-
Ο ανταγωνισμός στα μικρομεσαία για κορυφαίες εκδόσεις (RS, GTi κλπ) έχει πολλά κυβικά και πολλά άλογα. Και καλά κανει! Λιγα κομμάτια και καλά. Για τους υπολοιπους ... εκδόσεις GT με αεροτομούλες και χαμηλά τελη κυκλοφορίας.
Ο 1,6Τ του Juke πάντως σε κάτι δεν μου καθεται καλά. Στο Juke δεν δίνει και κατι σημαντικό για ... κορυφαίο supermini (που δεν το λες και supermini) και στο κινέζικο νέο Tiida δεν δίνει επίσης κατι ξεχωριστό! Κάτι δεν ...
(Του χρόνου θα ξέρουμε αν τον δούμε και στο νέο QQ).Και μια σκέψη! Η απελευθέρωση του diesel κινητήρα στην Ελλάδα έλυσε τα χέρια του Ελληνα που δεν μπορούσε να αγγίξει το απαγορευμένο. Λογική η προώθηση του diesel εις βαρους των βενζινοκίνητων! Marketing rulessss! Ετσι τουλάχιστον το βλεπω εγω. Πάλι καλά που έρχονται τα 1,2Τ. Δεν ξερω βεβαια τι παιζει και στα ετοιμοπαραδωτα!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ο ανταγωνισμός στα μικρομεσαία για κορυφαίες εκδόσεις (RS, GTi κλπ) έχει πολλά κυβικά και πολλά άλογα. Και καλά κανει! Λιγα κομμάτια και καλά. Για τους υπολοιπους ... εκδόσεις GT με αεροτομούλες και χαμηλά τελη κυκλοφορίας.Ο 1,6Τ του Juke πάντως σε κάτι δεν μου καθεται καλά. Στο Juke δεν δίνει και κατι σημαντικό για ... κορυφαίο supermini (που δεν το λες και supermini) και στο κινέζικο νέο Tiida δεν δίνει επίσης κατι ξεχωριστό! Κάτι δεν ...
(Του χρόνου θα ξέρουμε αν τον δούμε και στο νέο QQ).Και μια σκέψη! Η απελευθέρωση του diesel κινητήρα στην Ελλάδα έλυσε τα χέρια του Ελληνα που δεν μπορούσε να αγγίξει το απαγορευμένο. Λογική η προώθηση του diesel εις βαρους των βενζινοκίνητων! Marketing rulessss! Ετσι τουλάχιστον το βλεπω εγω. Πάλι καλά που έρχονται τα 1,2Τ. Δεν ξερω βεβαια τι παιζει και στα ετοιμοπαραδωτα!
Δεν κάνεις ένα edit να συμπληρώσεις και τις εξηγήσεις; Δε βγαίνει νόημα.
Ολίγον από κορυφαίες εκδόσεις, ολίγη από τον κινητήρα του Juke (δε καταλαβαίνω τι εννοείς λέγοντας 'δε δίνει κάτι') και ένα μπέρδεμα με τα ντίζελ και τα ετοιμαπαράδοτα.
-
(Εδω ειναι που λένε ... 'τι δεν καταλλλλλλλλαβαίνεις'!!!)
= Δεν βρισκω νόημα στο downsizing των κορυφαίων (γρηγορων) εκδόσεων. Λίγοτερες ίσως πωλήσεις αλλά μάλλον τους φτανουν. Τι νοημα θα ειχε μια ενδιάμεση έκδοση πχ με 160 άλογα? Λιγότερο γρήγορο και λιγότερο φτηνό? Και πάλι ... ένα πιο δυνατό δεν θα χρειαζόταν να υπάρχει?
= ο 1,6Τ στο Juke δεν φαινεται να δίνει τον sport χαρακτηρα που δηλώνουν οι αριθμοί αλόγων που ανακοινώνει η Nissan. Απλώς ένα ακριβό μικρό μοδάτο 4κίνητο 'υπερυψωμένο'. Δεν νομίζω να το πήραν οι κατοχοι του για το δυνατό κινητήρα, το σπορτιβ τιμόνι και στησιμο του!
