-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
@GB**Προκειται για τον ιδιο ακριβως κινητηρα-τουρμπινα, απλα με διαφορετικη χαρτογραφηση-πιεση ειτε στα 120 ειτε 135 ειτε 155 αλογα, με αλλαγη σε μεγαλυτερο ιντερκουλερ για τις εκδοσεις 155ιππων.**Στα 180 του SS αλλαζει η ΙΗΙ , (μαζι με πολλ/πλη εξαγωγης, μπεκ, τελικο, εγκεφαλος φιλτρο αερα) και δινει την θεση της σε Garett K03 με πιεση 1.5bar αντι 1.3
(over) του GP Abarth και 1.2bar (over) του 500Abarth.Ρε αγόρι ο κινητήρας είναι ίδιος αλλά όχι και τα περιφερειακά.
Θες σε τουρμπίνα? Θες σε εξαγωγή? Θες σε downpipe? Θες σε προδιαγραφές? Το ξέρεις ότι το 500Abarth & Mito 155 είναι euro5 ενώ το GPA euro4? Και αυτό λόγο θέσης της τουρμπίνας στην πολλαπλή.
Mito 155 & 500 Abarth/500SS έχουν την ίδια τουρμπίνα.
Άλλη τουρμπίνα φέρει το GPA που είναι όμοια ακριβώς με T-jet 120 & 150.....
Το SS φοράει άλλη τουρμπίνα όπως σωστά είπες, όχι ΙΗΙ αλλά garett.Δες ξανά τα λινκ φίλε μου. Η τουρμπίνα της Mito155/500Abarth έχει βάρος 4,5+κιλά και κοστίζει κοντά 2χιλιάρικα, ενώ η άλλη ΙΗΙ έχει βάρος 4,16κιλά και κοστίζει 1.300 ευρώ περίπου.....
ΟΚ????Κάποιο λάθος πρέπει να κάνεις και εσύ και η φίατ , και οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων...
αφού οι 4 τροχοί λεμε άλλα... -
Ανεβάστε ρε παιδιά ένα λινκ από e-per να μπει ο άνθρωπος μέσα να τα δει με τα μάτια του. Αφού οι 4Τ είναι βίβλος και δεν πρόκειται να τους απαρνηθεί!! Ούτε ποσοστά να έπαιρνε!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ανεβάστε ρε παιδιά ένα λινκ από e-per να μπει ο άνθρωπος μέσα να τα δει με τα μάτια του. Αφού οι 4Τ είναι βίβλος και δεν πρόκειται να τους απαρνηθεί!! Ούτε ποσοστά να έπαιρνε!Επειδή γραφτηκάν πολλά , μερικά λάθος και άλλα σωστά , και βαριέμαι να απαντήσω σε όλα , να πω οτι το gpa δεν φοράει την ίδια τουρμπίνα με την μίτο (η μίτο φοράει πιο μεγάλη) ...
έχουν και κάποιες ψιλές αλλαγές σε waste και ιντερκούλερΑν και δεν εχει καμμια σημασια, μιας και οι επιδοσεις εχουν ουσια στην συζητηση που αναπτυχθηκε, οι οποιες και 'ανεβηκαν' μεσω διαγραμματων, -και αφορουν την Mito 155-
το GP Abarth και η Mito 155 φορουν ακριβως τον ιδιο κινητηρα, το SS εχει μεγαλυτερη τουρμπινα...
'Να υπενθυμίσουμε ότι η αύξηση της ιπποδύναμης έναντι του ** απλού Abarth, που μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα με τη MiTo**, επετεύχθη μέσω μιας μεγαλύτερης τουρμπίνας της Garrett με μέγιστη πίεση 1,5 bar και αλλαγών στην πολλαπλή εξαγωγής'Aμα βαριεσαι να απαντησεις σε ολα βαλε τουλαχιστον ενα
link, με τις προδιαγραφες της τουρμπινας του Mito 155 vs GP Abarth 155, που ισχυριζεσαι
οτι υπαρχουν διαφορες...Γιατί επιμένεις σε κάτι που έχω αναφερθεί στο παρελθόν?
H Mito φέρει άλλη τουρμπίνα
Δες εδώ http://www.farel.it:7080/navi?COUNTRY=013&GRP_COD=102&SBMK=R&DRIVE=S&SGS_COD=21&MAKE=R&COMM_MODEL=MIT&CAT_COD=X6&MOD_COD=145&SGRP_COD=52&LANGUAGE=D&ALL_FIG=0&KEY=PARTDRAWDATA&EPER_CAT=SP&GUI_LANG=D&ALL_LIST_PART=0&PRINT_MODE=0&PREVIOUS_KEY=SUBGROUP_7&SB_CODE=-1&WINDOW_ID=1
Η έκδοση Μ21 είναι αυτή των 150 ίππων
Η έκδοση Μ20 είναι αυτή των 120 ίππων(συγκράτησε τον κωδικό)
Επίσης πάτησε στα λινκ να δεις τα βάρη τους,Δες εδώ για το GPA http://www.farel.it:7080/navi?COUNTRY=013&GRP_COD=102&SBMK=C&DRIVE=S&SGS_COD=0&MAKE=F&COMM_MODEL=GPABR&CAT_COD=4A&MOD_COD=199&SGRP_COD=52&LANGUAGE=D&ALL_FIG=0&KEY=PARTDRAWDATA&EPER_CAT=SP&GUI_LANG=D&ALL_LIST_PART=0&PRINT_MODE=0&PREVIOUS_KEY=SUBGROUP&SB_CODE=-1&WINDOW_ID=1
H 'εκδοση με κωδικό 55222014 είναι των 150 ίππων ενώ η άλλη είναι η τουρμπίνα του ΚΙΤ SS.....
Μετά από τα παραπάνω στοιχεία έχω σαφείς ενδείξεις ότι η τουρμπίνα του GPA είναι η τουρμπίνα της Mito120/GP120/Bravo120&150/Delta120&150 σε πουσαρισμένη βερζιόν.....
Η Mito φοράει άλλη τουρμπιγιόν, που το μοιράζεται μόνο με το 500Abarth. Είναι πιο ανθεκτική εξού και το 500Abarth στο ΚΙΤ δεν αλλάζει τουρμπίνα αλλά απλά την πουσάρουν γιατί αντέχει.....Το ποστ μου 2 σελίδες πριν δεν το είδες?
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ανεβάστε ρε παιδιά ένα λινκ από e-per να μπει ο άνθρωπος μέσα να τα δει με τα μάτια του. Αφού οι 4Τ είναι βίβλος και δεν πρόκειται να τους απαρνηθεί!! Ούτε ποσοστά να έπαιρνε!Μα δεν με ενδιαφερει ο κωδικος, ουτε δειχνει ξεκαθαρα την διαφορετικοτητα ως προς τις προδιαγραφες της καθε τουρμπινας αφου μπαινουν σε αλλα αυτοκινητα, με αλλο πλαισιο και οτι συνεπαγεται στο 'δεσιμο' του κινητηρα με αυτο.
Εγω αντιπαραθετω με τα γραφομενα των 4τροχων οχι για να δειξω οτι ΑΥΤΟΙ εχουν δικιο,
αλλα οτι απο εκει γνωριζω περι κοινων κινητηρων και διαφοροποιηση μονο σε πιεση τουρμπο, εγκεφαλο και ιντερκουλερ στα 120 vs 135 vs 155αλογα.
Εγω ΔΕΧΟΜΑΙ οτι μπορει να υπαρχει πχ διαφορετικη γεωμετρια ή και διαμετρος της φτερωτης του τουρμπο, ή και διαφορετικη διαμετρος στο εσωτερικο της τουρμπινας στην Mito 155 vs Abarth, αλλα δεν μου δινει συγκεκριμενα στοιχεια ο GB που να αφορουν ακριβως αυτο, οτι δηλαδη αυτη ειναι πχ η IHI ταδε και η αλλη, η ΙΗΙ ταδε με διαφορετικη διαμετρο ταδε mm, με αλλη φτερωτη κλπ... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Μα δεν με ενδιαφερει ο κωδικος, ουτε δειχνει ξεκαθαρα την διαφορετικοτητα ως προς τις προδιαγραφες της καθε τουρμπινας αφου μπαινουν σε αλλα αυτοκινητα, με αλλο πλαισιο και οτι συνεπαγεται στο 'δεσιμο' του κινητηρα με αυτο.
Εγω αντιπαραθετω με τα γραφομενα των 4τροχων οχι για να δειξω οτι ΑΥΤΟΙ εχουν δικιο,
αλλα οτι απο εκει γνωριζω περι κοινων κινητηρων και διαφοροποιηση μονο σε πιεση τουρμπο, εγκεφαλο και ιντερκουλερ στα 120 vs 135 vs 155αλογα.
Εγω ΔΕΧΟΜΑΙ οτι μπορει να υπαρχει πχ διαφορετικη γεωμετρια ή και διαμετρος της φτερωτης του τουρμπο, ή και διαφορετικη διαμετρος στο εσωτερικο της τουρμπινας στην Mito 155 vs Abarth, αλλα δεν μου δινει συγκεκριμενα στοιχεια ο GB που να αφορουν ακριβως αυτο, οτι δηλαδη αυτη ειναι πχ η IHI ταδε και η αλλη, η ΙΗΙ ταδε με διαφορετικη διαμετρο ταδε mm, με αλλη φτερωτη κλπ...I rest my case! Ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή δεν θες να καταλάβεις. Όταν 2 τουρμπίνες έχουν διαφορετικούς κωδικούς σημαίνει ότι για τον Χ, Ψ λόγο είναι διαφορετικές. Σου παράθεσε πιο πριν τα βάρη τους πχ. Τώρα αν από κει και πέρα εσύ θες να βγάλουμε μεζούρα να τις μετρήσουμε...τι να πω.
Ένα έχω να πω και καταλήγω: Η ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΤΟΥ T-JET 120 ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥ T-JET 155. Η πρώτη μπορεί να δώσει μαξ 150-160 ίππους ενώ η δεύτερη 170-180.
@Busso: δεν τα ανοιξα τα λινκ σου και γι' αυτό δεν το είδα!!
-
Ανεβάστε ρε παιδιά ένα λινκ από e-per να μπει ο άνθρωπος μέσα να τα δει με τα μάτια του. Αφού οι 4Τ είναι βίβλος και δεν πρόκειται να τους απαρνηθεί!! Ούτε ποσοστά να έπαιρνε!
Μα δεν με ενδιαφερει ο κωδικος, ουτε δειχνει ξεκαθαρα την διαφορετικοτητα ως προς τις προδιαγραφες της καθε τουρμπινας αφου μπαινουν σε αλλα αυτοκινητα, με αλλο πλαισιο και οτι συνεπαγεται στο 'δεσιμο' του κινητηρα με αυτο.
[quote]'Όλες οι τουρμπίνες (πλήν του gpa ss ) είναι της IHI...
Η IHI είναι εξωτερικός προμηθευτείς ανεξάτητος από το γρούπο ,πράγμα που σημαίνει οτι οι τουρμπίνες τις μπαίνουν και σε άλλες κατασκευές ---> οι κωδικοί δεν αλλάζουν ανάλογα με την χρήση που προορίζονται , αλλά ανάλογα με τις προδιαγραφές...ΜΙΤΟ ΚΑΙ GPA ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ, (ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΊΖΕΙ 2000 ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ 1300) ---->>> ΦΟΡΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ
-
Εγω ΔΕΧΟΜΑΙ οτι μπορει να υπαρχει πχ διαφορετικη γεωμετρια ή και διαμετρος της φτερωτης του τουρμπο, ή και διαφορετικη διαμετρος στο εσωτερικο της τουρμπινας στην Mito 155 vs Abarth, αλλα δεν μου δινει συγκεκριμενα στοιχεια ο GB που να αφορουν ακριβως αυτο, οτι δηλαδη αυτη ειναι πχ η IHI ταδε και η αλλη, η ΙΗΙ ταδε με διαφορετικη διαμετρο ταδε mm, με αλλη φτερωτη κλπ...Η τουρμπίνα της Mito είναι μισό κιλό πιο βαριά βρε άνθρωπε, τι άλλο θέλεις?
Τα γραφόμενα των 4Τ ξέρεις τώρα που τα έχω γραφόμενα. Όφειλαν να αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν και όχι να παραπληροφορούν. Σίγουρα δεν μπορούν έχουν τέτοια γνώση εις βάθος όπως αυτά τα στοιχεία που παρέθεσα αλλά αφού δεν ξέρεις ΚΥΡΙΕ τότε μην πληροφορείς λάθος, γιατί λέγοντας ότι είναι ίδιοι οι κινητήρες και τα λοιπά μέρη τότε απλά πληροφορείς λάθος....και αυτό το κάνεις είτε από άγνοια είτε θελημένα για κάποιο σκοπό , τι από τα 2 ισχύει δεν το ξέρω αλλά θέλω να πιστεύω λόγω άγνοιας....
-
Εγω ΔΕΧΟΜΑΙ οτι μπορει να υπαρχει πχ διαφορετικη γεωμετρια ή και διαμετρος της φτερωτης του τουρμπο, ή και διαφορετικη διαμετρος στο εσωτερικο της τουρμπινας στην Mito 155 vs Abarth, αλλα δεν μου δινει συγκεκριμενα στοιχεια ο GB που να αφορουν ακριβως αυτο, οτι δηλαδη αυτη ειναι πχ η IHI ταδε και η αλλη, η ΙΗΙ ταδε με διαφορετικη διαμετρο ταδε mm, με αλλη φτερωτη κλπ...Η τουρμπίνα της Mito είναι μισό κιλό πιο βαριά βρε άνθρωπε, τι άλλο θέλεις?
να το γράψουν οι 4 τροχοί...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Πως με καταλαβαινεις...
Τους 4τροχους τους εχω σαν αντικειμενο αναφορας, ως πιο αξιοπιστο (και λογω μακροχρονης εμπειριας στον χωρο) εντυπο μεσο ενημερωσης αυτοκινητου, σε σχεση με τα υπολοιπα Ελληνικα. Μεχρι εκει. Απο εκει και περα συζητηση κανω και θελω να μαθω περαιτερω, μιας και κανεις δεν ειναι αλανθαστος,ουτε τα ξερει ολα...
Ειπα και πριν, οκ δεχομαι οτι ειναι διαφορετικα, θα εκτιμουσα ομως και θα ηθελα να γνωριζω συγκεκριμενες διαφορες ΟΥΣΙΑΣ μεταξυ τους, οπως διαμετρο της, αν δηλαδη η μια ειναι Τ25 , και η αλλη Τ27(?) -υπαρχει τετοιο μεγεθος?- τυχον διαφορετικη σχεδιαση φτερωτης, κλπ, περα απο τα προφανη, διαφορετικος κωδικος, τιμη, βαρος, που
για την δυναμη-αποδοση-διαφορετικοτητα κινητηρα δεν λενε και πολλα πραγματα... -
μου φαινεται εχετε μπερδευτει .
το οτι η μιτο εχει λιγο διαφορετικη τουρμπινα απο το αμπαρθ αυτο δεν σημαινει οτι οι κινητηρες ειναι διαφορετικοι.
εκτος βεβαια εαν υπαρχουν διαφορες στον κορμο και στο καπακι του κινητηρα τοτε μιλαμε για διαφορετικα μοτερ .εγω βασικα πιστευω οτι ειναι ολοιδια μοτερ .
-
έχω μπερδευτεί , διαφωνείτε στο αν φοράνε την ίδια τουρμπίνα η στο αν έχουν τον ίδιο κινητήρα?
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
έχω μπερδευτεί , διαφωνείτε στο αν φοράνε την ίδια τουρμπίνα η στο αν έχουν τον ίδιο κινητήρα?Στην τουρμπινα ειναι η απορια, πλεον οχι διαφωνια. Εγω δεχομαι οτι ειναι διαφορετικη, αλλα στοιχεια που αφορουν την ουσια και ενδεχομενως διαφορετικη αποδοση στο συνολο του κινητηρα δεν εχω λαβει...
Ο κινητηρας αυτος καθεαυτος ειναι ΟΛΟΙΔΙΟΣ
ασχετα με το τι καπακι (το πλαστικο, πανω απο το καπακι της κεφαλης) φαινεται σε καθε μοντελο οταν ανοιγουμε το καπω. -
Πως με καταλαβαινεις...
Τους 4τροχους τους εχω σαν αντικειμενο αναφορας, ως πιο αξιοπιστο (και λογω μακροχρονης εμπειριας στον χωρο) εντυπο μεσο ενημερωσης αυτοκινητου, σε σχεση με τα υπολοιπα Ελληνικα. Μεχρι εκει. Απο εκει και περα συζητηση κανω και θελω να μαθω περαιτερω, μιας και κανεις δεν ειναι αλανθαστος,ουτε τα ξερει ολα...
Ειπα και πριν, οκ δεχομαι οτι ειναι διαφορετικα, θα εκτιμουσα ομως και θα ηθελα να γνωριζω συγκεκριμενες διαφορες ΟΥΣΙΑΣ μεταξυ τους, οπως διαμετρο της, αν δηλαδη η μια ειναι Τ25 , και η αλλη Τ27(?) -υπαρχει τετοιο μεγεθος?- τυχον διαφορετικη σχεδιαση φτερωτης, κλπ, περα απο τα προφανη, διαφορετικος κωδικος, τιμη, βαρος, που
για την δυναμη-αποδοση-διαφορετικοτητα κινητηρα δεν λενε και πολλα πραγματα...Τι να τα κάνεις αυτά τα στοιχεία που ζητάς???
Για την φτερωτή τι να σου πώ?? Οτι είναι πιο κουρμποτή?? ε και ?? θα καταλάβεις αν είναι καλύτερη??
νομίζεις οτι τα μεγέθη είναι αναλογικά?
η τουρμπίνα απλά είναι διαφορετική , τα υπόλοιπα άστα για τους σχεδιαστές της εταιρίας
Αν υπάρχει απάντηση στο ερωτημα που τέθηκε ας δωθεί. Δεν βλέπω σε τι ωφελούν την συζήτηση εξυπνακίστικα σχόλια και ειρωνίες.mod -
έχω μπερδευτεί , διαφωνείτε στο αν φοράνε την ίδια τουρμπίνα η στο αν έχουν τον ίδιο κινητήρα?
Στην τουρμπινα ειναι η απορια, πλεον οχι διαφωνια. Εγω δεχομαι οτι ειναι διαφορετικη, αλλα στοιχεια που αφορουν την ουσια και ενδεχομενως διαφορετικη αποδοση στο συνολο του κινητηρα δεν εχω λαβει...
ασχετα με το τι **καπακι **(το πλαστικο, πανω απο το καπακι της κεφαλης) φαινεται σε καθε μοντελο οταν ανοιγουμε το καπω.καπακι ρε,κυλινδροκεφαλη λεμε,μην μπερδευεσαι.
-
Στην τουρμπινα ειναι η απορια, πλεον οχι διαφωνια. Εγω δεχομαι οτι ειναι διαφορετικη, αλλα στοιχεια που αφορουν την ουσια και ενδεχομενως διαφορετικη αποδοση στο συνολο του κινητηρα δεν εχω λαβει...
ασχετα με το τι καπακι (το πλαστικο, πανω απο το καπακι της κεφαλης) φαινεται σε καθε μοντελο οταν ανοιγουμε το καπω.Έ όχι και ΟΛΟΙΔΙΟΣ.
T-JET τον λεν τον ένα, TURBO BENZINA τον άλλον. Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης.
-
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
ασχετα με το τι καπακι (το πλαστικο, πανω απο το καπακι της κεφαλης) φαινεται σε καθε μοντελο οταν ανοιγουμε το καπω.Έ όχι και ΟΛΟΙΔΙΟΣ.
T-JET τον λεν τον ένα, TURBO BENZINA τον άλλον. Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ασχετα με το τι **καπακι **(το πλαστικο, πανω απο το καπακι της κεφαλης) φαινεται σε καθε μοντελο οταν ανοιγουμε το καπω.καπακι ρε,κυλινδροκεφαλη λεμε,μην μπερδευεσαι.
Ειδες που δεν το επιασες?
Το πλαστικο καπακι λεω, το καλυμμα της κυλινδροκεφαλης, που σε καθε μαρκα-μοντελο
μπορει να διαφερει ασχετως αν η κυλινδροκεφαλη ειναι ιδια... -
ψευτοκάπακο λέγεται
-
ψευτοκάπακο λέγεταιΑν ειστε μαζι καποιοι Ιταλοφιλοι, γνωστες οπως διατεινεστε, εδω σας θελω, να παραθεσετε
ακριβη τεχνικα χαρακτηριστικα-διαφορες στην τουρμπινα, (διαφορετικη διαμετρο?, διαφορετικη γωνια φτερωτης?) ΑΝ οντως υπαρχουν μεταξυ
GP Abarth και Mito 155...
Alfa Romeo Mi.Τo 2008