μεταβιβάζεται, κληρονομείται και δωρίζεται, άρα διατηρείται η 'μαύρη' αγορά, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή.
Με το εφεύρημα του αλγόριθμου, δεν δίνεται καμία νέα άδεια στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.
Κλείνει πριν κάν ανοίξει και η αγορά των ειδικής μίσθωσης οχημάτων (εννεαθέσιων τουριστικών προμισθωμένων).
Οι έδρες των ταξί παραμένουν, πλην Αττικής, οι προ-Καποδίστρια Τοπικές κοινότητες και δεν λαμβάνεται υπόψη η νέα διοικητική δομή της χώρας.
Επίσης, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι με το νομοσχέδιο αυτό οι εταιρείες ταξί θα μπορούν να έχουν έως το 10% των αδειών, πχ στην Αττική, ενώ το νομοσχέδιο που είχε εισηγηθεί εκείνος, ως υπουργός Μεταφορών, προέβλεπε τη δυνατότητα για δέκα άδειες ανά εταιρεία.
Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «θλιβερή εξαίρεση που προστατεύει τα στενά συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας, μια θλιβερή εξαίρεση κοινωνικά άδικη και πολιτικά ανήθικη».http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63634142
-
Καλά έκανε! Τι πάει να πει 'κλειστό επάγγελμα' ο ταρίφας;
Όποιος θέλει πάει βγάζει μια άδεια και ασκεί το επάγγελμα εάν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
Η δημόσια άδεια τσιφλίκι του κάθε άξεστου. -
Ο χρήστης ΙΩΣΗΦ έγραψε:
Καλά έκανε! Τι πάει να πει 'κλειστό επάγγελμα' ο ταρίφας;
Όποιος θέλει πάει βγάζει μια άδεια και ασκεί το επάγγελμα εάν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
Η δημόσια άδεια τσιφλίκι του κάθε άξεστου.Γιατι εγω νομιζω οτι δεν προκειται να βγουν νεες αδειες αφου ηδη ειναι πανω απο αυτες που επιτρεπει ο νεος νομος;
-
Εχω την εντυπωση πως καποιοι που είναι υπέρ της απελευθέρωσης ελπίζουν την επομενη μέρα να μπορούν να αγοράσουν ένα κίτρινο μτχ 4θυρο και να κανουν το δρομολόγιο Ελ. Βενιζέλος ως την πιατσα απεναντι απο την σταση Πενταγωνο του Μετρό!
Η σωστή απελευθέρωση θα μπορούσε να διορθώσει λάθη του παρελθόντος και να αναπτυξει σε άλλα πλαίσια το επαγγελμα. Ας βρουν τρόπους να 'τιμωρήσουν' τους παλιούς τσιφλικάδες αν θέλουν αλλα μη 'τιμωρούν' τους τωρινούς νέους που υποθηκευσαν τα σπίτια τους για μια 12ωρη ιδιοκτησία ή μπήκαν στο παιχνίδι με τους όρους των τραπεζών. Δεν είναι όλες οι άδειες κληρονομιές με τα οικοπεδα και τα σπίτια μαζί.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ας βρουν τρόπους να 'τιμωρήσουν' τους παλιούς τσιφλικάδες αν θέλουν αλλα μη 'τιμωρούν' τους τωρινούς νέους που υποθηκευσαν τα σπίτια τους για μια 12ωρη ιδιοκτησία ή μπήκαν στο παιχνίδι με τους όρους των τραπεζών. Δεν είναι όλες οι άδειες κληρονομιές με τα οικοπεδα και τα σπίτια μαζί.Κάθε επιχειρηματίας αναλαμβάνει το ρίσκο του, αλλά εκτός από αυτό είναι εξοργιστικό να βλέπεις να προσπαθούν να προστατεύσουν μια συντεχνία με τόσο εξόφθαλμο τρόπο και να γυροφέρνουν ένα νομοσχέδιο εδώ και 2 χρόνια!
-
Ακόμα και τώρα που τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και γι αυτούς παραμένουν σκατοφάρα και αγενέστατοι!!!
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ακόμα και τώρα που τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και γι αυτούς παραμένουν σκατοφάρα και αγενέστατοι!!!Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα με τα ταξί.
Αν τους απαγόρευαν τις διπλο-τριπλο-μισθώσεις και δεν τους επέτρεπαν να κάνουν επιλογή πελατών τότε δεν θα θησαύριζαν σε βάρος μας, οι άδειες ταξί θα ήταν φθηνές και το επάγγελμα θα μπορούσε να είναι ορθάνοιχτο.
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες