Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 17
    • 18
    • 4 / 18
    Αντίλογος
    61
    347
    915
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      meco last edited by

O Γάμος με την έννοια της ένωσης ανάμεσα σε ζευγάρια του ίδιου φίλου πρέπει να υπάρχει για οικονομικούς κυρίως λόγους.
      Γιατί δύο ομοφυλόφιλοι που συζούν (σαν παντρεμένο ζευγάρι) να μην έχουν τη δυνατότητα της κοινής φορολογικής δήλωσης, τη δυνατότητα μετά το θάνατο του ενός ο άλλος να λαμβάνει τη σύνταξή του, το θέμα της κληρονομιάς κ.ο.κ.
      Είναι σοβαρό το θέμα και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιπολαιότητα.

Διαφωνώ με την υιοθεσία. Δεν το θεωρώ καθόλου σωστό.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        greo last edited by

Πολλα μπηκαν στην κουβεντα:

1. Υπαρχουν δυο λεξεις που πολλοι τις μπερδευουν (απο οτι βλεπω και εδω) αλλα ειναι εντελως διαφορετικες ενοιες. Φυσικο και φυσιολογικο. Οταν κατι συμβαινει και στη φυση χωρις να το προκαλεσουμε εμεις τοτε αυτο ειναι φυσικο. Για να ειναι ομως φυσιολογικο θα πρεπει να ανταποκρινεται στη φυσιολογια ενος οργανισμου. Και η φυσιολογια ειναι η επιστημη που λεει το καθε οργανο για ποιο λογο υπαρχει σε καποιον οργανισμο και ποιες διαδικασιες προκυπτουν απο καθε πραξη. Με βαση τα παραπανω η ομοφυλοφιλια ειναι ΜΗ φυσιολογικη διαδικασια. Ειναι μεν φυσικο φαινομενο (οχι δηλαδη καποιας μορφης ανωμαλια) αλλα η πραξη που προκυπτει απο τη σχεση αυτη δεν ειναι φυσιολογικη. Δηλαδη δεν αποκρινεται στην ανθρωπινη φυσιολογια οπως ακριβως (προς αποφυγην παρεξηγησεων) και το ετεροφυλλοφιλικο πρωκτικο σεξ. Ακομα και στη φυση, οταν υπαρχουν παραδειγματα ομοφυλλοφιλια δεν ειναι ουτε για τη διαιωνιση του ειδους ουτε για λογους μονογαμικης αλληλεγγυης.

2. Η υιοθεσια δινεται σε οποιους ανθρωπους και (πλην εξαιρετικων περιπτωσεων οπως ο Χατζηδακις που αναφερθηκε ως υπονοουμενο) σε ζευγαρια τα οποια εχουν καποιο οργανικο προβλημα και δεν μπορουν να τεκνοποιησουν με φυσιολογικη διαδικασια. Η ομοφυλλοφιλικη σχεση ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ δεν μπορει να οδηγησει σε τεκνοποιηση οποτε η υιοθεσια απο ομοφυλλοφιλα ζευγαρια ειναι ενα αφυσικο (και ως εκ τουτου απευκταιο γεγονος).

3. Ο γαμος σε ολες τις κοινωνιες, σε ολη τη διαρκεια της ιστοριας της ανθρωποτητας δεν θεσπιστηκε για να αποκτησουν μεταξυ τους δικαιωματα το ζευγαρι. Γινεται για να δημιουργηθουν οι καλυτερες δυνατες συνθηκες για την ανατροφη των παιδιων του ζευγαριου. Οποτε επανερχομαστε στο 2 με συμπερασμα και παλι οτι ο γαμος των ομοφυλλοφιλων ειναι αφυσικο φαινομενο αρα ειμαι αντιθετος.

4. Εχουμε παρεξηγησει τις ενοιες μου φαινεται. Προοδος δεν σημαινει 'προχωραω'. Σημαινει 'προχωραω μπροστα' (προ+οδευω). Προοδευτικος δεν ειναι οποιος αλλαζει οτι βρει ή οτι τον βολευει. Ειναι οποιος αλλαζει αυτα που δεν τον αφηνουν να παει μπροστα. Και το μπροστα ΠΟΤΕ δεν ηταν κοντρα στη φυση.

• N
          nickolas last edited by

Ο χρήστης meco έγραψε:
          O Γάμος με την έννοια της ένωσης ανάμεσα σε ζευγάρια του ίδιου φίλου πρέπει να υπάρχει για οικονομικούς κυρίως λόγους.
          Γιατί δύο ομοφυλόφιλοι που συζούν (σαν παντρεμένο ζευγάρι) να μην έχουν τη δυνατότητα της κοινής φορολογικής δήλωσης, τη δυνατότητα μετά το θάνατο του ενός ο άλλος να λαμβάνει τη σύνταξή του, το θέμα της κληρονομιάς κ.ο.κ.
          Είναι σοβαρό το θέμα και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιπολαιότητα.

Διαφωνώ με την υιοθεσία. Δεν το θεωρώ καθόλου σωστό.

Αυτή είναι και η δική μου άποψη.

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική μιας και ούτε αποτελεί τον κανόνα, ούτε αποτελεί βιώσιμη-αποδοτική-ωφέλιμη συμπεριφορά (δεν αφήνει απογόνους)

Αποτελεί μια ανεκτή κατά τα άλλα εκτροπή της φυσιολογικής συμπεριφοράς, η οποία δεν χρήζει ψυχιατρικής αντιμετώπισης.

• T
            techadmin admin last edited by

Δεν αποδέχομαι -για την ακρίβεια απεχθάνομαι- τον όρο 'φυσιολογικό'. Η ομοφυλοφιλία υπάρχει στη φύση οπότε σίγουρα δεν είναι 'αφύσικη' ( 'μη φυσιολογική'). Απ'την άλλη είναι δεδομένο από την ψυχολογία (ναι, ρώτησα ψυχολόγο) ότι ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά χρειάζεται δύο γονείς διαφορετικού φύλου. Σαφώς και υπάρχουν μονογονεϊκές (ελπίζω να το γράφω σωστά ) οικογένειες αλλά αυτές έχουν προκύψει είτε από αναπόφευκτο γεγονός (θάνατος) είτε από αναγκαιότητα τύπου 'το μη χείρον βέλτιστο' (διαζύγιο) και όχι από επιλογή. Οπότε όχι στην υιοθεσία αλλά ναι σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια να έχουν φορολογικές διευκολύνσεις και μόνο και όχι πριμοδοτήσεις που δίνονται για να προωθηθούν οικογένειες με παιδιά, π.χ. επιδόματα, μόρια κτλ (μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκε αυτό), κάτι που θα εξασφαλίσει πως όσα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα επιθυμήσουν να 'παντρευτούν' δεν θα το κάνουν για ποταπούς σκοπούς και ότι δεν θα ανταγωνίζονται αθέμιτα τις (ετεροφυλόφιλες) οικογένειες.

ΥΓ: Από χθες το βράδυ που ξεκίνησα το θέμα έχει φτάσει στις 5 σελίδες και είναι από τα καλύτερα του 4ΤΦ. Προτείνω στο περιοδικό να δημοσιεύσει μέρη του στον αντίλογο.

• G
              greo last edited by

Ο χρήστης kyan έγραψε:
              Δεν αποδέχομαι -για την ακρίβεια απεχθάνομαι- τον όρο 'φυσιολογικό'. Η ομοφυλοφιλία υπάρχει στη φύση οπότε σίγουρα δεν είναι 'αφύσικη' ( 'μη φυσιολογική').

Ρε συ Kyan μου φαινεται πως βαριεσαι να διαβασεις! Αλλο φυσικο αλλο φυσιολογικο. Αφυσικη ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ μη φυσιολογικη. Μη με βαζεις να τα ξαναγραφω. Ανοιξε οποια βιολογια θες!

