-
Ώρες-ώρες αναρωτιέμαι αν στην Cadillac προσέλαβαν ως σχεδιαστή τον William Towns.
-
K@@λα !!!!
Άντε ρε Αμερικανάκια,γυρίστε στην εποχη που είχατε τα μπεμπεδακια και τα μερσεντάκια για τρυπιους τενεκέδες!!!!
Παιδια οι αμερικάνοι δεν νομίζω να πεσουν στην παγίδα των 20 τελευταίων προβληματικών χρόνων.
Νομίζω οτι άρχισαν πλέον να θυμούνται τα ένδοξα χρόνια του american dream...!
@Κrusenstern: Αν δεν ξέρει η καντιλακ απο ξυλο,δερμα και πολυτέλεια,ποιος ξέρει; η λεχους; -
πιο πολλες edges από αυτο μονο η Reventon εχει
-
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
K@@λα !!!!
Άντε ρε Αμερικανάκια,γυρίστε στην εποχη που είχατε τα μπεμπεδακια και τα μερσεντάκια για τρυπιους τενεκέδες!!!!
Παιδια οι αμερικάνοι δεν νομίζω να πεσουν στην παγίδα των 20 τελευταίων προβληματικών χρόνων.
Νομίζω οτι άρχισαν πλέον να θυμούνται τα ένδοξα χρόνια του american dream...!
@Κrusenstern: Αν δεν ξέρει η καντιλακ απο ξυλο,δερμα και πολυτέλεια,ποιος ξέρει; η λεχους;20 ή 40 τελευταίων χρόνων; Τουλάχιστον, τώρα αναγκάστηκαν να μάθουν τι εστί επικεφαλής εκκεντροφόρος και τέσσερις βαλβίδες στον κύλινδρο. Ίσως κάποτε να μάθουν και από αναρτήσεις, αν και μου φαίνεται πως πιο γρήγορα θα μάθουν οι κορεάτες παρά τα χιλλμπίλλια και τα ρεντνέκια.
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
πιο πολλες edges από αυτο μονο η Reventon εχειΚάποιος δεν είχε άλλο εργαλείο για να σχεδιάσει εκτός από ένα μολύβι κι ένα χάρακα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ίσως κάποτε να μάθουν και από αναρτήσειςΦαντάσου πόσο γρήγορη θα ήταν η Z06 αν οι αμερικάνοι ήξεραν κάτι από αναρτήσεις.
-
Εμ, πόσα αυτοκίνητα που να στρίβουν έχουν οι αμερικάνοι;
Τη Ζ06 και το Ford GT. Πόσα οι Ευρωπαίοι; Μάλλον άσε, με τους Ευρωπαίους και (τώρα πια) τους Ιάπωνες ψάχνεις να βρεις κάτι που να μην στρίβει...
Να φτιάξει μια αυτοκινητοβιομηχανία ΕΝΑ αυτοκίνητο που να στρίβει, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι βάρκα-βαρκούλα είναι εύκολο. Να έχεις όμως κάμποσες διαφορετικές μεταξύ τους χώρες και όλες να φτιάχνουν - ως επί το πλείστον - αυτοκίνητα που να στρίβουν και να προσφέρεται καλή οδική συμπεριφορά σε όλους, από τον υπαλληλάκο μέχρι τον ζάμπλουτο, είναι ΔΥΣΚΟΛΟ.
-
Συμφωνοι, αλλα τι να τα κανουν τα αυτοκινητα που στριβουν στους δρομους που εχουν? Μηπως ζηταμε πολλα κ συγκρινουμε ανομοια πραγματα?
Με την ευκαιρια η καινουρια Camaro δοκιμαζεται στο 'Ρινγκ.
-
Δεν ξέρω τι θα τα κάνουν... Πάντως εμείς που χρειαζόμαστε αυτοκίνητα που στρίβουν, μια και οι δρόμοι μας απαιτούν τουλάχιστον ακίνδυνο στρίψιμο, δεν έχουμε ανάγκη τις αμερικανιές.
-
Ώρες-ώρες αναρωτιέμαι αν στην Cadillac προσέλαβαν ως σχεδιαστή τον William Towns.Εχει πεθανει
Hoon Kim + Clay Dean ειναι υπευθυνοι τωρα
-
Εμ, πόσα αυτοκίνητα που να στρίβουν έχουν οι αμερικάνοι;Τη Ζ06 και το Ford GT. Πόσα οι Ευρωπαίοι; Μάλλον άσε, με τους Ευρωπαίους και (τώρα πια) τους Ιάπωνες ψάχνεις να βρεις κάτι που να μην στρίβει...
Να φτιάξει μια αυτοκινητοβιομηχανία ΕΝΑ αυτοκίνητο που να στρίβει, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι βάρκα-βαρκούλα είναι εύκολο. Να έχεις όμως κάμποσες διαφορετικές μεταξύ τους χώρες και όλες να φτιάχνουν - ως επί το πλείστον - αυτοκίνητα που να στρίβουν και να προσφέρεται καλή οδική συμπεριφορά σε όλους, από τον υπαλληλάκο μέχρι τον ζάμπλουτο, είναι ΔΥΣΚΟΛΟ.
Ε αφου δεν υπαρχουν στροφες εδω, γιατι να φτιαξουν οι Αμερικανοι αυτοκινητα που να στριβουν?
-
Υπαρχουν και αλλα που στριβουν, οπως ολα τα CTS και φυσικα το V. Ακομη και το XLR και το V.
Επισης το (Ποντιακ) GTO στριβει. Το καινουργιο G8 στριβει ακομη καλυτερα. Το Pontiac Solstice and Saturn Sky το Ευρωπαικο Opel GT, επισης στριβει.
Τωρα επηδει τα μεσαια οχηματα εδω ειναι τα Ακκορντ (καμια σχεση με το Ευρωπαικο), Καμρι, Ολτιμα, Μαλιμπου, αυτα ειναι σενταν που δεν χρειαζεται να στριβουν σαν το Ford GT. Και τελος τα υπολοιπα ειναι κυριως φορτηγα και SUVs και αυτα ειναι βαρια και δεν στριβουν ετσι κι αλλιως.
-
Δεν ξέρω τι θα τα κάνουν... Πάντως εμείς που χρειαζόμαστε αυτοκίνητα που στρίβουν, μια και οι δρόμοι μας απαιτούν τουλάχιστον ακίνδυνο στρίψιμο, δεν έχουμε ανάγκη τις αμερικανιές.Τοτε μην τα αγοραζεις.
-
Εννοείται ότι δεν τα αγοράζω... Αλλά φροντίζω να είμαι συνεπής: αυτά που μου αρέσουν, αυτά αγοράζω ή επιδιώκω να αγοράσω. Δεν αραδιάζω σελίδες επί σελίδων εκθειάζοντας αυτοκίνητα, τα οποία τελικά ΔΕΝ επιλέγω (είναι, λ.χ. γελοίο κάποιος να εκθειάζει τα γαλλικά, να πασχίζει να τα βγάλει καλύτερα από ο,τιδήποτε άλλο, και μετά να πάει και να αγοράζει... κορεάτικο).
-
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
@Κrusenstern: Αν δεν ξέρει η καντιλακ απο ξυλο,δερμα και πολυτέλεια,ποιος ξέρει; η λεχους;Οφτόπικ, αλλά...
Εκτός του ότι μια Κάντιλακ δεν υπερτερεί σε πολυτέλεια μιας Λέξους, σε ΟΛΑ τα υπόλοιπα είναι ξεκάθαρα πίσω. Σε ποιότητα κατασκευής και συναρμογής δε, η Λέξους είναι Νο1 παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, χωρίς αυτό να μειώνει σε τίποτα τους άλλους. Απλώς, οι Ιάπωνες τα κατάφεραν καλύτερα.
Καλό για όλους τους 'luxury' κατασκευαστές είναι αυτό. Πάντα πρέπει κάποιος να ξεφεύγει μπροστά, για να προσπαθούν να βελτιώνονται οι υπόλοιποι
-
Εννοείται ότι δεν τα αγοράζω... Αλλά φροντίζω να είμαι συνεπής: αυτά που μου αρέσουν, αυτά αγοράζω ή επιδιώκω να αγοράσω. Δεν αραδιάζω σελίδες επί σελίδων εκθειάζοντας αυτοκίνητα, τα οποία τελικά ΔΕΝ επιλέγω (είναι, λ.χ. γελοίο κάποιος να εκθειάζει τα γαλλικά, να πασχίζει να τα βγάλει καλύτερα από ο,τιδήποτε άλλο, και μετά να πάει και να αγοράζει... κορεάτικο).Φυσικα και αγοραζουμε ολοι αυτα που μας αρεσουν.
Ομως οι σελιδιες που 'αραδιαζοντε' τι σχεση εχουν με το τι αγοραζει κανεις? Συζητηση κανουμε ως auto enthusiasts.
-
Εγώ πάντως ήξερα ότι την υπόθεση 'trees & cows' κανείς δεν την έκανε καλύτερα από τη Rolls-Royce και τη Bentley... Η Cadillac είχε μόνο το 'cows' μέρος, καθώς το ξύλο δεν συμβάδιζε με την αμερικανική αισθητική της δεκαετίας του '50 και του '60 στα ταμπλώ. Ό,τι εμφανίστηκε σε αμερικανικό αμάξι, ακόμη και πολυτελείας, και έμοιαζε με ξύλο σε ταμπλώ ή πόρτες αμερικανικού αυτοκινήτου της δεκαετίας του '60 και του '70 ήταν φορμάικα ή άλλη τεχνητή απομίμηση ξύλου. Έχω μια επιφύλαξη για την Fleetwood Brougham, αλλά η εικόνα του εσωτερικού της ήταν τόσο καρακιτσαριό που σήμερα μόνον κάποιον από τους χαρακτήρες των Sopranos θα μπορούσα να φανταστώ να την οδηγεί. Άντε και το μπαμπά της Nia Vardalos στο My Big Fat Greek Wedding...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
@Κrusenstern: Αν δεν ξέρει η καντιλακ απο ξυλο,δερμα και πολυτέλεια,ποιος ξέρει; η λεχους;
Οφτόπικ, αλλά...
Εκτός του ότι μια Κάντιλακ δεν υπερτερεί σε πολυτέλεια μιας Λέξους, σε ΟΛΑ τα υπόλοιπα είναι ξεκάθαρα πίσω. Σε ποιότητα κατασκευής και συναρμογής δε, η Λέξους είναι Νο1 παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, χωρίς αυτό να μειώνει σε τίποτα τους άλλους. Απλώς, οι Ιάπωνες τα κατάφεραν καλύτερα.
Καλό για όλους τους 'luxury' κατασκευαστές είναι αυτό. Πάντα πρέπει κάποιος να ξεφεύγει μπροστά, για να προσπαθούν να βελτιώνονται οι υπόλοιποι
Krus δικιο εχεις μεχρι τωρα για την πολυτελεια, ομως το καινουργιο CTS αλλαζει τα πραγματα. Το εσωτερικο του απο πλευρας ποιοτητας ειναι ισο με τα καλυτερα Λεξους και για μεντο το ντισάιν καλυτερο των περισσοτερων Λεξους. Η ποιοτητα του οχηματος γενικα ειναι σχεδο ιδια πια και η αξιοπιστια ειναι επισης σχεδον ιδια συμφωνα με JD Power.
-
Εγώ πάντως ήξερα ότι την υπόθεση 'trees & cows' κανείς δεν την έκανε καλύτερα από τη Rolls-Royce και τη Bentley... Η Cadillac είχε μόνο το 'cows' μέρος, καθώς το ξύλο δεν συμβάδιζε με την αμερικανική αισθητική της δεκαετίας του '50 και του '60 στα ταμπλώ. Ό,τι εμφανίστηκε σε αμερικανικό αμάξι, ακόμη και πολυτελείας, και έμοιαζε με ξύλο σε ταμπλώ ή πόρτες αμερικανικού αυτοκινήτου της δεκαετίας του '60 και του '70 ήταν φορμάικα ή άλλη τεχνητή απομίμηση ξύλου. Έχω μια επιφύλαξη για την Fleetwood Brougham, αλλά η εικόνα του εσωτερικού της ήταν τόσο καρακιτσαριό που σήμερα μόνον κάποιον από τους χαρακτήρες των Sopranos θα μπορούσα να φανταστώ να την οδηγεί. Άντε και το μπαμπά της Nia Vardalos στο My Big Fat Greek Wedding...Skullone το καινουργιο CTS, CTSV and CTS Coupe σ'αρεσουν καθολου? Εχει κανα σχολιο?
-
Αν πρόσεχες τα σχόλιά μου για το σχεδιασμό τους θα καταλάβαινες αν μου αρέσουν ή όχι (μπλιαχ). Αλήθεια, στο σχεδιαστήριο της Cadillac οι υπολογιστές έχουν μείνει πίσω στην εποχή των block graphics του Atari VCS 2600; Γιατί καμπύλη δε βλέπω πουθενά... Ή μήπως δεν έχουν καμπυλόγραμμα κι έτσι σχεδιάζουν μόνο με μολύβι και χάρακα; Ή μήπως νομίζουν ότι απευθύνονται σε πωρωμένους με το μιλιταρισμό και έχουν την εντύπωση ότι γραμμές ξεσηκωμένες από άρματα μάχης, στρατιωτικά οχήματα και βομβαρδιστικά stealth θα γοητεύσουν το κοινό;
Για τα δε εσωτερικά τους, ΟΚ... Τα είδα κι από κοντά (είχε φέρει μια δόση κάποια CTS για επίδειξη ο εδώ αντιπρόσωπος Chevrolet/Ssangyong/GM/Cadillac). Μούφες του κερατά είναι. Χειρότερα από Mondeo και Skoda Superb. Μετά από πέντε χρόνια στους δρόμους των Χανίων θα τριζοβολάνε πιο πολύ κι απ'το Clio μου!
Επομενη γενια Cadillac CTS