-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ικαρε Καλη Αρχη! Και Σιδεροκεφαλος!!!Σε ευχαριστώ πολύ θωμά για τις ευχές να 'σαι καλά
-
πριν καμια εβδομαδα ημουν με τον πατερα μου στο μιχανακι και πηγαιναμε στο γραφειο και στην παραλιακη στο υψος του σεφ ενας ταξιτζης εχει σταματησει στην δεξια λωριδα (μαλλον λογο προβληματος)και στην αριστερη λωριδα εχει σταματησει αλλο ταξι για να παρει τον πελατη του,με αποτελεσμα να εχουν κλεισει ολη την παραλιακη και η πελατισσα να περναει ανενοχλητη τον δρομο για να παει στο αλλο ταξι χαχαχαχαχα..αυτα τα περιστατικα ειναι για γελια δεν μπορεις να κανεις αλλιως τραγικα βεβαια αλλα θα σε πιασουν τα γελια
-
Είχα ακούσει παλαιότερα ότι το ταξίμετρο γράφει αναμονή και όχι τη χιλιομετρική χρέωση, όχι μόνο όταν είναι σταματημένο το ταξί αλλά και όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα (κάτω των 40 χαω).
Πριν από μερικές μέρες, έπεσαν στα χέρια μου 3-4 αποδείξεις από διαδρομές που έκανε γνωστό μου πρόσωπο στην Αθήνα, όπου διαπίστωσα ότι η χρέωση ήταν περίπου μισή-μισή, δηλαδή το μισό αγώι ήταν χιλιομετρική αποζημίωση και το άλλο μισό αναμονή. Δεν ήμουν σε καμία από τις διαδρομές για να ξέρω τις ακριβείς συνθήκες, αλλά ήταν όλες διαφορετικές μεταξύ τους και διαφορετικής χρονικής διάρκειας.
Τι λέτε; Ο παραπάνω αστικός μύθος το εξηγεί αυτό; Μήπως έτσι εξηγείται και το γιατί ορισμένοι ταξιτζήδες αποφεύγουν να περνούν αυτή την ταχύτητα, ακόμα και όταν δεν υπάρχει κίνηση ή αντίστοιχο όριο ταχύτητας; Επίσης, το ότι η ίδια διαδρομή με την ίδια περίπου κίνηση, μπορεί να στοιχίσει διαφορετικά ποσά, ανάλογα με τον οδηγό του ταξί;
Καμιά πληροφορία ή άποψη επί των παραπάνω;
-
Εδώ στην Θεσσαλονίκη άρχισε νέα τακτική λόγω των αποδείξεων. Μπαίνω τις προάλλες σε ταρίφα του λέω τον προορισμό μου και εισπράττω ως απάντηση μια ερώτηση. 'Με ΦΠΑ ή χωρίς?' . Λέω δεν παίζει, τι εννοά ο ταρίφας? Επαναλαμβάνει την ερώτηση και δεν ξεκινάει αν δεν του απαντήσω. Χαμένος στις σκέψεις μου εγώ, του λέω με ΦΠΑ. Στο τέλος, όταν φτάσαμε στον προορισμό, τον ρώτησα προς τι όλο αυτό (αν και κατάλαβα ότι το έκανε για να μην κόψει απόδειξη). Δεν πήρα σαφή απάντηση και ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είδα τι έγραψε το ταξίμετρο. Δεν παρατήρησα δηλαδή αν έγραψε 5.20 που όντως πλήρωσα ή αν έγραψε 5 που μου είπε ο ταρίφας ότι θα πλήρωνα χωρίς ΦΠΑ.
ΥΓ: Αναλόγως τις απαντήσεις (θέλω πολλές ) θα ψάξω να μάθω κάποιο τηλ για καταγγελία, ΣΔΟΕ πχ ή κάτι τέτοιο...
-
εχεις μανια με τις καταγγελιες ?
-
Μπα, δεν έχω κάνει καμία μέχρι τώρα, αλλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Πέρασε η εποχή που τα έκανα γαργάρα. Ωρίμασα βλέπεις και αντιλαμβάνομαι περισσότερο κάποιες καταστάσεις.
ΥΓ:Αν μη τι άλλο φαντάζομαι ότι πλάκα κάνεις με αυτήν την εικόνα που έβαλες. Αποτυχημένη 100% .