• L
                lkar last edited by

Ο χρήστης greo έγραψε:

1. Η υιοθεσια δινεται σε οποιους ανθρωπους και (πλην εξαιρετικων περιπτωσεων οπως ο Χατζηδακις που αναφερθηκε ως υπονοουμενο) σε ζευγαρια τα οποια εχουν καποιο οργανικο προβλημα και δεν μπορουν να τεκνοποιησουν με φυσιολογικη διαδικασια. Η ομοφυλλοφιλικη σχεση ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ δεν μπορει να οδηγησει σε τεκνοποιηση οποτε η υιοθεσια απο ομοφυλλοφιλα ζευγαρια ειναι ενα αφυσικο (και ως εκ τουτου απευκταιο γεγονος).

2. Ο γαμος σε ολες τις κοινωνιες, σε ολη τη διαρκεια της ιστοριας της ανθρωποτητας δεν θεσπιστηκε για να αποκτησουν μεταξυ τους δικαιωματα το ζευγαρι. Γινεται για να δημιουργηθουν οι καλυτερες δυνατες συνθηκες για την ανατροφη των παιδιων του ζευγαριου. Οποτε επανερχομαστε στο 2 με συμπερασμα και παλι οτι ο γαμος των ομοφυλλοφιλων ειναι αφυσικο φαινομενο αρα ειμαι αντιθετος.

3. Εχουμε παρεξηγησει τις ενοιες μου φαινεται. Προοδος δεν σημαινει 'προχωραω'. Σημαινει 'προχωραω μπροστα' (προ+οδευω). Προοδευτικος δεν ειναι οποιος αλλαζει οτι βρει ή οτι τον βολευει. Ειναι οποιος αλλαζει αυτα που δεν τον αφηνουν να παει μπροστα. Και το μπροστα ΠΟΤΕ δεν ηταν κοντρα στη φυση.

1. Δύο λεσβίες ανετότατα αποκτούν παιδί -πλέον- ακόμα και χωρίς ερωτική πράξη. Ακόμα και παρθένα μπορεί να αποκτήσει παιδί πλέον χωρίς ερωτική πράξη, είναι φυσιολογικό/φυσικό ή όχι; Απλώς πολλές φορές η επιστήμη ανατρέπει πολλά φυσιολογικά/φυσικά που ισχύουν

2. δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρξουν παιδιά μέσα από ένα γάμο. Ο γάμος -είτε πολιτικός είτε θρησκευτικός- πρώτα γίνεται για να ζήσουν δύο άνθρωποι -ανεξαρτήτως φύλου- μαζί και μετά ΑΝ επιθυμούν και ΑΝ γίνεται για τη 'διαιώνιση του είδους'. Σύμφωνα με ορισμένα που έχω διαβάσει, εγώ που δεν έχω κι ούτε θέλω να κάνω παιδιά είμαι μίασμα (among other things )

3. Όπως είπα και στο 3, η επιστήμη κι ειδικά η ιατρική/γενετική έχει αλλάξει ΠΑΡΑ πολλά που ήταν ενάντια στη φύση, αυτό είναι πρόοδος ή όχι; Ή μήπως η ομοφυλοφιλία είναι σημερινό 'φαινόμενο'; ανέκαθεν υπήρχε και φυσικά στους Αρχαίους που τόσο πολύ αναφέρουμε, υμνούμε, θαυμάζουμε, αλλά όχι για το συγκεκριμένο το οποίο επιμελώς αποκρύπτουμε. Ή μήπως ήταν όλοι str8 οι Αρχαίοι/ες και δεν το ξέρουμε;

Τελικά είναι εύκολο να κολλάμε ταμπέλες, αλλά αποδεικνύεται ότι τύποις 'προοδευτικοί' μπορεί να είναι υπέρ του δέοντος 'συνητηρητικοί'

Δεν πιστεύω να σας θυμίζει κάτι ε;

• N
                  nickolas last edited by

Ο χρήστης greo έγραψε:

Δεν αποδέχομαι -για την ακρίβεια απεχθάνομαι- τον όρο 'φυσιολογικό'. Η ομοφυλοφιλία υπάρχει στη φύση οπότε σίγουρα δεν είναι 'αφύσικη' ( 'μη φυσιολογική').

Ρε συ Kyan μου φαινεται πως βαριεσαι να διαβασεις! Αλλο φυσικο αλλο φυσιολογικο. Αφυσικη ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ μη φυσιολογικη. Μη με βαζεις να τα ξαναγραφω. Ανοιξε οποια βιολογια θες!

Το ίδιο με εσένα λέει greo...

• T
                    techadmin admin last edited by

greo το κάπνισμα είνια φυσιολογικό? Η κατανάλωση μελομακάρωνων είναι φυσιολογική? ο πρωταθλητισμός είναι φυσιολογικός? Το να παίζεις πιάνο 8 ώρες την ημέρα είναι φυσιολογικό?

Ολες αυτές οι δραστηριότητες σύμφωνα με τον ορισμό σου εφόσον καταπονούν μέρη του σώματος που ΔΕΝ σχεδιάστηκαν για τη δουλειά αυτή ΔΕΝ είναι φυσιολογικές.

Ποιά είναι η διαφορά όμως? Η διαφορά είναι πως η ομοφυλοφιλική σεξουαλική δραστηριότητα όπως λες σε ενοχλεί αισθητικά (όχι πως την βλέπεις, απλώς και η ιδέα μόνο) οπότε έχεις 2 μέτρα και 2 σταθμά.

Η δυνατότητα για υιοθεσία θα πρέπει να δίνεται σε γονείς που τηρούν τις προυποθέσεις οι οποίες θα πρέπει να είναι κατα τη γνώμη μου οι εξής απλές, να είναι συγκροτημένα και υπεθυηνα άτομα, να έχουν αγάπη για το παιδί που θα μεγαλώσουν και την απαιτούμενη οικονομική επιφάνεια για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα ενός παιδιού.

Αν υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο ενα ζευγάρι ομοφυλοφίλων a priori δεν τα τηρεί αυτά ευχαρίστως να τον ακούσω.

Υπ'όψιν πως στην κοινωνία μας ενα ζευγάρι για να τεκνοποιήσει με τον κλασσικό τρόπο ΔΕΝ χρειάζεται να τηρεί ΚΑΜΙΑ προυπόθεση.

Οσον αφορά την πρόοδο δεν νομίζω να είπε κανείς πως πρόοδος είναι να γίνουμε όλοι ομοφυλόφιλοι, όμως για εμένα είναι πρόοδος η εξασφάλιση των ατομικών ελευθεριών και της ισότητας μεταξύ των πολιτών. Αυτό καθιστά μια κοινωνία πιο υγιή και συνεισφέρει συνολικά στην πρόοδό της.

ΥΓ. Αν δεν κάνω λάθος η μεγαλύτερη ένσταση έγκειται στον φόβο πως αν επιτραπεί κάτι τέτοιο τότε η πουστροσύνη θα εξαπλωθεί σαν την αρρώστια, το θέμα είναι πως αν εμένα δεν μου αρέσει το κουνουπίδι λέτε να αλλάξω γνώμη επειδή τρώει ο γείτονάς μου κουνουπίδι?

ΥΓ2. Αν μπούν δημοσιευσεις απο εδώ θα με περάσουν στην καλύτερη περίπτωση για ΝΤΙΝΤΙ και στη χειρότερη για σεξοδιαστροφέα γατών

• L
                      lkar last edited by

Ο χρήστης IKE έγραψε:

ΥΓ2. Αν μπούν δημοσιευσεις απο εδώ θα με περάσουν στην καλύτερη περίπτωση για ΝΤΙΝΤΙ και στη χειρότερη για σεξοδιαστροφέα γατών

τελικά δεν μας είπες, ο γάτος σου με γάτες πάει ή σηκώνει την ουρά;

• F
                        flowerpower last edited by

Στο Westeros οι οικος Targaryen ειχε εθυμο να παντρευεται ο αδερφος την αδερφη για να διατηρειται η τελειοτητα του αιματος.

Ανιγουει , ηθελα να υπενθυμισω οτι ομοφυλοφιλοι δεν ειναι μονο οι 'ξεφωνημενες' κομμωτριες αλλα υπαρχουν και σοβαρα ατομα αναμεσα μας που τρεφουν πραγματικα αισθηματα για τον αλλον και ποναν και λυπουνται οπως οι 'φυσιολογικοι' για το ταιρι τους.

