-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
ε απο το να μπλεξει με την γερμανικη συντηρητικουρα...καλυτερα ειναι...
καλύτερα να μπλέξει με τούρμπο της γερμανικής ή τη σουηδικής συντηρητικούρας, καθότι το κατέχουν το άθλημα παρά..
αν θελει να ειναι ενα με την μαζα και να περναει απαρατηρητος μαζι σου...ορμα σε γερμανικο ή σουηδικο...αν θελει να ξεχωριζει και να χαιρεται την καθε στιγμη οδηγησης του τοτε πρεπει να παει σε ιταλικο...και μαλιστα με τουρμπο καθοτι ολοι γνωριζουμε πως ο κινητηρας της μιτο με τα 120 εχει δοκιμαστει εδω και πολλα χρονια στο grande punto χωρις κανενα προβλημα...
οσο για το αν το κατεχουν το αθλημα οι γερμανοι με τα τουρμπο...χμμ...δεν ξερω...οπου ακους πολλα κερασια κρατα μικρο καλαθι...
-
Ο χρήστης swimtag έγραψε:
οσο για το αν το κατεχουν το αθλημα οι γερμανοι με τα τουρμπο...χμμ...δεν ξερω...οπου ακους πολλα κερασια κρατα μικρο καλαθι...
οι γερμανοι ρε παιδια μας εφαγαν τοσα χρονια οτι τα κυβικα ειναι αναντικαταστατα,ποιο αθλημα κατεχουν,πλακα κανουμε.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
οι γερμανοι ρε παιδια μας εφαγαν τοσα χρονια οτι τα κυβικα ειναι αναντικαταστατα,ποιο αθλημα κατεχουν,πλακα κανουμε.
το καλυτερο ειναι οτι μεχρι πριν λιγα χρονια ο 'ειδικος τυπος' μας τα ζαλιζε με την ιπποδύναμη των αυτοκινήτων, και από τότε που βγηκαν οι μικροί τουρμπάτοι, θυμήθηκαν τι εστι ροπή και σε κάθε δοκιμή μας υπενθυμίζουν πόσο σημαντικότερη ειναι η ροπή από την ιπποδύναμη
-
διαμορφωνουν αντιληψεις
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
οι γερμανοι ρε παιδια μας εφαγαν τοσα χρονια οτι τα κυβικα ειναι αναντικαταστατα,ποιο αθλημα κατεχουν,πλακα κανουμε.αυτά τα λένε οι αμερικάνοι... οι γερμανοί ασχολιούνται πολλά χρόνια με τους υπερσυμπιεστές (αεροκινητήρες, bmw στην f1 επί δεκαετίας '80 κτλ)
το καλυτερο ειναι οτι μεχρι πριν λιγα χρονια ο 'ειδικος τυπος' μας τα ζαλιζε με την ιπποδύναμη των αυτοκινήτων, και από τότε που βγηκαν οι μικροί τουρμπάτοι, θυμήθηκαν τι εστι ροπή και σε κάθε δοκιμή μας υπενθυμίζουν πόσο σημαντικότερη ειναι η ροπή από την ιπποδύναμη
μα τόσο καιρό οδηγούσαμε αμάξια με μέσο όρο 0-100 12-14sec... σήμερα οποιοδήποτε τουρμπάτο σέβεται τον ευατό του κινείται σε 0-100 κάτω από 9... άρα οι όποιες διαφορές σε αίσθηση επιτάχυνσης για το μέσο οδηγό προκύπτουν από τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις... και ως γνωστόν τα ρεπρίζ είναι συνάρτηση της ροπής/σχέσεων και όχι τόσο της ιπποδύναμης.. δε βλέπω που μας παραπληροφορούν οι ειδικοί...
άλλο παράδειγμα οποιοδήποτε αμερικάνικο περιοδικό αν ανοίξεις (MotorTrend κτλ) πρώτα αναφέρουν τη ροπή και μετά την ιπποδύναμη... μη σου πω ότι ούτε καν αναφέρουν 0-60 ή τελική... γιατί απλά αυτά τα μεγέθη δε χρειάζονται στην πραγματικότητα της αμερικής (αυστηρά όρια ταχύτητας, μεγαλύτερη σημασία στο ποιο αυτοκίνητο επιταχύνει γρηγορότερα από 50mph μέχρι το όριο 75-80mph στον αυτοκινητόδρομο και όχι στην τελική)..
-
Δηλαδή Saxo 1100 τα Bravo 120 (10.5 sec), Bravo 150 (9 sec), Leon 125 (9.3 Sec), Golf 122 (9.4 sec) δεν σέβονται τον εαυτόν τους;
Όσο για την ροπή... παλαιότερα έβλεπες πως οι δοκιμαστές ενδιαφέρονταν πιο πολύ για τα γκάζια από ότι σήμερα. Ίσως γιατί τα απλά αυτοκινητάκια είχα 45 άλογα και ήταν 'τάφοι' οπότε τα άλογα μετρούσαν. Αν θέλουμε να είμαστε ακριβολόγοι όμως, η ισχύς ενός κινητήρα μετράει περισσότερο όμως καθώς αυτό το μέγεθος δείχνει το παραγόμενο έργο και άρα την μεταβολή στην ταχύτητα (επιτάχυνση) αρκεί να λειτουργέι στις στροφές πιο αποδοτικής λειτουργίας του.
Τα σωστά αμερικάνικα περιοδικά (το εξής ένα... Road and Track) ενδιαφέρονται κυρίως για το 0-60 mph, 0-100 mph, και 0-1/4 mile. Ειδικά το quarter mile στο US of A είναι το holy grail of motoring.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα σωστά αμερικάνικα περιοδικά (το εξής ένα... Road and Track) ενδιαφέρονται κυρίως για το 0-60 mph, 0-100 mph, και 0-1/4 mile. Ειδικά το quarter mile στο US of A είναι το holy grail of motoring.για τα σπορ αυτοκίνητα ΜΟΝΟ και τονίζουν για χρήση σε ΠΙΣΤΑ... στην αμερική δεν είναι παίξε γέλασε ούτε κάνουν τελικιάσματα σε δημόσιους δρόμους όπως εδώ ας πούμε..
όσο για τη ροπή δε λέμε κάτι διαφορετικό... τα αμάξια έχουν αρκετά άλογα σήμερα ώστε αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι πόσα άλογα (άρα και ροπή και αντίστροφα) παράγονται στις χαμηλομεσαίες που παίζεται το παιχνίδι των ρεπρίζ..
-
Οι ρεπρίζ είναι υπερεκτιμημένες (ή μάλλον ενδιαφέρουν όσους οδηγούν παππουδίστικα). Αν αποφασίσεις να εκμεταλευτείς όλο το εύρος λειτουργίας του κινητήρα τα άλογα σε ενδιαφέρουν - φαντάζομαι δεν διαφωνείς σε αυτό.
Όσο για την Αμερική... έχω καλή γνώση καθώς η πρώην αρραβωνιαστικιά μου ήτo Αμερικανής. Τα βράδια σε έρημους δρόμους τα ξεσκίζαμε... lol. Πάντως εκεί τα pub bragging rights έχουν να κάνουν με το quarter mile, αντιθέτως με την Μεγάλη Βρετανία στην οποία μεγάλωσα και το pub bragging έχει να κάνει με το 0-60, 0-100 και το top speed.
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
στην αμερική δεν είναι παίξε γέλασε ούτε κάνουν τελικιάσματα σε δημόσιους δρόμους όπως εδώ ας πούμε..
γεματο ειναι το youtube απο κοντρες και τελικιασματα σε δημοσιους δρομους της αμερικης
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
εχω μπερδευτει πολυ ομολογω! μου αρεσει η μιτο δε λεω, στα 120 καλυτερα αλλα πολυ μικρο πισω που το ειδα απο κοντα... αυτο ειναι βεβαια το σκεπτικο του.
ισως το megane coupe να ειναι πιο ανετο σαν τριπορτο, απο αξιοπιστια δε ξερω τι λεει, οσο για τα γεερμανικα και ιταλικα οι αποψεις διειστανται...
απο τα υπολοιπα της ψηφοφοριας οντως ξεχωριζουν το φιεστα και το κια.Οντως απεξω δειχνει μικρο... μπαινοντας ομως πισω ολα ειναι μια χαρα! Στο MiTo καθονται κανονικα 4 ενηλικες!
κανονικα ΔΕΝ καθονται
ακομα και ο συνοδηγος δεν μπορει να απλωσει σωστα τα ποδια του λογω του τεραστιου θολου.
καμια σχεση με corsa σε χωρουςΟι ρεπρίζ είναι υπερεκτιμημένες (ή μάλλον ενδιαφέρουν όσους οδηγούν παππουδίστικα).
η ρεπριζ ειναι αυτες που σου δινουν πραγματικη εικονα για το ποσο γρηγορο ειναι ενα αυτοκινητο
(αυτες που ειναι κοντα στον κοφτη οχι 40-160 με 6η )το 0-100 ειναι η μεγαλυτερη μουφα καθως ακομα και σε φαναρια ο κοσμος δεν θα κατσει να κανει ολη την ωρα εκκινησεις να γ@μησει το αμαξι του(θα ανοιξει 2ες πχ)
επισης ενα 4κινητο θα κερδισει παρα πολυ σε αυτη τη διαδικασια σε σχεση με ενα 2κινητο και ενα αυτοκινητο με μη απενεργοποιουμενα ηλεκτρονικα οπως η mito θα χαντακωθει
καλύτερα να μπλέξει με τούρμπο της γερμανικής ή τη σουηδικής συντηρητικούρας, καθότι το κατέχουν το άθλημα παρά..
οι ιταλοι μια χαρα το κατεχουν το αθλημα, ομως καλα θα κανουν να διαλεγουν καλυτερα τους προμηθευτες τους...
αν θελει να ειναι ενα με την μαζα και να περναει απαρατηρητος μαζι σου...ορμα σε γερμανικο ή σουηδικο...αν θελει να ξεχωριζει και να χαιρεται την καθε στιγμη οδηγησης του τοτε πρεπει να παει σε ιταλικο...
αν θες να ξεχωριζεις ακομα περισσοτερο παρε daihatsu copen
με τις 147/156 που χαν γεμισει τον τοπο μπορουσες να εισαι τρομερα ξεχωριστος...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
στην αμερική δεν είναι παίξε γέλασε ούτε κάνουν τελικιάσματα σε δημόσιους δρόμους όπως εδώ ας πούμε..
γεματο ειναι το youtube απο κοντρες και τελικιασματα σε δημοσιους δρομους της αμερικης
Eσύ ακόμα βάζεις φωτό...
-
καλησπερα.....παιδια ειμαι κατοχος μιας μιτο,εχω 6000χιλιομετρα προχθες ελεγξα τα λαδια μου και ειχα μεχρι την μεση(λογω σκισηματος... .)αυτην την βδομαδα λεω να τα αλλαξω, να τα αλλαξω η να συμπληρωσω???αξιζει να τα αλλαξω μιας και απο την αντιπροσωπια μου χαν πει αλλαγη στο πρωτο σερβις.
-
καλα ποσο το εσκισες και εκαψε τοσο γρηγορα τα μισα λαδια? περιεργο... εχεις αυτο με τα 155 αλογα? ειναι ωραιο αλλα πολυ εργενικο αυτοκινητο...
-
Ο χρήστης QsisVTS[quote='REALZEUS έγραψε:
Οι ρεπρίζ είναι υπερεκτιμημένες (ή μάλλον ενδιαφέρουν όσους οδηγούν παππουδίστικα).η ρεπριζ ειναι αυτες που σου δινουν πραγματικη εικονα για το ποσο γρηγορο ειναι ενα αυτοκινητο
(αυτες που ειναι κοντα στον κοφτη οχι 40-160 με 6η )το 0-100 ειναι η μεγαλυτερη μουφα καθως ακομα και σε φαναρια ο κοσμος δεν θα κατσει να κανει ολη την ωρα εκκινησεις να γ@μησει το αμαξι του(θα ανοιξει 2ες πχ)
επισης ενα 4κινητο θα κερδισει παρα πολυ σε αυτη τη διαδικασια σε σχεση με ενα 2κινητο και ενα αυτοκινητο με μη απενεργοποιουμενα ηλεκτρονικα οπως η mito θα χαντακωθει [/quote]
Θα διαφωνήσω (μη ξεχνάμε και τις παλιές μας συνήθειες Qsis... ) στην χρησιμότητα του 0-100. Το θεωρώ πολύ καλό εργαλείο. Με δευτέρες δεν έχω ανοίξει ποτέ και ούτε πρόκειται καθώς η χαρά της εκκίνησης από στάση είναι πολύ μεγαλύτερη (να πετύχεις το σωστό ποσοστό σπιναρίσματος, να δεις την απόλυτη επιτάχυνση και όχι απλά ρολαρίσματα - εκτός αν μιλάμε για ρολαρίσματα που ξεκινούν στις 5000 στροφές ). Οι ρεπρίζ στον κόφτη... ναι μετράνε κι αυτές καθώς εκεί μετράει η δύναμη και όχι η ροπή. Όσο για τα τετρακίνητα... σε καλή άσφαλτο μειονέκτημα είναι το βάρος και οι τριβές. Αν θυμάσαι πχ, το δικίνητο ΤΤ 180 ίππων πρώτης γενιάς ήταν ταχύτερο στην ευθεία (από στάση!) από το τετρακίνητο των 180 ίππων.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κανονικα ΔΕΝ καθονται
ακομα και ο συνοδηγος δεν μπορει να απλωσει σωστα τα ποδια του λογω του τεραστιου θολου.
καμια σχεση με corsa σε χωρουςfacts:
- ειμαι πανω απο 18, αρα ενηληξ...
- 1.85 περιπου
- καθισμα οδηγου σε μεση κατασταση, δεν οδηγω ουτε κολλητα με το τιμονι ουτε ξαπλα
- πισω απο το ρυθμισμενο καθισμα του οδηγου καθομουν με σχετικη ανεση χωρις να ακουμπουν κεφαλια η γονατα καπου
τραγουδα λοιπον καθιζει τεσσερις (4) εννηλικες που να χτυπιεσε κατω...
-
οι ιταλοι μια χαρα το κατεχουν το αθλημα, ομως καλα θα κανουν να διαλεγουν καλυτερα τους προμηθευτες τους...
οι ιταλοι εχουν σαν προμηθευτες γερμανους (bosch για τα ηλεκτρικα) και απο τοτε που εχει την magneti marelli βρηκε την υγεια της....
αν θελει να ειναι ενα με την μαζα και να περναει απαρατηρητος μαζι σου...ορμα σε γερμανικο ή σουηδικο...αν θελει να ξεχωριζει και να χαιρεται την καθε στιγμη οδηγησης του τοτε πρεπει να παει σε ιταλικο...
αν θες να ξεχωριζεις ακομα περισσοτερο παρε daihatsu copen
με τις 147/156 που χαν γεμισει τον τοπο μπορουσες να εισαι τρομερα ξεχωριστος...
αυτες τουλαχιστον αντικειμενικα(χωρις να βαζω καμια απολυτως προσωπικη κριση) ειναι ομορφες και παντα ξεχωριζαν...σε αντιθεση με κατι golf tsi,fsi,ksi,dmi,hki,gti,bsi,asi,rti,lpi,jxi, και καποια αλλα που δεν θυμαμαι,που αντικειμενικα ειναι αδιαφορα και τα εχει παρει και η κουτση-κουλη-σταβη μαρια....
-
Ο χρήστης new mito έγραψε:
καλησπερα.....παιδια ειμαι κατοχος μιας μιτο,εχω 6000χιλιομετρα προχθες ελεγξα τα λαδια μου και ειχα μεχρι την μεση(λογω σκισηματος... .)αυτην την βδομαδα λεω να τα αλλαξω, να τα αλλαξω η να συμπληρωσω???αξιζει να τα αλλαξω μιας και απο την αντιπροσωπια μου χαν πει αλλαγη στο πρωτο σερβις.Πρωτη αλλαγη για τα γρεζια το εκανες αν οχι αλλαξε τα οπωςδηποτε.
-
**@ realzeus **
εχω να κανω κοντρα απο σταση παρα πολυ καιρο..και οχι λογω συννενοησης, απλα η εκκινηση καταπονει πολυ τα αυτοκινητα και ο κοσμος λυπαται τα αυτοκινητα του.
επισης θελω να δω (οπως και οι περισσοτεροι που πετυχαινω) ποσο γρηγορα ειναι τα αυτοκινητα μας κι οχι ειναι πιο καλος στην εκκινηση.