-
ναι κανω πλακιτσα αλλα χαλαρωσε κι εσυ που εφτασε ο κομπος στο χτενι
εχεις ακομα να φας πολλους κομπους στη μαπα
-
Προσπαθώ να τους κάνω λιγότερους . Να πω ότι κάτι κάνω βασικά, δεν έχω βάσιμες ελπίδες . Ξέρω μέχρι τώρα ότι έχουμε: 1142 για το κάπνισμα. Μόνο αυτό ... Έχω ακόμα να μάθω τα τηλ καταγγελιών για τις αποδείξεις, για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά το σημαντικότερο για παραβάσεις σχετικά με τη βενζίνη και τα πρατήρια (το κυριότερο, αέρα έβαλε ο τελευταίος που μου το γέμισε. Το κακό είναι ότι ΔΕΝ πλήρωσα εγώ, πράγμα που μ'εξοργίζει )...
-
ο αερας στα πρατηρια μου ανεβαζει το αιμα στο κεφαλι για αυτο θα γινομουν κι εγω ρουφ
αλλα θα γινει τιποτα..?
εγω εχω απογοητευτει απο αυτη τη χωρα.. ελπιζω καποια στιγμη να φυγω και να μη ξαναρθω.. να παω καπου οπου θα με πηδανε μεν και δε θα με αφηνουν να καπνιζω πουθενα , αλλα το κρατος θα μου συμπεριφερεται σαν ανθρωπο
-
Ταλαιπωρουμενος πολλους μηνες απο καταγμα κνημης, οι μισοί ταρίφες σε κλήσεις ραδιοταξί βλέποντάς με με Π και εξωτερική μεταλική οστεοσύνθεση δεν κατέβαιναν να βοηθήσουν, σχεδόν όλοι δυσανασχετούσαν συχνά μέχρι άρνησης όταν χρειαζόταν να πάρω το αναπηρικό καρότσι (ενώ πάντα στην κλήση το επισήμαινα), Από τότε που είμαι με μία πατερίτσα κανείς δεν βοηθάει. Ευχομαι ολόψυχα όταν βρεθούν στην ίδια θέση να τους φερθούν με τον ίδιο τρόπο.
-
Ο χρήστης georgie69 έγραψε:
Ταλσιπωρουμενος πολλους μηνες απο καταγμα κνημης, οι μισοί ταρίφες σε κλήσεις ραδιοταξί βλέποντάς με με Π και εξωτερική μεταλική οστεοσύνθεση δεν κατέβαινα να βοηθήσουν, σχεδόν όλοι δυσανασχετούσαν συχνά μέχρι άρνησης όταν χρειαζόταν να πάρω το αναπηρικό καρότσι (ενώ πάντα στην κλήση το επισήμαινα), Από τότε που είμαι με μία πατερίτσα κανείς δεν βοηθάει. Ευχομαι ολόψυχα όταν βρεθούν στην ίδια θέση να τους φερθούν με τον ίδιο τρόπο.Περαστικα πρωτα απο ολα.
Πως μερικοι μπορει να ειναι τοσο αδιαφοροι μπροστα στο προβλημα υγειας ενος συνανθρώπου ;
-
Ταλαιπωρουμενος πολλους μηνες απο καταγμα κνημης, οι μισοί ταρίφες σε κλήσεις ραδιοταξί βλέποντάς με με Π και εξωτερική μεταλική οστεοσύνθεση δεν κατέβαιναν να βοηθήσουν, σχεδόν όλοι δυσανασχετούσαν συχνά μέχρι άρνησης όταν χρειαζόταν να πάρω το αναπηρικό καρότσι (ενώ πάντα στην κλήση το επισήμαινα), Από τότε που είμαι με μία πατερίτσα κανείς δεν βοηθάει. Ευχομαι ολόψυχα όταν βρεθούν στην ίδια θέση να τους φερθούν με τον ίδιο τρόπο.Περαστικα και σιδερενιος! Τι περιμενεις για τη βρωμα του δρομου??? Εχω να μπω σε Αθηναικο ταξι μισο χρονο περιπου .