Το να εμποδισεις το γαμο ομοφυλοφιλων για να μη βγουν τα σουργελα με νυφικα κλπ (που ουτως η αλλως ειναι σουργελα και δεν περιμενουν τη νομιμοποιιηση του γαμου για να το δειξουν) χωρις να σκεφτεις ατομα ΛΟΓΙΚΑ και ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ που το μονο που θελουν ειναι να 'ζησουν το γαμο τους' ειναι πολυ αδικο.

αλλα ξαναλαεω..ανιγουει...

• M
                          meco last edited by

Τώρα θίξατε και ακόμα ένα θέμα.
                          Δύο 'παντρεμένες' λεσβίες μπορούν να έχουν παιδιά, γιατί με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο, η μία από τις δύο, ή και οι δύο, μπορούν να έχουν ήδη, ή να αποκτήσουν στο μέλλον.

Στους άντρες δε νομίζω κάποιος να καταφέρει κάτι τέτοιο και κανένα δικαστήριο δεν θα δώσει την επιμέλεια των παιδιών, από προηγούμενο γάμο, σε ένα ομοφιλόφιλο που μάλιστα είναι 'παντρεμένος' με ομόφυλό του.
                          Άρα έχουμε ήδη μία ανισσότητα...

Α και κάτι ακόμα. Αν αλλάξουμε τη λέξη γάμος με τη φράση 'πολιτική ένωση' μήπως είναι καλύτερα, για αυτούς που δυσκολεύονται να το δεχτούν?

• L
                            lkar last edited by

Ο χρήστης meco έγραψε:
                            Α και κάτι ακόμα. Αν αλλάξουμε τη λέξη γάμος με τη φράση 'πολιτική ένωση' μήπως είναι καλύτερα, για αυτούς που δυσκολεύονται να το δεχτούν?

μα αυτό λέμε, δεν νομίζω να επιτρέψει κανένας 'ορθόδοξος' στην Ελλάδα να παντρευτούν σε εκκλησία ομοφυλόφιλοι/ες.

(τώρα βέβαια αν θα ήθελαν και οι ίδιοι άλλη υπόθεση)

• C
                              car_crazy last edited by

Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στο κρεβάτι του αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να το διαφημίζει και πολύ περισσότερο να προσπαθεί να μου περάσει ότι είναι φυσιολογικό

Για το θέμα του γάμου πιστεύω ότι θα έπρεπε να βρεθεί μία νομική λύση που να κατοχυρώνει όλα τα νομικά διακαιώματα μεταξύ ομοφυλλόφιλων ζευγαριών. Ας μη λέγεται γάμος, ας το ονομάσουν όπως αλλιώς θέλουν....

Για το θέμα της υιοθεσίας είναι αστείο και να το συζητάμε. Πως είναι δυνατό να αναγκάσεις ένα παιδί να μεγαλώσει σε ένα μη φυσιολογικό περιβάλλον? Τι παραδείγματα θα έχει αυτό το παιδί μέσα στο σπίτι?

Το κλουβί με τις τρελές το έχετε δεί?

• M
                                meco last edited by

Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
                                Για το θέμα της ιοθεσίας είναι αστείο και να το συζητάμε. Πως είναι δυνατό να αναγκάσεις ένα παιδί να μεγαλώσει σε ένα μη φυσιολογικό περιβάλλον? Τι παραδείγματα θα έχει αυτό το παιδί μέσα στο σπίτι?

Ok για την υιοθεσία. Πιστεύω ότι συμφωνούμε σχεδόν όλοι.
                                Όπως και με την πολιτική ένωση.

Αν κάποιος από το ζευγάρι έχει ήδη παιδί όμως?
                                Τι πρέπει να γίνει? Να του το πάρει το κράτος??
                                Δεν έχω άποψη σε αυτό. Για βοηθήστε να σχηματίσω...

• ?
                                  A Former User last edited by

**Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στο κρεβάτι του αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να το διαφιμίζει και πολύ περισσότερο να προσπαθεί να μου περάσει ότι είναι φυσιολογικό **:-?

