-
Καμμία σχέση δέν μπορεί να έχει η αλλαγή τών χαρακτηριστικών τής εμφάνισής του φυσικά.Δέν άλλαξε φυλή στήν ουσία για να αλλάξει και νοοτροπία ή να αποκτήσει χαρακτηριστικά διαφορετικά απο αυτά που είχε.
Χρώμα άλλαξε στήν επιδερμίδα του,όπως θα μπορούσα και εγώ να γίνω ερυθρόδερμος άν βαφτώ με το πινέλο κόκκινος.
Εσύ πώς τα συνδύασες έτσι; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Φυσικά όταν θα μιλήσει η κοινωνία για αυτόν θα τόν αποκαλέσει μαύρο (οι καθεαυτού μαύροι πώς τους ονομάζουν; ) λόγω τού χρώματος του,δέν αμφισβητώ κάτι τέτοι.
Απλά,όταν μιλάμε για γονίδια καί 'μίξεις' νομίζω ότι μιλάμε για γεννετική περισσότεροΤι θελεις τωρα και ρωτας.
Μερικοι τον λενε μαμακα κτλ.. και μερικοι τον λενε και μερικα χειροτερα ονοματα που δεν θα τα πω εδω μεσα(ρατσιστικα κτλ). Στην πραγματικοτητα εχω δει και ατομα λευκης φυλης να μοιαζουν (με ρουχα και make up) με ατομα της μαυρης φυλης αλλα ηταν 100% γιατι ηταν τραγουδιστες που το κοινο τους ηταν κατα πολυ μαυρο.Νικος
-
Οχι ρε,δέν ρώτησα για τόν Τζάκσον πώς τόν αποκαλούνε οι μαύροι.
Τους μιγάδες άν τους δέχονται σαν μαύρους οι καθεαυτού μαύροι,ή άν τους θεωρούνε κατώτερους κ.λ.π. ρώτησα -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Στα γρηγορα οπως επιθυμεις: (90% Αλτα βιστα και 10% Νικος)
Αρθρο περιβάλλοντος, πολιτισμού και γενετικής:
Nature_versus_nurture (φυσικη/γενετικη εξελιξη και ανατροφη (κοινωνικη εξελιξη)
Η συζήτηση για τη φύση(γενετικη εξελιξη) συγκρινομενη με την ανατροφη είναι συχνά στο κεντρο στη συζήτηση του ρατσισμού. Σε μια πλευρά υποστηρίζεται ότι (ίσως να ειναι και ακριβες) γενικεύσεις για μια φυλή ή μια ομάδα οφείλονται στους παράγοντες εκτός από τα γενετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα εκείνης της φυλής, όπως το περιβάλλον, ο πολιτισμός, η ένδεια, η διάκριση, κ.λπ.... Από την άλλη πλευρά είναι εκείνοι που λένε ότι αυτές οι γενικευμένες συμπεριφορές και ιδιότητες οφείλονται τουλάχιστον εν μέρει στη γενετική. Από το 19ο και αρχες του 20ου αιώνα, η επικρατούσα άποψη ήταν ότι η γενετική διαδραμάτισε έναν αρχικό ρόλο στη συμπεριφορά. Μετά από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο μια φιλελεύθερη επανάσταση στους ακαδημαϊκούς τομείς (ιδιαίτερα κοινωνιολογία) προώθησε την άποψη ότι οι συμπεριφορές οφείλονται εξ ολοκλήρου στους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Πρόσφατα, οι επιστημονικές μελέτες, ειδικά που περιλαμβάνουν τα δίδυμα, έχουν προκαλέσει εκείνες τις απόψεις και τώρα γενικά γίνεται αποδεκτό ότι οι περισσότερες συμπεριφορές έχουν και τις γενετικές και περιβαλλοντικές αιτίες. Εντούτοις, αυτό μόνο ευρέως γίνεται αποδεκτό όσον αφορά στα άτομα και τις οικογένειες, και είναι ακόμα πολύ αμφισβητούμενο όταν εφαρμόζεται στα έθνη ή τις φυλές.
