-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ακριβούτσικο......Ετσι μου φαινεται και μενα,απλα παει να χτυπησει ουσιαστικα το mini cooper και το επερχομενο audi a1(που και αυτο καπου εκει θα ξεκιναει-ισως και πιο ψηλα)οποτε αν δεις οτι το πιο φθηνο mini(one)ξεκιναει περιπου 19000,η τιμη του mito ειναι πιο χαμηλη και πιστευω οτι θα ξεκιναει με καλο κινητηρα(1.4 120HP)και με αρκετα καλο εξοπλισμο.θα δειξει....
-
Αν ξεκινά από 17,000 ευρώ το 120άρι με καλό εξοπλισμό το θεωρώ ευκαιρία. Ναι θα είναι ακριβότερο από το GP κατά 2500 ευρώ αλλά και μόνον από την μεταπωλητική αξία θα τα βγάλει τα λεφτά του.
Άλλωστε δεν μιλάμε για FIAT αλλά για !!!ALFA ROMEO!!!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αν ξεκινά από 17,000 ευρώ το 120άρι με καλό εξοπλισμό το θεωρώ ευκαιρία. Ναι θα είναι ακριβότερο από το GP κατά 2500 ευρώ αλλά και μόνον από την μεταπωλητική αξία θα τα βγάλει τα λεφτά του.Άλλωστε δεν μιλάμε για FIAT αλλά για !!!ALFA ROMEO!!!
Ναι, και όπως έχει πει και ο Clarkson, 'it accelerates as fast as it depreciates'..
-
Ρίχνω τρελλό γέλιο μ'όσους αγοράζουν αμάξι νόμίζοντας ότι έχει καμμία σημασία η τιμή μεταπώλησης, ο καθορισμός της οποίας υπόκειται στην επιρροή πληθώρας υποκειμενικών παραγόντων, αλλά και στα παιχνίδια χειραγώγησης που παρατηρούνται στην αγορά. Οποιανού δεν του αρέσει η Mi.To ή οποιαδήποτε Alfa Romeo δεν του έβαλε κανένας το πιστόλι στον κρόταφο να την πάρει. Σ'αρέσει η Mi.To; Πάρτην. Σ'αρέσει οποιοδήποτε αμάξι; Πάρτο.
Και ευχαριστώ θερμότατα τον Kid που αποδεικνύει για πολλοστή φορά το πώς ακριβώς βλέπει τα πράγματα και πώς αξίζει να αντιμετωπίζουμε τα γραφόμενά του.
-
Το σχόλιο μου αναφερόταν στην δημοσίευση του cd που αφορούσε την μεταπώληση. Αλλά εδωμέσα ο καθείς διαβάζει ότι θα ήθελε να διαβάσει...
-
Το θέμα δεν είναι να έχει απλά καλό ή αξιοπρεπές τιμόνι.Οι αλφα πάντα είχαν τιμόνι ορόσημο, οπότε σε αυτόν τον τομέα πιστεύω πως πρέπει να δώσουν βαρύτητα.
-
Ο χρήστης link20 έγραψε:
Το θέμα δεν είναι να έχει απλά καλό ή αξιοπρεπές τιμόνι.Οι αλφα πάντα είχαν τιμόνι ορόσημο, οπότε σε αυτόν τον τομέα πιστεύω πως πρέπει να δώσουν βαρύτητα.Συμφωνώ απολύτως. Θα είναι κρίμα να μην έχει σωστή αίσθηση το τιμόνι της χάριν της οικονομίας κλίμακας.