Για το θέμα του γάμου πιστεύω ότι θα έπρεπε να βρεθεί μία νομική λύση που να κατοχυρώνει όλα τα νομικά διακαιώματα μεταξύ ομοφυλλόφιλων ζευγαριών. Ας μη λέγεται γάμος, ας το ονομάσουν όπως αλλιώς θέλουν....

Για το θέμα της ιοθεσίας είναι αστείο και να το συζητάμε. Πως είναι δυνατό να αναγκάσεις ένα παιδί να μεγαλώσει σε ένα μη φυσιολογικό περιβάλλον? Τι παραδείγματα θα έχει αυτό το παιδί μέσα στο σπίτι?

Σωστό!

• T
                                    thvarveris last edited by

Ο χρήστης meco έγραψε:

meco, έχω προσωπική εμπειρία από έναν γνωστό ομοφυλόφιλο που τον πάντρεψαν με το ζόρι και έκανε και ένα κοριτσάκι που είναι τώρα κοντά στα 25.
                                    Σε λίγα χρόνια από τον γάμο χώρισε φυσικά και δεν έχει χρόνιο δεσμό αλλά είναι γνωστό ότι έχει σχέσεις κατα καιρούς.Παρακολουθούσα πως φερνόταν στο παιδί του από μωρό μέχρι τώρα.
                                    Το ζήλευε με όλη την σημασία της λέξης από μωρό και του φαιρόταν απαίσια, εμετικά μπορώ να πω!
                                    Το κορίτσι έμεινε μαζί του μέχρι τα 18 και μετά σηκώθηκε και έφυγε για να μπορέσει να ανασάνει.
                                    Επειδή μου είχε εμπιστοσύνη από μωρό γιατί ήμασταν γειτόνες ερχόταν όταν κατάλαβε τον ευατό της και μου άνοιγε την καρδιά της γιατί είχε και την αυτυχία η μάνα της μετά από ένα ατύχημα να μείνει φυτό.
                                    Το τι πόνο έβγαζε από μέσα της δεν λέγεται.Μου έλεγε ότι τσακώνεται κάθε μέρα στο σχολείο γιατί οι συμμαθητές την κοροϊδευαν μου έλεγε ότι νοιώθει να μην έχει στην ουσία πατέρα, μου έλεγε ότι τον νοιώθει ανταγωνιστή στα φλερτ της και το κακό είναι ότι όλα αυτά τα έβλεπα να γίνονται και δεν ήταν της φαντασίας της.

Λίγο πριν φύγει από το σπίτι της μου είπε το έξης τραγικό για αυτήν.
                                    Είχε προσπαθήσει και είχε καταφέρει να ξελογιάσει και να πάει μέ ένα εραστή του πατέρα της μόνο και μόνο για να τον εκδικηθεί!!!
                                    Ένοιωσα σαν να έβλεπα σήριαλ μόλις το άκουσα και το χειρότερο ότι δεν μπορούσα να κάνω και τίποτα γιατί προσπαθούσα να βρω μία χρυσή τομή γιατί και το πατέρα της τον γνώριζα.
                                    Δηλαδή, το μόνο που θα μπορέσουν να καταφέρουν αυτά τα μοντέρνα κόλπα είναι να βγάλουν στην κοινωνία δυστυχισμένους ανθρώπους.

• C
                                      car_crazy last edited by

Ο χρήστης meco έγραψε:

Να σου πω την αλήθεια με προβλημάτισες τώρα....
                                      Είναι περίεργη περίπτωση αυτή... Φαντάζομαι όμως ότι θα υπάρχει και μία μάνα/πατέρας αυτού του παιδιού όμως...

• M
                                        meco last edited by

Είναι περίεργη περίπτωση αυτή... Φαντάζομαι όμως ότι θα υπάρχει και μία μάνα/πατέρας αυτού του παιδιού όμως...

Και αν δεν υπάρχει???
                                        Σε αυτή τη περίπτωση τι θα γίνει?

• C
                                          car_crazy last edited by

Ο χρήστης thvarveris έγραψε:

meco, έχω προσωπική εμπειρία από έναν γνωστό ομοφυλόφιλο που τον πάντρεψαν με το ζόρι και έκανε και ένα κοριτσάκι που είναι τώρα κοντά στα 25.
                                          Σε λίγα χρόνια από τον γάμο χώρισε φυσικά και δεν έχει χρόνιο δεσμό αλλά είναι γνωστό ότι έχει σχέσεις κατα καιρούς.Παρακολουθούσα πως φερνόταν στο παιδί του από μωρό μέχρι τώρα.
                                          Το ζήλευε με όλη την σημασία της λέξης από μωρό και του φαιρόταν απαίσια, εμετικά μπορώ να πω!
                                          Το κορίτσι έμεινε μαζί του μέχρι τα 18 και μετά σηκώθηκε και έφυγε για να μπορέσει να ανασάνει.
                                          Επειδή μου είχε εμπιστοσύνη από μωρό γιατί ήμασταν γειτόνες ερχόταν όταν κατάλαβε τον ευατό της και μου άνοιγε την καρδιά της γιατί είχε και την αυτυχία η μάνα της μετά από ένα ατύχημα να μείνει φυτό.
                                          Το τι πόνο έβγαζε από μέσα της δεν λέγεται.Μου έλεγε ότι τσακώνεται κάθε μέρα στο σχολείο γιατί οι συμμαθητές την κοροϊδευαν μου έλεγε ότι νοιώθει να μην έχει στην ουσία πατέρα, μου έλεγε ότι τον νοιώθει ανταγωνιστή στα φλερτ της και το κακό είναι ότι όλα αυτά τα έβλεπα να γίνονται και δεν ήταν της φαντασίας της.

Λίγο πριν φύγει από το σπίτι της μου είπε το έξης τραγικό για αυτήν.
                                          Είχε προσπαθήσει και είχε καταφέρει να ξελογιάσει και να πάει μέ ένα εραστή του πατέρα της μόνο και μόνο για να τον εκδικηθεί!!!
                                          Ένοιωσα σαν να έβλεπα σήριαλ μόλις το άκουσα και το χειρότερο ότι δεν μπορούσα να κάνω και τίποτα γιατί προσπαθούσα να βρω μία χρυσή τομή γιατί και το πατέρα της τον γνώριζα.
                                          Δηλαδή, το μόνο που θα μπορέσουν να καταφέρουν αυτά τα μοντέρνα κόλπα είναι να βγάλουν στην κοινωνία δυστυχισμένους ανθρώπους.

Πως είναι δυνατόν να ανταγωνίζεσαι το παιδί σου???

Μeco ούτε εγώ ξέρω τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση...

• G
                                            greo last edited by

Ο χρήστης ikar έγραψε:
                                            2) Δύο λεσβίες ανετότατα αποκτούν παιδί -πλέον- ακόμα και χωρίς ερωτική πράξη. Ακόμα και παρθένα μπορεί να αποκτήσει παιδί πλέον χωρίς ερωτική πράξη, είναι φυσιολογικό/φυσικό ή όχι; Απλώς πολλές φορές η επιστήμη ανατρέπει πολλά φυσιολογικά/φυσικά που ισχύουν

Μεταξυ τους; Εγω απο οσα ξερω για να γινει ενας φυλοδιαχωριστικος οργανισμος (οπως ειναι το Homo sapiens) χρειαζονται ενα σπερματοζωαριο και ενα ωαριο. Αυτο δεν το εχει ανατρεψει η επιστημη και ουτε προκειται. Αρα το παιδι δε θα ειναι του ζευγαριου αλλα του ενος απο τους δυο.>3) δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρξουν παιδιά μέσα από ένα γάμο. Ο γάμος -είτε πολιτικός είτε θρησκευτικός- πρώτα γίνεται για να ζήσουν δύο άνθρωποι -ανεξαρτήτως φύλου- μαζί και μετά ΑΝ επιθυμούν και ΑΝ γίνεται για τη 'διαιώνιση του είδους'. Σύμφωνα με ορισμένα που έχω διαβάσει, εγώ που δεν έχω κι ούτε θέλω να κάνω παιδιά είμαι μίασμα

Αν θεωρεις οτι κανεις συζητηση με το να κανεις πως δεν καταλαβαινεις δικαιωμα σου. Αν δεν υπηρχαν παιδια στη μεση ουδεποτε και καμια κοινωνια δε θα ειχε θεσπισει το θεσμο του γαμου.>4) Όπως είπα και στο 3, η επιστήμη κι ειδικά η ιατρική/γενετική έχει αλλάξει ΠΑΡΑ πολλά που ήταν ενάντια στη φύση, αυτό είναι πρόοδος ή όχι; Ή μήπως η ομοφυλοφιλία είναι σημερινό 'φαινόμενο'; ανέκαθεν υπήρχε και φυσικά στους Αρχαίους που τόσο πολύ αναφέρουμε, υμνούμε, θαυμάζουμε, αλλά όχι για το συγκεκριμένο το οποίο επιμελώς αποκρύπτουμε. Ή μήπως ήταν όλοι str8 οι Αρχαίοι/ες και δεν το ξέρουμε;

Οι Αρχαιοι δεν εκαναν μονογαμικα ζευγαρια που συζουσαν. Εκαναν ομοφυλλοφυλικο σεξ, αλλα ειχαν και το σπιτι τους και την οικογενεια τους και δεν μπερδευαν το ενα με το αλλο. Η ομοφυλλοφιλια ηταν κοινωνικη εκδηλωση και οχι σεξουαλικη προτιμηση κατα την Αρχαια Ελλαδα.
                                            Οπως ειπα και πιο πριν η επιστημη δεν εχει καταφερει να ΑΛΛΑΞΕΙ ουτε εναν φυσικο νομο.

greo το κάπνισμα είνια φυσιολογικό? Η κατανάλωση μελομακάρωνων είναι φυσιολογική? ο πρωταθλητισμός είναι φυσιολογικός? Το να παίζεις πιάνο 8 ώρες την ημέρα είναι φυσιολογικό?

Ολες αυτές οι δραστηριότητες σύμφωνα με τον ορισμό σου εφόσον καταπονούν μέρη του σώματος που ΔΕΝ σχεδιάστηκαν για τη δουλειά αυτή ΔΕΝ είναι φυσιολογικές.

Ποιά είναι η διαφορά όμως? Η διαφορά είναι πως η ομοφυλοφιλική σεξουαλική δραστηριότητα όπως λες σε ενοχλεί αισθητικά (όχι πως την βλέπεις, απλώς και η ιδέα μόνο) οπότε έχεις 2 μέτρα και 2 σταθμά.

Το καπνισμα ειναι φυσιολογικο γιατι η νικοτινη προκαλει ευφορια στον οργανισμο. Η καταναλωση μελομακαρονων ειναι φυσιολογικη γιατι παρεχει αυξημενη ποσοτητα υδατανθρακων δηλαδη γρηγορη και αμεση ενεργεια στον οργανισμο. Ο πρωταθλητισμος ειναι φυσιολογικος γιατι εχει αποδειχτει οτι υπαρχουν γονιδια που καλουν ορισμενα μελη καποιου ειδους να επιζητουν προβολη και πρωταγωνιστικο ρολο. Το να παιζεις πιανο ειναι φυσιολογικο γιατι η μουσικη δημιουργει ευχαριστη ψυχικη διαθεση ΟΧΙ ΜΟΝΟ στους ανθρωπους.

Η ομοφυλοφιλικη σχεση ειναι φυσιολογικη ως προς τη συναισθηματικη καλυψη αλλα μη φυσιολογικη ως προς την αναπαραγωγη του εδους. Οποτε ας εχουν οποια σχεση τους καλυπτει αρκει να μην ενοχλουν κανεναν οπως δεν ενοχλω κι εγω κανεναν. Αλλα δικαιωματα ως προς την ανατροφη παιδιων κλπ εχουν ΜΟΝΟ τα ετεροφυλλοφιλα ζευγαρια γιατι ετσι ειναι το φυσιολογικο.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 4 / 18