-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Μα το manual γράφει contractual technical reference που αντιστοιχει στο άλλο λιπαντικό! Τυπογραφική πατατουλα εννοούσαΑυτα τωρα εμας δεν μας αφορουν.
Πες μας τωρα για το αυτοκινητο?
Σου αρεσει? Εισαι ευχαριστημενος με την επιλογη σου?
Ηταν αυτο που περιμενες? -
Μέχρι στιγμής απόλυτα ευχαριστημένος, όπως θα δεις και παραπάνω σε ανάλογες δημοσιεύσεις.
Παρεμπιπτόντως, μιας και ειναι του αντικειμένου μου, οι εξής κωδικοί ειναι ΟΛΟΙΔΙΟ ανταλλακτικό:
60811518 - 60814374 - 71718365 - 40435513 - 46435513 - 4643514 - 7750404, και λόγω της συνεργασίας FIAT-GM, πήρε και OPEL κωδικό 614965
-
Παιδια παντως κρατηστε μια πισινη οτι πραγματι μπορει να ειναι διαφορετικες οι τουρμπινες.Η εκταση βεβαια της διαφορας πρεπει να διευκρινιστει:διαφορετικα κραματα χαμηλοτερου βαρους κι αντιστοιχα αυξημενες αντοχες σε Θ,καταπονηση)?,διαφορετικη γεωμετρια ή επικαλυψη που επιτρεπει καλυτερη ψυξη?
-
Αναρωτιέμαι γιατί αυτός ο κινητήρας είναι 1368 κυβικά και όχι π.χ. 1398 όπως όλα τα 1400άρια. Επίσης, στο Grande Punto Abarth SS για τα 180 άλογα αλλάζει μόνο η τουρμπίνα απ' όσο ξέρω, δλδ όχι σωθικά, αντέχει χωρίς πρόβλημα; Είναι τόσο ενισχυμένος από το εργοστάσιο;
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
2 εβδομάδες και 2,500km μετά, μπορώ να πω πως ειμαι υπερ-ευχαριστημένος με την επιλογή μου.
Θα του αλλάξω και τα πρώτα λάδια τώρα, και λεω να μείνω στα 'εργοστασιακά' Selenia
τσουκ. Υπάρχουν ...1000 καλύτερα λάδια!
Εγω του προτεινω να παραμεινει στα Selenia και ας μην ειναι και τα καλυτερα.
Ξερεις αμα αρχιζεις και το ψυριζεις για το τι ειναι καλυτερο και τι οχι μπερδευεσαι περισσοτερο.
Το ιδιο ισχυει για λαδια, φρενα, αναρτησεις, ελαστικα και οτιδηποτε αλλο....Η 'μαμά' λέει Selenia αλλά η FAH λέει Fucks και μάλλον αυτά θα του βάλουν όταν πάει στην αντιπροσωπεία. Κάτι έχει παιχθεί με την εισαγωγή των Selenia στην Ελλάδα , μάλλον τα φέρνει ο Κοντέλλης πλέον και η FAH τα 'διέγραψε'. Κάπως έτσι πρέπει να έχει το πράγμα, πάει καιρός που το έλεγαν τα παιδιά στο alfisti.gr και το έχω ψιλοξεχάσει γιατί δεν του έδωσα πολλή σημασία.
-
Εγώ πάντως θα πάω με τα δικά μου Selenia
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
Παιδια παντως κρατηστε μια πισινη οτι πραγματι μπορει να ειναι διαφορετικες οι τουρμπινες.Η εκταση βεβαια της διαφορας πρεπει να διευκρινιστει:διαφορετικα κραματα χαμηλοτερου βαρους κι αντιστοιχα αυξημενες αντοχες σε Θ,καταπονηση)?,διαφορετικη γεωμετρια ή επικαλυψη που επιτρεπει καλυτερη ψυξη?Παρατηρω μια δυσπιστια να το πω?????
Λοιπον, οπως μας ειχε πει ο κυριος Paolo Μartinelli οτι η τουρμπινα της ΜιΤο 155 ειναι διαφορετικη απο ολων των αλλων μοντελων του Gruppo, πιο ανθεκτικη για σκληρη χρηση που αρμοζει σε μια Alfa, κλπ κλπ κλπ ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η τουρμπινα της ΜιΤο 155 ειναι αλλη. Και ο λογος που την χρησιμοποιησαν στο 500 ειναι διοτι ειναι η πιο ανθεκτικη. Στο SS Kit του 500 το πακετο ΔΕΝ περιλαμβανει αλλαγη τουρμπινας οπως περιλαμβανει το SS Kit του GPunto Abarth. Οποτε επιλεχθηκε η οντως ανθεκτικοτερη της ΜιΤο 155 για να δεχεται την υψηλοτερη πιεση υπερπληρωσης.
Για αλλη μια φορα ελπιζω να εγινα κατανοητος...Αλλος?
-
Παιδια παντως κρατηστε μια πισινη οτι πραγματι μπορει να ειναι διαφορετικες οι τουρμπινες.Η εκταση βεβαια της διαφορας πρεπει να διευκρινιστει:διαφορετικα κραματα χαμηλοτερου βαρους κι αντιστοιχα αυξημενες αντοχες σε Θ,καταπονηση)?,διαφορετικη γεωμετρια ή επικαλυψη που επιτρεπει καλυτερη ψυξη?
Παρατηρω μια δυσπιστια να το πω?????
Λοιπον, οπως μας ειχε πει ο κυριος Paolo Μartinelli οτι η τουρμπινα της ΜιΤο 155 ειναι διαφορετικη απο ολων των αλλων μοντελων του Gruppo, πιο ανθεκτικη για σκληρη χρηση που αρμοζει σε μια Alfa, κλπ κλπ κλπ ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η τουρμπινα της ΜιΤο 155 ειναι αλλη. Και ο λογος που την χρησιμοποιησαν στο 500 ειναι διοτι ειναι η πιο ανθεκτικη. Στο SS Kit του 500 το πακετο ΔΕΝ περιλαμβανει αλλαγη τουρμπινας οπως περιλαμβανει το SS Kit του GPunto Abarth. Οποτε επιλεχθηκε η οντως ανθεκτικοτερη της ΜιΤο 155 για να δεχεται την υψηλοτερη πιεση υπερπληρωσης.
Κατανοητός και αυτό που μένει είναι ότι για το γκρουπ ο κάτοχος ενός πούντο abarth θα πιέζει πιο λίγο από αυτόν του mito, άρα έχει λιγότερο ανθεκτική τουρμπίνα
-
Παρατηρω μια δυσπιστια να το πω?????
Σου εγραψε κατι παραπανω ο drdino σχετικα με τον κωδικο και μαλλον το προσπερασες.Πως δλδ διαφορετικος κωδικος δεν μεταφραζεται κατ'αναγκη σε διαφορετικο υλικο π.χ τουρμπινα.Και ειναι αληθεια.Οι κωδικοι ακομα και στην παραγωγη ειναι ενα συστημα αρχειοθετησης/καταλογοποιησης και τπτ παραπανω.Κι εφοσον εγω δεν εχω προσβαση και γνωση του συστηματος οργανωσης που χρησιμοποιει το Gruppo δεν μου αρκουν διαφορετικοι κωδικοι.Αν υπηρχε και καποιος δεικτης που να δηλωνει ποιοτητα ή κατηγορια π.χ Α του Abarth και Α+ της Mito τοτε ναι να συμφωνησω οτι κατι παιζει.
Αν μπορουσες να παρεχεις στερεες αποδειξεις οτι διαφορετικοι κωδικοι αντιστοιχουν σε διαφορετικο ανταλ/κο,τοτε μαλιστα,θα χαμε κατι στα χερια μας
Ακομα καλυτερα θα ηταν να μας εδινες αποδειξεις ή εστω στοιχεια σχετικα με το που διαφερουν οι τουρμπινες των Gp Punto Abarth και Mito.Στο σχεδιασμο?υλικο κατασκευης ?Οπως καταλαβαινεις γενικες δηλωσεις του Μartinelli περι διαφορετικοτητας δεν αρκουν.Ισως στο μελλον να κανει καποιος καποια μηχανολογικη συγκριση και να δικαιωθεις.Μεχρι τοτε ομως οι περισσοτεροι θα περιμενουμε απιστοι
Τελος,να σημειωσω οτι επι της αρχης συμφωνω μαζι σου.Μου φαινεται λογικο η AR να χρησιμοποιησε το κατι παραπανω,καθως ειναι γενικα εταιρεια που δινει σημασια στις λεπτομερειες.Αλλα χωρις απτες αποδειξεις δεν μπορω να ειμαι βεβαιος
-
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ 500 ΦΟΡΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΝΤΟ. ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΤΟ 500 ΣΣ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΡΜΠΟ ΜΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΔΕ ΣΤΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΥΣ 160 ΙΠΠΟΥΣ. ΤΟ ΠΟΥΝΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΣΣ ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΕΙ 180 ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΠΑΡΘ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ 200 ΑΛΟΓΑ.
-
με το καλο και στα 300,αλλα μεχρι τοτε αν μπορεις γραφε με πεζους χαρακτηρες διοτι με τα κεφαλαια ειναι σαν να 'φωναζεις'
-
5 γερά αστεράκια και την Mito
http://www.euroncap.com/tests/alfa_rome ... 8/332.aspx
-
-
αν ηταν τουρμπινα ομως θα του καιγοταν το δακτυλο
-
-
http://viewer.zmags.com/showmag.php?mid ... =7#/page2/
-
Ποτε να την περιμενουμε αυτη την κουκλα (GTA) και με τι προδιαγραφες λενε οτι θα βγει; Κατα τη γνωμη μου θα πρεπει να εχει 210+ αλογα και ισως ενα μπλοκε.
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Ποτε να την περιμενουμε αυτη την κουκλα (GTA) και με τι προδιαγραφες λενε οτι θα βγει; Κατα τη γνωμη μου θα πρεπει να εχει 210+ αλογα και ισως ενα μπλοκε.Θα ειναι 230 ιππων και 350Nm.
Οι φημες λενε για μηχανικο μπλοκε και μια επιπλεον ρυθμιση στο DNA. Ισως η Racing. Για ενα R-DNA???
Επισης λεγεται οτι θα φερει ανθρακωνηματα σε προφυλακτηρες καπο κλπ με σκοπο να ειναι πραγματι alleggerita. Mενει να επαληθευτουμε ή οχι. Φυσικα δεν θα ειναι και τσαμπα... -
Αν εχει ολα οσα γραφεις, και 35Κ καλα ειναι...
-
12 εκατομμύρια δραχμές για ένα GPunto;
Alfa Romeo Mi.Τo 2008