-
-ότι είναι τεμπέλης και βαριέται να ψάξει το καλύτερο δυνατό για την τσέπη και το αυτοκίνητό του
-ότι είναι άσχετος από αυτοκίνητα και απλά όπου και να πάει νιώθει ότι τον κοροϊδεύουν
-ότι είναι ο Μητσοτάκης και έχει πέσει στην περίπτωσηΣυμφωνώ για τα 2 πρώτα. Αλλά ο Μητσοτάκης δε νομίζω ότι ήταν ποτέ άτυχος για την πάρτη του...
Μάλλον συγγενής του Μητσοτάκη θα ήταν πιο επιτυχημένη διατύπωση
Έτσι για να ευθυμίσουμε λιγάκι μετά την πολιτισμένη φαγωμάρα -
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
-ότι είναι τεμπέλης και βαριέται να ψάξει το καλύτερο δυνατό για την τσέπη και το αυτοκίνητό του
-ότι είναι άσχετος από αυτοκίνητα και απλά όπου και να πάει νιώθει ότι τον κοροϊδεύουν
-ότι είναι ο Μητσοτάκης και έχει πέσει στην περίπτωσηΣυμφωνώ για τα 2 πρώτα. Αλλά ο Μητσοτάκης δε νομίζω ότι ήταν ποτέ άτυχος για την πάρτη του...
Έτσι για να ευθυμίσουμε λιγάκι μετά την πολιτισμένη φαγωμάραΚάτι τέτοιο ας πούμε??
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εγω στο εχω πει οτι αν σου κανει οδηγικα μαλλον ειναι μονοδρομος. Τελικα εχει και πενταλ και xenon και bose στο βασικο. Αν αφησεις καποιες προκαταληψεις **και ρισκαρεις λιγο να δοκιμασεις **τα οποια νεανικα προβληματα ολοκαινουριου μοτερ (αυτο ισχυει για καθε κατασκευαστη) τοτε σε ζαχαρι θα ειναι πολυ καλη επιλογη.
Aυτο ειναι το θεμα...Δεν θελω περιπετειες, αλλα πολυ περισσοτερο δεν θελω ερασιτεχνικη αντιμετωπιση, σε επιπεδο υποστηριξης, και δυστυχως απο τις μεχρι τωρα συζητησεις,
αποψεις, εντυπωσεις που εχω, η Ελληνικη ΑR δεν μου εμπνεει εμπιστοσυνη...Την αντιμετώπιση που έχει ο καθένας μας την καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι! Ανοιχτή αγορά έχουμε (σχεδόν ) και οι επιλογές είναι άφθονες. Μετά από 4 Alfa και 2 Fiat (και διάφορα άλλα οικογενειακά εκτός Ιταλίας) όποιος μου πει ότι είναι σταθερά ανικανοποίητος από τις παρεχόμενες υπηρεσίες των αντιπροσώπων θα σημαίνει 3 πράγματα:
-ότι είναι ο Μητσοτάκης και έχει πέσει στην περίπτωσηΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το μοναδικό θέμα που μπορεί να έχει κάποιος με τους αντιπροσώπους της FAH έναντι (κάποιων) συναδέλφων τους είναι η αργοπορία στην ενημέρωση (βλ. Mito QV) και η κακή εκπαίδευση των πωλητών (που τελικά είναι θέμα των αντιπροσώπων και όχι τόσο της FAH). Κατά τα άλλα σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν ως γνωστόν καλοί και κακοί επαγγελματίες! Οπότε το θέμα της κακής (της χειρότερης από άλλους δηλ) εξυπηρέτησης του δικτύου της FAH καλό είναι να κλείσει γιατί δεν ανταποκρίνεται 100% στην αλήθεια των πραγμάτων!
Mεχρι ενα βαθμο ισχυει αυτο που λες. Αν ομως ο τεχνικος ενος συνεργειου δεν γνωριζει, δεν εχει ενημερωθει για τροπο αντιμετωπισης σε ενδεχομενο προβλημα/βλαβη, και βαριεται να λαβει επισημη πληροφορηση απο τα κεντρικα της AR , ή το budget της FAH πχ δεν 'καλυπτει' τα εξοδα για καποια σεμιναρια που ετσι κι αλλιως γινονται κατα διαστηματα, δεν μπορω εγω να αναλωνομαι να ψαχνω ενα-ενα τα συνεργεια
μεχρι να βρω το σωστο και να εχω την πρεπουσα αντιμετωπιση για μια μαρκα η οποια ετσι κι αλλιως εχει δειξει κατα καιρους, στατιστικα αποδεδειγμενη ευαισθησια, σε ζητηματα
αξιοπιστιας.
Τελος, θεμα υπαρχει και με συνεργεια της AR οχι μονο με τους πωλητες. -
Στην Αθήνα τουλάχιστον, ανερχόμενοι dealer Άλφα και ιταλικών γενικότερα, είναι ο Σφακιανάκης και ο Παζαρόπουλος. Ο πρώτος έχει μεταξύ άλλων και την Bmw και ο δεύτερος τα Vag.
Οπότε αυτά τα κουφά με το δίκτυο και του πωλητές της Άλφα είναι για να περνά η ώρα.
Έτσι όπως πάει το πράγμα θα μείνουν 2-3 μεγάλοι όμιλοι με καμιά δεκαριά σήματα ο καθένας.
Και φυσικά δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στις εταιρίες του ίδιου ομίλου.
Ούτε καμία διαφορετική αίσθηση premium (Θεέ μου τι λέξη, μου έρχεται να κάνω εμετό) που έλεγε το άλλο το αστέρι.Δηλαδή τι κάνει ο Σφακιανάκης; Πέρνει τον χαζό υπάλληλο της Bmw και τον πάει στην Lancia;
Άσχετο: Με πήρε στο κινητό πριν από 2 ημέρες μια κοπέλα από τον Σφακιανάκη και με ρώτησε εάν οι τεχνικοί με εξυπηρέτησαν και εάν είχα κάποιο παράπονο.
Εσωτερικός έλεγχος δηλαδή! -
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Ούτε καμία διαφορετική αίσθηση premium (Θεέ μου τι λέξη, μου έρχεται να κάνω εμετό) που έλεγε το άλλο το αστέρι.
Δηλαδή τι κάνει ο Σφακιανάκης; Πέρνει τον χαζό υπάλληλο της Bmw και τον πάει στην Lancia;
καλα κατι τετοια κολπα παιζουν πχ απο την audi να τον πανε στη vw
(σοβαρα μιλαω δεν κανω υποθεσεις) -
Άσχετο: Με πήρε στο κινητό πριν από 2 ημέρες μια κοπέλα από τον Σφακιανάκη και με ρώτησε εάν οι τεχνικοί με εξυπηρέτησαν και εάν είχα κάποιο παράπονο.
Εσωτερικός έλεγχος δηλαδή!Και σε μένα το είχαν κάνει αυτό όσες φορές έχω πάει για λάδια. Μέχρι και τότε που πήγα να μου βάλουν τις λάμπες στη πινακίδα με πήραν ...ΚΑΛΑ κάνουν! Ευκαιρία είναι κι εμείς να τα χώσουμε όπου κάνουν βλακείες...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Mεχρι ενα βαθμο ισχυει αυτο που λες. Αν ομως ο τεχνικος ενος συνεργειου δεν γνωριζει, δεν εχει ενημερωθει για τροπο αντιμετωπισης σε ενδεχομενο προβλημα/βλαβη, και βαριεται να λαβει επισημη πληροφορηση απο τα κεντρικα της AR , ή το budget της FAH πχ δεν 'καλυπτει' τα εξοδα για καποια σεμιναρια που ετσι κι αλλιως γινονται κατα διαστηματα, δεν μπορω εγω να αναλωνομαι να ψαχνω ενα-ενα τα συνεργεια
μεχρι να βρω το σωστο και να εχω την πρεπουσα αντιμετωπιση για μια μαρκα η οποια ετσι κι αλλιως εχει δειξει κατα καιρους, στατιστικα αποδεδειγμενη ευαισθησια, σε ζητηματα
αξιοπιστιας.
