-
Ναι, αυτό όμως δεν κάνει καλό αυτοκίνητο την 8C. Έξυπνη επένδυση ίσως, καλό αυτοκίνητο όμως, σε καμία περίπτωση..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ναι, αυτό όμως δεν κάνει καλό αυτοκίνητο την 8C. Έξυπνη επένδυση ίσως, καλό αυτοκίνητο όμως, σε καμία περίπτωση..Οχι σε καμια περιπτωση.
Στον ΟΔΔΥ ηδη εχει 500 κενες θεσεις. Περιμενουν τις 8C -
Mito παίδες.
-
ΩΧΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
-
Αν δούμε την απόκλιση τιμών Mito και Mini τότε η GTA θα είναι κάπου στα 30.000 εκτός αν το παρακάνουν με τα ανθρακονήματα (χλωμό) και πάει παραπάνω ο λογαριασμός.
Και επειδή αναφέρθηκε το Golf. Το GTi ήταν τόσο καλό και ολοκληρωμένο που εκτός από το να πηγαίνει γρήγορα έκανε και άλλα αμάξια να πάνε πιο αργά...
Πριν εμφανιστεί τα περιοδικά μετρούσαν το Type R για 0-100 οριακά κάτω από 7'. Άμα τη εμφανίσει του Golf ανέβηκε στο 7,3'... Αιώνες μπροστά σε τεχνολογία οι Γερμανοί... -
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
το θεμα της τιμολογησης ειναι αρκετα συνθετο για να ανοιγει και κλεινει με ενα πιασε πετα 2-3 περιπαιχτικων μηνυματων.Ειδικα οταν υπαρχει μαλον κακο ιστορικο οσον αφορα την τιμολογηση των high end AR's.Παντως για την ιστορια,35Κ δεν ειναι και φριχτη τιμη αν πραγματι ενσματωνει τοσες μηχανολογικες πρωτιες οπως τον πολυαναμενομενο κινητηρα 'διαμαντι',μηχανικο μπλοκε,ανθρακονηματα features που εχουν πραγματικη αξια δλδ.Βεβαια αυτο που θα μετραει θα ειναι αποτελεσμα,κι αναρωτιεμαι ποση περισσοτερη οδηγικη απολαυση θα προσφερει σε σχεση με ενα Mini S,η ενα Clio RS αμφοτερα σημαντικα ποιο ευκολα στην κτηση τους(αν ισχυσουν τα 35Κ.καθως εγω το βλεπω πιο κοντα στο 30ρι αρχικη)
Θα ηθελα να σταθω κυριως στη δικια σου δημοσιευση και οχι στους τσακωμους. Εγω με αυτα που ειπε ο Busso εκρινα οτι μια τετοια MiTo θα κανει γυρω στα 35Κ τα οποια σαφως δεν ειναι λιγα. Απλα αν εχει 230 ιππους απο ενα τουρμπατο εξαιρετικο κινητηρα (αν ειναι οσο καλος ακουγεται), μπλοκε και χαμηλο βαρος τοτε δε νομιζω πως δεν θα ειναι απολαυστικη. Τωρα οσον αφορα για τα αλλα δυο που ειπες το Mini S και το Clio RS εχεις ενα δικιο και ειδικα το δευτερο εκτος απο απολαυστικο ειναι και πιο ευκολο απο το Mini , απλα η MiTo εκτος απο απολαυστικη, πιστευω πως θα ειναι και πολυ αποτελεσματικη μιας και τα 230 τουρμπατα με τα 197 (;) ατμοσφαιρα του RS εχουν πολυ μεγαλη διαφορα. Βεβαια αν κανει η MiTo 35K εχουν και μια διαφορα στην τιμη που ειναι μεγαλη. Τελος επειδη σε αλλα thread εχω δηλωσει πολυ μεγαλος οπαδος του Clio RS και του δικαιολογουσα τις πιο νοθρες επιδοσεις, λογω της εξαιρετικης του οδικης συμπεριφορας, σε σχεση με τα τουρμπατα του ανταγωνισμου, δεν αναιρω οτι εχω πει βαζοντας ως κριτηριο τις επιδοσεις. Τις βαζω μονο σε περιπτωση που η MiTo GTA ειναι εξισου απολαυστικη με το RS πισω απο το τιμονι.
-
ερωτηση..ποτε αναμενεται η MITO gta??
Παντως για τις μηχανικες λυσεις που λετε πολλοι καλυτερα να κρατατε μικρο καλαθι οταν εχει να κανει με ΑΡ
ειδικα κατι ανθρακονηματα που λεγατε, αντε καμια σε μικρουλα στρωση στο ταμπλο να παιξει, δεν ειναι αυτη η κατηγορια(σουπερμινι) για τετοια εξοδακαι δεν ειναι μηχανικη λυση το 'μπλοκε' που φρεναρει τους τροχους ...για αυτο εχει 4πιστονες η ΜΙΤΟ, για να μην ψηνονται τα φρενα απο το 'μπλοκε' και παει κανεις και τσακιστει πουθενα, ουτε αποφασισαν να ξηλωθουν ουτε και στα χαριζουν κωψοχρονια...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ναι, αυτό όμως δεν κάνει καλό αυτοκίνητο την 8C. Έξυπνη επένδυση ίσως, καλό αυτοκίνητο όμως, σε καμία περίπτωση..Υποθέτω ότι κανείς μας δεν την έχει οδηγήσει, οπότε ας δούμε τι έγραψαν δύο έγκυρα περιοδικά. Τα αποσπάσματα αφορούν αποκλειστικά το οδηγικό κομμάτι της 8C.
Βρετανικό Evo, Aύγουστος '08:
Once the animalistic energy of the V8 has you in its thrall -the combination of punishing push and mechanical purity is deliciously addictive- there are remarkably few dynamic shortcomings to distract you from enjoying it. For the full effect you 'll need to press the butoon labelled 'sport'. (...). The nose of the 8C feels absolutely nailed to the tarmac. And despite steering that initially feels almost gratuitously weighty, turn-in is unerringly sharp. Better still, though, the follow-through is predictable and controlled, although still accompanied by a surprising degree of roll and slightly compromised body control at high speed. (...). As the road snakes and kinks through wooded valleys, I'm struck by how accurate and predictable its manners are. (...). The damping is noticeably firm over mid-bend bumps, but easy to accept given the great front-end bite on turn-in. On the whole, the dynamic repertoire is remarkably complete and polished.
On the right road, makes you feel like a hero.
To βρετανικό Car/Ιαν.08 είναι λιγότερο ενθουσιώδες, με κάποια αρνητικά σχόλια για την κύλιση και το τιμόνι της αλλά δεν παραλείπει να αναφέρει ότι 'Υet, the Alfa does have raw talent and, to me, it always feels supercar rapid.' Στο συγκριτικό, υπήρχε και η Scuderia, και σύμφωνα με τον συντάκτη 'So, the 8C never leaves the Ferrari behind, but you sense that, on these twisting roads, even the Scuderia would struggle to build a lead if roles were reversed.'
Έχεις κάποια διαφορετική άποψη υπόψιν σου, με τον ισχυρισμό ότι 'η 8C δεν είναι καλό αυτοκίνητο σε καμία περίπτωση'; Και pls, όχι Clarkson, μόνο σοβαρές πηγές...
-
viewtopic.php?f=15&t=7628&start=3960
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ερωτηση..ποτε αναμενεται η MITO gta??Παντως για τις μηχανικες λυσεις που λετε πολλοι καλυτερα να κρατατε μικρο καλαθι οταν εχει να κανει με ΑΡ
ειδικα κατι ανθρακονηματα που λεγατε, αντε καμια σε μικρουλα στρωση στο ταμπλο να παιξει, δεν ειναι αυτη η κατηγορια(σουπερμινι) για τετοια εξοδακαι δεν ειναι μηχανικη λυση το 'μπλοκε' που φρεναρει τους τροχους ...για αυτο εχει 4πιστονες η ΜΙΤΟ, για να μην ψηνονται τα φρενα απο το 'μπλοκε' και παει κανεις και τσακιστει πουθενα, ουτε αποφασισαν να ξηλωθουν ουτε και στα χαριζουν κωψοχρονια...
α) Την αναμενουμε μεσα στο 2009. Ισως το Q3-Q4 του 2009.