-
Βασικότατο στοιχείο θα είναι και η ποιότητα του εσωτερικού. Σιγουρα την alfa δεν την παιρνεις τόσο για την ποιοτητα όσο για οδήγηση και το ντιζαιν της αλλά απο τη στιγμή που θέλει να λέγεται premium και ξεκινα απο τετοια τιμη, θα πρέπει στη χειρότερη περίπτωση να είναι αντίστοιχη με την 147. Θα μου πείτε η 147 είναι μεγαλύτερης κατηγορίας, ναι όμως μη ξεχναμε οτι κοντέβει να κλείσει και 10 χρονια στην αγορα. Εγω προσγειώθηκα αποτομα όταν μπήκα στο bravo, έχοντας συνηθισει σε ενα 207 φίλου, περίμενα ότι το bravo που είναι και μεγαλυτερης κατηγορίας θα ήταν και εγω δε ξέρω τι. Και όμως! Ηταν πολύ κατώτερο. Δυστηχως καπου διάβασα ότι το ταμπλό της mito θα έχει παρόμοια υλικα με του bravo(αυτά που μοιάζουν με ανθρακονήματα, καθώς το υπόοιπο στο bravo είναι σκληρο πλαστικο), και αυτό φαινεται και στις φωτογραφιες(Προσέξτε πίσω απο το τιμόνι, την ακάλυπτη απιφάνεια
-
Το Bravo κατώτερο του 207; Δε νομίζω... Τη βασική έκδοση του 207 1.4 οδηγούσα για μια βδομάδα στη Σαντορίνη και, μολονότι δεν μου έβγαλε τριγμούς (ολοκαίνουργιο γαρ), η εικόνα του εσωτερικού με τα σκληρά πλαστικά παντού μου προκάλεσε πολύ άσχημη εντύπωση. Άσε που είχε και τραγικά ελαφρύ τιμόνι (που στο Bravo έχεις τουλάχιστον το κουμπάκι 'Sport' που σώζει κάπως την κατάσταση) μέχρι τα 80-90 χ.α.ω., οπότε βαραίνει ΕΛΑΧΙΣΤΑ.
Φαντάζομαι ότι η Mi.To θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τις 159, τα οποία μόνον άσχημα δεν είναι.
-
skullone συγκρίνεις αχλάδια με καρύδια.
-
Αιτιολόγησέ το. Το 207 το είχα για μια ολόκληρη εβδομάδα, άρα έχω εικόνα του αν το εσωτερικό του μου δίνει την εντύπωση του ποιοτικού ή όχι. Θα μπορούσα να το συγκρίνω με το Grande Punto που - κακώς κατά τη γνώμη μου - έχει παντού σκληρά πλαστικά. Αλλά το Bravo εμένα μου έδωσε μια πολύ καλύτερη εικόνα. Είναι καλύτερη από αυτήν του 308; Δεν ξέρω, γιατί το 308 δεν το έχω οδηγήσει ούτε έχω μπει μέσα. Αλλά η ΒΑΣΙΚΗ έκδοση του Bravo δείχνει πιο ποιοτική από τη ΒΑΣΙΚΗ του 207 και οι πλουσιότερες είναι πολύ καλές. Τώρα, για ανώμαλες προσγειώσεις κλπ... ΟΚ, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Εγώ ξέρω ότι είναι ένα (πολύ) καλοφτιαγμένο αμάξι, όπως είναι πλέον σχεδόν όλα του ομίλου Fiat. Από εκεί κι έπειτα, αν κάποιος άλλος θέλει ίσως και κρύσταλλα Swarovski και την εμφάνιση κανενός κινητού για πλούσιες κοκότες (με τιμή πώλησης κάνα τριχίλιαρο), δικαίωμά του.
-
Τι εννοουμε οταν λεμε ποιοτητα?
Ποιοτητα υλικων ή συναρμογη? Δηλαδη πρεπει να ειναι μαλακα τα πλαστικα για να θεωρειται ποιοτικο το εσωτερικο? Να μη τριζει? Ή κατι αλλο?
