-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εδώ και καιρό εδω πάνω τυχαίνω πολλές περιπτώσεις 'κακών' επαγγελματιών. Τρέχουν, βρίζουν, ακούνε δυνατά μουσική ή έχουν δυνατά τα CB τους με το κέντρο, είναι βρώμικα μέσα, κυνηγάνε της διπλοχρεώσεις μη υπολογίζοντας κανέναν, κάνουν κύκλους κλπ!ΥΓ. Εσένα κοντέ, φαλακρέ με το παλιό SuperB (που μάλλον θα πρέπει να γυρίσεις στο κολοχώρι σου με τα πρόβατα) και εσένα χοντρέ με το jockey και το μουσάκι με το Avensis (έχω και τα νούμερα σας) ... αλοίμονο σας αν σας συναντήσω ξανά στο δρόμο μου! (Λόγω εορτών τη γλυτώσατε!).
ΕΕΕΕΕΕ και συ! Καντους ενα ωραιο Χριστουγεννιατικο Δωρακι!
-
Φτάνω στο αεροδρόμιο της Σόφιας, παραλαμβάνω τη βαλίτσα μου και βγαίνω στην αίθουσα υποδοχής. Εκεί κοστουμάτος τύπος με ρωτάει αν θέλω ταξί. Ναι, ταξί θέλω. Όμως θέλω συγκεκριμένης εταιρείας και θα πληρώσω 12-15 lev για τη διαδρομή που θέλω. Ναι κύριε, κανένα πρόβλημα. Μου παίρνει τη βαλίτσα και με καθοδηγεί προς ένα σημείο που δεν υπήρχε πιάτσα ταξί. Εγώ σκεφτόμουν από μέσα μου τι λέρα που είναι εδώ οι ταρίφες και παρακάμπτουν πιάτσες. Μιλάει ο τύπος στο κινητό του και εμφανίζεται συνωμοτικά ταξί από το πουθενά. Μπαίνω μέσα και ξεκινάω. Ο τύπος δε μίλαγε γρι αγγλικά, ταξίμετρο δεν υπήρχε, ταυτότητα του ταρίφα πουθενά. Σκεφτόμουν τι μεγάλη μακακία έκανα και ταυτόχρονα σκεφτόμουν πως αν ζητούσε παραπάνω από 15 lev θα καλούσα την αστυνομία (ή τουλάχιστον θα τον απειλούσα). Φτάνοντας στον προορισμό μου ο τύπος ξαφνικά 'μαθαίνει' αγγλικά και μου ανακοινώνει πως του χρωστάω 73 lev . Του απαντάω 'no way', δε θα σου δώσω πάνω από 15 lev. Ανένδοτος ο τύπος. Του λέω, θα καλέσω την αστυνομία. Μου απαντάει πως δεν έχει πρόβλημα. Την ίδια στιγμή εμφανίζεται ο (έμπιστος) ξενοδόχος και αρχίζουν τα βουλγάρικα. Μην τα πολυλογώ, πήρε τα 73 lev και πήγε στο δι@λο αφού κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια .
Όπως μου εξήγησε ο ξενοδόχος, υπάρχει μαφία ταξί που με τις πλάτες των αρχών ληστεύει τους 'ξένους' και δε μπορεί να κάνει κανείς τίποτα γι αυτό.....
I know είμαι τρελό sucker. Έμαθα με τον άσχημο τρόπο.
Τελικά οι δικοί μας εδώ είναι αγγελούδια -
Στη Σόφια να παίρνετε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ταξί με το λογότυπο 'ΟΚ'. Είναι τα μόνα (;) που ΔΕΝ κλέβουν και τηρούν την αναγραφόμενη ταρίφα τους. 1-2 φορές πήρα άλλο ταξί και το 'πλήρωσα'!
-
Δυστυχώς αυτή είναι η μισή αλήθεια. Κι εγώ με λογότυπο OK πήρα αλλά το πρώτο ψηφίο του 7ψήφιου αριθμού που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το λογότυπο ήταν το 8 και όχι το 9 που ανήκει στους 'καλούς' ταξιτζήδες. Άντε τώρα να πηγαίνεις πρώτη φορά στη χώρα και να είσαι ήσυχος πως δε θα σε γδάρουν. Ειδικά από το αεροδρόμιο πρέπει να προσέχει κανείς να παίρνει ταξί από την πιάτσα και μόνο.
Υπάρχουν και 2-3 ακόμα εταιρείες που δεν κλέβουν (δε συγκράτησα ονόματα... μου τα είπε ο ξενοδόχος). -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Δυστυχώς αυτή είναι η μισή αλήθεια. Κι εγώ με λογότυπο OK πήρα αλλά το πρώτο ψηφίο του 7ψήφιου αριθμού που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το λογότυπο ήταν το 8 και όχι το 9 που ανήκει στους 'καλούς' ταξιτζήδες. Άντε τώρα να πηγαίνεις πρώτη φορά στη χώρα και να είσαι ήσυχος πως δε θα σε γδάρουν. Ειδικά από το αεροδρόμιο πρέπει να προσέχει κανείς να παίρνει ταξί από την πιάτσα και μόνο.
Υπάρχουν και 2-3 ακόμα εταιρείες που δεν κλέβουν (δε συγκράτησα ονόματα... μου τα είπε ο ξενοδόχος).Κι από την πιάτσα μόνο από την αριστερή σειρά/ουρά των ταξί! Στη δεξιά είναι πάλι 'μαφία' (τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο που πήγα τελευταία φορά).
-
Πρώτη φορά που είχα πάει στη Σόφια ήταν Σεπτέμβρης του 2000 ή του 2001.
Το μεσημέρι μετά από μια αρκετά μεγάλη βόλτα στο κέντρο (εγώ, ο αδερφός μου και ένας φίλος του) αποφασίζουμε να επιστρέψουμε στο σπίτι. Ο φίλος του αδερφού μου προτείνει αντί για το λεωφορείο, που είχαμε πάρει για να κατέβουμε, να κάνουμε μια βόλτα με το τραμ.
Τα τότε τραμ στην Σόφια ήταν ένα 'βαγόνι' το καθένα (μονοκόμματο), όχι συρμός με δύο ή περισσότερα βαγόνια. Ανεβαίνουμε, στεκόμαστε κάπου στο μέσον του τραμ και ξεκινάμε. Χαβαλές κουβεντούλα, όλα ωραία...
Ξαφνικά ακούμε μια κόρνα και νιώθουμε ένα τράνταγμα, καταλαβαίνοντας ότι το τραμ έπεσε πάνω σε κάτι. Ασυναίσθητα κοιτάμε από το παραθυρο και βλέπουμε μια μαύρη Mercedes S class W140 με φιμέ τζάμια, να είναι σταματημένη και χτυπημένη μπροστά αριστερά. Στα αμέσως επόμενα δευτερόλεπτα κατεβαίνει από το πίσω κάθισμα ένα υβρίδιο μεταξύ Θεόδωρου Παγκαλου και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, με κόμη αλά Τέλη Σαβάλλας ντυμένο με dress code totally black και αρχίζει με τον μηχανοδηγό που μόλις είχε κατέβει να τα λένε .
Δεν πέρασε πάνω από μισό λεπτό, και ενώ το σκηνικό είχε μεταφερθεί μπροστά από το τραμ χωρίς να έχουμε οπτική επαφή, ακούμε δύο μπαμ-μπαμ, φωνές, κακό, ο τύπος μπαίνει στην Mercedes και φεύγουνε μ@μιώντας...
Τον καθάρισαν τον άνθρωπο εν ψυχρώ, έτσι για την πλάκα
Το βράδυ στις ειδήσεις είδαμε ότι η 'αστυνομία' τελικά έπιασε τον δράστη, ο οποίος ήταν συνοδεία Βούλγαρου μεγαλομαφιόζου.
Ο φίλος του αδερφού μου που έμενε τότε μόνιμα στην Σόφια, μας είπε αργότερα ότι μια εβδομάδα μετά ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος.
Mafia Wars made in Bulgaria -
Απίστευτο
btw ακόμα έτσι είναι τα tram
-
Δεν ξέρω αν είμαι αλλά θέλω να ρωτήσω κατι σχετικά με τα ταξι.
Παλιά τα ταξι είχαν άλλες πινακίδες πχ Ε-1991 ενω τώρα έχουν διαφορετικές πχ ΤΑΑ-9844.
Ξέρει κανείς πότε εξαφανίστηκαν οι παλιές πινακίδες και πότε βγήκαν οι καινούριες;
Εγω ξέρω οτι οι παλιες πινακίδες βγήκαν γύρω στο 1984 και εξαφανίστηκαν γύρω στο 2003.Το παράξενο είναι οτι σ'ενα επεισόδιο του κοκκινου κυκλου(ο ιππότης αν το έχετε ακουστά)που γυρίστηκε τον Οκτώβριο του 2001 έδειχνε σε μια σκηνή ένα ταξι Skoda Octavia με τις καινούριες πινακίδες.Υπήρχαν απο τότε;
Α και μήπως ξέρει κανα παιδι εκέινα τα παλιά ταξι Nissan Sunny,Nissan Bluebird,Mercedes Benz 220,Opel Kadett,Opel Vectra A,Mercedes Benz W124,Mitsubishi Lancer,VW Jetta μπλα μπλα μπλα που καταργήθηκαν το 2004 τι απέγιναν;
Ας απαντήσει καποιος ειδικός. -
Εγω ρε παιδες οταν καμια φορα δεν εχω το αμαξι πατρα παιρνω σπανια ταξι απο τα κτελ πατρας μεχρι το σπιτι επειδη κουβαλαω πραγματα και ειναι πολυ ανηφορα..Παντα παω του χτυπαω το παραθυρο αφου πρωτα διαλεγω αμαξι.. Του λεω παω εκει θα με πας και δε θα παρεις αλλον στο δρομο..Παντα λενε ναι και παντα ειναι ευθυμοι και μου πιανουν κουβεντα...αφου πρωτα τους εξηγησω οτι το κανω αυτο επειδη ειναι μεγαλα κορακια στις πιατσες..Και παντα συμφωνουνε και καταριουνται το παλιοεπαγγελμα και την ατιμη την κενωνια που αλλους τους ανεβαζει και αλλους τους κατεβαζει..
Γενικα παντως πρεπει να πω οτι οι ταξιτζιδες της πατρας ειναι αρκετα σωστοι καλοι και δε κανουν μαλακιες στις χρεωσεις..Γενικα ο ταξιτζης θελει λιγο τσαμπουκα με την καλη εννοια.. αμα του ξηγηθεις της πιατσας αλα nonos στρωνει.. Αρεσκονται σε συζητησεις για τις πουτανες τις γυναικες και λιωνω για το πτυχιο για ενα καλυτερο μελλον...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εγω ρε παιδες οταν καμια φορα δεν εχω το αμαξι πατρα παιρνω σπανια ταξι απο τα κτελ πατρας μεχρι το σπιτι επειδη κουβαλαω πραγματα και ειναι πολυ ανηφορα..Παντα παω του χτυπαω το παραθυρο αφου πρωτα διαλεγω αμαξι.. Του λεω παω εκει θα με πας και δε θα παρεις αλλον στο δρομο..Παντα λενε ναι και παντα ειναι ευθυμοι και μου πιανουν κουβεντα...αφου πρωτα τους εξηγησω οτι το κανω αυτο επειδη ειναι μεγαλα κορακια στις πιατσες..Και παντα συμφωνουνε και καταριουνται το παλιοεπαγγελμα και την ατιμη την κενωνια που αλλους τους ανεβαζει και αλλους τους κατεβαζει..Γενικα παντως πρεπει να πω οτι οι ταξιτζιδες της πατρας ειναι αρκετα σωστοι καλοι και δε κανουν μαλακιες στις χρεωσεις..Γενικα ο ταξιτζης θελει λιγο τσαμπουκα με την καλη εννοια.. αμα του ξηγηθεις της πιατσας αλα nonos στρωνει.. Αρεσκονται σε συζητησεις για τις πουτανες τις γυναικες και λιωνω για το πτυχιο για ενα καλυτερο μελλον...
Εκει ειναι που περναω καλα σε αυτες τις συζητησεις, οταν παιρνω ταξι κανα 2 μηνο εχω να παρω! Τους ενημερωνω
-
Τις προάλλες ήμουν στο κτελ και ήταν 2 περιπολικά στην πιάτσα. Δεν τους χάλαγε τους ταρίφες που τους έπαιρναν έναν έναν!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τις προάλλες ήμουν στο κτελ και ήταν 2 περιπολικά στην πιάτσα. Δεν τους χάλαγε τους ταρίφες που τους έπαιρναν έναν έναν!Αυτες τις μερες και γενικα οποτε εχει κινηση ειναι η αστυνομια και βαζει μια σειρα, οταν δεν εχει πολυ κινηση κυριαρχουν οι αλητες και αν δν μαζεψουν κοσμο π.χ για Γαλατσι δεν ξεκινανε Μια φορα πριν 4 χρονια και καθως γινοταν πανικος απο κοσμο και οι αχρηστοι ψαρευαν κοσμο καλεσα το 100 και σε 5 λεπτα επηλθε η ταξη! Ετσι θελει η βρωμα των δρομων!!!
-
Τι να το κανεις ομως αν χρειαζεσαι τον μπαμπουλα (μπατσο) **συνεχεια **απο πανω σου για να φτιαξει για λιγο η κατασταση.
Θα επρεπε να εχουν μια φορα καθε λιγες μερες καποιον κρυφο αστυνομικο που να παρακολουθει την κατασταση, και οποιος παει να κανει... 'βρωμοδουλεια', με τη μια να παρουσιαστουν και να κοψουν βαριες κλησεις, αδειες κ.λπ.
Να παρουσιαστει και στις ειδησεις, να το μαθουν ολοι, και να τρεμουν να κανουν ξανα τετοιες παπαριες σε βαρος των επιβατων.
Μονο με φοβο να μαθουν να ειναι επαγγελματιες.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Τι να το κανεις ομως αν χρειαζεσαι τον μπαμπουλα (μπατσο) **συνεχεια **απο πανω σου για να φτιαξει για λιγο η κατασταση.Θα επρεπε να εχουν μια φορα καθε λιγες μερες καποιον κρυφο αστυνομικο που να παρακολουθει την κατασταση, και οποιος παει να κανει... 'βρωμοδουλεια', με τη μια να παρουσιαστουν και να κοψουν βαριες κλησεις, αδειες κ.λπ.
Να παρουσιαστει και στις ειδησεις, να το μαθουν ολοι, και να τρεμουν να κανουν ξανα τετοιες παπαριες σε βαρος των επιβατων.
Μονο με φοβο να μαθουν να ειναι επαγγελματιες.
Δυστυχως δεν παιρνονται τετοιες αποφασεις γιατι οι ταριφες ασκουν πιεσεις στην εκαστοτε κυβερνηση. ΟΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ!!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Τις προάλλες ήμουν στο κτελ και ήταν 2 περιπολικά στην πιάτσα. Δεν τους χάλαγε τους ταρίφες που τους έπαιρναν έναν έναν!
Αυτες τις μερες και γενικα οποτε εχει κινηση ειναι η αστυνομια και βαζει μια σειρα, οταν δεν εχει πολυ κινηση κυριαρχουν οι αλητες και αν δν μαζεψουν κοσμο π.χ για Γαλατσι δεν ξεκινανε Μια φορα πριν 4 χρονια και καθως γινοταν πανικος απο κοσμο και οι αχρηστοι ψαρευαν κοσμο καλεσα το 100 και σε 5 λεπτα επηλθε η ταξη! Ετσι θελει η βρωμα των δρομων!!!
Εδώ 'αλητήριος' σε πιάτσα στο κέντρο της πόλης την Κυριακή που ήταν ανοιχτή η αγορά καθόταν και ζητούσε αρκετή ώρα και 2ο επιβάτη με μια κυρία καθισμένη μεσα να περιμένει! Όταν τον 'αγρίεψα' να φύγει και να αφήσει άλλα ταξί απο πίσω να εξυπηρετήσουν τον κόσμο ... κάτι για 'χωρίο και ζώο' με είπε (μάλλον με έβρισε)! Μόλις είπα ότι πέρνω το '100' και θα έχει υπέροχα Χριστούγεννα ... μπήκε ο κοντόχοντρος 65άρης με το παλιό Superb στη θέση του και πήρε δρόμο περνώντας και με κόκκινο!
(Τον έχω όμως τον αριθμό του). -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αυτες τις μερες και γενικα οποτε εχει κινηση ειναι η αστυνομια και βαζει μια σειρα, οταν δεν εχει πολυ κινηση κυριαρχουν οι αλητες και αν δν μαζεψουν κοσμο π.χ για Γαλατσι δεν ξεκινανε Μια φορα πριν 4 χρονια και καθως γινοταν πανικος απο κοσμο και οι αχρηστοι ψαρευαν κοσμο καλεσα το 100 και σε 5 λεπτα επηλθε η ταξη! Ετσι θελει η βρωμα των δρομων!!!
Εδώ 'αλητήριος' σε πιάτσα στο κέντρο της πόλης την Κυριακή που ήταν ανοιχτή η αγορά καθόταν και ζητούσε αρκετή ώρα και 2ο επιβάτη με μια κυρία καθισμένη μεσα να περιμένει! Όταν τον 'αγρίεψα' να φύγει και να αφήσει άλλα ταξί απο πίσω να εξυπηρετήσουν τον κόσμο ... κάτι για 'χωρίο και ζώο' με είπε (μάλλον με έβρισε)! Μόλις είπα ότι πέρνω το '100' και θα έχει υπέροχα Χριστούγεννα ... μπήκε ο κοντόχοντρος 65άρης με το παλιό Superb στη θέση του και πήρε δρόμο περνώντας και με κόκκινο!
(Τον έχω όμως τον αριθμό του).Ε φτιαξτον για ενα πρωτοχρονιατικο μποναμα Να δει τι ωραια που ειναι ! Εχει παραγινει μαυτους. Τα 3€ που θα τους εδινα για την ελαχιστη διαδρομη τα δινω σε σουβλακια
-
Ταξιτζηδες απο θεσσαλονικη βγηκαν την τηλεοραση και ειπαν οτι θελουν να βαλουν GPS για να λογους ασφαλειας.... να τους βρισκουν..... ευκολα και να ειδοποιουν αν γινει κατι κακο... ποσο ευφικτο ειναι κατι τετοιο????
-
Αυτό ειναι πανέυκολο. Υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες και νομίζω ότι εχει αρχίσει να κάνει και κάτι τέτοιο και η vodafone , το ονομάζει 'παρακολουθηση Στολου' που στην ουσία ειναι gsm κάρτες με συσκευες ανάλογες και ΄δινει στίγμα που είναι ο καθένας βάσει κυψέλης.
Επίσης υπάρχουν και συσκευές που ειναι για να παρακολουθουν ανρθώρπους που έχουν νοητικά προβλήματα όπως μαλακυνση ή αλτχάιμερ ώστε να τους βρίσκουν αν χαθουν οπότε και αυτό μπορει να εφαρμοστει.
-
Νομιζω οτι ηδη λεωφορεια των κτελ εχουν συστημα εντοπισμου θεσης,καπου ειχα ακουσει μια διαφημιση για το κτελ Τριπολης.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ταξιτζηδες απο θεσσαλονικη βγηκαν την τηλεοραση και ειπαν οτι θελουν να βαλουν GPS για να λογους ασφαλειας.... να τους βρισκουν..... ευκολα και να ειδοποιουν αν γινει κατι κακο... ποσο ευφικτο ειναι κατι τετοιο????Αυτο το συζητανε απο την Ολυμπιαδα του 2004! Η πλακα πια ειναι οτι δεν θελουν να τα πληρωσουν οι ιδιοι αλλα ο Ελληνας Φορολογουμενος! Το συστημα ειναι η τηλεματικη γι ατην ευρεια παρακολουθηση του στολου!
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες