-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
Ειδα σημερα την Mito απο κοντα
Συμπερασμα: ΠΑΡΤΕ BRAVO
Μηπως να παρουμε και HTC Diamond?
Μηπως την οδηγησες κι απο κοντα για ενα πιο αντικειμενικο review?
Mηπως να παμε,ολοι μαζι σε καμμια παραλια?(για κοψιδια)
sorry-sorry,ξεφυγα παλι και θα βλεπεις τον OMIKRONE3 στον υπνο σου
Omicrone.... Οδυσσεα... μονος σου καρφωνεσε. Αμα θες να κανεις δευτερη προσωπικοτητα, κανε την αλλα κανε την καλα... Μια ζωη την ιδια δεν λεει!
Ναι, καλυτερα να τα φας σε Diamond. Για τα λεφτα που ζητανε ειναι απαραδεκτο το αμαξι. Sorry κιολας αμα δεν σου αρεσει η αποψη μου.
Τεσπα... θα θαψω αργοτερα οταν αδειασω...
-
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
Πήγα το Σάββατο και είδα τη Delta οπότε έριξα και μια ματιά στη MiTo.
Το γεγονός ότι τα δύο εσωτερικά τα είδα μαζί, μου έδωσαν μια μικρή απογοήτευση για την Alfa.
Η διαφορά στην ποιότητα και την εικόνα του εσωτερικού είναι χαώδης.
Επίσης με απογοήτευσε και η ομοιότητα με το G. Punto, το οποίο οδηγούσα το Σάββατο (συγγενικού προσώπου, όχι δικό μου).
....Ισχύει αυτό. Στην MiTo δυστυχώς έκαναν εκπτώσεις στα υλικά στο εσωτερικό. Το ταμπλώ της έχει το ίδιο σαγρέ και ΣΚΛΗΡΟ πλαστικό με το G.Punto.
Άν δεν υπήρχε αυτή η διαφορά στη ποιότητα που αναφέρεις τότε είναι που θα υπήρχε πρόβλημα καθώς φαντάσου το μικρομεσαίο πολυτελές της Lancia που τα «βάζει» με τα μεσαία των ανταγωνιστών να έχει την ίδια ποιότητα και φινίρισμα με το Super mini της εταιρείας που επιθυμεί να κερδίσει το νεανικό κυρίως κοινό.
Οτιδήποτε υποδεέστερο από τη Delta σε ποιότητα (εντός του ομίλου πάντα) δε σημαίνει απαραίτητα και απογοητευτικό αποτέλεσμα. Άλλωστε όπως λες και εσύ θα μπορέσεις να κρίνεις καλύτερα όταν τα οδηγήσεις, θέλω να πιστεύω πως οδηγώντας την MiTo τα υπόλοιπα θα ξεχνιούνται...
Παύλο, δεν συμφωνώ με αυτό. Για δες και άλλα μοντέλα της κατηγορίας... Π.χ. πλούσιες εκδόσεις Clio, 207 GT, Corsa OPC, Polo GTi κτλ, έχουν ΟΛΑ ταμπλώ με μαλακά και πιο ποιοτικά υλικά.
http://www.km77.com/00/peugeot/207/gra/133.asp
http://www.km77.com/marcas/volkswagen/2006/polo/gti/gra/30.asp
http://www.km77.com/00/opel/corsa/opc/gra/31.aspΑδικο είναι να συγκρίνεται η Μι.Το με την Delta σε ό,τι αφορά το εσωτερικό. Η σύγκριση πρέπει να γίνεται με τα ανταγωνιστικά της Μι.Το, δηλαδή το ΜΙΝΙ και το 500 προς το παρόν (σύντομα και το Α1 που πιστεύω πως θα είναι και το κορυφαίο, αν δεν μας επιφυλλάσσει καμιά αρνητική έκπληξη η Audi... ).
τα mini και 500 ανηκουν σε αλλη κατηγορια(μινι) η ΜΙΤΟ ως σουπερμινι βρισκεται αντιπαλη με τα clio,grande punto,corsa κτλ απο τα οποια οπως και να το κανουμε ειναι και πιο ομορφη αλλα και πιο premium. στα μικρα γενικως μινι/σουπερμινι ,το μονο υποτιθεμενο premium ειναι το cooper αλλα στην κατηγορια της mito δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο,αρα μεχρι να βγει το Α1 ουσιαστικα θα παιζει μπαλα μονη της και με τις τιμες που ανακοινωθηκαν σε συνδυασμο με τους του κινητηρες εδω στην ελλαδα τουλαχιστον ειμαι βεβαιος οτι θα ξεκ@λιαστει να πουλαει,και μαλιστα πολυ περισσοτερο απο την 147..
ελπιζω η audi να δωσει την απαντηση για να χουμε καμια ενδιαφερουσα μαχη...
Premium και με κατώτερα υλικά στο εσωτερικό από τους ανταγωνιστές του γίνεται?
-
Το εσωτερικό έχει αρκετά σημεία που θυμίζουν G.Punto. Π.χ. τα κουμπιά αριστερά του ταμπλώ, κάποιοι διακόπτες ή το σκληρό πλαστικό στο ταμπλώ, στις πόρτες κτλ.
Μιλώντας πάντα για το εσωτερικό, δεν είναι άσχημο σχεδιαστικά και στο μάτι φαίνεται όμορφο, αλλά όταν δίνεις 20.000 € για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του, έχεις και τις ανάλογες απαιτήσεις.
Εξωτερικά το μπροστινό τμήμα εξακολουθεί να φαίνεται λίγο περίεργο στο μάτι. Πίσω είναι πιο εντυπωσιακό λόγω του φουσκώματος που κάνουν τα πλαϊνά φτερά και της σχεδιαστικής γραμμής του πίσω μέρους.
Σχετικά με τους επιβάτες, οι χώροι μπροστά για οδηγό-συνοδηγό είναι ικανοποιητικοί. Οι πίσω θέσεις όμως είναι αρκετά στριμωχτά.
Ένα ακόμα αρνητικό που διαπίστωσα είναι το πάρα πολύ ψηλό κατώφλι φόρτωσης (διπλάσιο από του G.Punto που και εκείνο θεωρείται σχετικά ψηλό) του χώρου αποσκευών, συν το ύψος στο οποίο είναι το άνοιγμα της πόρτας. Για να βάλεις και να βγάλεις μια πολύ βαριά βαλίτσα θα σου βγει η μέση.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Omicrone.... Οδυσσεα... μονος σου καρφωνεσε. Αμα θες να κανεις δευτερη προσωπικοτητα, κανε την αλλα κανε την καλα... Μια ζωη την ιδια δεν λεει!
Ναι, καλυτερα να τα φας σε Diamond. Για τα λεφτα που ζητανε ειναι απαραδεκτο το αμαξι. Sorry κιολας αμα δεν σου αρεσει η αποψη μου.
Τεσπα... θα θαψω αργοτερα οταν αδειασω...
Ρε αδερφε γιατι επιμενεις σ'αυτο το παραμυθακι?Το πες μια το πες δυο,ε ποσο θες πια για να διαπιστωσεις τη χοντροκεφαλια σου?Αν ειχα διπλο account δε θα το χε βρει καποιος πιο υπευθυνος (και πιο εξυπνος) απο σενα εδω μεσα,να συγκρινει τις IP για να υποστω τις συνεπειες?
ο μονος Ομικρονε3 που βρηκα μεσα στο forum ειναι ενας ανενεργος χρηστης
memberlist.php?mode=viewprofile&u=7481τωρα επειδη ΕΣΕΝΑ δε σου αρεσουν οι αποψεις μου,ή σε εδειρε ο πατερας σου,ή σε παρατησε η γκομενα ή δε ξερω γω τι,δε θα υφισταμαι την κομπλα σου...
περιμενω να επιληφθει καποιος Mod...
κι απολογουμαι για τον τονο απο τους υπολοιπους χρηστες
-
Λοιπόοοοοοον... εξωτερικα το αμαξι ειναι όμορφο. Προσωπικα τουλάχιστον μου άρεσε αυτο που είδα. Μέσα τώρα έγινε μια φοβερη προσπάθεια Premiumοποιησης με το φτηνότερο δυνατό τρόπο και όποιος θέλει το βλέπει! Το θέμα δεν ειναι αν χρησιμοποιεί κοινους διακόπτες με το Punto (θεμιτό ειναι αυτό) αλλά το ότι η απτή ποιότητα δεν συνάδει με την τιμή, και έχω και κάποια ερωτηματικά στην συναρμολόγηση σε σχέση με το Punto.
Μέσα λοιπόν η εικόνα δεν είναι άσχημη, ούτε όμως και ακριβώς ευχαρίστη... όχι οπως μας έχει συνηθίσει σε αλλα της μοντέλα και δεν ειναι η διαφορά κλάσσης το θέμα. Το όλο design ειναι mixed bag... κάπου δεν έχει συνέχεια αυτο που βλέπεις μέσα. Λίγο σκληρό πλαστικο, λίγο μαλακό απο εδω και απο εκεί, λίγο βαμμενα φιλέτα, λίγο κάτι στρασάκια πάνω στον λεβιέ ταχυτητων, λίγο δερμα παραπέρα... Δεν έχει 'συνεχεια' το εσωτερικό ουτε στα υλικά ουτε στην σχεδίαση και όταν σου ζητουν 20κ+ ειναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Είναι η φτήνια στο μεγαλείο της να το πω με ποιο απλά λόγια.
Εγώ δηλώνω ορθολογικός αγοραστής και δεν με ενδιαφέρουν τα σήματα. Η τιμή με το κλειδί στο χέρι που μου έδωσαν με 2-3 φτηνα εξτρα ήταν 21440!!!!! GET REAL δηλαδή! Την ίδια στιγμή πουλάνε απο την ίδια εταιριία πάλι το Bravo 150 με τον ίδιο η και καλύτερο εξοπλισμό, με καλύτερη ποίοτητα και συναρμολόγηση, χωρους δεν θιγω... ειναι αυτονοήτο, με εξίσου καλές επιδόσεις (εκτος και αμα θέλει καποιος να το παιξει στα χρονόμετρα) και ένα σαφως καλύτερο πάτημα ελεω μετατρόχιων κλπ κλπ...
Ναι... δεν εχει DNA, μπορεί να μην έχει τόσο χρωμιο πανω του επίσης, μπορεί.... αλλά συνολικά ειναι κάτι σαφώς καλύτερο και ας υστερεί ίσως στην αίσθηση η στους χρόνους (οι χρόνοι η η αισθηση δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο απο ένα αμάξι... εκτος και αμα εχεις λεφτα για ξόδεμα σε παιχνίδια)Αυτό που θέλω να πω ειναι πως εφόσον το Bravo ειναι οτι ειναι με τα λεφτα που ζητά, τότε είτε η Mito θα επρεπε να ήταν φτηνότερη και καλύτερα εξοπλισμένη, είτε σαφώς καλύτερα φτιαγμένη! Και ναι, λαμβάνω υπόψη και ένα λογικό premium που θα κλήθεις να πληρώσεις για την ψυχή... αλλα να το πληρώσουμε σε λογικό επίπεδο.
Και για να βάλω και εξωτερικό σημείο αναφοράς... έξω απο το ιδιο το Gruppo, ας δούμε το Clio... η το 207 τα οποία έχουν ποιο ομοιογενή εικόνα και στην σχεδίαση και στην ποιότητα...Συγνωμη για τις συγκρίσεις, αλλα όταν καλείσε να εκταμιέυσεις 20κ για ενα μικρο αυτοκίνητο, κάποιες συγκρίσεις αυτομάτως θα γίνουν... και ας ειναι και αθέμιτες.
Απο εκεί και πέρα, το αμάξι χρησιμοποίουσε σε γενικές γραμμές ποιο ποιοτικά υλικά απο το Punto (μοκετες, επένδυση οροφής, καθίσματα) και δεν μου θύμισε Punto. Κάθεσαι μέσα στο αμάξι και όχι πάνω σε αυτό. Η οροφή είναι χαμήλη και ίσως κάποιοι με αρκετό υψος... να έχουν ενα μικρό θεματάκι επαφης. Πάντως με εξέπληξε ευχάριστα το οτι μπορεί να φιλοξενήσει 4 ενήλικους 1.80-1.85 μαζί με τα γόνατα τους, χωρίς να υπαρχει επαφή με το μπροστα κάθισμα! Κατα τα άλλα ικανοποιήτικός ο χωρος αποσκευών αν και οπως προαναφέρθηκε με πολυ ψηλο κατώφλι!!!
Το αμάξι θα πουλήσει πάραυτα... ειναι Alfa Romeo, και ήδη είδα πολλους που έπιναν κρασί στο όνομα της ΜΙΤΟ. Αν θέλουν ντε και καλα Alfa... τοτε η MITO ειναι μια καλή λύση και ένα καλό αμάξι. Όσοι την παρουν καλοτάξιδι να είναι, είναι πανέμορφη, απλά όχι με την δικιά μου τσέπη
Προσωπικά όμως μου αρέσουν τα facts και βάση αυτών αποφασίζω... και βάση αυτών θα προτιμούσα ενα ομόσταβλο Bravo απο μια Mito...
... και σαφως το Diamond αντί του Omnia αγαπήτε Omikrone
Edit: ααα και κατι που ξέχασα! Η Mito για να 'δειξει' οπως στις φώτος των press pack, θέλει και άλλα γκαφρα! Θέλει κάτι σπορτ πακέτα να μπούνε αλλιώς χάνει λίγο. Επίσης στην Distinctive, δεν ειναι τιποτα φοβερο εξοπλιστικά και κάτι μαλακιούλες οπως προβολεις ομίχλης και υποβραχιονια θα επρεπε να είναι στανταρ...
-
Μολις πριν λιγο την ειδα και εγω στη λαμδα στην Ερυθραια.
Μου εκανε πολυ ασχημη εντυπωση το εσωτερικο δυστυχως.Σκληρα πλαστικα και αυτο το υλικο που βρισκεται γυρω απο τα οργανα και καλυπτει τον αεροσακο συνοδηγου δε μου αρεσε καθολου.Μου θυμισε LUPO & POLO...
Κατα τα αλλα μου αρεσε.
Αλλα δε μπορω παρα να συμφωνησω με τον Corsair ,οπως το εθεσε.Υπαρχει και το Bravo.... -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Λοιπόοοοοοον... εξωτερικα το αμαξι ειναι όμορφο. Προσωπικα τουλάχιστον μου άρεσε αυτο που είδα. Μέσα τώρα έγινε μια φοβερη προσπάθεια Premiumοποιησης με το φτηνότερο δυνατό τρόπο και όποιος θέλει το βλέπει! Το θέμα δεν ειναι αν χρησιμοποιεί κοινους διακόπτες με το Punto (θεμιτό ειναι αυτό) αλλά το ότι η απτή ποιότητα δεν συνάδει με την τιμή, και έχω και κάποια ερωτηματικά στην συναρμολόγηση σε σχέση με το Punto.Μέσα λοιπόν η εικόνα δεν είναι άσχημη, ούτε όμως και ακριβώς ευχαρίστη... όχι οπως μας έχει συνηθίσει σε αλλα της μοντέλα και δεν ειναι η διαφορά κλάσσης το θέμα. Το όλο design ειναι mixed bag... κάπου δεν έχει συνέχεια αυτο που βλέπεις μέσα. Λίγο σκληρό πλαστικο, λίγο μαλακό απο εδω και απο εκεί, λίγο βαμμενα φιλέτα, λίγο κάτι στρασάκια πάνω στον λεβιέ ταχυτητων, λίγο δερμα παραπέρα... Δεν έχει 'συνεχεια' το εσωτερικό ουτε στα υλικά ουτε στην σχεδίαση και όταν σου ζητουν 20κ+ ειναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Είναι η φτήνια στο μεγαλείο της να το πω με ποιο απλά λόγια.
Εγώ δηλώνω ορθολογικός αγοραστής και δεν με ενδιαφέρουν τα σήματα. Η τιμή με το κλειδί στο χέρι που μου έδωσαν με 2-3 φτηνα εξτρα ήταν 21440!!!!! GET REAL δηλαδή! Την ίδια στιγμή πουλάνε απο την ίδια εταιριία πάλι το Bravo 150 με τον ίδιο η και καλύτερο εξοπλισμό, με καλύτερη ποίοτητα και συναρμολόγηση, χωρους δεν θιγω... ειναι αυτονοήτο, με εξίσου καλές επιδόσεις (εκτος και αμα θέλει καποιος να το παιξει στα χρονόμετρα) και ένα σαφως καλύτερο πάτημα ελεω μετατρόχιων κλπ κλπ...
Ναι... δεν εχει DNA, μπορεί να μην έχει τόσο χρωμιο πανω του επίσης, μπορεί.... αλλά συνολικά ειναι κάτι σαφώς καλύτερο και ας υστερεί ίσως στην αίσθηση η στους χρόνους (οι χρόνοι η η αισθηση δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο απο ένα αμάξι... εκτος και αμα εχεις λεφτα για ξόδεμα σε παιχνίδια)Αυτό που θέλω να πω ειναι πως εφόσον το Bravo ειναι οτι ειναι με τα λεφτα που ζητά, τότε είτε η Mito θα επρεπε να ήταν φτηνότερη και καλύτερα εξοπλισμένη, είτε σαφώς καλύτερα φτιαγμένη! Και ναι, λαμβάνω υπόψη και ένα λογικό premium που θα κλήθεις να πληρώσεις για την ψυχή... αλλα να το πληρώσουμε σε λογικό επίπεδο.
Και για να βάλω και εξωτερικό σημείο αναφοράς... έξω απο το ιδιο το Gruppo, ας δούμε το Clio... η το 207 τα οποία έχουν ποιο ομοιογενή εικόνα και στην σχεδίαση και στην ποιότητα...Συγνωμη για τις συγκρίσεις, αλλα όταν καλείσε να εκταμιέυσεις 20κ για ενα μικρο αυτοκίνητο, κάποιες συγκρίσεις αυτομάτως θα γίνουν... και ας ειναι και αθέμιτες.
Απο εκεί και πέρα, το αμάξι χρησιμοποίουσε σε γενικές γραμμές ποιο ποιοτικά υλικά απο το Punto (μοκετες, επένδυση οροφής, καθίσματα) και δεν μου θύμισε Punto. Κάθεσαι μέσα στο αμάξι και όχι πάνω σε αυτό. Η οροφή είναι χαμήλη και ίσως κάποιοι με αρκετό υψος... να έχουν ενα μικρό θεματάκι επαφης. Πάντως με εξέπληξε ευχάριστα το οτι μπορεί να φιλοξενήσει 4 ενήλικους 1.80-1.85 μαζί με τα γόνατα τους, χωρίς να υπαρχει επαφή με το μπροστα κάθισμα! Κατα τα άλλα ικανοποιήτικός ο χωρος αποσκευών αν και οπως προαναφέρθηκε με πολυ ψηλο κατώφλι!!!
Το αμάξι θα πουλήσει πάραυτα... ειναι Alfa Romeo, και ήδη είδα πολλους που έπιναν κρασί στο όνομα της ΜΙΤΟ. Αν θέλουν ντε και καλα Alfa... τοτε η MITO ειναι μια καλή λύση και ένα καλό αμάξι. Όσοι την παρουν καλοτάξιδι να είναι, είναι πανέμορφη, απλά όχι με την δικιά μου τσέπη
Προσωπικά όμως μου αρέσουν τα facts και βάση αυτών αποφασίζω... και βάση αυτών θα προτιμούσα ενα ομόσταβλο Bravo απο μια Mito...
... και σαφως το Diamond αντί του Omnia αγαπήτε Omikrone
30 φορες αναφερεις τα 20.000 ευρω,ΕΛΕΟΣ! Καποιος που πηρε το Diamond να ζηταει και vfm...
και φυσικα ΔΕΝ το οδηγησες
Σταματά τα προσωπικά σχόλια για τις αγορές των άλλων [mod mirage] -
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
30 φορες αναφερεις τα 20.000 ευρω,ΕΛΕΟΣ! Καποιος που πηρε το Diamond να ζηταει και vfm...
και φυσικα ΔΕΝ το οδηγησες
Αμα εσυ εισαι υπαρανω χρηματων, πλήρωσε και 20κ για Atos. it's your call!
Τι να οδηγησω αγαπητε? Ρεαλιστικά πόσο νομίζεις οτι μπορει να διαφέρει απο ένα άλλο... και πόσο νομίζεις πως μπορεί να ενδιαφέρει τον μέσο αγοραστή αυτή η marginal διαφορα?!
-
Vital question: Τελικά τα πλαστικά στις πόρτες είναι αυτά που φαίνονταν στις φωτό από τα μοντέλα προπαραγωγής;
-
Αμα εσυ εισαι υπαρανω χρηματων, πλήρωσε και 20κ για Atos. it's your call!
ΟΚ μαθαμε επιτελους οτι στον φανταστικο κοσμο του corsair υπαρχει μονο το Atos,το Bravo και η MiTo(και το Diamond ) και πρεπει να υποχρεωτικα να συγκρινονται μεταξυ τους
Τι να οδηγησω αγαπητε? Ρεαλιστικά πόσο νομίζεις οτι μπορει να διαφέρει απο ένα άλλο... και πόσο νομίζεις πως μπορεί να ενδιαφέρει τον μέσο αγοραστή αυτή η marginal διαφορα?!
Ελα ντε,αμελητεα λεπτομερεια η οδηγηση,μιας και ΔΕΝ το οδηγησες( ) .
Γι'αυτο και στενομυαλα αποκλειεις να υπαρχει *critical διαφορα * απο τα αλλα.Εκτος κι αν και το Bravo διαθετει standard DNA,eQ2,dst και coilover springs(αραγε που τα χει? στο πορτ μπαγκαζ για να δενεις τις βαλιτσες?).
Αλλα υποψιαζομαι οτι ακομα κι αν το οδηγουσες και καταλαβαινες οδηγικη υπεροχη παλι θα την εκμηδενιζες με το φοβο της '20αρας'
Υπαρχουν πολλοι σαν κι εσενα που δεν κατανουν οτι απο τη στιγμη που μια εταιρεια που αποσπαει ανωτερη οδηγικη συμπεριφορα(+ευχαριστηση,ασφαλεια) απο ενα μοντελο της κατα το σχεδιασμο και κατασκευη μπορει να το υπερτιμολογησει κατα βουληση(πχ η mazda δεν το κανει) να το προβαλλει σαν αιχμη του δορατος και να αφησει τον καταναλωτη να αποφασισει.
Κι οταν το G.Punto αλλα και το Bravo,ε πως να το κανουμε,δεν ειναι και στην κορυφη της κατηγοριας απο οδηγικη αποψη,ενω κατα τα φαινομενα η MiTo παιζει στις πρωτες 3 θεσεις (mini συμπεριλαμβανομενου) υπαρχει ικανη διαφορα για να δικαιολογησει την διαφορα στο κοστος.Το μονο μελανο στοιχειο στην τιμολογηση της για μενα ειναι η επιστροφη χρηματων στην μεταπωληση που ειναι παραδοσιακα το μελανο σημειο στις Alfa.Κι εδω ομως η MiTo παιζει σε ειδικη κατηγορια και η υψηλη ζητηση ενδεχομενως να σπρωξει τηη τιμη μεταπωλησης
Αλλα εσυ και οι ομοσταβλοι σου που κυνηγατε το παζαρι και την αποσβεση μεσα στο...χρονο πραγματικα μη μπειτε στη βασανο να συμπεριλαβετε την MiTo στις επιλογες σας.Υπαρχουν ωραιοτατα matiz που καινε αερα...
-
Προσπαθεις να με συρεις σε προσωπικη αντιπαραθεση απο την αρχη των ποστ σου ειρωνευομενος, ψευδόμενος και προσβάλλωντας (μη εχοντας πως να αμυνθεις). Δημιουργία εντυπώσεων λέγεται. Λυπαμαι δεν θα σε ακολουθησω...
Στο ουσιώδες κομμάτι. Νομίζεις πως τα coil over springs ειναι πανάκεια? Νομίζεις πως θα φέρουν την άνοιξη? Νομίζεις πως θα κυνηγήσεις το Mini? Νομίζεις πως οι 3 ρυθμίσεις του DNA ειναι καλύτερες απο την πλήρη απενεργοποιήση του? Νομίζεις πως θα ασχολήθουν πολλοι με το DNA στην καθημερινότητα τους? Νομίζεις πως τα 3 software settings δικαιολογούν χρύσωμα του χαπιού?
Αν εσυ τα νομίζεις, δικαιωμα σου. Εγω όχι... και αυτη ειναι η αποψη μου.
Συνέχισε να ειρωνεύεσε οσο θες Οδυσσεα με αλλη IP...
-
θα διαφωνησω λιγο με τον φιλτατο corsair.
συμπερασματα για ενα αυτοκινητο που υποτιθεται οτι εστιαζει στην οδικη συμπεριφορα/ευχαριστηση, μπορουν να βγουν ΜΟΝΟ εαν το οδηγησεις! Και ναι, ισως τα συστηματα που εχει, και δεν εχει το bravo, να δημιουργουν αρκετη διαφορα για να δικαιολογησει κανεις την τιμη.
εγω περιμενω να βγουν τα test drive για να δω απο κοντα τι μπορει να κανει.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θα διαφωνησω λιγο με τον φιλτατο corsair.συμπερασματα για ενα αυτοκινητο που υποτιθεται οτι εστιαζει στην οδικη συμπεριφορα/ευχαριστηση, μπορουν να βγουν ΜΟΝΟ εαν το οδηγησεις! Και ναι, ισως τα συστηματα που εχει, και δεν εχει το bravo, να δημιουργουν αρκετη διαφορα για να δικαιολογησει κανεις την τιμη.
εγω περιμενω να βγουν τα test drive για να δω απο κοντα τι μπορει να κανει.
Προσεξε... δεν ειπα ποτε πως μπορει να μην πηγαινει γρηγορα, η να μην εχει καλη αισθηση.... παω στοιχημα πως θα εχει μάλιστα! Ποσους ενδιαφέρει ομως και μέχρι ποιο ποσό ειναι λογικό να χρεώσουν την οποια διαφορα? (μεταξυ μας τωρα, δεν νομιζω πως μιλαμε για κάτι super... και τα reviews ανα τας Ευρωπας δεν ηταν ιδιαιτερα ενθαρυντικα στο κομμάτι της απόλαυσης)
Παρασκευή πιστεύω να το οδηγήσω και θα τα πω και απο οδηγικής πλευράς... Πάντως τα coil over, τα λιγο μεγαλυτερα μετατροχια απο το Punto και τα 3 settings στο ESP σαν εξοπλισμος δεν στοιχιζουν όσο το χρυσωνουν. Δεν διαφωνω στο να πληρωσω κατι παραπανω για την μαρκα, αλλα... να εχουμε λιγο substance.
Υπόψην πάντα πως όσα λέω φυσικά και δεν είναι κανόνας... οπως επίσης ο γραφών ειναι οδηγός που ζητα το all-around και σε μια λογική αξία (ουτε best value ζητω, ουτε και χρύσωμα ομως) και βάση αυτου κρίνω καποια πράγματα...
-
Εγω εξακολουθω να μην καταλαβαινω γιατι τοσος ντορος για το DNA Και το eQ2.Τι ειναι αυτο που τα κανει τοσο ξεχωριστα αυτα τα συστηματα?
-
@corsair στα περι προσωπικης επιθεσης απαντανε τα δικα σου ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ flaming posts απο τη πρωτη στιγμη της εγγρραφης μου,οτι ντε και καλα εχω 2πλο account,3πλη IP και δε συμμαζευεται...Προσπαθω επι μακρον να σε αγνοησω και να τραβηξω την προσοχη καποιου Mod ,αλλα υποψιαζομαι οτι το forum λειτουργει με καποιο ιδιοτυπο συστημα κλικας και παιζουν 'χαρουλες' και 'κολλητιλικια'.Ελπιζω να κανω λαθος...
οσο για την αποψη σου σεβαστη αλλα δεν εννοεις να καταλαβεις οτι μεχρι να το οδηγησεις ΔΕΝ μπορει να ειναι ολοκληρωμενη.Κι αν αναλυσω περισσοτερο την ψυχολογια σου ως υποψηφιου καταναλωτη καταλαβαινω οτι στην αρχη ειχες τσιμπησει με το hype της MiTo(οποως οι περισσοτεροι),αργοτερα μαλιστα μπορει να μπηκες και στο τριπακι να την αγορασεις αλλα καπου η τιμη,καπου η συγγενεια με το MiTO σε ξενερωσε.Μπορει να χες θεσει και τον πηχυ πολυ ψηλα οσον αφορα το εσωτερικο.
Αντε να δεχτω οτι δε σε απασχολει το οδηγικο κομματι(ΤΟ Selling point του αυτοκινητου) αλλα εχεις 2 μετρα και 2 σταθμα οταν λες οτι ζητας τo all around σε λογικη αξια και θεωρεις το 308 ως το καλυτερο στο segment του (η αγοραζεις το Diamond )
Τελοσπαντων μπορει πραγματικα να μην ειναι για σενα η MiTo
-
Οτι είναι Alfa Romeo και πλέον εκτός από ψυχή, καρδιά κτλ έχουν και DNA. Πέρα από την πλάκα μπράβο στην Alfa που καταφέρνει και εξαργυρώνει μέσω μάρκετινγκ τα διάφορα στοιχεία της ιστορίας της για να πλασάρει τα προϊόντα της στην αγορά. Αν κάποιος ανοίξει το καπώ της MiTO θα δεί να δεσπόζει η ιστορική ονομασία Turbo Benzina πάνω στο καπάκι του κινητήρα, έστω κι αν είναι στην ουσία ένας TJet, το όνομα ηχεί πιο καλά και κάνει συνειρμούς με τους θρυλικούς Turbo Benzina της εταιρείας.
Δεν το έχω οδηγήσει το αυτοκίνητο και άρα δεν μπορώ να το κρίνω στον δρόμο, και πάλι θεωρώ οτι με ένα test drive δύσκολα μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα, αλλά εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα εξωτερικά και καθόλου εσωτερικά, με βάση τα δικά μου γούστα και κριτήρια. Ειδικά το εσωτερικό το θεωρώ απαράδεκτο, από σχεδιαστικής άποψης, για Alfa Romeo -
Αυτά που λέει ο corsair είναι τα αναπόφευκτα αρνητικά της φαουβοποίησης που επέλεξε να κάνει η Fiat. Σαν να συγκρίνει κανείς το Golf με το Octavia. Και εκεί μπαίνει στο παιχνίδι και η Delta για τους πιο ανυπόμονους που δεν θέλουν να περιμένουν την 149 (ή giulia...).
Αν σε θέμα τιμόνι, θέση οδήγησης και στήσιμο η Mito είναι ένα και το αυτό με το Bravo τότε ναι δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί της εκτός αν θέλει οπωσδήποτε το σήμα με το φίδι. Αν από την άλλη οι αλλαγές είναι αυτές που υπόσχεται η Alfa και που φαίνεται να έχει διαπιστώσει ο ειδικός τύπος τότε δεν τίθεται κανένα θέμα σύγκρισης. -
Δεν έχεις καθόλου άδικο ειδικά αν η MiTo καλύπτει και σε θέμα χώροι τον ιδιοκτήτη της.
Για να πώ την αμαρτία μου πάντως εγώ πέρασα για μια ακόμα φορά περισσότερη ώρα μέσα στην εκθεσιακή GT από οτι στην MiTo. -
'nuff said...
η οποια GT βασιζεται στο μεγαλυτερο μερος στην παρωχημενη 156 αλλα εξακολουθει να συγκινει.Αρα υπαρχει ουσια και δεν ειναι ολα marketing hype
-
Τη mito την είδα χθες στην έκθεση στα Ιωάννινα .Προσωπικά μου άρεσε πολύ το πίσω μέρος και το προφίλ του και θεωρώ οτι είναι ότι πιο όμορφο στην κατηγορία ενώ η μούρη του μου άρεσε αρκετά .Το εσωτερικό είναι αλήθεια ότι μοιάζει να φτιάχτηκε από φθηνά υλικά (σε σχέση με την premium τιμή του ) είναι όμως όμορφο με καλή θέση οδήγησης .Οι χώροι είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας ,ο χώρος των αποσκευών όμως φορτώνεται δύσκολα .Συνολικά πιστεύω ότι δικαιολογεί τα λεφτά του (ίσως έπρεπε να είναι ένα χιλιάρικο κάτω ) αλλά όποιος κολλάει στα 1000 euros ....ας μην το πάρει .
Επίσης νομίζω ότι τη mito συγκεκριμένα και την AR γενικότερα μπορούμε να την επιβραβεύσουμε όχι για το αν είναι premium ,αλλά για το μειωμένο βάρος της σε σχέση με τον ανταγωνισμό (150-200 κιλά κάτω ) και για τα εξαιρετικά φρένα της .Στο forum αυτό πιστεύω οτι γράφουν αυτοκινητόφιλοι και σταθερή επιθυμία μας χρόνια τώρα είναι η μείωση του βάρους των αυτοκινήτων άρα αξίζει σεβασμός σε τέτοιες προσπάθειες ,όπως και στo mazda 2 άλλωστε .
Περισσότερα θα έχω την ευκαιρία να αναφέρω μετά το test-drive σε λίγες μέρες .
Alfa Romeo Mi.Τo 2008