-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Δεν νομίζω οτι πραγματικά υπάρχει θέμα Mini- Alfa Junior,
αντικειμενικά απευθύνονται σε διαφορετικό τμήμα του αγοραστικού κοινού.Η πραγματική σύκριση είναι Mini-5oo και εκεί θα δούμε και τις πωλήσεις και τα λοιπά.
Αν είναι να συγκρίνουμε όλες τις αναβιώσεις τότε να μετρήσουμε και Mustang,Ford GT,Challenger κτλ.Δεν έχει νόημα να δούμε σύγκριση της ίδιας ιδέας σε διαφορετικές κατηγορίες!
-
Τι μήκος θα έχει η Junior?
Η Αλφα δεν είχε αναφέρει επίσημα ότι θα είναι ένα κλικ κάτω από την 147...και η 149 θα είναι ουσιαστικά η αντικαταστάτης της?
Έχουμε διαβάσει εν καιρώ για τη Junior ότι θα έχει μοτεράκια ΦΙΑΤ (χωρίς να είναι απαραίτητα κακό...απλά δεν είναι μοτέρ Άλφα), ανάρτηση από το G.Punto όπως και το ηλεκτρικό του τιμόνι.
Θα δούμε λοιπόν πως θα 'δέσουν' όλα αυτά μαζί...και με τι τιμές.
Η Άλφα έχει δείξει (με την 147, 156) ότι μπορεί να δώσει κάτι καλό στην αγορά...με επιτυχία. Το θέμα όμως είναι ότι οι τελευταίες τις επιλογές ήταν οι χειρότερες, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να είναι το ίδιο χάλια.
Πιστεύω ότι επειδή υπάρχει αυτή η προκατάληψη για την Άλφα (και δίκαια), και ίσως τελικά δε θα πάει καλά...όπως και οι τελευταίες Άλφα. Ο ανταγωνισμός προσφέρει περισσότερο ολοκληρωμένες λύσεις και με καλύτερη μεταπώληση και αξιοπιστία.
Είναι πάντως νωρίς να κρίνουμε.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ πάντως ακριβώς αυτό ψάχνω και δυστυχώς πέρα από το ΜΙΝΙ Cooper S που δεν μπορώ να το φτάσω με τίποτε, δεν υπάρχει κάτι άλλο!
Γιατί να μην το προτιμήσει κάποιος αντί του ΜΙΝΙ, αν είναι σημαντικά φθηνότερο;
Η απάντηση στην ερώτηση σου, είναι στην αρχή του δικού σου ποστ.. Μόνο αν δεν σου φτάνουν τα λεφτά για Mini κοιτάς εναλλακτικές.. Εξάλλου το Mini είναι πανάκριβο αλλά έχει ξεσκιστεί να πουλάει παρόλο που υπάρχουν πολύ πιο τίμιες & λογικές αγορές από όλους τους κατασκευαστές. Κανείς δεν πρόκεται να σκεφτεί 'Mini ή Junior', όσοι σκέφτονται για Mini λένε 'Mini ή κάποιο υποκατάστατο επειδή δεν έχώ τα $$'. As simple as that.
Ναι ρε Δημήτρη, ουσιαστικά δεν διαφωνούμε! Υπάρχει θέση στην αγορά για ένα φθηνότερο υποκατάστατο του ΜΙΝΙ, αυτό θέλω να πω κι εγώ! Ακριβώς γι' αυτό νομίζω πως μπορεί να έχει καλή πορεία η μικρή Alfa...
Aν δεν σου φτάνουν τα λεφτά για ΜΙΝΙ, η Alfa μπορεί να σου προσφέρει μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ εναλλακτική! Αυτό θέλω να πω!
Και δεν είναι πολλές οι εταιρείες εκεί έξω που μπορούν να το κάνουν αυτό... ΟΚ, η Audi είναι μία, θα δούμε τι θα λέει το Α1, εγώ πιστεύω πως με την τεχνολογία που έχει η Audi, VW και με μια καλύτερη τιμή από το Α3, μπορεί να κάνει καλή πορεία! Δεν θα με χαλούσε καθόλου ένα Α1 με τον 1.8ΤSI, το S-tronic , καλό εξοπλισμό λίγο πάνω από τα 22-23Κ...
Ή το 1.4TSI στα 20Κ ή και χαμηλότερα...Αν παίζει εκεί κοντά και η Junior με τα δικά της...κάλλη, γιατί να μην ζοριστεί το ΜΙΝΙ; Θα παίζει χαμηλότερα και το 500 που θα πάρει κάμποσους που θ'αγόραζαν το ΟΝΕ ή το Cooper το απλό, γενικά προβλέπεται ένας ωραίος χαμός σε αυτό το niche τμήμα της αγοράς...
Μπορεί τελικά να μην πετύχει κανένας από αυτούς να ανατρέψει το ΜΙΝΙ από το θρόνο του, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα το δυσκολέψουν, γιατί αυτή τη φορά φαίνεται να έχουν διαβάσει όλοι το μάθημά τους και τα υλικά τα έχουν έτοιμα στα ράφια...
-
Εγώ πάντως όσους ξέρω να σκέφτονται για 500, για ΧΨ λόγους δεν μπορούν να πάρουν το cooper, ουδείς από τους γνωστούς μου που μπορεί να αγοράσει cooper σκέφτεται για 500.. Αντίστοιχα πιστεύω θα γίνει και με την junior. Αν έχει καλή εμπορική πορεία η junior, σίγουρα δεν θα οφείλετε σε πωλήσεις κλεμμένες απο το cooper.
-
Ε, και οι Twin Spark δεν ήταν ακριβώς Alfa. Μπλοκ Fiat φοράγανε, αλλά οι κεφαλές ήταν Alfa. Ό,τι συνέβαινε και με τα μοτέρ της Lancia Beta. Δεν έχω δει πάντως και πολλούς να γκρινιάζουν που τα Audi τους φοράνε μοτέρ VW, τα οποία τα φοράνε και τα 'παρακατιανά' Skoda και Seat... Άρα, όλα αυτά για μένα είναι δικαιολογίες.
Επίσης, σε ό,τι αφορά την προκατάληψη, να υπενθυμίσω μήπως ότι στηρίχθηκε εν πολλοίς σε ψευδείς ισχυρισμούς (π.χ. αυτοί της Daily Mirror για τις Lancia Beta) και σε αναπόδεικτα και ανερμάτιστα urban legends όπως τα περί... σοβιετικού χάλυβα, αλλά και σε χειραγώγηση της αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με καταλόγους τιμών μεταπώλησης που πριμοδοτούν (όλως 'τυχαίως') ΜΟΝΟΝ τα γερμανικά και θάβουν ο,τιδήποτε άλλο;
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ πάντως όσους ξέρω να σκέφτονται για 500, για ΧΨ λόγους δεν μπορούν να πάρουν το cooper, ουδείς από τους γνωστούς μου που μπορεί να αγοράσει cooper σκέφτεται για 500.. Αντίστοιχα πιστεύω θα γίνει και με την junior. Αν έχει καλή εμπορική πορεία η junior, σίγουρα δεν θα οφείλετε σε πωλήσεις κλεμμένες απο το cooper.Εντάξει το 500άκι είναι λίγο γυναικείο αυτοκίνητο. Πες μου τώρα κάποιον άντρα που θα προτιμούσε το 500 από το Mini-S.
Ε, και οι Twin Spark δεν ήταν ακριβώς Alfa. Μπλοκ Fiat φοράγανε, αλλά οι κεφαλές ήταν Alfa. Ό,τι συνέβαινε και με τα μοτέρ της Lancia Beta. Δεν έχω δει πάντως και πολλούς να γκρινιάζουν που τα Audi τους φοράνε μοτέρ VW, τα οποία τα φοράνε και τα 'παρακατιανά' Skoda και Seat... Άρα, όλα αυτά για μένα είναι δικαιολογίες.
ΜΠΛΟΚ φίατ...αλλά το concept των 2 spark ήταν ιδέα της Άλφα...και εξέλιξη της Άλφα πως έβγαιναν τα άλογα...και βεβαίως εκείνος ο εκπληκτικός busso 3.2. Αλλά πάνε αυτά τώρα...copy/paste το μοτεράκι από τα ΦΙΑΤ...αλλά δεν είναι απαραιτήτως κακό αυτό. Η Άλφα πλέον δε μπορεί να φτιάξει μοτέρ...that's ok.
Επίσης, σε ό,τι αφορά την προκατάληψη, να υπενθυμίσω μήπως ότι στηρίχθηκε εν πολλοίς σε ψευδείς ισχυρισμούς (π.χ. αυτοί της Daily Mirror για τις Lancia Beta) και σε αναπόδεικτα και ανερμάτιστα urban legends όπως τα περί... σοβιετικού χάλυβα, αλλά και σε χειραγώγηση της αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με καταλόγους τιμών μεταπώλησης που πριμοδοτούν (όλως 'τυχαίως') ΜΟΝΟΝ τα γερμανικά και θάβουν ο,τιδήποτε άλλο;
Ναι ΟΚ...και η γιαγιά μου είχε @@ θα ήταν παππούς!
Αυτά που λες περισσότερο για conspiracy theories μου κάνουν...παρά για πραγματικότητα...άλλωστε οι Έλληνες δε διάβαζαν Daily Mirror, παρ'όλα αυτά πάλι δε πουλούσαν (και δε πουλάνε) οι Άλφα...όταν όλα τα άλλα Ιταλικά πάνε (πολύ) καλά.
Άλλωστε δε μιλάνε μόνο για τα Γερμανικά με καλά λόγια (αν και η Γερμανία έχει αρκετό ζουμί και έχει βγάλει και κάποια sportscars, Porsche, R8, M-cars κλπ), αλλά και για τα Ιαπωνικά διαμάντια , και βεβαίως για τις κορυφαίες Ferrari, Maserati, Lamborghini κλπ...τι φταίνε τώρα αν η Brera και 159 είναι μάπα σε σχέση με τον ανταγωνισμό...γιατί πρέπει να πούνε το αντίθετο?
Τέλοσπαντων...είμαστε off-topic.
-
Και το παραδικαστικό κύκλωμα το θεωρούσαν 'θεωρία συνωμοσίας', μέχρι που πιάστηκαν ο Βαβύλης, ο Καλούσης, η Μπουρμπούλια, ενώ η Αντωνία Ηλία, μη έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, την έκανε γι'αλλού και κάποιοι άλλοι παρέμειναν ανέγγιχτοι... Όλα είναι show me the money. Όποιος είναι 'μάγκας' και σπρώχνει πιο πολλά λεφτά για να προωθήσει τα προϊόντα του, εδραιώνεται πιο καλά στη μνήμη του κοινού.
Να πάρουμε λίγο το χειρότερο χρέπι όλων των εποχών, το Σκαραβαίο. Αντίγραφο από Tatra ήταν, σχεδιασμένο κατ'εντολήν του Αδόλφου και είχε την επωνυμία του 'υπουργείου ψυχαγωγίας και τουρισμού' του Ναζιστικού κόμματος: Kraft durch Freude (Δύναμις μέσω της Χαράς). Κι όμως, οι ναζιστικές ρίζες του οχήματος αυτού ξεχάστηκαν στην πορεία, χάρη σε πολύ καλά οργανωμένες και συντονισμένες διαφημιστικές εκστρατείες (μεταξύ αυτών ήταν και οι άθλιες ταινίες της Disney με το 'Κατσαριδάκι') και έφτασε να θεωρείται μέχρι και... χίππικο όχημα!
Άμα είσαι ικανός να παρουσιάσεις το άσπρο για μαύρο και αντίστροφα, πετυχαίνεις τα πάντα. Οι Ιταλοί δεν 'το'χουν' αυτό το άθλημα. Οι Γερμανοί 'το'χουν'.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τι μήκος θα έχει η Junior?Η Αλφα δεν είχε αναφέρει επίσημα ότι θα είναι ένα κλικ κάτω από την 147...και η 149 θα είναι ουσιαστικά η αντικαταστάτης της?
Έχουμε διαβάσει εν καιρώ για τη Junior ότι θα έχει μοτεράκια ΦΙΑΤ (χωρίς να είναι απαραίτητα κακό...απλά δεν είναι μοτέρ Άλφα), ανάρτηση από το G.Punto όπως και το ηλεκτρικό του τιμόνι.
Μέγεθος θα έιναι 4.00-4.10 m
Μοτέρ Αλφα είναι μόνο τα Boxer, ΟΛΑ τα άλλα είναι CRF/FPT (καλως ή κακώς).
-
E, τον Busso νομίζω ξέχασες...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Τι μήκος θα έχει η Junior?
Η Αλφα δεν είχε αναφέρει επίσημα ότι θα είναι ένα κλικ κάτω από την 147...και η 149 θα είναι ουσιαστικά η αντικαταστάτης της?
Μέγεθος θα έιναι 4.00-4.10 m
Μοτέρ Αλφα είναι μόνο τα Boxer, ΟΛΑ τα άλλα είναι CRF/FPT (καλως ή κακώς).
Άρα θα έχει ίδιο μήκος με το Grande Punto το οποίο έχει 4030cm μήκος. Αναφορικά, το Clio έχει 3986cm, η 147 4223cm, το Mini 3714cm και 4214cm το Α3.
Άρα θα έχει το ίδιο μήκος με το G.Punto και το Clio βασικά...
-
2 υπογραφές για τον lkar:
-Οι πωλήσεις ενός αυτοκινήτου καθορίζουν και την ποιότητά του.
-Το tiguan είναι πρωτοποριακό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
2 υπογραφές για τον lkar:-Οι πωλήσεις ενός αυτοκινήτου καθορίζουν και την ποιότητά του.
-Το tiguan είναι πρωτοποριακό.
Άλλη μια... 'οι ναζιστικές ρίζες του οχήματος αυτού (VW Beetle) ξεχάστηκαν στην πορεία, χάρη σε πολύ καλά οργανωμένες και συντονισμένες διαφημιστικές εκστρατείες'
Πάντως εμένα η ταινία 'Το Κατσαριδάκι' της Disney μου άρεσε πολύ.
-
Κι άλλη μια:
Ο κομπλεξικός πάντα θα βρει μια δικαιολογία για να του ξινίσει κάτι, ό,τι και να κάνεις...
(δεν τους κάνανε οι παλιότερες, ελαφρύτερες Alfa γιατί δεν είχαν πεντακόσιους αερόσακους και... 'δεν ήταν ποιοτικές' και τώρα που γίνανε και ζυγίζουν όσο οι αντίστοιχες μπεμπέκες, τους πέφτουν βαριές... )
-
Δε ζυγιζουν οσο οι αντιστοιχες BMW.Eιναι τουλαχιστον 100 κιλα βαρυτερες.Και μιλαω για αυτες που εχουν δεχθει τη μεγαλυτερη κριτικη για το βαρος τους,δηλαδη τη Brera π.χ.
Και μη μου αρχισεις ξανα τις ασυμμετρες απειλες...
Να σημειωσω εδω οτι δεν εκφραζω αποψη για το νεο μικρο κουπε της Αλφα γιατι δεν το εχουμε δει ακομα.Οταν βγει θα δουμε.Μπορει να ειναι παρα πολυ καλο αυτοκινητο και να μην ειναι και βαρυ.Ηδη η εταιρεια αναφερει οτι θα παρουσιασει την 159 με μειωμενο βαρος.Οποτε ισως αυτο να αλλαξει τα δεδομενα και στα αλλα μοντελα. -
Συγκρίνεις δικίνητο με τετρακίνητο. Ας βγάλει την E92 σε τετρακίνητη η BMW να δούμε πόσο ελαφριά θα είναι... Και μάλιστα με μόνιμη ΜΗΧΑΝΙΚΗ τετρακίνηση...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Συγκρίνεις δικίνητο με τετρακίνητο. Ας βγάλει την E92 σε τετρακίνητη η BMW να δούμε πόσο ελαφριά θα είναι... Και μάλιστα με μόνιμη ΜΗΧΑΝΙΚΗ τετρακίνηση...Προσπαθεις πολυ να ξεχασεις ολα αυτα που σου εχω πει στο παρελθον??
Η BRERA 3,2 ζυγιζει 1744 kg
Και η BMW 330xi Ε92 1637 kg 107kg (εκατον εφτα) λιγοτερα...(Ειναι τετρακινητη αν δε το ξερεις...Την εχει βγαλει τετρακινητη εδω και 1,5 χρονο περιπου...)ENΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ AUDI S5 ΜΕ ΤΟ V8 4,2 lt[ b]1719 kg[/b] Ακομα και αυτο πιο ελαφρυ απο τη BRERA!!!
Eχει και τρια διαφορικα το AUDI για να μη λες οτι δε συγκρινονται...Ολες οι τιμες ειναι απο τις μετρησεις των 4Τ
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κι άλλη μια:Ο κομπλεξικός πάντα θα βρει μια δικαιολογία για να του ξινίσει κάτι, ό,τι και να κάνεις...
(δεν τους κάνανε οι παλιότερες, ελαφρύτερες Alfa γιατί δεν είχαν πεντακόσιους αερόσακους και... 'δεν ήταν ποιοτικές' και τώρα που γίνανε και ζυγίζουν όσο οι αντίστοιχες μπεμπέκες, τους πέφτουν βαριές... )
Δηλαδή η ποιότητα είναι συνώνυμη του...βάρους?? ...άλλωστε εσύ παρακάτω μιλάς για το βάρος της 4κινησης.
Και κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος. Οι BMW είναι σημαντικά πιο ελαφριές από τις αντίστοιχες Αλφα, λόγω των υλικών που χρησιμοποιούν. Η Ζ4 Coupe ζυγίζει 1395, όταν η 3.2 Brera: 1744. Άστο λοιπόν.
Η BMW δε χρειάζεται 4κινηση για να έχει καλή οδική συμπεριφορά...σου επιστρέφω λοιπόν το σχόλιό σου...και σου απαντώ ότι η Brera/159 θα πρέπει να ήταν πισωκίνητες. ...άλλωστε είδαμε και τη μόνιμη μηχανική τετρακίνηση τι απώλειες έχει...
Και το θέμα είναι...ότι ακόμα μετά τις χοντρές μοκέτες και διπλά τζάμια...πάλι τρίζουν και πάλι δεν είναι ποιοτικές...μέχρι και νερά μπάζουν.
Όσο για το σχόλιό σου περί κομπλεξισμού...το αφήνω ασχολίαστο. Έχω μάθει να κάνω κουβέντα χωρίς προσωπικές αναφορές, αφορισμούς και χαρακτηρισμούς.
-
Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου !!!!
Αφού δεν θα συμφωνήσετε ποτέ, γιατί ασχολήστε ????? Αμφότερες οι πλευρές....
Μπορούμε να μάθουμε κανα νέο για την μικρή Άλφα ή να αρχίσουμε πάλι το ποιος την έχει μεγαλύτερη ????
Και Νίκο ,
Έχεις μάθει να κάνεις κουβέντα λες, αλλά και εσύ κολλημένος (με την BMW) είσαι και φαντάζομαι ότι το παραδέχεσαι έτσι ? -
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου !!!!Αφού δεν θα συμφωνήσετε ποτέ, γιατί ασχολήστε ????? Αμφότερες οι πλευρές....
Eλα ντε..??Πες μου και εμενα...
-
@Nikos120i: Επιτέλους για μια φορά διάβασε αυτά που γράφονται και όχι αυτά που νομίζεις ότι γράφονται! Το σχόλιο περί κομπλεξισμού δεν πήγαινε σ'εσένα, αλλά σε όσους λένε 'α, τα γερμανικά μόνο είναι αυτοκίνητα, βαριά, γεροδεμένα, ποιοτικά, οι Αλφα είναι καρυδότσουφλα'. Τώρα που γίνανε και οι Αλφα βαριές, γκρινιάζουν για το βάρος.
Α, και για το βάρος της 330xi...
http://www.bmw.gr/master_en/en/index_na ... _data.html
Επίσημο ΚΕΝΟ βάρος της 330xi 1645 κιλά EU
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 Q4 SkyView: 1630 kιλά DIN (δηλαδή κατά EU: 1705)
Άρα, με φουλ εξοπλισμό (ηλεκτρικά καθίσματα κλπ κλπ), δε νομίζω ότι η μπεμπέκα θα είναι ελαφρύτερη από τη Brera, η οποία, με την ίδια μέθοδο μέτρησης, βγαίνει 60 κιλά πιο βαριά. Δεν είναι όμως η τρελλή διαφορά που δεν αναπληρώνεται με τίποτα. Συγκρίσιμες θα είναι... Περιμένουμε, άλλωστε, και τις ΜΥ08 που μας υποσχέθηκαν ότι το βάρος θα περιοριστεί κατά 90 κιλά. Τα 1637 κιλά της 330xi, τα οποία είναι λιγότερα από αυτά που δηλώνει ο κατασκευαστής, από πού προκύπτουν; Εγώ ξέρω ότι πάντα το αυτοκίνητο δοκιμής βγαίνει βαρύτερο από ό,τι λέει ο κατασκευαστής. Π.χ. το Clio μου είναι κοντά στα 1100 κιλά, ενώ ο κατασκευαστής μιλά για κάπου 950.
Εδώ πάντως να διευκρινίσουμε ότι:
Μέτρηση κατά EU: βάρος οχήματος + οδηγός 75 κιλών
Μέτρηση DIN: βάρος οχήματος
Alfa Romeo Mi.Τo 2008