= Δεν ξερω τι υπάρχει σε ετοιμοπαραδωτο αλλά εμφανέστατα προωθούν τα diesel και μαλλον αυτά ζητάει και ο κόσμος. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
:lol: (Εδω ειναι που λένε ... 'τι δεν καταλλλλλλλλαβαίνεις'!!!)
= Δεν βρισκω νόημα στο downsizing των κορυφαίων (γρηγορων) εκδόσεων. Λίγοτερες ίσως πωλήσεις αλλά μάλλον τους φτανουν. Τι νοημα θα ειχε μια ενδιάμεση έκδοση πχ με 160 άλογα? Λιγότερο γρήγορο και λιγότερο φτηνό? Και πάλι ... ένα πιο δυνατό δεν θα χρειαζόταν να υπάρχει?
= ο 1,6Τ στο Juke δεν φαινεται να δίνει τον sport χαρακτηρα που δηλώνουν οι αριθμοί αλόγων που ανακοινώνει η Nissan. Απλώς ένα ακριβό μικρό μοδάτο 4κίνητο 'υπερυψωμένο'. Δεν νομίζω να το πήραν οι κατοχοι του για το δυνατό κινητήρα, το σπορτιβ τιμόνι και στησιμο του!
= Δεν ξερω τι υπάρχει σε ετοιμοπαραδωτο αλλά εμφανέστατα προωθούν τα diesel και μαλλον αυτά ζητάει και ο κόσμος.OΚ τώρα κα΄τι γίνεται
-
άλλο το downsizing κι άλλο οι ενδιάμεσες εκδόσεις. για μένα έχει λογική η ύπαρξη ενδιάμεσων εκδόσεων. Το 1.4 καλύπτει μια χαρά τις απαιτήσεις ενός μικρομεσαίου, όμως μια έκδοση λίγο πιο σπορτίβ, λίγο πιο παιχνιδιάρικη, θα έπρεπε να υπήρχε. Σωστά λέει ο Ορέστης οτι υπάρχει το 2λιτρο με τούρμπο και 180 άλογα. Στην Ελλάδα μπορεί τα κυβικά να μην το ευνοούν, όμως όσα ξένα site διάβασα (τότε που παρουσιάστηκε) μιλούν για έναν κινητήρα που ταιριάζει γάντι στο αμάξωμα. Άλλωστε το ίδιο δεν κάνει και η ΛεγκοΒαγκεν με το Ψιρόκκο; 122, 160, 200, 265 κι όλοι χαρούμενοι Τώρα αν η Ρενώ θεωρεί οτι στα κουπέ (στην Ελλάδα πάντα) μπορεί να παρουσιάζει μια γκάμα 110dci - 115tce - 265 rs...ε τι να πω...κακό δικό τους!
-
Ο 1.6Τ δεν αναδεικνύεται στο Juke. ούτε το αμάξωμα βοηθά, ούτε οι τροχοί και δεν ξέρω τι παίζει με τις επιλογές της ανάρτησης. Μιλάμε πάντως για ένα αυτοκίνητο που δεν αποσκοπεί στις επιδόσεις. Και πάλι όμως τα 8' 0-100 και τα 215 τελικής είναι πάρα πολυ΄καλά νούμερα για ένα βαρύ αυτοκίνητο...
-
Τα ντίζελ τα προωθούν γιατί αυτό ζητά ο κόσμος. Σε επίπεδο ελληνικών αντιπροσωπειών, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε οτι αυτές καθορίζουν τις απαιτήσεις της αγοράς. Το αντίθετο ισχύει. Η κρίση έχει φέρει τα ντίζελ στο προσκήνιο, αυτά θέλει ο κόσμος και αυτά έχουν ετοιμοπαράδοτα...
-
-
Στο 2 και στο 3 νομίζω πως συμφωνούμε!
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
εγω θα ελεγα με βαση την εμπειρια μου στο τελευταιο σου ερωτημα, οτι η λυση ειναι το ξεμπουκωμα..
Ενδεχομενος να μην εχεις κι αδικο, απο τοτε που σφιξανε τα ζωναρια και η τιμη του καυσιμου πηγε στα υψη, το μοτερ δουλευει μονιμως 2.000-2.500 σ.α.λ
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
OΚ τώρα κα΄τι γίνεται- άλλο το downsizing κι άλλο οι ενδιάμεσες εκδόσεις. για μένα έχει λογική η ύπαρξη ενδιάμεσων εκδόσεων. Το 1.4 καλύπτει μια χαρά τις απαιτήσεις ενός μικρομεσαίου, όμως μια έκδοση λίγο πιο σπορτίβ, λίγο πιο παιχνιδιάρικη, θα έπρεπε να υπήρχε. Σωστά λέει ο Ορέστης οτι υπάρχει το 2λιτρο με τούρμπο και 180 άλογα. Στην Ελλάδα μπορεί τα κυβικά να μην το ευνοούν, όμως όσα ξένα site διάβασα (τότε που παρουσιάστηκε) μιλούν για έναν κινητήρα που ταιριάζει γάντι στο αμάξωμα. Άλλωστε το ίδιο δεν κάνει και η ΛεγκοΒαγκεν με το Ψιρόκκο; 122, 160, 200, 265 κι όλοι χαρούμενοι Τώρα αν η Ρενώ θεωρεί οτι στα κουπέ (στην Ελλάδα πάντα) μπορεί να παρουσιάζει μια γκάμα 110dci - 115tce - 265 rs...ε τι να πω...κακό δικό τους!
Βεβαιότατα και λεω σωστα Διατριβη κοντευω να κανω στα Renault τόσο που μερικοι πλεον κοντεουν να με σιχαθουν ακομα και σε κατ' ιδιαν συναντησεις
Εννοείται ότι έχεις δίκιο Θυμιο
Πχ τι ωραιο θα ήταν να είχε το νεό Megane τα 1.2Τ του Clio με 120 κι 140 αλογατα κι ένα 1.6Τ απο το Juke με αλλη χαρτογραφηση που απλα θα έδινε 160 αλογατα για να καλυφθει το φασμα των ιπποδυνάμεων και να ειναι όλοι μα όλοι ευχαριστημενοι κι εννοείται όχι όπως στο Clio που παει μονο με διπλοσύμπλεκτο Γιατι δηλαδή να μην δινεται η δυνατότητα στον πελατη να επιλέξει όπως κανουν άλλες εταιρείες αναμεσα σε πολλες ιποδυνάμεις και τύπο κιβωτιου εφόσον τεχνικα η δυνατοτητα υπάρχει?
Αλλα Renault τι να πεις πια- Ο 1.6Τ δεν αναδεικνύεται στο Juke. ούτε το αμάξωμα βοηθά, ούτε οι τροχοί και δεν ξέρω τι παίζει με τις επιλογές της ανάρτησης. Μιλάμε πάντως για ένα αυτοκίνητο που δεν αποσκοπεί στις επιδόσεις. Και πάλι όμως τα 8' 0-100 και τα 215
τελικής είναι πάρα πολυ΄καλά νούμερα για ένα βαρύ αυτοκίνητο...
Το αυτο
Εγω απλα φανταζομαι μια Laguna 4 με 1.6Τ με τα αλογατα του Juke κι εκτος αυτους μπορουν να αντικαταστισουν ακομα και τα βασικα 2.0Τ (170 κι 180) με αυτο το μοτερ κρατωντας τις ιπποδυνάμεις για 220+ αλογατα
Επισης Gt αλλα και συμβατικες εκδόσεις του Megane και του Scenic μ' αυτο το μοτερ
Κι ολα αυτα τη στιγμη που μιλαμε για την εταιρεία με ίσως την καλυτερη γκαμα ντιζελοκινητηρων στην Ευρώπη
Πραγμα που σημαινει ότι μερικοι πελατες δεν θα ξερουν τι να παρουν- Τα ντίζελ τα προωθούν γιατί αυτό ζητά ο κόσμος. Σε επίπεδο ελληνικών αντιπροσωπειών, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε οτι αυτές καθορίζουν τις απαιτήσεις της αγοράς. Το αντίθετο ισχύει. Η κρίση έχει φέρει τα ντίζελ στο προσκήνιο, αυτά θέλει ο κόσμος και αυτά έχουν ετοιμοπαράδοτα...
Αυτο παντως τεινει να καταντησει τραγικο
Κοσμος με ετησια κινηση 8000 κι 9000 χλμ παει και παίρνει diesel χάνωντας πρακτικα απλα και μονο για να μην πηγαινει τακτικα στο βενζιναδικο Το ότι δεν θα κανουν απόσβεση ουτε σε 10 χρονια δεν το βλεπουν + την μαπα πετρελαιο στην Ελλαδα που μπορεί πλεον να καταστρέψει ένα τετοιο μοτερ.
Όχι αλλα για να βλεπουμε και τι ζώαδια είμαστε που πάμε και τσιμπαμε στη βλακεια που λεει ο καθε μαπας -
Οριστε και οι μετρησεις για το 1.6 dci και το 1.4 tce
Ξυρίζει το γαμηδι το πετρέλαιο -
Kαι μενα κατι λογικά υπερ του diesel μου έφερνε μια τετοια σύγκριση!
-
Μωρε κι εμενα απλα σε καποιο τοπικο είχαμε μια διχογνωμια για το ποιο έρχεται πρώτο
-
Στο σπρίντ του ρίχνει μισό δευτερόλεπτο η βενζίνη. Στις ρεπρίζ το ντίζελ είναι κυρίαρχος. Ορέστη... Ένας TCe 1.2Τ DI @130hp είναι ότι πρέπει και για το αμάξι και τα νέα Ελληνικά δεδομένα. Φυσικά και ο dci 130 εξαιρετικά αξιόλογος.
-
Εξαρτάται ποιες ρεπρίζ κοιτάζεις. 120-140 με 4η ή με 6η;
-
Ρε παιδιά... άλλο διάγραμμα κοιτάμε; Η 80-120 με 4η/5η/6η είναι καλύτερο το ντίζελ
-
Πώς γίνεται το diesel να είναι 20 κιλά ελαφρύτερο;; 1385 με της βενζίνης 1407 ;
-
80-120 με 4η είσαι στην καλή περιοχή του ντίζελ αλλά όχι της βενζίνης. Αυτό που θα έπρεπε να κοιτάμε είναι η μέγιστη επιτάχυνση που μπορεί να δώσει κάθε συνδυασμός από μια ταχύτητα κίνησης ως μια άλλη. Μπορεί η βενζίνη να θέλει 3η και το ντίζελ 4η σχέση.
-
Αυτο τώρα δεν το ξέρω, η σελίδα του ντίζελ δεν έχει τόσα στοιχεία όσα έχει της βενζίνης. Για το βάρος είναι πολύ περίεργο. Σε κάποιο pdf της Ρενό έχω δει τον TCe 1.4 115 κιλά πιο ελαφρύ από τον diesel. Κάποιο λάθος θα έχουν κάνει.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Ορέστη... Ένας TCe 1.2Τ DI @130hpEnergy κι ασε τα direct injection
Σαφέστατα δεν αντιλεγω απλα θα προτιμουσα να είναι σε 1.4 αυτη η δυναμη.
Οκ απόψεις είναι αυτές -
Κι εγώ θα ήθελα τουλάχιστον 1.4 DI ούπς energy ήθελα να πω
Ρε συ... κάτι 1000ρια τρικύλινδρα με 125 άλογα τι να πουν; Θα τινάξουν τα πέταλα μετα τις πρώτες γκαζιές ή θα αντέξουν;; -
Τα έχουμε πει αυτα
Τιποτα δεν θα πάθουν
Εγώ θελω κυβικα απλα
Ειναι θέμα προσωπικης βλακείας -
Είναι μέχρι να σου έρθει το εκκαθαριστικό της εφορίας. Μετά γίνεσαι οπαδός του downsizing
RENAULT FORUM