-
σωστος ολοι πανε και αγοραζουν την 155, ενω θα περιμενε κανεις η 120 να κανεις τις περισσοτερες πωλησεις
αυτη με τα 105 δε νομιζω οτι αξιζει τον κοπο
-
Συμφωνω. Απο πολλους η 120αρα εχει χαρακτηριστει ως η πιο ισορροπημενη,
σε οδηγικα χαρακτηριστικα-αισθηση, και με πολυ καλο value for money, ως
ενα μικρο και προσεγμενο σε εμφανιση GT...
Με την ελευση παραλληλα της M-air 135, σιγα σιγα να την αντικαθιστα, ισως
μπορει -ατυπα- να επιτευχθει και μια καλυτερη τελικη τιμη ή πλουσιοτερος εξοπλισμος
διχως προσθετη επιβαρυνση. -
Eνα ενδιαφερον video με μια 'γαργαλημενη' Mito απο Ολλανδο βελτιωτη...
http://www.youtube.com/watch?v=HH2i9Sld ... re=related
-
Ο χρήστης Dr_tolis έγραψε:
Καλησπερα παιδια.Ενδιαφερομαι να αγορασω μεσα στις επομενες 15 ημερες το 1ο μου αυτοκινητο.Μεσα σε αυτα που σκεφτομαι ειναι κ το Μιτο με τα 105 αλογα κ την εκδοση progression μιας κ η distinctive ξεφευγει αρκετα.
Η αληθεια ειναι πως μου αρεσει πολυ σαν αυτοκινητο κ σαν εμφανιση αλλα μου αρεσει κ η αιγλη της φιρμας!!Ωστοσο με φοβιζουν ολα αυτα που λεγονται για την alfa σχετικα με προβληματα και γενικα την αξιοπιστια της. Ενα αυτοκινητο -τουλαχιστον αυτο ισχυει για μενα- πιστευω οτι το κρατας μια 8-10 ετια.Σαν πρωτο αυτοκινητο δεν θελω να ειμαι συχνα στα συνεργεια.!Εχω ακουσει πολλα, πως 'μπαζουν ' νερα, προβληματα στα ηλεκτρονικα, κλπ.
Επισης οσο ψαχνω για αυτοκινητο ολο κ περισσοτερα ακουω, τις περισσοτερες φορες κ απο αντιπροσωπους αλλων αυτοκινητων. Καποιος πχ μου ειπε, 'Πολλοι λενε πως αν αγορασεις Alfa ειναι μια καλη ευκαιρια να αποκτησεις ενα χομπι'(μαλλον θα εννοει πως θα ασχολουμαι πολυ με την alfa στα συνεργεια).Αλλος μου ειπε 'πολυ καλο αυτοκινητο ,με πολυ καλο πατημα αλλα απο οτι ξερω πολλα προβληματα στα ηλεκτρονικα.Κ γενικα οι περισσοτεροι εχουν ενα φιλο που καποια στιγμη ειχε μια alfa και εβγαλε προβλημα κλπ κλπ κλπ........
Ειναι φυσικο λοιπον να εχω αγχωθει κ να τη σκεφτομαι εντονα την αγορα της.
Για να μην σας ζαλιζω αλλο ,αυτο που θελω να ρωτησω, ειναι αν οι κατοχοι της Μιτο ειχαν καποιο σημαντικο προβλημα σχετικα.Παρακαλω πολυ να μην υπαρξουν εγωισμοι κ οσοι θελουν να απαντησουν ειλικρινα.Φαντάζομαι οτι η 105αρα θα είναι εξαιρετική για κάποιον που αναζητά ένα όμορφο και οικονομικό αυτοκίνητο πόλης...
σε επιδόσεις υστερεί των τούρμπο αλλά μήπως γινόμαστε υπερβολικοί??
105 άλογα είναι αυτά...
αν το θέμα είναι οικονομία καυσίμου , τότε αξίζει...ότι και να λένε οι τουρμπάτοι, τα τούρμπο καίνε ...
όσο αφορά την αξιοπιστία , αποτελεί ένα τυπικό δείγμα ευρωπαικού αυτοκινήτου...
δεν είναι λιγότερο αξιόπιστη από ένα vw ή περισσότερο από ένα citroen... -
Νομίζω ότι η ατμοσφαιρική έκδοση είναι ελαφρώς 'γυναικεία' (no offense). Για κάποιον που θέλει λίγο παραπάνω νεύρο στο αμάξι για να ευχαριστηθεί το σπορ χαρακτήρα του, νομίζω ότι η 120 είναι το ελάχιστο.
-
Αν μιλάμε για το πρώτο αυτοκίνητο ενός 18χρονου μια χαρά είναι η 105! Κακώς του προτείνουμε του ανθρώπου το αυτονόητο για μας γιατί για αυτόν μπορεί να μην είναι. Εδώ κοιτάει την 105 progression και μεις του λέμε πάνε για 120 t-jet?? Όσο για τα περί αξιοπιστίας είναι όσο αστεία όσο και αυτοί που τα διαδίδουν ή που έχουν ακούσει από τη θεία του μπατζανάκη της ξαδέρφης τους αλλά ποτέ δεν είχαν Alfa!
-
Το μόνο κακό στο να πάρει την 120άρα είναι ότι θα καλομάθει στη δύναμη από νωρίς. Στα 30 τι θα οδηγεί; Focus RS για να γουστάρει λίγο;
Κατά τα άλλα, μια χαρά θα είναι και τα 2, και μάλλον καλύτερη η multiair που έχει και start-stop, και έχει και τη δύναμή της και σίγουρα πολύ οικονομικότερη στην κατανάλωση θα είναι. -
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Το μόνο κακό στο να πάρει την 120άρα είναι ότι θα καλομάθει στη δύναμη από νωρίς. Στα 30 τι θα οδηγεί; Focus RS για να γουστάρει λίγο;
Κατά τα άλλα, μια χαρά θα είναι και τα 2, και μάλλον καλύτερη η multiair που έχει και start-stop, και έχει και τη δύναμή της και σίγουρα πολύ οικονομικότερη στην κατανάλωση θα είναι.Ειλικρινά ρε παιδιά δεν μπορώ να την καταλάβω αυτή τη νοοτροπία. Δηλαδή και στα 60 τι θα οδηγεί veyron ?
120 άλογα ναι , αλλά στα πόσα κιλά ? Δηλαδή όλοι αυτοί που αγοράζαν αυτοκίνητα με αυτά τα άλογα και κάπου μισό τονο λιγότερο πριν από καμμια 10αριά χρόνια τι ήταν ?? Κλώνοι του Βάτανεν ? Αν έχει μυαλό μες το κεφάλι του το παιδί να πάρει και με 120 και με 400 άλογα. Ο 18 χρονος αν έχει έστω και λίγο βενζίνη μέσα στο αίμα του την θα την κάνει. Και 20 άλογα να του δώσεις. Στην τελική καλύτερα την 120αρα να έχει και καλύτερη ενεργητική ασφάλεια που σίγουρα θα του χρειαστεί είτε είναι γκαζοφονιάς είτε όχι. -
Η πρόταση για την 105 είναι καθαρά οικονομικής φύσεως (αν και η διαφορά είναι μόλις 400€ λιγότερα σε σχέση με την 120)! Εννοείται όσο περισσότερα τα άλογα τόσο το καλύτερο γιατί όντως αν είναι να γίνει η μλκ γίνεται και με Subaru Justy! Ερώτηση: υπάρχει ακόμα στοκ από 120αρες?? Δεν είμαι πολύ σίγουρος!
-
Αν η **τελική **και **πραγματική **διαφορά είναι **μόνο **400€ πάρε μια 120άρα..πραγματικά έχει τεράστια διαφορά..και βιάσου αν είναι για την 120άρα γιατί τελειώνουν..
τώρα τα περι βλαβών..απλά τραγικά..'μπάζει νερά' ήμαρτον..
-
Κατ' αρχάς η 120 δεν είναι μόνο 15 άλογα παραπάνω αλλά πολύ περισσότερο η ροπή χαμηλά που την κάνει πολύ πιο ευχάριστη σε ταξίδια και ασφαλή σε προσπεράσματα (και οικονομική φαντάζομαι με λίγη συνήθεια).
Αν η διαφορά είναι μόνο 400 ευρώ νομίζω ότι αξίζει να πιέσει λίγο τον προϋπολογισμό για να φτάσει εκεί ακόμα και progression. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κατ' αρχάς η 120 δεν είναι μόνο 15 άλογα παραπάνω αλλά πολύ περισσότερο η ροπή χαμηλά που την κάνει πολύ πιο ευχάριστη σε ταξίδια και ασφαλή σε προσπεράσματα (και οικονομική φαντάζομαι με λίγη συνήθεια).
Αν η διαφορά είναι μόνο 400 ευρώ νομίζω ότι αξίζει να πιέσει λίγο τον προϋπολογισμό για να φτάσει εκεί ακόμα και progression.σε θέμα κατανάλωσης η διαφορά θα είναι τραγικά μεγάλη...
η 120αρα όπως και η 155αρα δεν είναι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση οικονομικέςπέρα από την 155αρα έχω και ένα 207 1.4 στα ίδια περίπου κιλά με την μίτο ...
το 207 μέχρι τα 130 είναι παντού και πάντα οικονομικότερο.στη πόλη , και σε ίδιες συνθήκες , η 155αρα καίει 9,5-10,5 ενώ το ατμοσφαιρικό 207 κάτω από 6.5...
-
απλα δεν τρεχεις το 207 γιατι πολυ απλα δε σε νοιαζει
και η μιτο σου μπορει χαλαρα να παει με 7.5 -8του τουρμπο ειναι μονοδρομος
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
σε θέμα κατανάλωσης η διαφορά θα είναι τραγικά μεγάλη...
η 120αρα όπως και η 155αρα δεν είναι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση οικονομικέςπέρα από την 155αρα έχω και ένα 207 1.4 στα ίδια περίπου κιλά με την μίτο ...
το 207 μέχρι τα 130 είναι παντού και πάντα οικονομικότερο.στη πόλη , και σε ίδιες συνθήκες , η 155αρα καίει 9,5-10,5 ενώ το ατμοσφαιρικό 207 κάτω από 6.5...
Καλά το 6,5 δεν παίζει με καμία παναγία όσο και χαλαρά να πηγαίνεις! Τόσο δεν έχω ούτε με το 500αρακι! Αντίθετα τα 9,5-10,5 της Mito τα βρίσκω πολύ λογικά! 155 άλογα είναι αυτά και θέλουν τάισμα...η 147 με ότι τεχνολογία κουβαλάει τελως πάντων και όσο πιο αργή είναι από μια Mito δεν τα βλέπει αυτά τα νούμερα ούτε σε κατηφόρα...11+ παίζει η 47...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά το 6,5 δεν παίζει με καμία παναγία όσο και χαλαρά να πηγαίνεις! Τόσο δεν έχω ούτε με το 500αρακι! Αντίθετα τα 9,5-10,5 της Mito τα βρίσκω πολύ λογικά! 155 άλογα είναι αυτά και θέλουν τάισμα...η 147 με ότι τεχνολογία κουβαλάει τελως πάντων και όσο πιο αργή είναι από μια Mito δεν τα βλέπει αυτά τα νούμερα ούτε σε κατηφόρα...11+ παίζει η 47...
ρε στέφανε , έχω λόγο να πώ ψέματα??
το είχα αναφέρει και στο φορουμ του peugeot οτι το 207 με το 1,4 καίει ελάχιστα...
και το 6,5 έγινε πηγαίνοντας νορμάλ και όχι χαλαρά -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
απλα δεν τρεχεις το 207 γιατι πολυ απλα δε σε νοιαζει
και η μιτο σου μπορει χαλαρα να παει με 7.5 -8του τουρμπο ειναι μονοδρομος
για να παέι 7.5 πρέπει να μην έχει καθόλου μποτιλιάρισμα και να την οδηγείς σαν τογιότα
σε πολύ έντονο μποτιλιάρισμα και με χαλαρούς ρυθμούς βλέπεις 9-10
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ρε στέφανε , έχω λόγο να πώ ψέματα??
το είχα αναφέρει και στο φορουμ του peugeot οτι το 207 με το 1,4 καίει ελάχιστα...
και το 6,5 έγινε πηγαίνοντας νορμάλ και όχι χαλαράΔεν είπα ότι λες ψέματα...για όνομα του θεού...απλά είναι εξωφρενικό το νούμερο και επειδή είχα επαφές με πολλά 206 1.4 (ίδιο μοτέρ θαρρώ) ξέρω πόσο καίει. Τώρα αν εσύ το οδηγάς σαν βουδιστής μοναχός αλλάζει το θέμα...
εδιτ: δεν διάβασα το τελευταίο σου σχόλιο άρα άκυρη η τελευταία μου πρόταση! Άρα μαλακία έκανα και πήρα 500αρι στη μάνα μου για να ναι οικονομικό??
-
Στέφανε, μάλλον έχες...χμ...κάπως βαρύ ποδαρι...
Η 147 η δικιά μου, στην πόλη με νορμάλ οδήγηση, ούτε να το σκίζω ούτε να το πηγαίνω σέρνοντας, έκαιγε 9,5 και κάποιες φορές 10.
Το C3 που είχα για κανένα εξάμηνο έκειγε γύω στα 7...
Με ένα ΜΙΤΟ μπορείς να πετύχεις και 8,5 και 9 , αν μάθεις να δουλευεις την τουρμπίνα...τώρα αν κάτι σε γαργαλάει (όχι άδικα) μπορείς να φθάσεις και 12! -
Το ατμοσφαιρικό θέλει 'σπρώξιμο' για να φύγει καθώς έχουμε φτάσει να μιλάμε για αμάξια πολύ πάνω από τόνο. Εκεί είναι η διαφορά του τούρμπο στην κατανάλωση καθώς μπορείς να μετακινείσαι με 'τσιμπήματα' του γκαζιού.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
παιζει
βασικα ολα παιζουν αναλογα τον οδηγο
Το ατμοσφαιρικό θέλει 'σπρώξιμο' για να φύγει καθώς έχουμε φτάσει να μιλάμε για αμάξια πολύ πάνω από τόνο. Εκεί είναι η διαφορά του τούρμπο στην κατανάλωση καθώς μπορείς να μετακινείσαι με** 'τσιμπήματα' του γκαζιού.**
ετσι κανω τους αλλους να ξερνανε
Alfa Romeo Mi.Τo 2008