Νικος
Δηλαδή δέν έχουνε ξεκαθαριστεί άν ο ρατσισμός οφείλεται σε γεννετικά-κληρονομικά (και συνεπώς αναπόφευκτα και αθεράπετα) αίτια ή άν είναι επίκτητα χαρακτηριστικά που να οφείλονται στήν παιδεία/κουλτούρα/συναναστροφές/περιβαλλοντικούς παράγοντες (που θα μπορούνε να διορθώνονται)
Αφήνει να εννοηθεί ότι οι συζητήσεις αυτές γίνονται μέχρι σήμερα,έτσι δέν είναι;
Οπότε η όλη δική μας συζήτηση,θα πρέπει να αρκεστεί σε δικές μας σκέψεις και απλά να το 'φιλοσοφούμε',αφού η επιστήμη δέν έχει βγάλει ακόμα συμπέρασμα.
Θένκ΄ς Νίκο
Κανενα πορβλημα.
Ακριβως. Προσωπικα πιστευω οτι ειναι και τα δυο. Η γενετικη μιξη που παραγει ανθεκτικους απογονους σε αρρωστιες κτλ και φυσικα μετα υπαρχει η κοινωνικη αναπτυξη και η ανατροφη που μπορουμε να μιλαμε και να φιλοσφουμε για μερες.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Κανενα πορβλημα.
Ακριβως. Προσωπικα πιστευω οτι ειναι και τα δυο. Η γενετικη μιξη που παραγει ανθεκτικους απογονους σε αρρωστιες κτλ και φυσικα μετα υπαρχει η κοινωνικη αναπτυξη και η ανατροφη που μπορουμε να μιλαμε και να φιλοσφουμε για μερες.
Νικος
Το άρθρο δέν μιλάει για τα αίτια του ρατσισμού;Για τίς διαφορές τών φυλών μιλάει;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τους μιγάδες άν τους δέχονται σαν μαύρους οι καθεαυτού μαύροι,ή άν τους θεωρούνε κατώτερους κ.λ.π. ρώτησαΤο ιδιο. Στα ματια μου εξαρταται απο το που μεγαλωνουν και ποιους συναναστρεφωνται. Πολλοι τους θεωρουν μη καθαρους και λιγουλακι προδοτες και χωρις καλο γενετικο παρελθον. Αλλα αυτο ειναι παρων και απο τους λευκους και απο τους μαυρους.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Καλά εδώ μαμούσε παιδάκια ο γελίος που έγινε απο μαύρος ασπρος και τούμπαλιν 5-6 φορές μας μάρανε!
Αυτό είναι κάτι που θα με έκανε να ζητήσω ακόμα και να αυτοδικήσω φίλε μου,και άς με αποκαλούσανε ρατσιστή απέναντι στούς παιδεραστές (απο πού κι'ώς που -εραστές οι βιαστές δέν κατάλαβα ποτέ μου)
Σοβαρό ζήτημα και φοβερή πληγή,που θα άξιζε να έχει το δικό της θρέντ στο φόρουμ
+10000000000
Εκτέλεση θέλουν όλοι οι παιδόφιλοι, από τον πρώτο ως τον τελευταίο.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Μαλιστα...Οι Ελληνες ειναι ρατσιστες επειδη μια παρεα (πιθανοτατα υπο την επηρεια ουσιων) 'φιλαθλων' εδειρε δυο αλλοδαπους...
Σε μια χωρα που το 10 και πλεον τοις εκατον του πληθυσμου της αποτελειται απο (οικονομικους κυριως) μεταναστες...Οχι κυριοι.
Οι Ελληνες δεν ειναι ρατσιστες γιατι εχουν ζησει το ρατσισμο, τη προσφυγια τη φτωχεια.