Ας φερουμε για παραδειγμα το Golf προηγουμενης γενιας: οι περισσοτεροι θεωρουν το εσωτερικο του ποιοτικο. Γιατι ομως ορισμενες περιοχες...ξεβαφουν η ξεβιδωνονται?Το 207 (μιας και αναφερθηκε) εχει οντως βελτιωμενο εσωτερικο σε σχεση με τον προκατοχο του. Και σε εμφανιση και σε αισθηση.Σιγουρα ομως και του Bravo δεν ειναι κατωτερο απο του 207...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αιτιολόγησέ το. Το 207 το είχα για μια ολόκληρη εβδομάδα, άρα έχω εικόνα του αν το εσωτερικό του μου δίνει την εντύπωση του ποιοτικού ή όχι. Θα μπορούσα να το συγκρίνω με το Grande Punto που - κακώς κατά τη γνώμη μου - έχει παντού σκληρά πλαστικά. Αλλά το Bravo εμένα μου έδωσε μια πολύ καλύτερη εικόνα. Είναι καλύτερη από αυτήν του 308; Δεν ξέρω, γιατί το 308 δεν το έχω οδηγήσει ούτε έχω μπει μέσα. Αλλά η ΒΑΣΙΚΗ έκδοση του Bravo δείχνει πιο ποιοτική από τη ΒΑΣΙΚΗ του 207 και οι πλουσιότερες είναι πολύ καλές. Τώρα, για ανώμαλες προσγειώσεις κλπ... ΟΚ, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Εγώ ξέρω ότι είναι ένα (πολύ) καλοφτιαγμένο αμάξι, όπως είναι πλέον σχεδόν όλα του ομίλου Fiat. Από εκεί κι έπειτα, αν κάποιος άλλος θέλει ίσως και κρύσταλλα Swarovski και την εμφάνιση κανενός κινητού για πλούσιες κοκότες (με τιμή πώλησης κάνα τριχίλιαρο), δικαίωμά του.την επόμενη φορά να συγκρίνεις το Panda με το 407.
-
Παντως στην επισημη παρουσιαση αναφερθηκε:
'The highly ‘personal’ dashboard and seats ensure that the interior represents the ultimate expression of Italian style: welcoming yet sporty, with top-quality materials and close attention to detail'
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
την επόμενη φορά να συγκρίνεις το Panda με το 407.
Tη συγκριση αρχικα την εκανε ο φιλος aggelooos2000...
(Η σωστη συγκριση θα ηταν 207-G.Punto. To εσωτερικο παντως του 207 ειναι ομορφοτερο και μοιαζει πιο 'ακριβο')
-
Το Bravo κατώτερο του 207; Δε νομίζω... Τη βασική έκδοση του 207 1.4 οδηγούσα για μια βδομάδα στη Σαντορίνη και, μολονότι δεν μου έβγαλε τριγμούς (ολοκαίνουργιο γαρ), η εικόνα του εσωτερικού με τα σκληρά πλαστικά παντού μου προκάλεσε πολύ άσχημη εντύπωση. Άσε που είχε και τραγικά ελαφρύ τιμόνι (που στο Bravo έχεις τουλάχιστον το κουμπάκι 'Sport' που σώζει κάπως την κατάσταση) μέχρι τα 80-90 χ.α.ω., οπότε βαραίνει ΕΛΑΧΙΣΤΑ.Φαντάζομαι ότι η Mi.To θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τις 159, τα οποία μόνον άσχημα δεν είναι.
Μακαρι να έχεις δίκιο.
-
Γνωρίζω από τις ανακοινώσεις τους ότι έκλεισαν για κάμποσο καιρό εργοστάσια προκειμένου να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση, επανεκπαίδευση προσωπικού και αλλαγές για να συμμορφωθούν με τις προσταγές του 'world class manufacturing'. Αυτό σημαίνει επαγγελία για μια μεγάλη βελτίωση των προδιαγραφών. Εδώ είμαστε και θα δούμε τι καρπούς απέδωσε αυτή η προσπάθεια.
-
1.4 MPI 95hp
1.4 Multiair 105hp
1.4 TB Multiair 135hp
1.4 TB 155hp
1.4 TB Multiair 165hp
1.6 JTD 120hp
1.8 TB JTS 230hp -
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
1.4 MPI 95hp
1.4 Multiair 105hp
1.4 TB Multiair 135hp
1.4 TB 155hp
1.4 TB Multiair 165hp
1.6 JTD 120hp
1.8 TB JTS 230hpΦιλε μου τα στοιχεία αυτά που τα βρήκες? Ειναι επίσημα? Νομίζω επίσημα ανακοίνωσαν απο 90 μέχρι 155hp.
-
εικόνα του εσωτερικού με τα σκληρά πλαστικά παντού μου προκάλεσε πολύ άσχημη εντύπωση.Σκληρά πλαστικά το 207??Εγώ είδα σχεδόν όλο το ταμπλό καλυμμένο με μαλακό πλαστικό και γενικά η εικόνα του είναι σαφώς ποιοτικότερη (στα δικά μου μάτια και... χέρια) απο ένα G.Punto.Με Bravo,είναι εντελώς ανούσια η σύγκριση.Εκεί θέλει το 308.
Alfa Romeo Mi.Τo 2008