-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Είναι μέχρι να σου έρθει το εκκαθαριστικό της εφορίας. Μετά γίνεσαι οπαδός του downsizingΓια τα 1.4 κανουμε έτσι μωρε
Οκ νταξ σχεδόν πολλα πλέον τα 1.8 και πολλα τα δίλιτρα αλλα όχι και πολλα τα 1.4 -
Ρε σεις... οι dci 110/130 έχουν ιμάντα ή καδένα; Ποιες οι διαφορές στη τιμή στα μικρά/μεγάλα σέρβις σε σχέση με τους TCe; Είναι μεγάλη;
-
O 110 ιμαντα o 130 καδενα
Τι διαφορες ρε?
Οι διαφορες είναι στο Service που αλλαζεις μπουζί
Στις αλλες παιζει να ειναι και πιο ακριβοι οι diesel
Επισης όλοι οι Tce περαν του δίλιτρου έχουν καδενα -
Πιο πολλές λεπτομέρειες δεν ξέρεις ε; Πάνω κάτω δλδ οι τιμές των επισήμων πως θα ήταν πχ στον TCe 130 και στον dci 130; Στα μικρά και στα μεγάλα σέρβις
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Πιο πολλές λεπτομέρειες δεν ξέρεις ε; Πάνω κάτω δλδ οι τιμές των επισήμων πως θα ήταν πχ στον TCe 130 και στον dci 130; Στα μικρά και στα μεγάλα σέρβιςΒασικα σε μικρα και μεγαλα αλλαζουν τα ίδια πραγματα ακριβώς απλα σου είπε ότι στο Tce αλλαζουν και τα μπουζι ιριδιου που έχει καθε 60000
Κι επίσης τα λαδια του dci είναι αρκετα ακριβότερα
Τωρα ενδεικτικα για το δικο μου με τακακια μπροστα πηγε στα 290 (30000 χλμ )
Αρα πανω κατω μπορείς να υπολογίσεις μια και δεν έχω μεγαλη διαφορα στα αναλωσιμα απο το Megane -
Oποιος προλαβε, τον κυριο ειδε...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Oποιος προλαβε, τον κυριο ειδε...Με 76.000 χλμ πολλοί θα προλάβουν να το δούνε...
-
- Το twingo rs δεν έβγαινε από το 10?
2)Η πινακίδα είναι το αργότερο, αρχές του 11 (δηλαδή 1μιση χρόνο 76.000 χλμ. )οπότε κάτι μου φαίνεται ότι δεν πάει καλά..
- Το twingo rs δεν έβγαινε από το 10?
-
Κυκλοφορούσε το 2009.
Τέλη του 08 είχε κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και αρχές του 09 στην Ελλάδα.Αρα από το 09 θα μπορούσαν να έχουν γίνει τα χιλιόμετρα.
Νομίζω ότι απλά έχει κάνει αλλαγή πινακίδας για εύκολο αριθμό.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Αυτό, είτε είχε τρακάρει και κάποια από τις δύο παλιές πινακίδες του καταστράφηκε.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Oποιος προλαβε, τον κυριο ειδε...
Με 76.000 χλμ πολλοί θα προλάβουν να το δούνε...
Αμα δεν εχει καποιο στουκο, και τα σερβις ειναι προβλεπομενα και καταγεγραμμενα, τα 76κ χλμ δεν ειναι αρνητικος παραγοντας, για τετοια μοτορια. Αλλωστε ουτε καν turbo δεν ειναι...
-
80-120 με 4η είσαι στην καλή περιοχή του ντίζελ αλλά όχι της βενζίνης. Αυτό που θα έπρεπε να κοιτάμε είναι η μέγιστη επιτάχυνση που μπορεί να δώσει κάθε συνδυασμός από μια ταχύτητα κίνησης ως μια άλλη. Μπορεί η βενζίνη να θέλει 3η και το ντίζελ 4η σχέση.H 4τη μου (clio III 106 dCi) ειναι σχεδον ιδια με 6τη απο Clio RS 203.... 24κιλα ροπη εγω.... 21,5 το RS για το 80-120 εγω θελω 9 με 4τη ενω το RS θελει 11 με 6τη....
Εγω παντως μετα απο 47.000+χλμ και μετα απο 2400χλμ των διακοπων το μονο που εχω να πω ειναι πως απολαμβανω τα ταξιδια!!!
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Oποιος προλαβε, τον κυριο ειδε...Με το Twingo αυτο κυκλοφορει ο ιδιοκτητης της ρενο για Γιαννενα!
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
80-120 με 4η είσαι στην καλή περιοχή του ντίζελ αλλά όχι της βενζίνης. Αυτό που θα έπρεπε να κοιτάμε είναι η μέγιστη επιτάχυνση που μπορεί να δώσει κάθε συνδυασμός από μια ταχύτητα κίνησης ως μια άλλη. Μπορεί η βενζίνη να θέλει 3η και το ντίζελ 4η σχέση.
H 4τη μου (clio III 106 dCi) ειναι σχεδον ιδια με 6τη απο Clio RS 203.... 24κιλα ροπη εγω.... 21,5 το RS για το 80-120 εγω θελω 9 με 4τη ενω το RS θελει 11 με 6τη....
Εγω παντως μετα απο 47.000+χλμ και μετα απο 2400χλμ των διακοπων το μονο που εχω να πω ειναι πως απολαμβανω τα ταξιδια!!!
Άλλα αντ' άλλων! Ποιά είναι η καλύτερη δυνατή επίδοση 80-120 που μπορεί να κάνει το RS, και ποια το λαδικίνητο; Αυτό είπα και στο κουοταρισμένο.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Αυτό, είτε είχε τρακάρει και κάποια από τις δύο παλιές πινακίδες του καταστράφηκε.
Mπορεί να συμβαίνει αυτό. Το αμέσως προηγούμενο νούμερο πινακίδας απο το QQ μου ειναι σε προf/l δυο ετών παλιότερο που σε μετωπική σύγκρουση καταστράφηκε η πινακίδα του.
Αμα δεν εχει καποιο στουκο, και τα σερβις ειναι προβλεπομενα και καταγεγραμμενα, τα 76κ χλμ δεν ειναι αρνητικος παραγοντας, για τετοια μοτορια. Αλλωστε ουτε καν turbo δεν ειναι...
Το ότι προκειται για 'γρήγορη' έκδοση σίγουρα όμως επιβαρύνει το παρελθόν του. Μεγάλη σημασία ο τρόπος χρήσης του!!!
-
Ποιά είναι η καλύτερη δυνατή επίδοση 80-120 που μπορεί να κάνει το RS, και ποια το λαδικίνητο; Αυτό είπα και στο κουοταρισμένο.Στο 99% των αυτοκινητων που εχω οδηγησει με 6αρι κιβωτιο η δυνατη τους σχεση ειναι η 4τη (και ειδικα στο 80-120... δηλαδη την πιο συνηθισμενη προσπεραση) ειτε ειναι βενζινονικητο ειτε πετρελαιοκινητο... ειτε επιδοσεων ειτε φορτηγο (του τονου).
Και ενημερωτικα το αμαξι ειναι ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΟ και οχι Λαδοκινητο... και λιγος σεβασμος στα υπαρχοντα των αλλων δεν βλαπτει!
-
www.zeperfs.com/fiche1348-renault-clio-iii-rs.htm
Για το 80-120.
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Ποιά είναι η καλύτερη δυνατή επίδοση 80-120 που μπορεί να κάνει το RS, και ποια το λαδικίνητο; Αυτό είπα και στο κουοταρισμένο.
Στο 99% των αυτοκινητων που εχω οδηγησει με 6αρι κιβωτιο η δυνατη τους σχεση ειναι η 4τη (και ειδικα στο 80-120... δηλαδη την πιο συνηθισμενη προσπεραση) ειτε ειναι βενζινονικητο ειτε πετρελαιοκινητο... ειτε επιδοσεων ειτε φορτηγο (του τονου).
Και ενημερωτικα το αμαξι ειναι ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΟ και οχι Λαδοκινητο... και λιγος σεβασμος στα υπαρχοντα των αλλων δεν βλαπτει!
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας κινητήρα, σχέση μετάδοσης κλπ. Η ταχύτερη επίδοση 80-120 του Clio RS προφανώς γίνεται με 3η (μπορεί και με 2α-3η με αλλαγή). Από το link του Angel (αν και πρόκειται για το RS 197) βλέπουμε ότι με 3η απαιτούνται 5 δευτερόλεπτα, με 4η 6.9 και με 6η 11.3. Πρέπει να είσαι εντελώς άσχετος για να μην δουλεύεις το αυτοκίνητο στην βέλτιστη περιοχή λειτουργίας του όταν απαιτείς την μέγιστη δυνατή επιτάχυνση. Το diesel με 3η θα δουλεύει πολύ ψηλά και άρα θα έχει ήδη ψοφήσει (αν φτάνει τα 120 η 3η του δηλαδή). Αυτό λογικά θα πετυχαίνει καλύτερη επίδοση με υψηλότερη σχέση.
Όσο για την ονομασία, oil burners* τα αποκαλούν και στην Αγγλία... λαδοκίνητα ή λαδόκαυστα δηλαδή. Σε όποιον δεν αρέσει προτείνεται TOP!
*Παλαιότερα δε έβαζαν και χρησιμοποιημένα λάδια από φαστφουντάδικα για οικονομία και τούφα το ντουμάνι. Τα καινούρια ντίζελ δε σηκώνουν τέτοια πράγματα βέβαια.
-
Ρε παιδιά, ασχολείστε με χιλιοειπωμένα πράγματα.
Για τον απλό αγοραστή - οδηγό, μια χαρά είναι τα ντιζελ. Ροπή και οικονομία στο φουλ. Δεδομένου ότι τα θέματα κροταλίσματος και κραδασμών έχουν σχεδόν εξαλειφθεί, το μόνο που μένει είναι η οικονομοτεχνική θεώρηση, σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο παρόμοιας ιπποδύναμης (η απόσβεση δηλαδή του αυξημένου κόστους κτήσης του ντίζελ σε βάθος χρόνου κλπ).
Όμως για κάποιον που ασχολείται με Οδήγηση, τα ντίζελ είναι εκτός τόπου και χρόνου κυρίως σε ότι αφορά τη γενικότερη αίσθηση του μοτέρ και ειδικότερα στην παντελή έλλειψη ευστροφίας, γραμμικότητας, ήχου και δύναμης ψηλά. Εκεί, το ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης, γ@μει και δέρνει. Τελεία και παύλα
-
Με τον όρο oil burners βέβαια οι Άγγλοι αναφέρονται υποτιμητικά στα αυτοκίνητα, καθώς συνήθως τον χρησιμοποιούν για τους καυστήρες τους.
RENAULT FORUM