οσο για το αν η 4κινηση ξεκινα καλυτερα, γενικα ξεκινα απλα θελει κι αυτη τη τεχνη της( 5000 στροφες )
απο κει και περα σε φαναρι εχω φαει τη σκονη punto gt 230 αλογων με μπλοκε
αμα ο αλλος ειναι 'τεχνιτης' ...τελευταια φορα που ανοιξα απο φαναρι το 'προκαλεσα' μαρσαροντας επιτηδες γιατι ημουν κοντρα σε evo και ηξερα οτι δε με επαιρνε ρεπριζ
(τον πηρα απο σταση )
μετα απο 3 ανοιγματα σχεδον μεχρι τα 200 και με αποτομα φρεναρισματα για να προλαβουμε το φαναρι ειχε βρωμισει ο τοπος...
του λεω: φιλε εσυ βρωμας ή εγω?
μου λεει: τι να σου πω και 2 μπουρδελο εχουμε γινει..δεν παμε αλλη μια ρολαριστα?
(και κει εφαγα το τσαι μου)
ειχαμε φυτιλιασει τους δισκους μας και λιιιγο τα φρενα μας...**@corsair **
μπαινω συνεχεια σε mito και corsa και σου λεω οτι στην Α δεν εχει γινει σωστη δουλεια (και δεν φτανω καν το 1.80)
τα ποδια των πισω βρισκουν ,τα ποδια του συνοδηγου δε μπορουν να απλωθουν και δεν εχεις καν καπου να ακουμπησεις το χερι σου.
απο χωρους για κινητα και λοιπα μηδεν!
αν ηταν να ημουν εγω ο οδηγος δε θα με ενοιαζε καθολου για το τι κανουν οι αλλοι(οπως δε με νοιαζει καν που στο δικο μου αυτοκινητο λογω ηλιοροφης το ταβανι των πισω επιβατων ειναι χαμηλο και βρισκουν τα κεφαλια τους ), ομως επειδη στο συγκεκριμενο αυτοκινητο ειμαι υποχρεωτικα ενας απο τους 'αλλους' σου λεω οτι δεν ειναι και πολυ καλα τα πραγματα για εμαςθες να πεις οτι δεν εχουν παρουσιαστει προβληματα σε mito?δεν εχουν καλυφθει εγγυησεις?
δε νομιζω..
οσο για τη μοναδικοτητα τη σεβομαι, ομως και mito για παραδειγμα σιγα σιγα την παιρνει και η κουτση μαρια..
τι παει να πει αυτο? οτι δεν ειναι καλο αυτοκινητο ή οτι αν δε σου αρεσει δε θα τη παρεις?βρες αλλου αν θες και μπορεις το προβλημα των tsi,tfsi κτλ.. αυτα που λες υποδηλωνουν αδικαιολογητη προκαταληψη
-
**@corsair **
μπαινω συνεχεια σε mito και corsa και σου λεω οτι στην Α δεν εχει γινει σωστη δουλεια (και δεν φτανω καν το 1.80)
τα ποδια των πισω βρισκουν ,τα ποδια του συνοδηγου δε μπορουν να απλωθουν και δεν εχεις καν καπου να ακουμπησεις το χερι σου.
απο χωρους για κινητα και λοιπα μηδεν!Χαλια χαλια... τις προαλλες εψαχνα και γω μια θηκη για να ακουμπησω το κολωνατο ποτηρι κρασιου, και δεν ειχε πουθενα
Αντε φυγε απο δω ρε που θες να απλωσεις και τα ποδια σου σε ΜιΤο Ειπαμε καθιζει 4 ενηλικες... οχι ξαπλωνει -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
**@corsair **
απο χωρους για κινητα και λοιπα μηδεν!Χαλια χαλια... τις προαλλες εψαχνα και γω μια θηκη για να ακουμπησω το κολωνατο ποτηρι κρασιου, και δεν ειχε πουθενα
Αντε φυγε απο δω ρε που θες να απλωσεις και τα ποδια σου σε ΜιΤο Ειπαμε καθιζει 4 ενηλικες... οχι ξαπλωνει
Alfa Romeo Mi.Τo 2008