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Είχα ακούσει παλαιότερα ότι το ταξίμετρο γράφει αναμονή και όχι τη χιλιομετρική χρέωση, όχι μόνο όταν είναι σταματημένο το ταξί αλλά και όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα (κάτω των 40 χαω).Πριν από μερικές μέρες, έπεσαν στα χέρια μου 3-4 αποδείξεις από διαδρομές που έκανε γνωστό μου πρόσωπο στην Αθήνα, όπου διαπίστωσα ότι η χρέωση ήταν περίπου μισή-μισή, δηλαδή το μισό αγώι ήταν χιλιομετρική αποζημίωση και το άλλο μισό αναμονή. Δεν ήμουν σε καμία από τις διαδρομές για να ξέρω τις ακριβείς συνθήκες, αλλά ήταν όλες διαφορετικές μεταξύ τους και διαφορετικής χρονικής διάρκειας.
Τι λέτε; Ο παραπάνω αστικός μύθος το εξηγεί αυτό; Μήπως έτσι εξηγείται και το γιατί ορισμένοι ταξιτζήδες αποφεύγουν να περνούν αυτή την ταχύτητα, ακόμα και όταν δεν υπάρχει κίνηση ή αντίστοιχο όριο ταχύτητας; Επίσης, το ότι η ίδια διαδρομή με την ίδια περίπου κίνηση, μπορεί να στοιχίσει διαφορετικά ποσά, ανάλογα με τον οδηγό του ταξί;
Καμιά πληροφορία ή άποψη επί των παραπάνω;
Πολύυυυ καθυστερημένη απάντηση, αλλά μια και το είδα...
Με το που ξεκινάει το αμάξι, η 'αναμονή' σβήνει, οπότε δεν ισχύει αυτό. Και βεβαίως κανέναν ταξιτζή δε συμφέρει να πάει με ταχύτητα που η αναμονή να μη σβήνει (αν ισχυε αυτο), καθώς είναι σαφώς λιγότερα λεφτά στον ίδιο χρόνο με το να κινείσαι κανονικά. Η χαμηλή ταχύτητα έχει να κάνει με το ψάξιμο για πελάτες και με την οικονομία καυσίμου. Όσο για την τελευταία ερώτηση, λογίκά όχι, πολύ μικρές παρεκλίσεις θα υπάρχουν, αλλιώς μιλάμε για πειραγμένο ρολόι. -
Τωρα το ειδα κι εγω...
Οχι δεν ειναι ετσι ομως...
Στην μονη ταριφα γραφει αναμονη μεχρι και τα 40χαω περιπου και στη διπλη μεχρι τα 20χαω. Μπορει κανεις ευκολα να το διαπιστωσει και παρακολουθωντας ενα ταξιμετρο. Οταν σβηνει η ενδειξη που δειχνει ενα αναλογικο ρολοϊ τοτε χρεωνει χιλιομετρικα, το υπολοιπο διαστημα αναμονη.
Παντως ο λογος που σερνονται τα ταξι ειναι το ψαρεμα πελατων, τον ταξιτζη τον συμφερει να κανει πολλες και μικρες κουρσες λογω σημαιας και οχι μεγαλες και σηριαλ... -
Eπειδή δουλεύω ταξί, ο garvanitis έχει δίκιο για την αναμονή. Πάντως έχετε δικαίωμα να κάνετε καταγγελία όπου βλέπετε να παραβαίνει κάποιος ταξιτζής τον κανονισμό. Επίσης: όποιος χρειάζεται βοήθεια και έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, ο ταξιτζής ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ. Και να το διεκδικείτε με κάθε τρόπο. Επίσης πέρνει καταγγελία κι αυτό
Εδώ ο κανονισμός του ταξί για όποιον έχει απορίες σε κάποια πράγματα: -
κανονισμοί!
