-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Η 'καφρίλα' που κολλάει;
Στο 5 GT, στο Twingo ή στο οδηγό Jason Plato που στο παρελθόν έχει τιμήσει πολλές φορές την RENAULT;Στο ότι είναι δυο διαφορετικές γενιές αυτοκινήτων και ουσιαστικά το shootout που κάνουν είναι άτοπο, γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις παλιό-νέο. Αλλά αυτοί το κάνουν για την πλάκα τους και μου αρέσει πολύ. Τι σε χάλασε σε αυτό που είπα? Χιούμορ κάνουμε.
Δεν μπορούσα να καταλάβω την 'καφρίλα'.
Κατά την γνώμη μου η δοκιμή στέκει γιατί αποδεικνύει την πρόοδο των αυτοκινήτων στην πορεία του χρόνου.
Ο Plato δεν έβαλε τυχαία το 5GT στο συγκριτικό με το Twingo. Το 5GT στην εποχή του ήταν από τα ελάχιστα αυτοκίνητα παραγωγής που μπορούσε να αγοράσει ο καθένας και μπορούσε να έχει επίδοση από 0-1000 μέτρα σε κάτω από 30 sec που είναι το όριο για να πεις ό,τι ένα αυτοκίνητο είναι σχετικά γρήγορο. Την επίδοση αυτή την εποχή εκείνη πετύχαιναν super cars από BMW M3 και πάνω, ενώ ακόμα και σήμερα είναι μια επίδοση που δε την καταφέρνει το καθένα αυτοκίνητο, είναι δε η επίδοση που μπορεί να δείξει τα πάντα (σχεδόν) για ένα αυτοκίνητο στο θέμα επιδόσεις, αφού αποδεικνύει την υποδύναμη του αυτοκινήτου, την σωστή κλιμάκωση του σασμαν και την σωστή τελικά σχέση στο διαφορικό.
Οπότε ο Plato θέλει να δείξει πως ένα αυτοκίνητο που δεν έχει σήμερα το sport set up που είχε τότε το GT και που δεν το ευννοεί ούτε η σχέση βάρους/ιπποδύναμη κερδίζει στην μονομαχία.
Έτσι εγώ το βλέπω και δεν μου φαίνεται άτοπη η μονομαχία.Εγώ χρησιμοποίησα τη λέξη 'καφρίλα' γιατί μου αρέσει να κάνω χιούμορ.
Το 5 το αγαπώ από την πρώτη φορά που το είδα τη δεκαετία του 1990. Επειδή σε προηγούμενο βίντεο που έβαλα με το megane, έγινε παρεξήγηση, ενώ το έβαλα για να διασκεδάσουμε, τώρα έδωσα έμφαση στην αστεία πλευρά του θέματος, για να χαλαρώσουμε.
Αυτά από εμένα.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Στο τελος τι ειπε για το Golf GTI;Δεν καταλαβα...(Τα Αγγλικα μου ειναι επιεικως χαλια... )
Ναι.
Δηλαδη;
Λέει για 5 , ότι πρέπει να δώσεις 3000 λίρες για να βρεις κάποιο σε αξιοπρεπή κατάσταση και φέρνει σε σύγκριση το Golf, αλλά στο τέλος λέι ότι το 5 είναι πιο cool.
Για το Golf να μας πει ο Ορεστης...
-
-
-
5GT και GOLF GTI καμία σχέση, μα καμία σας λέω.
Το πρώτο ήταν ένα αυτοκίνητο που άλλαζες καθίσματα έβαζες ρολ μπαρ και έκανες αγώνα και το άλλο ένα σπορτιφ μικρομεσαίο.
Έχω εμπειρία και από τα δύο.@ ernani
Δεν ήταν ειρωνικό το σχόλιο μου, λάθος, παρεξήγηση.
Ίσα-ίσα που σε έχω στα υπόψη μου να σε ρωτήσω με pm στο μέλλον κάτι αποριούλες που έχω για το iPhone.Για το βίντεο με το MEGANE που λες δεν το πήρα χαμπάρι δεν το γνωρίζω.
Μια και το έφερε η κουβέντα τα test που κάνει το fifth gear μου αρέσουν πιο πολύ από αυτά του Top Gear. Τα θεωρώ πιο σοβαρά και τους οδηγους Tiff Needell και Jason Plato τους θεωρώ απείρως πιο σοβαρούς (και μεγάλους χεράδες) από τον Clarkson και την παρέα του.
Είναι άλλωστε παλιοί οδηγοί αγώνων, ο Tiff Needell έχει και μικρή εμπειρία από F1 και θυμάμαι ό,τι ήταν στο Top Gear στο παρελθόν.
Είναι οδηγάρες οι τύποι! -
@thvarveris: Έχεις δίκιο, παρεξήγηση. Κι από τη δική μου πλευρά δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι το ότι καθόμαστε πίσω από ένα πληκτρολόγιο και κάποιες φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε το συνομιλητή μας.
iPhone έχει ο αδερφός μου, του το έκανα δώρο πριν λίγες μέρες. Εγώ έμεινα στο Nokia x3-02. Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι πάντως, πολύ ευχαρίστως.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
@thvarveris: Έχεις δίκιο, παρεξήγηση. Κι από τη δική μου πλευρά δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι το ότι καθόμαστε πίσω από ένα πληκτρολόγιο και κάποιες φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε το συνομιλητή μας.iPhone έχει ο αδερφός μου, του το έκανα δώρο πριν λίγες μέρες. Εγώ έμεινα στο Nokia x3-02. Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι πάντως, πολύ ευχαρίστως.
Μπερδεύτηκα, νόμιζα ό,τι είσαι ειδικός στα iPhone από τα συχνά σου post στο θέμα των mac. Αλλά βλέπω την 'βόμβα' τη 'πέταξες' σε άλλά χέρια και έμεινες με την σιγουράντζα.
-
-
Είχε συζητηθεί παλαιότερα στο φόρουμ, αλλά δεν θυμάμαι αν είχε μπει βίντεο.
Fifth Gear - Renault Modus vs Volvo 940 Crash Test
-
Καλή Χρονιά Renaultκιδες.
Υγεία κι ευτυχία σε όλους και να χαιρόμαστε τα τουτούνια μας.
-
Χρονια Πολλα και καλη χρονια σε ολους!!!
-
καλη μας χρονια!
-
Καλή χρονιά σε όλους μας.
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
καλη μας χρονια!Καλορίζικο.
-
merci ernani!
-
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
merci ernani!Ε, πες μας περισσότερα. Ένα ένα θα σου θα τα βγάζω?
-
χαχα
λοιπον
μιας και ο φαδερ ειναι σιδηροφαγος και εσπασε το αμαξι του
πηρα ενα μεταχειρ. megane δεκαετιας(1600cc 16v)
και του εδωσα το δικο μου (θα μου το σπασει και αυτο το ξερω )
αυτα! -
Καλορίζικο και καλοτάξιδο, φίλε μου.
Σε ποιό megane αναφέρεσαι? Κάτι σαν αυτό?
Έχει φίλος ανάλογο και το έχει λειώσει, είναι σκυλί μιλάμε.
-
ναι σαν αυτο
αλλα μαλλον ειναι φεισλιφτ
εντωμεταξυ το ειδα κ το πηρα την αλλη μερα
ειδα οτι ειχε νορμαλ εως αρκετα χλμ για την ηλικια του -το ειδα πεντακαθαρο χωρις γραντζουνιες μεσα-εξω
το οδηγουσε και μη καπνιστης ηταν περασμενο και κτεο δεν κοιταξα τπτ αλλο
και ειπα δεν γ@μιέτ@ να δω και πως στριβουν τα γαλλικα
αυτα! -
Το είχα για 10 μέρες ένα καλοκαίρι πριν 11-12 χρόνια ως νοικιάρικο και του έκανα 1000+ χιλιόμετρα από ότι θυμάμαι. Ασφαλές, με καλό μοτέρ ψηλά αν και άροπο (sic) χαμηλά, με ασαφές τιμόνι αλλά καλά φρένα με ABS. Πρόβλημα ο συμπλέκτης που έπιανε ΠΟΛΥ ψηλά και εντελώς απότομα ωσάν διακόπτης on-off! Μου έσβησε 1-2 φορες στην αρχή και δεν ήμουν και κανένας άπειρος οδηγός... ο πιο περίεργος συμπλέκτης που έχω δει! Συνολικά αρκετά συμπαθητικό αν και ιδιαίτερο αυτοκίνητο.
-
Αν μιλάμε για το facelift μοντέλο (αν δεν κάνω λάθος έχει τις γρίλιες στη μάσκα?), ο φίλος που λέω έχει του 2002 με 1600/16v κινητήρα και έχει πολύ νεύρο. Πολύ καλά φρένα επίσης! Από προβλήματα το μόνο που αντιμετώπισε ήταν με την γείωση στην πόρτα του οδηγού (το οποίο και λύθηκε άμεσα) και τίποτε άλλο.
RENAULT FORUM