Οταν οι αλλοι πολιτισμενοι της Ευρωπης βουλιαζαν τα καραβια με τους δυστυχεις Αλβανους εμεις εδω τους δεχτηκαμε, τους δωσαμε δουλεια, πολλοι απο εμας ειδικα εδω στην επαρχια τους παραχωρησαμε στεγη κλπ κλπ.Τα μεμονωμενα περιστατικα βιας μερικων ανεγκεφαλων δε μποροννα αποδωσουν συλλογικη ευθυνη (κατ'εξοχην πρακτικη του ρατσισμου) σε εναν ολοκληρο λαο.
Το οτι αισθανομαστε καποιους λαους περισσοτερο κοντα μας απο καποιους αλλους ή το οτι εχουμε αρνητικη αντιληψη για καποιους αλλους απεχει πολυ απο το να χαρακτηριστει συλληβδην ολοκληρος ο Ελληνικος Λαος ως ρατσιστικος λαος.
Αλλο πατριωτισμος αλλο εθνικισμος και αλλο ο ρατσισμος...Με κατι 'προοδευτικουρες' εχουμε φτασει στο σημειο να υπαρχει ρατσισμος στην Ελλαδα πρωτιστως εναντιον των Ελληνων...
Το βρηκαμε το παραμυθι:
Δε γουσταρουν καποιοι τους Αλβανους??
Ρατσιστες οι ελληνες
Δε θελουμε τη Τουρκια στην ΕΕ??
Ρατσιστες, εθνικιστες και σωβινιστες οι ΕλληνεςΝισαφι πια...
+1000000000
Δεν είμαστε περισσότερο ρατσιστές από τους υπόλοιπους 'πολιτισμένους'. Πιθανώς να είμαστε και λιγότερο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Καλά εδώ μαμούσε παιδάκια ο γελίος που έγινε απο μαύρος ασπρος και τούμπαλιν 5-6 φορές μας μάρανε!
Αυτό είναι κάτι που θα με έκανε να ζητήσω ακόμα και να αυτοδικήσω φίλε μου,και άς με αποκαλούσανε ρατσιστή απέναντι στούς παιδεραστές (απο πού κι'ώς που -εραστές οι βιαστές δέν κατάλαβα ποτέ μου)
Σοβαρό ζήτημα και φοβερή πληγή,που θα άξιζε να έχει το δικό της θρέντ στο φόρουμ
+10000000000
Εκτέλεση θέλουν όλοι οι παιδόφιλοι, από τον πρώτο ως τον τελευταίο.
Βασικά να τους κάνουν ακριβώς το ίδιο θα έπρεπε αλλα.........ποιος θα ήταν κ άτυχος που θα έπρεπε να τους πηδήξει...υπάρχει κενό!
-
Και τους στύλους της ΔΕΗ τι τους έχουμε;
-
Καλό........είναι αρκετα χοντροί όμως?
-
Και τους στύλους της ΔΕΗ τι τους έχουμε;ειναι πιασμενοι απο αλλους...
-
O Michael Jackson απ'όσο ξέρω δεν έχει καταδικαστεί ποτέ και έχει αθοωθεί σε όλες τις περιπτώσεις που κατηγορήθηκε για παιδεραστία.
Αν δεν κάνω λάθος λοιπόν και εφόσον είναι αθώος νομίζω είναι αισχρό εκ μέρους οποιουδήποτε να αναφέρεται σε αυτόν σαν παιδεραστή.
Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τον οποιοδήποτε, σκεφτείτε να κατηγορηθείτε για κάτι άδικα και παρά την αθώωσή σας η ρετσινιά να παραμένει.
Ας μην είμαστε κάφροι λοιπόν.
-
Και τους στύλους της ΔΕΗ τι τους έχουμε;Να μου κανεις τη χαρη...
Πως θα ανεβω πανω αν εχεις κρεμασει εσυ εναν παιδεραστη??
Χαθηκαν τα ασβεστοκαμινα και οι υψικαμινοι της Χαλυβουργικης να τους ριξεις μεσα??
Η νομιζεις οτι λιγα σκουπιδια (αφισσες πολιτικων, ενοικιαστηρια, κηδειοχαρτα, αυτοκολλητα κλειδαραδων κλπ) εχουν πανω οι στυλοι?? -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σε κοινωνίες, πάντως, όπου το 'ανακάτωμα' των φυλών είναι γεγονός εδώ και χρόνια, λένε ότι επικρατούν τα χαρακτηριστικά της κίτρινης και, λιγότερο, της μαύρης φυλής. Η λευκή, χάνεται.Αυτό υπάρχει κάπου γραμμένο;
Πρώτη φορά τ' ακούω...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
O Michael Jackson απ'όσο ξέρω δεν έχει καταδικαστεί ποτέ και έχει αθοωθεί σε όλες τις περιπτώσεις που κατηγορήθηκε για παιδεραστία.Αν δεν κάνω λάθος λοιπόν και εφόσον είναι αθώος νομίζω είναι αισχρό εκ μέρους οποιουδήποτε να αναφέρεται σε αυτόν σαν παιδεραστή.
Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τον οποιοδήποτε, σκεφτείτε να κατηγορηθείτε για κάτι άδικα και παρά την αθώωσή σας η ρετσινιά να παραμένει.
Ας μην είμαστε κάφροι λοιπόν.
Εγώ θυμάμαι ότι δικάστηκε,καταδικάστηκε,πλήρωσε αποζημιώσεις,και απολύθηκε απο τήν δισκογραφική του εταιρία.
Εάν κάνω λάθος συγχώρα με,αλλά αυτή τη στιγμή νομίζω ότι έχω δίκαιο -
Τους μιγάδες άν τους δέχονται σαν μαύρους οι καθεαυτού μαύροι,ή άν τους θεωρούνε κατώτερους κ.λ.π. ρώτησαΤο ιδιο. Στα ματια μου εξαρταται απο το που μεγαλωνουν και ποιους συναναστρεφωνται. Πολλοι τους θεωρουν μη καθαρους και λιγουλακι προδοτες και χωρις καλο γενετικο παρελθον. Αλλα αυτο ειναι παρων και απο τους λευκους και απο τους μαυρους.
Τους μιγάδες δηλαδή,τους θεωρούνε ώς κατώτερους και μή καθαρούς οι λευκοί,αποκαλώντας τους 'μαύρος' ή 'έγχρωμους',ενώ αντιμετωπίζονται ώς κατώτεροι και μή-καθαροί απο τούς καθεαυτού μαύρους.
Δηλαδή,ούτε αυτοί που κρατάνε τήν εξουσία στήν κοινωνία,τους δίνουνε μία ισάξια θέση σε αυτήν,ούτε όμως και οι μέχρι πρότινος καταπιεσμένοι απο τους εξουσιαστές,θά δίνανε λίγο χώρο δίπλα τους να βολευτούνε οι νέοι 'κατώτεροι'
Γάμησέ τα. -
Ερωτηση: ειναι ρατσισμος αν πει καποιος πως οι ιδιοι οι Εβραιοι δικαιωνουν τον Χιτλερ που τους κυνηγησε? Ποσα αμαχα γυναικοπαιδα καθαρισαν οι Εβραιοι με συνοπτικοτατες διαδικασιες στον προσφατο 'πολεμο' του Λιβανου......