Να επισημαίνω κάποια πράγματα γιατί υπάρχει ένα θέμα με την αλαζονεία του υγιούς στην κοινωνία μας. Ενα απο τα πράγματα που θα μου μεινουν απο την περιπέτεια μου είναι η εικονα του εαυτου μου να βγαινω ΜΟΝΟΣ απο το σπιτι με το Π και την μεταλλκή κατασκευη γυρω απο το ποδι, αποστεωμενος γιατι ειχα φτασει 55 κιλα σε 1,75 υψος απο την καταθλιψη, και ο 'επαγγελματίας' να κοιταζει παγωμενα μπροστα ακινητος στην θεση. Οχι ένας, όχι δύο, περίπου οι μισοί σε διάστημα εξαμήνου. Οι άλλοι μισοί ήταν φυσιολογικοί ανθρωποι που βοηθούσαν όσο μπορούσαν, ρωτούσαν τι έγινε κι ευχόντουσαν περαστικά. Οι υπόλοιποι μουρμούριζαν όταν τους ζητούσα να ανέβουν την ράμπα έξω από το σπίτι για να διευκολυνθώ, ή να παρκαρουν κοντά στο πεζοδρόμιο, ενώ νωρίς σταμάτησα να ζητάω να με αφήνουν στο υπόγειο parking γιατί δεν άντεχα την μουρμούρα. Επίσης δεν απαιτείς όταν είσαι άρρωστος. Είτε δεν έχεις το κουράγιο, είτε πεισμώνεις και αντί να ζητάς το αυτονόητο αποφασίζεις να υποφέρεις αντί να παρακαλέσεις/τσακωθείς διασώζοντας λίγη αξιοπρέπεια. Να μην αρχίσω για την κατάσταση με τις αναπηρικές θέσεις, την ανυπαρξία πρόσβασης ακόμα και σε ιατρεία, νοσοκομεία κλπ γιατί είναι εκτός θέματος.
Για να είμαι πάντως δίκαιος να τονίσω ότι τι ίδιο ποσοστό αδιαφορίας ισχύει για όλους, βλέποντας πόσοι εκαναν τον κόπο να ανοίξουν μια πόρτα ή να παραχωρήσουν την θέση τους σε μια ουρά, ή γενικά να διευκολύνουν την κατάσταση. Περίπου οι μισοί.
Απλά είναι λίγο άγριο να βρίσκει η συνοδός μου ταξί στο Γενικό Κρατικό, να το φέρνει μέχρι την έξοδο για να φύγουμε μετά από εξέταση και ο 'επαγγελματίας' ενώ με βλέπει να προχωράω να φευγει γιατί καθυστερώ. Η να έρχεται στην ερημια των εκπαιδευτηρίων Γειτονα στα Γλυκα Νερα όπου έδινα μάθημα για το μεταπτυχιακο στο Ανοιχτο Πανεπιστήμιο και βλέποντάς με το καροτσάκι να λέει ότι δεν χωράει και να φευγει, ενώ το είχα αναφέρει στην κλήση.
Οπως προείπα, τους ευχομαι ακριβως τα ιδια. Σε αυτους και τις οικογενειες τους. Μπας και καταλαβουν.
-
Λοιπόν, το ξανατσέκαρα. Στα 15χαω σβήνει (ένδειξη gps). Σίγουρα όχι στα 40 πάντως. Mea culpa.
-
Απλά είναι λίγο άγριο να βρίσκει η συνοδός μου ταξί στο Γενικό Κρατικό, να το φέρνει μέχρι την έξοδο για να φύγουμε μετά από εξέταση και ο 'επαγγελματίας' ενώ με βλέπει να προχωράω να φευγει γιατί καθυστερώ. Η να έρχεται στην ερημια των εκπαιδευτηρίων Γειτονα στα Γλυκα Νερα όπου έδινα μάθημα για το μεταπτυχιακο στο Ανοιχτο Πανεπιστήμιο και βλέποντάς με το καροτσάκι να λέει ότι δεν χωράει και να φευγει, ενώ το είχα αναφέρει στην κλήση.Στο εξωτερικό θα τους είχαν ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ.
Αλλά ξέχασα, όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες...
Το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας ισούται με την συμπεριφορά προς τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας. -
Το ταξίμετρο γράφει την ταρίφα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σωστά? Οπότε δίνουν απόδειξη χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση. Μην μου αρχίσουν τα ψόφια (βλέπε εδώ) και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Το ταξίμετρο γράφει την ταρίφα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σωστά? Οπότε δίνουν απόδειξη χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση. Μην μου αρχίσουν τα ψόφια (βλέπε εδώ) και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.αμα σου αρχισουν τα ψοφια μη πληρωσεις τιποτα.
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες