-
Κατ' αρχάς για να ανεβάσω επίπεδο στο ποστάρισμα μου...
Πέρα από αυτό, αν διάβαζες στους 4Τ ότι ο γάιδαρος πετάει θα κοίταζες απ' το παράθυρο μπας και πετύχεις κανά μουλάρι πάνω από το σπίτι σου;
Κοίτα την απλή λογική και άσε τι γράφουν οι φυλλάδες. Είναι δυνατόν 1100 κιλά που τα σπρώχνουν 20 κιλά ροπής να είναι πιο αργά από 1200 κιλά που τα σπρώχνουν 15 κιλά ροπής;
Το σχόλιο για το Mini πήγαινε στο ότι εκεί τα περιοδικά το εκθειάζουν και ας είναι υπερβολικά άμεσο και απόλυτο. Στη Mito το άμεσο τιμόνι το κατατάσσει ως GT...
Δηλαδή ότι να ναι όμως... -
@eddie147
Δεν ειναι 1100κιλα βρε ανθρωπε. **1216κιλα ειναι η 120αρα Mito **με ΜΗ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΑSR, κατι που ΠΝΙΓΕΙ την ΟΠΟΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Το εγραψα πριν, εκανα και παραθεση του αρθρου.Edit: Eιναι διαφορετικη η αισθηση-αποτελεσμα οταν εχεις ΒΑΡΥ τιμονι οπως του Mini, αλλα εξισου αμεσο με την Mito, και αντιστοιχα παναλαφρο με ακρως συνθετικη αισθηση και ασαφεια γυρω απο την ευθεια οπως αυτο της Mito στα 08 μοντελα τουλαχιστον, για να μην προσθεσω και την ακομα πιο σφιχτη αναρτηση του Mini που προσθετει στην συνολικα πιο βαρια και με μεγαλυτερη ακριβεια αισθηση.
Eιναι συνδυασμος πολλων πραγματων με κυριοτερο την αυξημενη βαρυτητα στο τιμονι, που διαφοροποιει στην συνολικη αισθηση. -
Καλά, επειδή τώρα νύχτωσε έχε το νου σου αύριο για κανά μουλάρι. Εκτός αν βρέχει...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Καλά, επειδή τώρα νύχτωσε έχε το νου σου αύριο για κανά μουλάρι. Εκτός αν βρέχει...Δεν σε καταλαβα, τι εννοεις?
-
Κατ' αρχάς για να ανεβάσω επίπεδο στο ποστάρισμα μου......Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααα......'εντυ χώσε λέμε....
Βέβαια η αποκορύφωση είναι οι εκφράσεις Κίκιζα, κλισέ άκρως περιγραφικά....
-
Δέχεσαι ότι γράφει το συγκεκριμένο περιοδικό σαν ευαγγέλιο.
ΜΗΝ το κάνεις (πιο απλά δεν νομίζω ότι μπορώ να το εκφράσω οπότε μη με ξαναρωτήσεις τι εννοώ). -
Άστο να πάει στο διάολο, ρε συ EDDIE,
Ναι, για να το λένε τα περιοδικά, έτσι θα είναι.
Άντε γιατί με αυτά που λέτε, δεν ξέρω τι να κάνω.
Ετοιμαζόμουν να ανοίξω το γκαράζ και να βγάλω την Άλφα, αλλά τελικά άλλαξα γνώμη.
Θα πάω στο περίπτερο Μόνο πείτε μου, οι 4Τροχοί έχουν βρετανική έκδοση; -
Δέχεσαι ότι γράφει το συγκεκριμένο περιοδικό σαν ευαγγέλιο.
ΜΗΝ το κάνεις (πιο απλά δεν νομίζω ότι μπορώ να το εκφράσω οπότε μη με ξαναρωτήσεις τι εννοώ).Oχι, και αποδειξη το οτι μου εκανε εντυπωση που η δυναμομετρηση στην 120αρα
εγινε στο n , παρολη την επισημανση τους περι αποτροπης αποδοχης στην αλλαγη χαρτογραφησης απο τον εγκεφαλο.
Η διαφορα ειναι οτι εγω τουλαχιστον παραθετω ΑΚΡΙΒΩΣ τα στοιχεια του περιοδικου
ενω εσυ ΓΡΑΦΕΙΣ στο ΠΕΡΙΠΟΥ κατι που διαβασες σε ενα περιοδικο που λεγεται και Ελληνικο evo, αγνοωντας ή μην γνωριζοντας καποια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στοιχεια της Mito 120
οπως ειναι το βαρος πχ. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δεν ειναι 1100κιλα βρε ανθρωπε. **1216κιλα ειναι η 120αρα Mito **με ΜΗ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΑSR, κατι που ΠΝΙΓΕΙ την ΟΠΟΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΚαλά το ASR κόβει γκάζι αν σπινιάρει..και προφανώς φαντάζομαι στους 4Τ το κάναν σε κανα στενό με λιωμένη άσφαλτο για να βγει 10,7...ώστε να πούνε και για το ASR που την πνίγει..
-
Για τον ΓΚ οι 4Τ(ελληνική έκδοση βέβα) αποτελούν το Άγιο Δισκοπότηρον της Αυτοκίνησης.
Το γράφουν οι 4Τ? Τότε ισχύει, τελεία και παύλα...Εγώ πόσες φορές έχω έρθει σε αυτή τη θέση εδώ μέσα? Δεν αλλάζει μυαλό ο άνθρωπος, τελείωσε. Και το κακό δεν είναι να έχεις πάθη και εμμονές. Και αυτό το λέω για να μην βγάζω απέξω την ουρά μου. Το κακό είναι να περιφέρεσαι σχεδόν σε όλα τα τόπικ και να έχεις άποψη επί παντώς επιστητού και με προίκα απλά την ανάγνωση του τελευταίου τεύχους των 4Τ....
Εγώ κουράστηκα σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις, σήμερα διαλέγω να είμαι θεατής ... -
Προσωπικά δεν ξεχωρίζω κάποιο περιοδικό (αν και κάποια συγκεκριμένα είναι ξεκάθαρα για τα μπάζα) αλλά δεν παίρνω και τοις μετρητοίς την κάθε παρόλα ή το κάθε μαργαριτάρι που πετάει ο καθένας που το παίζει συντάκτης.
Από τη στιγμή που υπάρχουν συμφέροντα, θεωρώ δεδομένο ότι σε ένα βαθμό αυτά που γράφονται είναι σε ένα βαθμό κατευθυνόμενα. Και επίσης δεδομένου ότι το επίπεδο του ειδικού τύπου έχει πέσει κατακόρυφα, θεωρώ ότι αντίστοιχα χαμηλό είναι και το επίπεδο αυτών που γράφονται σήμερα στα περιοδικά. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Για τον ΓΚ οι 4Τ(ελληνική έκδοση βέβα) αποτελούν το Άγιο Δισκοπότηρον της Αυτοκίνησης.
Το γράφουν οι 4Τ? Τότε ισχύει, τελεία και παύλα...Εγώ πόσες φορές έχω έρθει σε αυτή τη θέση εδώ μέσα? Δεν αλλάζει μυαλό ο άνθρωπος, τελείωσε. Και το κακό δεν είναι να έχεις πάθη και εμμονές. Και αυτό το λέω για να μην βγάζω απέξω την ουρά μου. Το κακό είναι να περιφέρεσαι σχεδόν σε όλα τα τόπικ και να έχεις άποψη επί παντώς επιστητού και με προίκα απλά την ανάγνωση του τελευταίου τεύχους των 4Τ....
Εγώ κουράστηκα σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις, σήμερα διαλέγω να είμαι θεατής ...Kαλα κρασια...
Οταν ελεγα για μετριο τιμονι, πεσατε ολοι οι Alfisti επανω μου, και καλα οτι επειδη το γραφουν οι 4τροχοι το υποστηριζω, και δεν θα επρεπε να τολμω να γραφω πριν αποκτησω
δικη μου αποψη.
Παραθετω απο αλλα ξενα εντυπα, αρθρα και αναφορες που ελεγαν ακριβως το ιδιο, και
κανω και συντομες δοκιμες με το συγκεκριμενο βγαζοντας τα ιδια ακριβως συμπερασματα!
Αλλα ετσι ειναι οι Alfisti, οταν δεν τους αρεσει κατι, τελειωσε, ειναι κακοβουλη προπαγανδα, συμφεροντα, ασχετοσυνη και δεν ισχυει, ποσο
μαλλον οταν το λενε οι 4τροχοι. Οποιο περιοδικο κανει τα καλυτερα νουμερα αυτο αξιζει...
Καληνυχτα λοιπον και ονειρα γλυκα, μην σας χαλαμε τον γυαλινο και 'ιδανικο' κοσμο
της AR... -
Προσωπικά δεν ξεχωρίζω κάποιο περιοδικό (αν και κάποια συγκεκριμένα είναι ξεκάθαρα για τα μπάζα) αλλά δεν παίρνω και τοις μετρητοίς την κάθε παρόλα ή το κάθε μαργαριτάρι που πετάει ο καθένας που το παίζει συντάκτης.
Από τη στιγμή που υπάρχουν συμφέροντα, θεωρώ δεδομένο ότι σε ένα βαθμό αυτά που γράφονται είναι σε ένα βαθμό κατευθυνόμενα. Και επίσης δεδομένου ότι το επίπεδο του ειδικού τύπου έχει πέσει κατακόρυφα, θεωρώ ότι αντίστοιχα χαμηλό είναι και το επίπεδο αυτών που γράφονται σήμερα στα περιοδικά.Αααααυτό ακριβώς....απλά και όμορφα...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εγώ κουράστηκα σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις, σήμερα διαλέγω να είμαι θεατής ...Kαλα κρασια...
Οταν ελεγα για μετριο τιμονι, πεσατε ολοι οι Alfisti επανω μου, και καλα οτι επειδη το γραφουν οι 4τροχοι το υποστηριζω, και δεν θα επρεπε να τολμω να γραφω πριν αποκτησω
δικη μου αποψη.
Παραθετω απο αλλα ξενα εντυπα, αρθρα και αναφορες που ελεγαν ακριβως το ιδιο, και
κανω και συντομες δοκιμες με το συγκεκριμενο βγαζοντας τα ιδια ακριβως συμπερασματα!
Αλλα ετσι ειναι οι Alfisti, οταν δεν τους αρεσει κατι, τελειωσε, ειναι κακοβουλη προπαγανδα, συμφεροντα, ασχετοσυνη και δεν ισχυει, ποσο
μαλλον οταν το λενε οι 4τροχοι. Οποιο περιοδικο κανει τα καλυτερα νουμερα αυτο αξιζει...
Καληνυχτα λοιπον και ονειρα γλυκα, μην σας χαλαμε τον γυαλινο και 'ιδανικο' κοσμο
της AR...Και καλά κρασιά έχουμε
http://www.autoblog.com/2009/01/04/vintage-italians-fiat-lancia-and-alfa-romeo-hit-wine-store-she/Προσωπικά δεν έχω διάθεση να σου χαλάσω χατήρι σήμερα και εσένα και των 4Τ...γιατί πολύ απλά την άποψη αυτή την έχω χεσμεντέν....
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Εγώ κουράστηκα σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις, σήμερα διαλέγω να είμαι θεατής ...Δηλαδή κάποιος που το έχει οδηγήσει και έχει διαπιστώσει παρόμοια χαρακτηριστικά, είναι παράλογο να συμφωνεί με το οποιοδήποτε περιοδικό γράφει τα ίδια και συμφωνεί με τις απόψεις που έχει σχηματίσει για το οποιοδήποτε μοντέλο; Γιατί το θεωρείς δεδομένο πως ο άλλος αντιγράφει τους ισχυρισμούς του περιοδικού, και δεν εξετάζεις το ενδεχόμενο απλά τα γραφόμενα ενός περιοδικού να επιβεβαιώνουν τη γνώμη που έχει σχηματίσει κάποιος από προσωπική εμπειρία;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δηλαδή κάποιος που το έχει οδηγήσει και έχει διαπιστώσει παρόμοια χαρακτηριστικά, είναι παράλογο να συμφωνεί με το οποιοδήποτε περιοδικό γράφει τα ίδια και συμφωνεί με τις απόψεις που έχει σχηματίσει για το οποιοδήποτε μοντέλο; Γιατί το θεωρείς δεδομένο πως ο άλλος αντιγράφει τους ισχυρισμούς του περιοδικού, και δεν εξετάζεις το ενδεχόμενο απλά τα γραφόμενα ενός περιοδικού να επιβεβαιώνουν τη γνώμη που έχει σχηματίσει κάποιος από προσωπική εμπειρία;Για το συγκεκριμένο άτομο, λέγε με ΓΚ, απλά αδυνατώ να το πιστέψω.
-
Ρε συ Vas ο συνδυασμός μεγαλύτερη αμεσότητα αντιδράσεων και χαρακτήρας GT από μόνος του είναι αρλούμπα. Καλά για το άλλο ότι έκανε καλύτερο χρόνο στο N δεν το αναφέρω καν. Τι συζητάμε...
-
Για το τιμόνι δεκτό ότι δεν ήταν σωστά διατυπωμένο. Όμως όσοι το έχουν οδηγήσει, ξέρουν πως (τα πρώτα) είχαν όντως θέμα με το πολύ ευαίσθητο τιμόνι γύρω από τη θέση της ευθείας. Σε σημείο που ήταν εκνευριστικό και πολύ κουραστικό να κάνεις συνεχώς μικροδιορθώσεις. Για αυτό και εν μέρει γίνεται αντιληπτό τι ήθελε να πει ο συντάκτης.
Τα υπόλοιπα είναι καθαρά υποκειμενική κρίση του καθενός που το οδηγεί. Δέκα άτομα να βάλεις να το οδηγήσουν ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ και οι δέκα να σου πουν τα ίδια.
-
Ρε συ Vas ο** συνδυασμός μεγαλύτερη αμεσότητα αντιδράσεων και χαρακτήρας GT από μόνος του είναι αρλούμπα**. Καλά για το άλλο ότι έκανε καλύτερο χρόνο στο N δεν το αναφέρω καν. Τι συζητάμε...Συνεχιζεις το χαλασμενο τηλεφωνο...
Σου παρεθεσα πριν ΤΙ εγραψε και ΠΩΣ το εγραψε το περιοδικο, αλλα φαινεται
οτι πρεπει απλα να λες αυτα που λες, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΣ.
Το ξαναπαραθετω λοιπον δευτερη φορα, και αν χρειαστει και 3η μηπως και το καταλαβεις...
'η MiTo δεν είναι το μίνι GTI που αφήνουν να εννοηθεί το όνομα του κατασκευαστή ή η εντυπωσιακή του σχεδίαση, αλλά ένα κόμπακτ GT. Ο κυριότερος παράγοντας είναι η ανάρτηση'Τα υπολοιπα 2σελιδες πισω...
-
Ο χρήστης kostaras84 έγραψε:
Αυτοί που την δοκίμασαν έιπαν χαρακτηριστηκά ότι εβγαλε καλυτερα το γύρο (και κυρίως τα εσακια) με την επιλογή στο N αποτι στο D. Αιτιολογισαν αυτη την απαντηση τους, λεγοντας ότι στην επιλογή N η μίτο αντιδρούσε καλύτερα στις εντολές του οδηγού και δεν ήταν τόσο αμεση γενικότερα, πραγμα που που θα της στερούσε χρόνο... τι να πω ρε παιδια..!αν έχεις οδηγήσει έστω και μια φορά την μίτο καταλαβαίνεις οτι γράφουν αρλούμπες...
η διαφορά μεταξύ ν και d είναι πολύ μεγάλη, ειδικά στο γκάζι...και δεν μιλάω μόνο για αίσθηση...
στο Ν δίνει 201Nm @ 5000rpm
και στο d δίνει 230Νm @ 3000rpm...
νομίζω οτι αυτό και μόνο είναι αρκετό...+
οτι στο d λειτουργεί το q2(ηλεκτρομπλοκέ) που βιδώνει την μούρη στην άσφαλτο (στο ν η λειτουργία είναι απενεργ....)οι δε δυναμομετρήσεις είναι πλασματικές και προέχρονται από το grande punto abarth που φοράει ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ τουρμπίνα, στο d καμία μίτο δεν έχει δυναμομετρηθεί λόγο ηλ/κων...
τα συμπεράσματα δικά σας...
Alfa Romeo Mi.Τo 2008