β) Για το μικρο καλαθι. Το μικρο σουπερμινι που λες εφοδιαζεται με την ψευτομηχανικη λυση των 4πιστονων φρενων της Brembo μαλιστα. Και μη μου πεις οτι εβαλαν 4πιστονα για να καταφερουν να την παλεψουν τα φρενα απο το ηλεκτρονικο ψευτομπλοκε γιατι αυτη ειναι το λιγοτερο γελοια δικαιολογια. Απλα δεν το εβαζαν το ψευτομπλοκε και δεν εβαζαν και 4πιστονη δαγκανα και ειχαν και τα ρεστα στην τσεπη....Απλα επειδη ηθελαν το κατι παραπανω εβαλαν σε 1400αρη 4πιστονα....
Επισης το αμαξωμα της 8C ειναι απο τα πιο ανθρακωνηματινα αμαξωματα παραγωγης(εστω και περιοσμενης) παγκοσμιως. Αρα η Alfa δεν λεει και τιποτα μουφες.
Για να μην πω για το φιασκο που ειχε ξεσπασει εδω μεσα οτι αποκλειεται η ΜιΤο 155 να φοραει διαφορετικη τουρμπινα απο τα αλλα τρια 150αρια μοτερ, και πλεον εγινε γαργαρα αυτο.....γ)Για το μπλοκε. Εδω μπερδευτηκες. Ανεφερα οτι η ΜιΤο θα φοραει πλεον μηχανικο μπλοκε στην εκδοση GTA. Δεν θα ειναι καποιο ηλεκτρονικο εξελιγμενο ESP που εξομοιωνει ενα μπλοκε. Επισης δεν θελει και πολυ μυαλο να καταλαβεις οτι αφου πιστευεις οτι την ακουνε τα φρενα δεν ηταν πολυ απλο να μην εβαζαν το ηλεκτρομπλοκε? Επισης ξερεις οτι η 120αρα ΜιΤο αλλα και η 95αρα επισης οτι εχουν STANDARD το DNA με απαραλλακτες τις λειτουργιες του που σημαινει οτι εχουν και αυτες το ψευτομπλοκε ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ 4ΠΙΣΤΟΝΑ ΟΠΩΣ Η 155ΑΡΑ???????????
Τι ειναι πιο απλο/πιο οικονομικο στον κατασκευαστη? Το να προσθαφαιρεση ενα ηλεκτρονικο συστημα ή ενα μηχανικο?Συμπερασμα λοιπον ειναι οτι ειναι ατοπο αυτο που λες περι αντοχης.....
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
H 8c δεν ειναι πιο κοντα στη λογικη των τριαινατων κουπε?Ενα τελευταιο OFF-TOPIC οσον αφορα την χθεσινη κουβεντα περι 8C που ξεχασα να αναφερω.
Οτι πιο κοντα στην 8C Competizione σε χαρακτηρα, οδηγικα, μηχανολογικα κλπ κλπ
ειναι η 599 GTB Fiorano. Οτι πιο κοντα. Η μαμα και το παιδι ειναι......
Απλα το ενα εχει V12 και το αλλο V8.
Mια μικρογραφια της 599 ειναι η Competizione..... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
γ)Για το μπλοκε. Εδω μπερδευτηκες. Ανεφερα οτι η ΜιΤο θα φοραει πλεον μηχανικο μπλοκε στην εκδοση GTA. Δεν θα ειναι καποιο ηλεκτρονικο εξελιγμενο ESP που εξομοιωνει ενα μπλοκε. Επισης δεν θελει και πολυ μυαλο να καταλαβεις οτι αφου πιστευεις οτι την ακουνε τα φρενα δεν ηταν πολυ απλο να μην εβαζαν το ηλεκτρομπλοκε? Επισης ξερεις οτι η 120αρα ΜιΤο αλλα και η 95αρα επισης οτι εχουν STANDARD το DNA με απαραλλακτες τις λειτουργιες του που σημαινει οτι εχουν και αυτες το ψευτομπλοκε ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ 4ΠΙΣΤΟΝΑ ΟΠΩΣ Η 155ΑΡΑ???????????
Τι ειναι πιο απλο/πιο οικονομικο στον κατασκευαστη? Το να προσθαφαιρεση ενα ηλεκτρονικο συστημα ή ενα μηχανικο?Συμπερασμα λοιπον ειναι οτι ειναι ατοπο αυτο που λες περι αντοχης.....