Τελος, θεμα υπαρχει και με συνεργεια της AR οχι μονο με τους πωλητες.Αυτό που περιγράφεις μπορεί και έχει εφαρμογή σε όλες ανεξαιρέτως της μάρκες στην Ελλάδα! Η ημιμάθεια και έλλειψη ενημέρωσης δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των αντιπροσώπων της FAH!
Και όντως η FAH έχει κόψει τις χορηγίες για τα σεμινάρια! Όμως υπάρχουν άνθρωποι σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία που δίνουν 400€ το 2ημερο για να τα παρακολουθήσουν και ήξεραν τι εστί multiair και πως δουλεύει από το 2007!! Και δεν χρειάζεται να είσαι ο Κλουζώ για να τους ανακαλύψεις, ειδικά από τη στιγμή που ψάχνεται κάποιος σε δημόσιους χώρους (forum) και γενικότερα ασχολείται με το θέμα!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Έτσι για να ευθυμίσουμε λιγάκι μετά την πολιτισμένη φαγωμάραΚάτι τέτοιο ας πούμε??
Μέσα είσαι!
-
Στην Αθήνα τουλάχιστον, ανερχόμενοι dealer Άλφα και ιταλικών γενικότερα, είναι ο Σφακιανάκης και ο Παζαρόπουλος. Ο πρώτος έχει μεταξύ άλλων και την Bmw και ο δεύτερος τα Vag.Οπότε αυτά τα κουφά με το δίκτυο και του πωλητές της Άλφα είναι για να περνά η ώρα.
Έτσι όπως πάει το πράγμα θα μείνουν 2-3 μεγάλοι όμιλοι με καμιά δεκαριά σήματα ο καθένας.
Και φυσικά δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στις εταιρίες του ίδιου ομίλου.
Ούτε καμία διαφορετική αίσθηση premium (Θεέ μου τι λέξη, μου έρχεται να κάνω εμετό) που έλεγε το άλλο το αστέρι.Δηλαδή τι κάνει ο Σφακιανάκης; Πέρνει τον χαζό υπάλληλο της Bmw και τον πάει στην Lancia;
Εσωτερικός έλεγχος δηλαδή!Eμενα δεν με ενδιαφερει η premium αισθηση αντιμετωπισης, και η χλιδατη ενιοτε 'βιτρινα'
του οποιου σερβις. Δεν γεννηθηκα χτες, ουτε ασχολουμαι με τα τεχνικα θεματα των αυτοκινητων τα τελευταια 5 χρονια.
Εχω ηδη αλλαξει 3 σερβις για το αυτοκινητο που οδηγω αυτο τον καιρο, και νιωθω τυχερος που πλεον βρηκα τον σωστο ανθρωπο/μηχανικο ο οποιος ξερει ανα πασα στιγμη τι μπορει να παει στραβα, σε οποιοδηποτε αυτοκινητο, να 'πιασει' το προβλημα ακομα και με την ακοη πχ, και να το λυσει Ο ΙΔΙΟΣ , κανοντας δοκιμη μεχρι να λυθει 100% οτιδηποτε μπορει παει στραβα, μιλωντας παντα ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, χωρις να κρυβει τυχον ζητηματα λογω μη επαρκους γνωσης/πληροφορησης, οπως κανουν ΠΟΛΛΟΙ μηχανικοι, και χωρις παραλληλα
να σε 'γδυνει' επειδη στην τελικη εκανε σωστα και υπευθυνα την δουλεια του.
Συμβαινει δυστυχως σε πολλες εταιριες τον τελευταιο καιρο, αλλα και για τα εξουσιοδοτημενα AR που εχω ακουσει κατα καιρους προσωπικες εμπειριες, εχω απογοητευτει.
Ουσιαστικα πιστευω οτι εχουμε φτασει στο σημειο, να πρεπει ΠΡΩΤΑ να βρουμε
σωστο εξουσιοδοτημενο, υπευθυνο -με επαγγελματιες, σοβαρους, ενημερωμενους μηχανικους- συνεργειο, και μετα να επιλεξουμε την αντιπ/σωπεια που θα μας φερει
το αυτοκινητο. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Κοίτα...το έγραψα και πριν...supermini στη τιμή αυτή είναι ακριβό.- ...τουλάχιστον για το μέσο αγοραστή και όχι τον 'ειδικό' αγοραστή. Αν βάλεις τα έξτρα που το πάνε στα 23-24 είναι πανάκριβο! Μιλάμε για κοντά στα 8εκατ δρχ για supermini!! Πάμε καλά? Δε ξέρω...φαίνονται νορμάλ για αυτή τη κατηγορία σε εσάς?
