-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
@δηλαδή το dsg μπορεί να ρίξει την μ.κατανάλωση κατα 2l?Ναι...περίπου τόσο και ο λόγος είναι οι τέλειες αλλαγές.
-
σε καμια περιπτωση δεν μπορει να ριξει τοσο πολυ την μεση καταναλωση
με το σιροκο χειροκινητο 160 εχω μεση καταναλωση με κυριως ταξιδια σε εθνικο δικτυο και ολιγον επαρχιακο, 8.5 λιτρα/100 χμ
φιλος με τετοιου τυπου διαδρομες και αυτος χωρις ιδιαιτερη κινηση στην πολη με dsg αλλα με το γκολφ με τα 122 που υποτιθεται ειναι και πιο οικονομικο, εχει μεση 8.2
το στυλ των δυο οδηγων περιπου το ιδιο, σβελτο και πατημενο αναλογως των συνθηκων -
Και για να κλείσουμε το off topic
Εδώ είναι η συνηθισμένη μέση κατανάλωση με το Dsg στο D σε ανοιχτό δρόμο (με φανάρια και καθημερινές διαδρομές αλλά χωρίς κίνηση) εντός Αττικής.
Μπορώ να σας στείλω όσες θέλετε σε εκείνα τα επίπεδα κατανάλωσης ( γύρω στο 8.0lt/100km ή και ακόμα χαμηλότερα) και σε διαφορετικά χλμ. Αυτές τις καταναλώσεις, με το χειροκίνητο κιβώτιο δεν μπορούσα να τις πετύχω με τίποτα και ήταν όντως γύρω στα 2lt παραπάνω.
-
Τα 8,0 και 8,8 που βλέπω τώρα δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό. Νωρίτερα μας πέταξες κάτι 7άρια και... 5άρια.
Και πάλι είναι 1-1,5 λίτρο λιγότερο από τους tjet, αλλά τα 2 λίτρα λιγότερο από το χειροκίνητο tsi δεν κολλάει. Τι διάολο, 10 και 11 καίει το tsi; Τότε σίγουρα είναι πιο οικονομικός ο tjet. Αλλά, αφού αυτό σίγουρα δεν παίζει, κάτι μπάζει, αυτά τα -2 λίτρα δεν στέκουν. Ίσως το dsg είναι πολύ..προστατευτικό και δε σε αφήνει να κάνεις τις αγριάδες που κάνεις με το χειροκίνητο! -
Όταν ο δεξιός δείκτης ακουμπά τον Μαγικό αριθμό 300 (?)... τι κατανάλωση έχουμε?
(άκου ένδειξη ...300!) -
Ναι αλλά οι τελευταίες φωτογραφίες του Vasgti με τα 8,0 l και τα 8,8 l είναι απο Golf GTi 2.0T 200 ps
-
Τα 8.0 και 8.8 είναι με το gti (δίλιτρο). Τα +2lt/100km επίσης εννοώ με gti αλλά με χειροκίνητο κιβώτιο.
Οι ίδιες διαφορές πάνω κάτω ισχύουν και για τους 1.4 TSI με και χωρίς dsg.
Αν είχε και η Mito το αντίστοιχο κιβώτιο θεωρώ πως θα διαπιστώνατε καλύτερα αυτές τις διαφορές.
Όσο για την τελευταία γραμμή, τι αγριάδες να κάνεις στην καθημερινή διαδρομή, από φανάρι σε φανάρι;
-
Εντάξει...αν από τα 200 άλογα χρησιμοποιούμε τα 90-120 μπορούμε να κάνουμε τρελλή οικονομία!
Είναι και επίκαιρο πλέον! -
Μα δεν σε εμπόδισε κανείς Κων/νε κα κάνεις και συ οικονομία στο γκάζι για να γραψεις χαμηλή κατανάλωση... Για να γινουν σωστές συγκρίσεις θα έπρεπε να έχουμε κ μεσες ταχυτητες.. Αλλά ο ΤFSi ειναι πιο οικονομικος όπως και να το κάνουμε...
Αλλά είμαστε off topic.. Πάμε στο αντιστοιχο θέμα αν θέλετε
-
Συμφωνα παντως με τις μετρησεις των 4τροχων η Mito 155 με 17αρες, και συνθηκες
34βαθμων εξωτερικης θερμοκρασιας, 3/4 ρεζερβουαρ, 4-5μποφορ αερα και 3,003χλμ
στο οδομετρο, ειχε μεση καταναλωση στο τεστ 11,3l/100km, την χαμηλοτερη του συγκριτικου (ibiza Fr, Cupra, 207 Rallye GP Abarth SS).
Aντιστοιχα στις μετρησεις (δεν δοθηκαν συνθηκες μετρησης εδω) της νεας m-air 135, η μεση καταναλωση συμφωνα με το περιοδικο ηταν 10,4l/100km.
Η συγκριση βεβαια με tsi επανω σε βαρυτερο αμαξωμα οπως του Golf δεν ειναι σωστη-κατατοπιστικη και ως εκ τουτου μη ενδεικτικη. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Εντάξει...αν από τα 200 άλογα χρησιμοποιούμε τα 90-120 μπορούμε να κάνουμε τρελλή οικονομία!
Είναι και επίκαιρο πλέον!Εγώ που έχω 150 αλόγατα, παίζει τα μισά να τα έχω βάλει σε χειμερία νάρκη για τις καθημερινές μετακινήσεις μου!
Εντάξει, είναι ωραίος ο tsi και ακόμα ωραιότερο το dsg, εξάλλου τα πληρώσατε, τίποτα δεν είναι τσάμπα. Αν είχα τα φράγκα μπορεί και εγώ να τσίμπαγα ένα GTI+dsg ή ένα τσιροτάκι 2,0+dsg. Κακούργα κενωνία... Μέχρι τότε, δε με χαλάει η μπραβούρα, που είναι και κούκλα-δε θέλω αντιρρήσεις εδώ!
End of -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
στο οδομετρο, ειχε μεση καταναλωση στο τεστ 11,3l/100km, την χαμηλοτερη του συγκριτικου (ibiza Fr, Cupra, 207 Rallye GP Abarth SS).
Aντιστοιχα στις μετρησεις (δεν δοθηκαν συνθηκες μετρησης εδω) της νεας m-air 135, η μεση καταναλωση συμφωνα με το περιοδικο ηταν 10,4l/100km.
Η συγκριση βεβαια με tsi επανω σε βαρυτερο αμαξωμα οπως του Golf δεν ειναι σωστη-κατατοπιστικη και ως εκ τουτου μη ενδεικτικη.Στη δοκιμή του drive η μιτο multiair 135 έχει την υψηλότερη μέση κατανάλωση του συγκριτικού στα 12,5 λίτρα και το Rallye 12.1..
Δε ξέρω τι παίζει... -
Απλά οι καταναλώσεις του Drive είναι εντελώς άχρηστες.....σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να καίει κάτω από 10lt/100km
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Η συγκριση βεβαια με tsi επανω σε βαρυτερο αμαξωμα οπως του Golf δεν ειναι σωστη-κατατοπιστικη και ως εκ τουτου μη ενδεικτικη.Στη δοκιμή του drive η μιτο multiair 135 έχει την υψηλότερη μέση κατανάλωση του συγκριτικού στα 12,5 λίτρα και το Rallye 12.1..
Δε ξέρω τι παίζει...Μηπως αυτες ειναι ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ μεσες καταναλωσεις ΜΟΝΟ? απο μια πχ γρηγορη 'ειδικη διαδρομη' των αυτοκινητων, γιατι και στους 4τροχους υπαρχει αντιστοιχη 'συγκριτικη καταναλωση σε διαδρομη' (πανε με πιο γρηγορους ρυθμους δηλαδη) των οποιων οι ενδειξεις σε ολα τα αυτοκινητα ειναι σαφως υψηλοτερες...
-
@ Γρηγορης
Ναι είναι σε πίστα απλά επειδή και κάποια τευχη των 4τροχων που εχω μπροστά μου κανουν δοκιμες σε πιστα, γι αυτο τα παρέθεσα.. Υπάρχει περιοδικό που να τα μετράει με νορμάλ ρυθμους; Θα ηταν ενδιαφέρον... -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
@ Γρηγορης
Ναι είναι σε πίστα απλά επειδή και κάποια τευχη των 4τροχων που εχω μπροστά μου κανουν δοκιμες σε πιστα, γι αυτο τα παρέθεσα.. Υπάρχει περιοδικό που να τα μετράει με νορμάλ ρυθμους; Θα ηταν ενδιαφέρον...Aυτες οι τιμες μου παρεθεσα, οι τονισμενες, ειναι νορμαλ μεση καταναλωση, που εμπεριεχει ολα τα στυλ/συνθηκες οδηγησης απο λιγο...
Απο εκει και περα υπαρχει η μεση καταναλωση συγκριτικης (με σβελτους ρυθμους) διαδρομης, και η ανωτατη/κατωτατη καταναλωση πλεον της μεσης, τουλαχιστον στους 4τροχους. -
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Είναι και επίκαιρο πλέον!Εγώ που έχω 150 αλόγατα, παίζει τα μισά να τα έχω βάλει σε χειμερία νάρκη για τις καθημερινές μετακινήσεις μου!
Εντάξει, είναι ωραίος ο tsi και ακόμα ωραιότερο το dsg, εξάλλου τα πληρώσατε, τίποτα δεν είναι τσάμπα. Αν είχα τα φράγκα μπορεί και εγώ να τσίμπαγα ένα GTI+dsg ή ένα τσιροτάκι 2,0+dsg. Κακούργα κενωνία... Μέχρι τότε, δε με χαλάει η μπραβούρα, που είναι και κούκλα-δε θέλω αντιρρήσεις εδώ!
End ofΣυνάδελφε!!!...μαζί στον αγώνα!!!
Καλά δεν ισχυρίστηκε κανένας από εμάς οτι ο Τjet μας είναι οικονομικός!
Εγώ cosygatos θα ήθελα να τα ζευγαρώσω τα αλόγατα να αποκτήσω και απογόνους... ..όχι πολούς καμιά 35αριά! -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
@δηλαδή το dsg μπορεί να ρίξει την μ.κατανάλωση κατα 2l?
Ναι...περίπου τόσο και ο λόγος είναι οι τέλειες αλλαγές.
δεν το έχω τσεκάρει προσωπικά για να έχω δικά μου αποτελέσματα,αλλά αν όντως καίει -2 είναι καταπληκτικό...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
@δηλαδή το dsg μπορεί να ρίξει την μ.κατανάλωση κατα 2l?
Ναι...περίπου τόσο και ο λόγος είναι οι τέλειες αλλαγές.
δεν το έχω τσεκάρει προσωπικά για να έχω δικά μου αποτελέσματα,αλλά αν όντως καίει -2 είναι καταπληκτικό...
εμενα μου κανει εντυπωση γιατι τα μεχρι τωρα αυτοματα ανεβαζαν τη καταναλωση
παντως το 122 με dsg καιει αστεια πραγματα
-
Ο χρήστης D1FF έγραψε:
Πάντως παιδιά εγώ στο Σιρόκο 160 χωρίς DSG έχω σταθερά εδώ και πολύ καιρό 9.5 ακατέβατο , ίσως φταίνε οι πολλές μικρές διαδρομές που κάνω τι να πω!
Το τελευταίο μεγάλο ταξίδι σε επαρχιακό που έκανα τα Χριστούγεννα είχα 6-6.5 και σε μία φάση είδα μέχρι και 5.7 αν θυμάμαι καλά
Εθνική με 160-180 σταθερά και κάποια ανοιγματάκια στα 200+ Αθήνα-Χαλκίδα παίζει γύρω στο 9+ έως 10 max!εννοειται οι διαδρομες παιζουν τεραστιο ρολο. εγω αρχικα με τη Mito 155 ειχα μ. καταναλωση για πολλους μηνες στα 9λ/100χλμ. Τους τελευταιους μηνες ομως επειδη ειμαι συνεχεια Αθηνα - Πατρα με ταχυτητες σταθερα 180 - 200 στην Αθηνων - Κορινθου η καταναλωση εχει εκτιναχθει στα 10λ...
Alfa Romeo Mi.Τo 2008