-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Συγγνώμη για το ελαφρώς off-topic φίλε Giuseppe Busso αλλά τα περί ξεπερασμένης τεχνολογίας πλαισίου του Μίνι πού το στηρίζεις; Απ' όσο έχω διαβάσει και μέσα που έχω μπει έχω καταλάβει ότι έχει πραγματικά αξιοζήλευτα νούμερα στρεπτικής ακαμψίας.Καταρχήν δεν διαφωνώ με τις ικανότητες του στο δρόμο, και αυτό το έχω ξεκαθαρίσει.
Εγώ είμαι ενάντια στη θεοποίηση του, εξού και το απομυθοποιώ....
Η BMW βάσισε το Mini σε μια παμπάλαια πλατφόρμα τεχνολογίας 1980, αυτήν του Austin Metro γιατί αφενός δεν είχε προσθιοκίνητητη πλατφόρμα να βασίσει το Mini(το πάτωμα της σειράς 1 ήδη είναι μια 3άρα που μπήκε στο πλύσιμο, δεν έπαιρνε άλλο) και αφετέρου το κόστος της ad hoc εξέλιξης κοστίζει κάποια δισ ευρώ που κατά την τακτική των Βαυαρών, δεν ήταν διατεθιμένοι να δαπανήσουν. Δεν πίστευαν τόσο στην επιτυχία πιστεύω. Με τροποποιήσεις και εκσυγχρονισμό αυτής της πλατφόρμας έφτασε στο σημερινό στάδιο που βλέπουμε στο Mini. Παρόλαυτα ένα αυτοκίνητο με το μήκος του Mini είναι πάρα πολύ βαρύ. Εκεί οφείλεται μέρος της σχετικά πολύ καλής ακαμψίας. Το πάχος του ατσαλιού της πλατφόρμας είναι παραπάνω από ότι σε σημερινά αυτοκίνητα ώστε να έχει ικανά ποσά ακαμψίας. Θα μου πεις γιατί δεν το έκαναν πιο ελαφρύ? Γιατί πολύ απλά ένα παμπάλαιο πλαίσιο Austin Metro, δεν δέχεται περεταίρω τροποποιήσεις, για αυτό και η BMW έψαχνε να βρει συνεργάτη ώστε να βασίσει την επόμενη γενιά του Mini σε μια πλατφόρμα της προκοπής....Της Mito το πάτωμα για μένα είναι το πιο εξελιγμένο στο A & B segment. Δεν είναι τυχαίο ότι η BMW το είχε μέσα στα ανταλλάγματα για την περίφημη συνεργασία που είχε ακουστεί. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Το πάχος του ατσαλιού της πλατφόρμας είναι παραπάνω από ότι σε σημερινά αυτοκίνητα ώστε να έχει ικανά ποσά ακαμψίας. Θα μου πεις γιατί δεν το έκαναν πιο ελαφρύ?Κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει απολυτος καμια συνδεση του βαρους με την ακαμψια.
Και οταν λεμε ακαμψια (πιθανον εννοεις την στρεπτικη γιατι δεν ειναι μονο αυτη)....ειναι τεραστια επιστημη η ακαμψια και δεν εχει καμια σχεση με το τι λαμαρινα εχει (νεας η παλιας σχεδιασης) και τι παχος .
Ολα ειναι θεμα σχεδιασμου ..και σε αυτον τον τομεα το mini διαθετει κορυφαια ακαμψια....
π.χ
mini cooper -24500 Nm/deg (το οποιο mini ειναι του 2003 και αυτο του 2008 εχει ακομα πιο καλη ακαμψια με κορυφαια αυτης της εκδοσης works s η οποια εχει δεχθει πολλες επεμβασεις για ακομα πιο υψηλες ακαμψιες.
Συνεπως ολοι μπορουμε να καταλαβουμε σε τι κορυφαια νουμερα φτανει αυτο το ''παλιο σασι''
το οποιο ειναι το πιο αμεσο σασι ( αυτοκινητο ) σε ολη την αγορα και μπορει να συγκριθει για να χασει σε αυτο που λεμε αισθηση μονο με ελαφριες αλα lotus κατασκευες)
Aston Martin Vanquish -28.500 Nm/deg
Porsche Carrera GT - 26,000Nm/degree
Τωρα σαν αγορα αν το κρινει κανεις, ναι δεν ειναι ανταγωνιστικο και ουτε ολοκληρωμενο αυτοκινητο ....
αλλα για και σε αυτο που φτιαχτηκε ακομα κανενα δεν το εχει κερδισει ουτε καν ακουμπησει απο τα συγχρονα αυτοκινητα! -
και ποιος ειπε οτι το σασι με την μεγαλυτερη ακαμψια ειναι το καλυτερο;
ασε που οδηγουν σε ατσαλη συμπεριφορα μερικες φορες.
το σασι πρεπει να εχει ελαστικοτητα για μενα. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η BMW βάσισε το Mini σε μια παμπάλαια πλατφόρμα τεχνολογίας 1980, αυτήν του Austin Metro ...Μπορεις σε παρακαλω να μας εξηγησεις τι ειναι αυτο που εσυ θεωρεις πλατφορμα?
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Εννοειτε οτι πρεπει να χει και ενα οριο ελαστικοτητας!
Και για λογους ασφαλειας (πχ συγκρουση) αλλα και για να στρεβλωνει καπως στις στροφες!
Ενα μικρο οριο υπαρχει...αλλο αυτο και αλλο η στρεπτικη ακαμψια δεν εχουν απολυτος καμια σχεση αυτα τα δυο!!!!
το αυτοκινητο οταν ειναι παρα πολυ ακαμπτο ναι οπως ειπε ο ιταλακιας εχει μαι διαφορετικη συμπεριφορα στο οριο αλλα προσφερει απιστευτη αισθηση ''γρανιτη''!!!!