Παρ'όλα αυτά...η Μίτο υπολείπεται από όλα τα παραπάνω κυρίως σε ποιότητα κατασκευής...μένει να δούμε πως πάει στο δρόμο.
Σου πηρε τοσες σελιδες για να το πεις ε; Γιατι πρεπει να σε εχουν ρωτησει και 70 ατομα για τον αν θεωρεις και τα αλλα supermini ακριβα (αυτο το εκανες σαφες λιγο πριν) και δευτερον αν θεωρεις τη MiTo χειροτερη τους (αυτο το εκανες τωρα)!!! Το Cupra και το OPC ειναι πιο ποιοτιτα μεσα;
-
Δεν εχεις καταλαβει ακομα τι παιζει ε; Ειπαμε η μιτο ειναι πανακριβη επειδη ειναι σουπερμινι,το καλυτερο με διαφορα. Και κοστιζει 8 εκ δραχμες...ουαου...! Αραγε ποσα κοροιδα υπηρξαν και υπαρχουν που εδωσαν 12+εκατομμυρια δραχμες για ενα γκολφ;;;; Ρητορικη ερωτηση,μην απαντησει κανεις..Ειναι η πχιοτητα του γκολφ που το εκανε να ξεχωριζει..
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Άντε πάλι... ...μα είπα ότι ήταν κελεπούρι? Είδες πουθενά να γράφω ότι είναι φθηνή, ότι ήταν η ευκαιρία του αιώνα? Ακριβό και το ένα και το άλλο. Δε μιλάμε για μτχ προφανώς, μιλάμε για καινούριο...γιατί μεταχειρισμένο ήταν ευκαιρία η si στα 28Κ (4Κ πάνω από μια καλώς εξοπλισμένη ΜΙΤΟ).
Ξεκινας (κοκκινα γραμματα) λεγοντας πως η 320si ηταν ακριβη για να δωσεις την εντυπωση οτι συμφωνεις και οτι η επιλογη σου μπορει να ειχε υψηλη τιμη αλλα την πηρες γιατι σου γουσταρε. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ και λες οτι για μεταχειρισμενη ηταν φθηνη, επομενως εσυ που την πηρες ως μεταχειρισμενη, εκανες και την κ@υλα σου, την πηρες και σε τιμη ευκαιριας. Κοινως λες οτι εκανες ΠΑΛΙ την καλυτερη δυνατη επιλογη οχι υποκειμενικα αλλα και αντικειμενικα, μιας που μας επιβαλλεις οτι ηταν σε τιμη ευκαιριας.
ΥΓ: Το οποιοδηποτε τουμπανιασμενο σε εξοπλισμο μικρο απο τα παραπανω που κανει 24Κ μην ξεχνας οτι σε επιδοσεις θα σου ριξει 50 καροτσες...
-
ρε yugo μην το συνεχίζεις
Το Cupra και το OPC ειναι πιο ποιοτιτα μεσα;
e καλά τώρα τι ρωτάς και εσύ... εννοείται, που να δειs kai το εσωτερικό τοu mini
-
Ειπαμε να προχωρησουμε πιο κατω,ηδη ο Νικος120 δεν συνεχιζει με το θεμα της τιμης οποτε ειναι ματαιο να περιμενετε απαντηση.Ας σταματησει εδω αυτη η αντιδικια γιατι μας παρακουρασε ολους.[MOD]
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Συμβαινει δυστυχως σε πολλες εταιριες τον τελευταιο καιρο, αλλα και για τα εξουσιοδοτημενα AR που εχω ακουσει κατα καιρους προσωπικες εμπειριες, εχω απογοητευτει.
Ουσιαστικα πιστευω οτι εχουμε φτασει στο σημειο, να πρεπει ΠΡΩΤΑ να βρουμε
σωστο εξουσιοδοτημενο, υπευθυνο -με επαγγελματιες, σοβαρους, ενημερωμενους μηχανικους- συνεργειο, και μετα να επιλεξουμε την αντιπ/σωπεια που θα μας φερει
το αυτοκινητο.Όντως έτσι ήταν τα πράγματα στα εξουσιοδοτημένα του ομίλου Fiat, όταν η 'μαμά' για να δώσει εξουσιοδότηση στους μηχανικούς που είχαν μεγαλώσει με την μάρκα ζήταγε την μάνα της και τον πατέρα της σε τετραγωνικά μέτρα και όχι μόνον...
Τώρα πρέπει να έβαλαν νερό στο κρασί τους (υποθέτω, δεν ξέρω) και έχουν εξουσιοδοτήσεις κάτι μαστοράκια, που ξέρουν τα αυτοκίνητα, μέχρι και την πιο μικρή βίδα...
Και αυτό είναι το σωστό, γιατί μετά την εγγύηση, αυτοί ήταν που έβλεπανπου πονάνε τα αυτοκίνητα και όχι οι αντιπροσωπείες, που όταν έληγαν οι εγγυήσεις, κανείς δεν τους πλήρωνε - όχι εργατοώρα - αλλά ούτε εργατόλεπτο...
Λοιπόν μην ανυσηχείς καθόλου, αφού και με ένα πμ, μπορείς να μάθεις τα πάντα για καλά και αξιοπιστα συνεργεία...και εξουσιοδοτημένα πλέον...ΥΓ Ασε που επειδή πήραν με πολύ κόπο την πολυπόθητη εξουσιοδότηση, δεν διαννοούνται να βάλουν ιμιτασιόν ανταλλακτικό, για να δείξουν στην εταιρία, με τις αγορές γνήσιων, ότι είναι υπολογίσιμοι...
-
Έτσι όπως τα λες είναι. Ο μάστοράς μου αναγκάστηκε να προχωρήσει σε συνεργασία με συνάδελφό του για να ανοίξουν και δεύτερο συνεργείο, μεγαλύτερο και με τουαλέτες και για τα δύο φύλα (μεγάλο κόλλημα της FAH λέει...λογικό λέω εγώ) ώστε να πάρει την πολυπόθητη εξουσιοδότηση. Το μεγαλύτερο πλήγμα γι' αυτούς όμως ήταν ότι η FAH έκοψε την πριμοδότηση των σεμιναρίων της και πλέον τα πληρώνουν απτην τσέπη τους. Ξέρω πολλά για τη FAH αλλά ας όψεται! Μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις κυρίως προ 5-ετίας...τώρα τους έχει πάρει χαμπάρι η μαμά Fiat και στέλνει δικούς της ανθρώπους και γι' αυτό έχουν βελτιωθεί κάπως τα πράγματα.
-
Δηλαδή τι κάνει ο Σφακιανάκης; Πέρνει τον χαζό υπάλληλο της Bmw και τον πάει στην Lancia;
Πολύ θα ήθελα να μάθω τι κάνει και με τους χαζούς πελάτες, γιατί τους πάει όλους εκεί που φαντάζομαι?
-
Αφού αφήσαμε τα των τιμολογιακών, ας πιάσουμε το τιμόνι και ώρα για δράση....
edit [mod] -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Πολύ θα ήθελα να μάθω τι κάνει και με τους χαζούς πελάτες, γιατί τους πάει όλους εκεί που φαντάζομαι?
-
Θα επιμείνω λίγο για τις παραδόσεις, καθώς σε 2 αντιπροσωπίες που πήρα SPICAR και Παζαρόπουλο μου είπαν ότι αναμένονται οι παραγγελίες τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου για την QV και ότι ακόμα δεν έχουν ανοίξει οι κωδικοί.
Στο alfisti αναφέρουν ότι ξεκινήσαν οι παραγελίες..είναι δυνατόν κάποιες αντιπροσωπίες να ξέρουν και άλλες όχι??
Alfa Romeo Mi.Τo 2008