Ενταξει ηθελαν το παραπανω για αυτο έβαλαν το 'μπλοκε' , και για αυτο εβαλαν και μεγαλα φρενα γιατι αυτου του ειδους τα 'μπλοκε' ψηνουν τα φρενα.
Και μαγκια τη ΑΡ που εβαλε το κατι παραπανω σε σχεση με τον ανταγωνισμο.τα 155 αλογα ομως δε μπορουν να συγκριθουν με τα 120, ποσο μαλλον με τα 95 σε ό,τι αφορα τις καταπονησεις και το ζεσταμα των φρενων.
Πιο εύκολο για τον κατασκευαστη ειναι σιγουρα απλα να περασει μερικους επιπλεον κωδικους στο abs για να λεει οτι εχει dna, παρα να βαλει 4πιστονες.(για αυτο και ετσι επιλεγει να κανει τελικα)
Μη μου πεις οτι με 120 αλογα και 95 θες καποιου ειδου μπλοκε, απλα θα υπαρχει,θα μπαινει ελαχιστα, ομως παραλληλα θα γινεται και το marketinkg...παντως για το μηχανικο που λες μακαρι, απλα φοβαμαι μηπως ειναι τοσο ενθουσιασμενοι με το dna που απλα το διατηρησουν και στη gta
-
Ρε παιδια αν και οπως εχω γραψει σε αυτο το thread η MiTo μου αφησε εξαιρετικες εντυπωσεις στο συστημα πεδησης φρεναροντας απο τα 180 χλμ με το πενταλ τσαρουχωμενο με εκληκτικο τροπο, εχω μια μικρη υποψια οτι ειναι διπιστονα Brembo. Στο Punto Abarth λενε οι πωλητες τετραπιστονα αλλα ειναι διπιστονα, νομιζω οτι και στη MiTo ετσι ειναι. Μπορουν να μας βοηθησουν και οι φιλοι ιδιοκτητες MiTo για να ειμαστε σιγουροι.
-
το περιβόητο σύστημα που έχει η mito είναι ίδιας λογικής με το EDL που βάζει η VW εδώ και χρόνια;
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Ρε παιδια αν και οπως εχω γραψει σε αυτο το thread η MiTo μου αφησε εξαιρετικες εντυπωσεις στο συστημα πεδησης φρεναροντας απο τα 180 χλμ με το πενταλ τσαρουχωμενο με εκληκτικο τροπο, εχω μια μικρη υποψια οτι ειναι διπιστονα Brembo. Στο Punto Abarth λενε οι πωλητες τετραπιστονα αλλα ειναι διπιστονα, νομιζω οτι και στη MiTo ετσι ειναι. Μπορουν να μας βοηθησουν και οι φιλοι ιδιοκτητες MiTo για να ειμαστε σιγουροι.ΕΧΕΙ 4ΠΙΣΤΟΝΑ
2πιστονια απο την καθε πλευρα της δαγκανας
@QSisVTS
Παλικαρι μου εβγαλα που εβγαλα καλλο στα χερια απο το γραψιμο, μη με κανεις να πιστευω οτι εβγαλες κι εσυ στο κεφαλι. Πλιζζζζζ -
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΤΣΙ.
Το Abarth εχει διπιστονες γι'αυτο το ειπα... Ετσι και αλλιως μια χαρα φρενα εχει.
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΤΣΙ.Το Abarth εχει διπιστονες γι'αυτο το ειπα... Ετσι και αλλιως μια χαρα φρενα εχει.
Το ιδιο και το αυτο για το Abarth. Ιδιο ακριβως φρενο εχουν. 305x28
Τωρα ακομη δεν ξερω αν εχουν τις ιδιες τρομπες. -
Πραγματικά έδωσα τα συγχαρητηρια μου στη ΑR όταν είδα τα τετραπίστονα της.