-
Στα γρηγορα οπως επιθυμεις: (90% Αλτα βιστα και 10% Νικος)
Αρθρο περιβάλλοντος, πολιτισμού και γενετικής:
Nature_versus_nurture (φυσικη/γενετικη εξελιξη και ανατροφη (κοινωνικη εξελιξη)
Η συζήτηση για τη φύση(γενετικη εξελιξη) συγκρινομενη με την ανατροφη είναι συχνά στο κεντρο στη συζήτηση του ρατσισμού. Σε μια πλευρά υποστηρίζεται ότι (ίσως να ειναι και ακριβες) γενικεύσεις για μια φυλή ή μια ομάδα οφείλονται στους παράγοντες εκτός από τα γενετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα εκείνης της φυλής, όπως το περιβάλλον, ο πολιτισμός, η ένδεια, η διάκριση, κ.λπ.... Από την άλλη πλευρά είναι εκείνοι που λένε ότι αυτές οι γενικευμένες συμπεριφορές και ιδιότητες οφείλονται τουλάχιστον εν μέρει στη γενετική. Από το 19ο και αρχες του 20ου αιώνα, η επικρατούσα άποψη ήταν ότι η γενετική διαδραμάτισε έναν αρχικό ρόλο στη συμπεριφορά. Μετά από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο μια φιλελεύθερη επανάσταση στους ακαδημαϊκούς τομείς (ιδιαίτερα κοινωνιολογία) προώθησε την άποψη ότι οι συμπεριφορές οφείλονται εξ ολοκλήρου στους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Πρόσφατα, οι επιστημονικές μελέτες, ειδικά που περιλαμβάνουν τα δίδυμα, έχουν προκαλέσει εκείνες τις απόψεις και τώρα γενικά γίνεται αποδεκτό ότι οι περισσότερες συμπεριφορές έχουν και τις γενετικές και περιβαλλοντικές αιτίες. Εντούτοις, αυτό μόνο ευρέως γίνεται αποδεκτό όσον αφορά στα άτομα και τις οικογένειες, και είναι ακόμα πολύ αμφισβητούμενο όταν εφαρμόζεται στα έθνη ή τις φυλές.
Νικος
Δηλαδή δέν έχουνε ξεκαθαριστεί άν ο ρατσισμός οφείλεται σε γεννετικά-κληρονομικά (και συνεπώς αναπόφευκτα και αθεράπετα) αίτια ή άν είναι επίκτητα χαρακτηριστικά που να οφείλονται στήν παιδεία/κουλτούρα/συναναστροφές/περιβαλλοντικούς παράγοντες (που θα μπορούνε να διορθώνονται)
Αφήνει να εννοηθεί ότι οι συζητήσεις αυτές γίνονται μέχρι σήμερα,έτσι δέν είναι;
Οπότε η όλη δική μας συζήτηση,θα πρέπει να αρκεστεί σε δικές μας σκέψεις και απλά να το 'φιλοσοφούμε',αφού η επιστήμη δέν έχει βγάλει ακόμα συμπέρασμα.
Θένκ΄ς Νίκο
Κανενα πορβλημα.
Νικος
Υπάρχει μία παρανόηση, πιο πάνω. Το Nature vs Nurture δεν αφορά στα αίτια του ρατσισμού, αλλά στα χαρακτηριστικά και την συμπεριφορά των φυλών.
Με δυο λόγια, οι 'συζητήσεις' γίνονται, όχι για το αν τα αίτια του ρατσισμού οφείλονται σε γενετικούς ή κοινωνικούς παράγοντες, αλλά για το αν τα χαρακτηριστικά και η συμπεριφορά των φυλών, οφείλονται σε γενετικούς ή κοινωνικούς παράγοντες.γενικά γίνεται αποδεκτό ότι οι περισσότερες συμπεριφορές έχουν και τις γενετικές και περιβαλλοντικές αιτίες.
-
Κατ'εμέ, όχι. Όπως δεν είναι ρατσισμός αν πεις ότι πράττουν ακριβώς όσα τους έκανε ο Χίτλερ - και χειρότερα ακόμη. Ούτε είναι ρατσισμός αν πεις ότι οι τωρινοί Εβραίοι έκαναν πραγματικότητα το χειρότερο εφιάλτη των αδικοχαμένων τους προγόνων που ξετίναζε ο Χίτλερ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης: να γίνουν δηλαδή τα παιδιά τους νέα SS. Και δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ρατσισμός να μιλήσεις για την ισραηλινή τρομοκρατία (Lehi, Irgun, Kach). Και, ως μελος της πανεπιστημιακής κοινότητας, είμαι ΥΠΕΡ του ρεβιζιονισμού ΠΑΝΤΟΥ, γιατί μόνο με την αμφισβήτηση πάει μπροστά η επιστήμη (και η ιστορία, βεβαίως, είναι κι αυτή επιστήμη).
Ρατσισμός -όλων των ειδών-