-
Γεια σου ΣΑΜΠΑ γίγαντα, να δώ που θα στριμώξεις και τα δύο γκομενάκια στο ΜΧ5
sauce-toast!!!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Γεια σου ΣΑΜΠΑ γίγαντα, να δώ που θα στριμώξεις και τα δύο γκομενάκια στο ΜΧ5sauce-toast!!!
θα τον πετάξουν εξω και θα φύγουν με το ΜΧ
-
Απορώ τί σας αρέσει σε αυτό το άθλιο κονσερβοκούτι
Flame bait
-
Αυτό που φαίνεται στην υπογραφή μου. Αλλά αφού αρέσει και στις κοπέλες, να τους πάμε κόντρα; Α παπαπαπα
-
Θα το εβαζα στα ανεκδοτα,
αλλα εφοσον υπαρχει ειδικο θεμα για μιχι πεντε.....
-
Έχει και bull bar μπροστά για να τα σπρώχνει;
-
Καλός ο καιρός σήμερα το πρωί στην Κεφαλονιά (στην Αθήνα έβρεχε, έμαθα, δε σας χάλασε ) και βγήκαμε άτα με το Miata. Ανακάλυψα τρελές τοποθεσίες σε απόσταση βολής από το Ληξούρι (ούτε 5 χλμ), ακολουθώντας δρομάκια χωρίς την παραμικρή ταμπέλα. Τα αποτελέσματα συγκλονίζουν (πρώτα από όλους, εμένα τον ίδιο). Κρίμα που το κινητό μου δεν μπορεί να αποδώσει το μεγαλείο των τοπίων. Αλλά για αυτό σας περιμένω για να σας τα δείξω από κοντά .
Πρώτος προορισμός το Βραχινάρι, από όπου κι οι ακόλουθες φωτογραφίες:
Σειρά είχε ο Άγιος Νικόλαος, με τη στενή λωρίδα θάλασσας να χωρίζει δύο στεριές:
Στη συνέχεια κατευθύνθηκα προς την Κουνόπετρα και μετά από λίγο off-road (με τρομερή προσοχή πάντα), ιδού το αποτέλεσμα:
Αν έχετε το θεό σας, κοιτάξτε τι ελαστικά βάζουν για να προστατεύσουν τις βάρκες από το μώλο. Έτσι μου έρχεται να πάω να τα πάρω εν όψει του επόμενου track day:
-
Τι να το κάνω εγώ να έχεις τα πιο ωραία τοπία και να βρίσκονται 5 ώρες από το σπίτι σου, τη στιγμή που εσύ δουλεύεις 60 ώρες την εβδομάδα; Οι χτεσινές φωτογραφίες προέκυψαν επειδή ακολούθησα κάποια ξεχασμένα δρομάκια, σε απόσταση μικρότερη των 5 χλμ από το σπίτι μου.
Τέλος πάντων, ο Θεός να μας έχει καλά όλους μας, όπου κι αν ζούμε, να απολαμβάνουμε αυτόν τον όμορφο πλανήτη που μας έχει κάνει δώρο και να μην τον καταστρέφουμε.
Στο θέμα μας τώρα!
Ο χαμός έγινε πάλι σήμερα. Ξεκινάμε με 2 αναβάσεις στη διαδρομή για Χαβδάτα (από εδώ και μπρος θα την ονομάζουμε πίστα, γιατί όταν βρέχει γίνεται πίστα drift, με μπαριέρες βέβαια δεξιά-αριστερά ). Είχε πλάκα μια κυριούλα με παλιά Mercedes που με είδε να βγαίνει από τη στροφή τελείως διπλωμένος και σκέφτηκε ότι προφανώς μου γλίστρησε, για αυτό συνέχισε την πορεία της σαν κότα, αφού 'γλιστράει' τόσο .
Το μεσημεράκι κατέβηκα στο Αργοστόλι. Ανοιχτός όπως ορίζει το πρωτόκολλο του σωστού MX5er, χτύπησα μια 160άρα στην ευθεία στο Λιβάδι, χωρίς να το καταλάβω καν. Ο δρόμος όμως είχε στεγνώσει και ήταν λίγο ξενέρωμα. Τέλος πάντων, συμβαίνουν αυτά. Κάποια στιγμή περνάω μέσα από ένα χωριό (Φάρσα) και βλέπω πιτσιρίκια να παίζουν στο προαύλιο μιας εκκλησίας. Με το που με βλέπουν να πλησιάζω, παρατούν τη μπάλα και βγαίνουν στο πεζοδρόμιο να χαζέψουν. Πάτημα του συμπλέκτη, ο κόφτης να αντηχήσει 3-4 φορές και τα πιτσιρίκια ξεσπούν σε αλλαγμούς (αν ήξεραν ότι είμαι δάσκαλος όμως...).
Στη συνέχεια, πλησίασα προπορευόμενο Micra και ο πίσω επιβάτης είχε γυρίσει και με κοίταγε συνέχεια. Γέλαγε επειδή δε βλέπει συχνά 'τρελούς' να ανοίγουν την κουκούλα μέσα στο καταχείμωνο ή επειδή έχω αστείο σκούφο;
Μετά το καφεδάκι, έπρεπε να εξυπηρετήσω δύο όμορφες συναδέλφους, οι οποίες στριμώχτηκαν στο δεξί κάθισμα αλλά δεν είπαν κουβέντα α) επειδή είναι καλά κορίτσια β) επειδή δεν τους κακόπεσε που πήγαν βόλτα με ΜΧ5.
Στο γυρισμό κι ενώ είχε πέσει το σκοτάδι, η οροφή ξαναπήγε για νάνι. Λίγο πιο κάτω αρχίζει να ψιχαλίζει. Ώρα να δοκιμάσω το κόλπο με τη βροχή που έχω διαβάσει τόσες φορές εδώ μέσα. Και όντως αποδίδει. Ακόμα κι όταν δυνάμωσε η βροχή (δεύτερη σκάλα στους καθαριστήρες), σταγόνα δεν έμπαινε μέσα. Εξαίρεση κάποιες φουρκέτες που η ταχύτητα έπεφτε αρκετά. Μα να έχω να παλεύω με τα ανάποδα, να μου έρχεται και η βροχή στη μούρη; Ήμαρτον.
Δεν το έχω ξαναδοκιμάσει αλλά το να κινείσαι χειμωνιάτικη νύχτα, υπό έντονη βροχή ανοικτός και να τους προσπερνάς με ανάποδα, είναι απίστευτη εμπειρία. Ή θα με επικυρήξει η αστυνομία ή οι μανάδες των γεροντοκόρων, όποιος προλάβει.
Φτάνοντας στο Ληξούρι, τσιμπάω φίλο καθηγητή στα ΤΕΙ για ένα πέρασμα στην πίστα. Δεν έχω ξαναπάει νύχτα και είμαι λίγο φοβισμένος γιατί είναι ζόρικη διαδρομή, πάρα πολύ γλιστερή, με κατσίκια και γίδια διάσπαρτα, μπαριέρες δεξιά-αριστέρα, αλλά τι στο καλό, έχω το πιο εύκολο πισωκίνητο του πλανήτη, γιατί να κωλώσω; Ε, έφαγε τα driftάκια του με 2ες και 3ες ο prof, γκρίνιαξε λίγο ότι 'τα χλμ είναι πολλά' και σταμάτησε να μου τα πρήζει για τον μπροστοκίνητο γαλλικό κουβά του.
Όταν τον άφησα, μου ήρθε να πάρω τη Mazda αύριο πρωί να της στείλω 400 ευρώ, έτσι για δώρο, για την αμαξάρα που έφτιαξε και μας προσέφερε σε εξεφτελιστική τιμή. Μετά όμως σκέφτηκα ότι πρέπει να τα δώσω στη ΔΕΗ
και ότι στο κάτω-κάτω, η Mazda δεν είναι καμιά φίλη μας που μας ξέρει κι από παλιά, να μας τα πάρει ήθελε απλώς και έβαλε τα δυνατά της.
Αποτέλεσμα της καλοπέρασες; Το ρεζερβουάρ έχει αδειάσει μέσα σε 315 χλμ, στα οποία δεν υφίσταται η έννοια μποτιλιάρισμα, κίνηση, σταμάτα-ξεκίνα. Σα λίγα δεν είναι για ανοιχτές διαδρομές; Κάποιος καλοπερνάει μάλλον ! -
Ετσι..Ετσιι ,dimsabas εσυ εχεις βαλθει να μας τρελανεις..Ομως ευτυχως που εχουμε σχεσεις με το νησι , και εχουμε και εμεις το προνομιο για τις βολτες μας
-
Εσύ θα έχεις το προνόμιο αυτό για πολλά χρόνια ακόμα, το δικό μου τελειώνει στις 21 Ιουνίου . Θα επιστρέψω όμως (κι αυτό είναι δέσμευση ).
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Τι να το κάνω εγώ να έχεις τα πιο ωραία τοπία και να βρίσκονται 5 ώρες από το σπίτι σου, τη στιγμή που εσύ δουλεύεις 60 ώρες την εβδομάδα;
...
Σα λίγα δεν είναι για ανοιχτές διαδρομές; Κάποιος καλοπερνάει μάλλον !ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!!
-
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ώρα να δοκιμάσω το κόλπο με τη βροχή που έχω διαβάσει τόσες φορές εδώ μέσα. Και όντως αποδίδει. Ακόμα κι όταν δυνάμωσε η βροχή (δεύτερη σκάλα στους καθαριστήρες), σταγόνα δεν έμπαινε μέσα. ..........
Δεν το έχω ξαναδοκιμάσει αλλά το να κινείσαι χειμωνιάτικη νύχτα, υπό έντονη βροχή ανοικτός και να τους προσπερνάς με ανάποδα, είναι απίστευτη εμπειρία.μοναδικη εμπειρια!!περισυ δεκεμβριο,φορτωμενος απο γυναικα,παιρνω το spideroni,με βροχη και 1-2βαθμους θερμοκρασια.κανω μια βολτα στο κεντρο,δεν μου αρεσε.λεω δεν γαμιε...κατεβαζω οροφη,φοραω full face,γαντια,κοκκινο μπουφαν και βγαινω εθνικη.βροχη,κρυο,καλοριφερ στο φουλ,δεν καταλαβαινα ενοχληση τιποτα ,πηγαινα 130-140,μεχρι που καποιος με ενα 307cc προφανως ηθελε να σπασει πλακα με τον βαρεμενο που οδηγαει ανοιχτος.. μαζι μου δηλαδη!...ημουν και πριζωμενος,εγκατελειψε στα 195-200 και συνεχισα ως τα 225km/h ανοιχτος υπο αυτες τις συνθηκες και η αδρεναλινη ανεβηκε στο μεγιστο!!!!!σε καταλαβαινω απολυτα..ειναι αλλη φαση!!
-
Μόνο ένας ξεσκέπαστος μπορεί να με καταλάβει . Όχι όμως και full face βρε παιδί μου, αν και πάνε και 3.5 χρόνια από τότε που είχα οδηγήσει Spider και δε θυμάμαι πόσο καλή προστασία από τον αέρα έχει (όχι πως το Miata έχει καμιά σοβαρή).
Εύγε πάντως, χειμώνας, βράδυ, βροχή και τα μυαλά στα κάγκελα (μόνο η πίσω κίνηση σου έλειπε )! -
το full face ειναι απο το σκαφος,συνηθεια....οσο για την πισω κινηση,παιζεται..στο στεγνο δεν εχω παραπονο,η spider γυρναει ανετοτατα ακομα και με 1η χωρις φρενο-ουτε χειροφρενο,αλλα στο βρεγμενο δεν κανω τιποτα γιατι τη βροχη τη φοβαμαι,ιδιως η spider βιδωνει πισω και το μπροστα χαιρεταει οτι και να δοκιμασεις..οσο για προστασια,,,νομιζψ οτι το mx εχει ισως καλυτερη....
-
Καλά βρε αθεόφοβε, πώς γυρίζει με 1η χωρίς φρένο ή χειρόφρενο;
-
ολα εχουν τον τροπο τους!!!ολα γινονται!!
-
Πέστα Δάσκαλε γιατί εμένα δε με ακούνε...
Οι κουκούλες είναι για τον ήλιο και για να μη μπαίνουν μέσα οι γάτες όταν το αυτοκίνητο μένει σταθμευμένο (για μεγάλο χρονικό διάστημα!).
Ζήτω οι κόκκινες μύτες!Σε διαβάζω και σε χαίρομαι!
-
αφήνεις το γκάζι μέσα στην στροφή..
σε όλα τα Ιταλικά δουλεύει το τρίκ, είχα Barchetta κάποτε -
Ποιες κόκκινες μύτες βρε D-Jet; Λες να πίνω κονιάκ και να τρώω σταφίδες για να μην κρυώσω;
Soko, είχα για μια βραδιά μια Barchetta και το κόλπο που λες πιάνει και με το παραπάνω. Πισωκίνητη όμως δεν ήταν...
ΜηΧανικές α5κήσεις