Η συγκρουση δεν εχει να κανει σε καμια των περιπτωσεων με την στρεπτικη ακαμψια!
με λιγα λογια το mini ειναι ενα kart με ανεξαρτητη αναρτηση bi-link απολυτα υπακουο μπροστινο τμημα με μηχανικο μπλοκε ,παιχνιδιαρικη ουρα,εξαιρετικο τιμονι σε αισθηση ,εξαιρετικες αναρτησεις που δεν επιτρεπουν καμια ''βουτια '' ή κλιση του αμαξωματος και αποφυγη της οποιας αδρανειας μπορει να επιφερουν ( αρα το βαρος του δεν το πολυαπασχολει) ,και κορυφαια στρεπτικη ακαμψια που στα νεα μοντελα και στο works s πλησιαζει αυτην της 159 και passat που ειναι η κορυφαιες στην αγορα ..
απλα δεν κανει για οικογενειακο αυτοκινητο..
η mito τα εχει ολα αυτα 2-5 κλικ πιο κατω ανα περιπτωση αλλα την σωζουν τα εξαιρετικα ηλεκτρονικα που διαθετει ( βλ dna,q2,κτλ) + του οτι ειναι ενα νορμαλ ,ομορφο αυτοκινητο!!!
Αυτα -
το μπλοκε του μινι αν θυμαμαι καλα ειναι ηλεκτρομπλοκε για αυτο κανει τοσα λιγα λεφτα σαν εξτρα (τουλαχιστον στη πρωτη γενια, δε ξερω αν μετα εβαλαν κανονικο)
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το μπλοκε του μινι αν θυμαμαι καλα ειναι ηλεκτρομπλοκε για αυτο κανει τοσα λιγα λεφτα σαν εξτρα (τουλαχιστον στη πρωτη γενια, δε ξερω αν μετα εβαλαν κανονικο)Το R56 προσφερεται με ηλεκτρονικο μπλοκε, με κοστος 150ευρω .
Το ξερω σιγουρα γιατι το εχει φιλος, το εχουμε δοκιμασει, και κανει δουλεια.
Χωρις να ειμαι σιγουρος για το προηγουμενο (R53), εχω την αισθηση οτι
ειτε υπηρχε σαν (ακριβο) εξτρα το μηχανικο μπλοκε, ειτε το φορουσε στανταρ το προηγουμενο JCW ή και τα δυο, αλλα νομιζω οτι γενικα φορουσε μηχανικο μπλοκε το R53.
Καποιος ψαγμενος κατοχος, ας επιβεβαιωσει... -
δεν ξερω τι κανει το works, αλλα το απλο επειδη το ειχε γειτονας μου ειναι ηλεκτρομπλοκε
δεν ξερω πως ειχε περασει η αποψη οτι ειναι μπλοκε κανονικο με μολις 150 ευρω απο μια εταιρεια που γδερνει
-
Alfa Romeo MiTo QV
http://www.youtube.com/watch?v=XHJ7kY0r ... re=related
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Αυτο δεν ειναι ταμπλο, ειναι η σκαλα του Μιλανου!Το μονο που μ'αρεσει ειλικρινα σε αυτην ειναι η γραμματοσειρα του καντραν!
... Fiatakia Grande Punto ...αλλα μεσα το κανανε ακομα πιο ομορφο!
: -
-
Πανεμορφη
Οι αλλαγες που εκαναν ηταν πολυ σωστες.Οπως ακριβως και στο Grande Punto MY08 που εβαλαν σκουρα φαναρια και σκουρες ζαντες.Το αμαξι εδειξε παρα πολυ.
Η τιμη και ο εξοπλισμος της ειναι κατι παραπανω απο κορυφαια για την κατηγορια.Τα βλεπεις και δεν το πιστευεις!!!
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
ΠανεμορφηΟι αλλαγες που εκαναν ηταν πολυ σωστες.Οπως ακριβως και στο Grande Punto MY08 που εβαλαν σκουρα φαναρια και σκουρες ζαντες.Το αμαξι εδειξε παρα πολυ.
Η τιμη και ο εξοπλισμος της ειναι κατι παραπανω απο κορυφαια για την κατηγορια.Τα βλεπεις και δεν το πιστευεις!!!
+φωνώ σε όλα και να προσθέσω ότι η μαυρίλα μέσα στην QV σε κολώνες και οροφή, συνθέτουν ένα άκρως sport περιβάλλον που σε προδιαθέτει να αφοσιωθείς στην οδήγηση. Η 17άρα με την βαφή χρώματος τιτανίου έγινε ζαντάρα....όταν τη δεις από κοντά θα με θυμηθείς...Και το τιμόνι πλέον μου αρέσει....πολύ....τι κάνει η αλλαγή χρώματος? τιτανιάκι και αυτό
Γενικά όλες οι πινελιές είναι ουσιαστικές...οροφή μαύρη, σκούρα φανάρια και κορνίζες matte....
Κουκλάρα με τα όλα της. Και τιμή με εξοπλισμό που δεν αφήνει κανένα παραπονεμένο -
αφηνει παραπονεμενο εμενα που θα ηθελα κατι σε dsg
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αφηνει παραπονεμενο εμενα που θα ηθελα κατι σε dsgΦέεεεεετα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αφηνει παραπονεμενο εμενα που θα ηθελα κατι σε dsgΝαι, είχες την επιταγή έτοιμη και έκανες πίσω λόγω dsg
-
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Ναι, είχες την επιταγή έτοιμη και έκανες πίσω λόγω dsg
ναι.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ναι, είχες την επιταγή έτοιμη και έκανες πίσω λόγω dsg
ναι.
Σέατ Ίμπιζα,
-