Θα ήθελα όμως να συμπληρώσω ότι δεν είναι πανάκεια απλά και μόνο τα πιστόνια. Πρέπει και τα υπόλοιπα υποσυστήματα να είναι 'δυνατά' (δίσκοι, κύκλωμα, τρόμπα). Γνωρίζω ανθρώπους σε Σκοντα και Vw με τον TFSI οι οποίοι έσκασαν περίπου 2 παρά χιλιάρικα για να πάνε από τα μονοπίστονα εργοστασιακά στα τετραπίστονα της Μπρέμπο και σχεδόν μετάνιωσαν γιατί δεν είδαν αυτό το κάτι παραπάνω που περίμεναν. φυσικά δεν ήταν 'χειρότερα' αλλά δεν τα βρήκαν και 'καλύτερα'. Η διαφορά με τα πιστόνια φαίνεται κυρίως στην μεγαλύτερη αντοχή του συστήματος πέδησης στην αύξηση της θερμοκρασίας. Εχω γράψει και αλλού ότι και η Μ3 φοράει μονοπίστονα και δεν έχει ακουστεί παράπονο για αίσθηση ή έλλειψη δύναμης. Το παράπονο που υπάρχει είναι για την αντοχή του συστήματος σε πίστα ή πίεση. Το οποίο όμως αντιμετωπίζεται πρώτα απ' όλα με καλύτερα τακάκια και αυτή και μόνο η αλλαγή μεταμορφώνει το όλο σύστημα φρένων του όποιου αυτοκίνητου αν ζητάς το κάτι παραπάνω.
Δεν λέω ότι τα τετραπίστονα της Μιτο δεν αξίζουν αλλά θα πρέπει να μας το επιβεβαιώσουν οι όποιοι ιδιοκτήτες υπάρχουν εδώ κατά πόσο οι εντυπωσιακές προδιαγραφές ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα. Φυσικά καλώς έκανε και άνοιξε το 'θέμα' η AR για να ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι που έχουν βολευτεί όλοι στη λύση της μονοπίστονης. Κουτσοί στραβοί στον Αι Μονοπίστονο έχουν γίνει σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα !
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
το περιβόητο σύστημα που έχει η mito είναι ίδιας λογικής με το EDL που βάζει η VW εδώ και χρόνια;Ω! Ναι!!Το Ibiza μου π.χ. το εχει απο 2002...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
το περιβόητο σύστημα που έχει η mito είναι ίδιας λογικής με το EDL που βάζει η VW εδώ και χρόνια;
Ω! Ναι!!Το Ibiza μου π.χ. το εχει απο 2002...
Παιδιά ESP, ABS, EDL .... υπάρχουν πολλά και με διάφορες ονομασίες.
Η ρύθμιση τους όμως από τους εκάστοτε κατασκευαστές είναι διαφορετική και στο τέλος το αποτέλεσμα
είναι διαφορετικό. Αν ψωνίζεις αυτοκίνητο με το πόσα τέτοια αρτικόλεξα έχει, όλα καλά.
Αν μπορείς να αισθανθείς στην οδήγηση αυτές τις διαφορές τότε ίσως το ψάξεις λίγο παραπάνω.
Παράδειγμα, σε προηγούμενο επεισόδιο του Best Motoring, ενώ το Golf GT ήταν παντού σαφώς ταχύτερο από 147, στο βρεγμένο τα ηλεκτρονικά το έκοβαν πολύ και ήταν αργότερο στις στροφές.
Επίσης σε φρενάρισμα με αλλαγή πορείας με 100χλμ έχανε με διαφορά 7 μέτρων, ενώ το TSi έχανε από το 5οο 100hp σχεδόν 10 μέτρα.
Από προσωπική εμπειρία με Golf V, το αυτοκίνητο πατάει και στρίβει εξαιρετικά και δικαίως πουλάει τόσο καλά αφού είναι όντως το πιο ολοκληρωμένο πακέτο. Αν όμως θελήσεις και μπορείς για κάτι παραπάνω τα ηλεκτρονικά του είναι αρκετά παρεμβατικά. Μακάρι μερικές εταιρείες να βγάλουν και λίγο πιο hard core μοντέλα ή έστω οι κορυφαίες εκδόσεις τους να είναι αυτό που λένε και τα αρχικά τους ... GTAΟσο για το μηχανικό μπλοκέ θυμίζω ότι η τωρινή 147 diesel προσφέρεται με εργοστασιακό torsen, το οποίο μπαίνει σαν ανταλλακτικό και στα υπόλοιπα κιβώτια των βενζινοκίνητων εκδόσεων. Δεν είναι καθόλου δύσκολο λοιπόν για την Alfa να το φορέσει σε οποιοδήποτε μοντέλο θέλει ...
Alfa Romeo Mi.Τo 2008